20 augusti 2009

Sverige, det bästa muslimska landet i Europa


Bloggen Bare Naked Islam ägnar sig åt att beskriva Sverige och hur landets rykte håller på att förändras. Upploppen runt tennismatchen i Malmö och nu senast Aftonbladets artikel om organplundring lämnar ett klart och tydligt meddelande till resten av världen.

Svenska Ambassaden i Tel Aviv har fördömt artikeln i skarpa ordalag och Aftonbladets redaktör Åsa Lindborg är förvånad över det. "Jag tycker vi ska ifrågasätta varför Israel skjuter så många palestinska män," säger Lindborg.
Israels biträdande utrikesminister är rasande och menar att "detta är en artikel som skämmer Sveriges demokrati och hela den svenska pressen."


23 Kommentarer:

Knute sa...

"Artikelförfattaren erkänner nu, efter publiceringen, att han inte har en aning om påståendena är sanna eller inte. Istället för att omedelbart säkerställa en ny obduktion av den avlidne och bevisa de påstådda organstölderna på ”stenkastargrabbarna”, tar han nu flera år senare, istället tillfället i akt att anknyta till en amerikansk korruptionsaffär som bl.a. involverade en amerikansk (inte israelisk) jude och israeliska (inte palestinska) donatorer. Aftonbladet låtsas inte förstå avskyn som riktas mot tidningens redaktionella och journalistiska metoder, utan försöker istället sätta dit Sveriges ambassadör som, i likhet med Carl Bildts fördömanden av SVT:s ”lögner” om FRA, om än överflödigt, markerade avstånd till konspirationsteorierna i Aftonbladet (hon bad inte om ”ursäkt”, som somliga tycks tro)."

http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/08/20/aftonbladet-det-ar-ert-hat-och-unkna-metoder-som-kritiken-galler/

Barbro sa...

Nu försöker ni inte försvara pressfriheten i Sverige. Det går åt ena hållet bara uppenbarligen.

Knute sa...

Barbro, pressfriheten är inte ifrågasatt, tvärtom är ju andra tidningars och bloggares avslöjanden av Aftonbladets lögner just ett uttryck för pressfrihet.

- - -

Any photos, medical records, documented complaints? Of course not. – Ironically, the Beirut Daily Star has a very responsible article, with no claim of Israeli involvement, on the issue of organ sales.

http://rubinreports.blogspot.com/2009/08/stop-presses-blood-libel-goes.html

Det framgår mer och mer att palestiniernas krav inte är trovärdiga utan uttryck för islamisk imperialism. Det är därför tokvänstern blir allt mer desperat och drar till med uppenbara lögner.

http://hodja.wordpress.com/2009/08/19/svenske-aftonbladet-kopierer-der-sturmer/

MS sa...

Aftonbladet har gjort två ankor den senaste tiden. Dom har dessutom hunnit med att felaktigt anklaga vissa av Jamaicas löpare som dopade. Inte bra. Det är ingen som säger att inte AB ska få trycka det dom vill men när det är så grovt felaktig som denna artikel, ang Israel, så måste man kunna stå för det utan att bete sig som barnrumpor. AB har gjort bort sig och återigen så har Sverige blivit utskämda i Israel.

Anonym sa...

Alla som har någon som helst heder och ärligt uppsåt, måste förstå att Aftonbladet har en antisemitisk agenda.
1 Raportera och förstärk allt som skadar Israel!
2 Delta i en kampanj som förenar extremvänstern med arabiska antisemitiska terrorister.
Israel står i Aftonbladet för all världens ondska! Utan Israel blir det fred i Mellanöstern. Då blir de arabiska bröderna fredliga, kvinnor slipper förtryck och barnen kan gå i skola istället för att springa runt och kasta sten!!! Hur många myter håller Aftonbladet vid liv? Undrande

Anonym sa...

Mina
Nu är väl officiellt detta land är Taaziers land,lol!

Nu är det bara vänta att politekerna och Säkerhetspoliser i Sverige SKA vara ansvariga för AntiIZLAMISTER med Iransk Nationalitets död!

