22 augusti 2009

Somalier, Sverige och Minnesota

Somalier som får komma in i USA har ofta utbildning, medan de som kommer till Sverige sällan har någon, och klarar sig enbart på grund av vårt välfärdssystem.

"Varannan somalier i Minnesota har arbete, knappt var fjärde i Sverige. Hur vore det om vi försökte förklara denna skillnad – inte med den somaliska – utan med den svenska kulturen?" skriver Maciej Zaremba i DN.

Zarembas förklaring ligger nära följande uttalande av en arbetsgrupp i det svenska regeringspartiet moderaterna: "Missriktad välvilja leder till kravlöshet när arbetsföra människor, oavsett etnicitet, under långa tider lever på bidrag i stället för att ta ansvar för sin försörjning."

Men det går inte att enbart förklara den stor arbetslösheten bland somaliska invandrare med en svensk "kultur" av missriktad välvilja.

Inte heller i USA är självförsörjningsgraden bland somalierna imponerande. Beträffande Minnesota, så har det inte alls gått särskilt smidigt på grund av att somalier är muslimer, som vägrar anpassa sin klädedräkt och sina bönestunder till rådande ordning på arbetsplatser, vilket lett till en massa avskedanden och anmälningar för diskriminering. Läs mer här.


"Ett folk med tusenårig historia håller på att gå under. Mitt ibland oss. I Göteborg år 2007," skriver GP:

"Högt på listan över skyldiga står somaliska pappor som överger sina familjer. Det svenska bidragssamhället och den stängda arbetsmarknaden bidrar till katastrofen, som kan avläsas i grov kriminalitet, utbrett missbruk, bidragsfusk, usla skolbetyg, splittrade familjer och skyhög arbetslöshet."

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det går säkert lättare för somalier att leva i närliggande Uganda, men där kanske de diskrimineras efter Al Shababs bombningar. Men i närområden i Östafrika till Somalia blir det väl ändå lättare för somalier att smälta in i samhället än så långt bort som i Europa med helt annan kultur.

Knute sa...

En sekulariserad flicka från Jemen på studiebesök i Rinkeby

"När slöjan fattas går inte ens jemenitiskor säkra i den somaliska Stockholmsförorten Rinkeby. Men det är inte förvånande. Inte heller i Jemen kan somalier sköta sig och vara produktiva, trots att det är ett land som kulturellt liknar Somalia. Hur tror då sjuklövern att den flod med somalier som Sverige nu tar in ska ha en sportslig chans? Svara på det integrationsminister Ullenhag!"

http://www.swedenconfidential.info/2012/04/19/hur-en-sekulariserad-assimilerad-yemenitiska-upplever-mangkulturen-i-rinkeby/

Knute sa...

Somalier häktad efter sadistiskt överfall – tände eld på Rudolf

Who will demonstrate for Rudolf?

We sympathise with Somalis who have been harassed. But why do we not sympathise with an 18-year-old Swede, whose life has been ruined, partly by a Somali?

This is where Sweden is today.

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/08/the-ugly-face-of-swedish-media.html

http://avpixlat.info/2012/08/22/Somalier-haktad-efter-sadistiskt-overfall-tande-eld-pa-rudolf/

gäster sa...

Tvåtusen somalier i veckan är 104 000 per år...

Knute sa...

"Jag tror att vi ska akta oss för att hamna i en situation där vi förutsätter att exempelvis somalier inte ska kunna komma i arbete," säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Tja...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.