10 augusti 2009

Så här används skattepengar


För inte så länge sedan var det en oförlåtlig dödssynd att VD:n för bilföretag och banker flög till affärsmöten i privata jet-plan. Fy vilket slöseri när de dessutom tog emot "stimuleringspengar" från staten.

När 10 medlemmar i kongressen ville studera klimatförändringarna surfade de inte bara på ytan. De gjorde i stället en verklig djupdykning och snorklade vid Stora barriärrevet. De åkte linbanan genom Australiens regnskog, besökte en pingvin koloni och flög till Sydpolen.

Den 11-dagar långa resan, som också inkluderade 6 makar, ägde rum under nyårshelgen 2008. Detaljer har först nu framkommit som en del av en analys som Wall Street Journal plockat ihop om utflykten.

Det är svårt att beräkna resekostnader som kongressens ledamöter lassar på staten men en sak är säker: De använder en hel del flygplan. Under de senaste dagarna har representanthusets medlemmar avsatt 550 miljoner dollar för att uppgradera flottan av lyxiga Air Force jets som används för resor som den som beskrivs ovan - trots att Defense Department säger att det inte behöver alla plan.

Sydpolenresan, som leddes av Rep Brian Baird (D., Wash.) , rankas bland de dyraste. Utredarna redovisar en kostnad för skattebetalarna på 103,000 dollar.

Denna siffra omfattar inte de faktiska flygkostnaderna, eftersom man använde Air Force plan och inte kommersiella flygbolag. Om man använts sig av reguljärt flyg skulle flygkostnaderna uppgått till över 500,000 dollar.

Eftersom vi inte använder sunt förnuft längre ska vi tro att det är koldioxid som värmer jorden och inte solen. Man kunde ha sparat mycket pengar genom att titta på denna sida, Climate Depot.
PS. Det är sommar i Australien när det är vinter i USA.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.