Just precis som i england och spanien!
Grattis! Det är "gott" om oss.Ska de mörda OSS Allihopa?!!
http://airan69.blogspot.com

Anonym sa...

Alla reagerar hårt på vf sverige publicerar en artikel om hur israel plundras organ från palestinier. Som att det finns bara den biten att diskutera! Men vf Palestinierna ska bli utsatta för något sånt saknas fortfarande svaret och frågan…

Knute sa...

Det går inte att ha en vettig diskussion om man mot alla fakta påstår att organ plundras från palestinier. Det är nazipropaganda och konspirationsteorier.

Gör tankeexperimentet att det påstods att svenska soldater var organplundrare i Afghanistan.

Knute sa...

Palestinierna bygger gigantiskt Arafatmuseum. Sverige ökar biståndet med 50 Mkr

Beklämmande. Jag blir stum. Är det sånt vi betalar skatt till.

http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/08/20/palestinierna-bygger-gigantiskt-arafatmuseum-sverige-okar-bistandet-med-50-mkr/

Lilli sa...

Hån, spot og latterliggørelse...?

Visst är det väl oberoende domstolar som ska pröva påstådda brott mot tryckfriheten, inte stater...?

Berit sa...

På grund av den växande diplomatiska osämjan angående en artikel i Aftonbladet har nu Israels ambassadör i Sverige, Benny Dogan, kallats upp till UD:s kabinettssekreterare Frank Belfrage..
Bråket har förvärrats sedan Israels utrikesminister Avigdor Lieberman givit sig in i debatten och höjt tonläget.
Utrikesminister Lieberman beklagade i går att svenska UD inte ingriper mot anklagelser i artikeln som han liknade vid gamla antisemitiska lögner, som att judar offrade kristna barn i ritualmord för deras blod.
”Det påminner oss om Sveriges handlande under andra världskriget när det heller inte ingrep” sade Lieberman. ”Pressfrihet innebär att publicera sanningen och inte lögner,” fortsatte han.

Sydsvenskan

Knute sa...

Anfall är bästa försvar tycker Aftonbladet och försöker vända uppmärksamheten mot den svenska ambassadören i Israel.

Boström ångrar inte texten i Aftonbladet.

En viktig upplysning: i New York-saken flögs donatorn till USA för operation. Inga organ blev transporterade.

http://www.document.no/2009/08/bostrom_angrer_ikke.html

http://medievarlden.se/etik-a-politik/16-pressfrihet/9961-donald-bostroem-jag-tar-doedshoten-pa-allvar

Knute sa...

Aftonbladets kulturredaktör Åsa Linderborg ljuger:

"Den som läser artikeln ser att den består av tre delar. Först sammanfattar Boström den aktuella korruptionshärvan i New Jersey, där ett tjugotal rabbiner anklagas för penningtvätt och illegal organhandel med kopplingar till Israel."

Document.no:

"Fem rabbinere ble arrestert, men ingen hadde noe med organhandelen å gjøre. Linderborg får det til å være et "tyvetall" som alle var innblandet i organhandel. Dette er ikke bare en unøyaktighet, det er grovt. Det tyder på at Linderborg, akkurat som Boström, ønsker å skape en assosiasjonsrekke: rabbinere, organhandel, israelske leger, israelske soldater, penger ...

En fornuftig redaksjon ville forsøkt å dempe saken. I stedet går Aftonbladet til frontalangrep. De setter dermed avisens troverdighet på spill.

Sjefredaktør Jan Helin kaller det en hatkampanje.

http://www.document.no/2009/08/med_ytringsfrihet_for_antisemi.html

Knute sa...

Sveriges fege utrikesminister Bildt:

Vestlige/europeiske medier skal være varsomme med å tråkke muslimer på tærne, men når Sveriges største avis publiserer en tekst som minner sterkt om de verste antisemittiske myter om jøder som beriker seg på andres død, da vifter både utenriksministeren, Aftonbladet og Journalistforbundet med ytringsfriheten.

Det er ytterst alvorlig når ytringsfriheten blir innskrenket når det gjelder normal satire og berettiget kritikk, men brukt for alt den er verdt når det gjelder å spre hat.

http://www.document.no/2009/08/bildt_og_aftonbladet_skyver_yt.html

Knute sa...

