27 augusti 2009

Två "semestrar"


"Det var den allra bästa av tider, det var den allra värsta av tider."
Så låter de inledande raderna i Charles Dickens roman "Två Städer. Dickens använde sig naturligtvis av en diskriminerande jämförelse av de händelser som rådde i England jämfört med de i Frankrike under den sista delen av sjuttonhundratalet.
Ett bra exempel på olyckliga jämförelser av i dag kom nyligen till uttryck i "Tidningarnas Tidning", The New York Times i reportaget om semester för den president som nu är bosatt på 1600 Pennsylvania Ave.

Leendet på läpparna tillsammans med en glad vinkning, förmedlade ett omisskännligt tecken på lättnad över att han ville komma ut ur staden, inte en dag för tidigt [...] Vita husets pressekreterare sade: "Jag tror inte den amerikanska folket missunnar presidenten en välbehövlig och välförtjänt tid med sin familj "

Man ska inte missunna högste chefen en välförtjänt paus från hans ihärdiga ansträngningar för att socialisera den amerikanska samhället under den svaga ekonomin, från arbetslösheten som närmar sig tvåsiffriga tal, från det skyhöga budgetunderskottet / statsskulden och de försämrade förhållandena där vår militär är engagerad. När allt kommer omkring, är han fortfarande i kontinuerlig kontroll över maktens spakar varhelst han än befinner sig, vare sig det är på Martha's Vineyard eller en 1 miljondollar middag i New York tillsammans med sin hustru.

Hur det än må vara med det, notera vad som skrevs om en liknande "semester" som hans föregångare tog. The New York Times, 9 juli 2001, rapporterar om George W. Bush 's första semester som president:

I fredags, samtidigt som de nya arbetslöshetssiffrorna [4,5%] målade en oroväckande bild av den amerikanska ekonomin, försatte sig Bush i samma ställning- golf och fiske i ett New England paradis - som en gång orsakade att hans far fick valproblem.


Kan inte dessa människor på "Grey Lady" lära sig definitionen av "småaktig partianda"


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.