If it is acceptable for Aftonbladet to publish the racist hatred that it chooses to publish, it is equally acceptable for the Swedish government to distance itself from the putrid nonsense. Both are utilising their freedom of speech.

It is this absence of any comment on the subject matter by the Swedish government that is worrying. It’s why many analysts and commentators worldwide are asking just how closely Aftonbladet is ideologically supported by leading figures within the Swedish government.

http://www.ilyameyer.com/2009/08/swedens-highly-voluble-carl-bildt.html

Hubbe sa...

Sveriges regering FÅR inte lägga sig i vad tidningar skriver. Det kallas demokrati.

sukarof sa...

Lika lite som Svenska staten ska lägga sig i om media väljer att publicera Muhammedbilder eller något annat som råkar kränka religiösa ska de lägga sig i om det skrivs något negativt om Israel.
Svårare än så är det inte.

Berit sa...

Jag har inte påstått att regeringen ska förbjuda vad tidningen skriver, det är inte deras jobb. Men Sverige får mer och mer rykte om sig att vara ett anti-semitisk land och du menat att den svenska regeringen inte får uttala sig och ta avstånd från direkt antisemitiska lögner ?
Lars Ohly kallar Israels regering "skurkregim" och Kuba ett land med utmärkta mänskliga rättigheter, ska han betraktas som svenskarnas talesman?

PS. Muhammedbilderna handlade inte om politiska lögner och anklagelser mot ett land.

Anonym sa...

Jag skulle bara tipsa er en website!

Sprid vidare,tack! Har ni själva sådana video som

Kan visa izlams rätta ansikte,oavset om det är vad

Terrorister gör eller mullah morons terrorister!
Ha det trevligt!

http://www.truthtube.tv

Amer Al-bayya sa...

7 Frågor till politiker i västvärlden!!
Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
Jag frågar alla politiker :-
1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??
5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
7- Vem kan stoppa Israel??
Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.

Amer Al-bayya sa...

Amnesty:Situationen i
Palestina mycket svår
Amnesty International har under en veckas tid besökt Israel och de ockuperade palestinska områdena. I ett öppet brev uppmanar man EU:s medlemsstater att ta ansvar och agera i konflikten.
Amnestys internationella generalsekreterare, Irene Khan, ledde en delegation som mötte såväl israeliska som palestinska ledare och representanter för det civila samhället. I ett öppet brev ställt till ledarna för EU:s medlemsstater tecknar människorättsorganisationen en mycket pessimistisk bild av den nuvarande situationen; antalet dödade palestinier har ökat de senaste månaderna och den ekonomiska situationen i de ockuperade områdena är ”mycket allvarlig och större delen av befolkningen lever i svår fattigdom”. Amnesty menar att den begränsade rörelsefriheten, utbredningen av israeliska bosättningar och den mur som har byggts på ockuperat område stryper den lokala palestinska ekonomin.
Man skriver att våldet är en grogrund till hårdnande attityder på båda sidor. I brevet uppmanar Amnesty bland annat att EU :
Tillsätter en internationell mekanism för att övervaka de mänskliga rättigheterna i området .
Avkräver ansvar och verkar för att personer som begått människorättsbrott ställs inför rätta.
Upphör med all försäljning eller överföring av vapen så länge som garantier inte kan ges att dessa inte används för att begå brott mot mänskliga rättigheter eller humanitär rätt.
Läs brevet i sin helhet
Olle Eriksson

Knute sa...

Amnesty är partisk och baserar sina rapporter enbart på Hamas uppgifter. Ta till exempel deras skrattretande påstående att det var Israel som använde mänskliga sköldar. Israel gör mer än någon annan armé för att skydda civila. Amnesty har förlorat all trovärdighet.

Amer Al-bayya sa...

FN , HRW, Amnesty, röda korset,EU och hela världen har förlorat trovärdighet men inte Israel, Israels brott, Israels lögner, USA och alla media som ger Israel stöd och hjälp....

Spelet är slut,Knute..Det är slut..Man måste har bra rykte i denna värld.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.