21 augusti 2009

Vi tror på mirakel

När det verkligen går upp för en hur fantastiskt och mirakulöst Mr Obama's "Cash for Clunkers"- program verkligen är, uppstår naturligtvis den självklara frågan:
Om Mr Obama's program verkligen kan göra oss rikare genom att skrota bilar och förmå folk att köpa nya bilar, varför tillämpar vi inte detta mirakel-program inom bostadssektorn?
Eftersom den ekonomiska krisen har slagit hårdast mot bostadssektorn, borde det vara det område där Mr Obama's mirakel-program bäst behövs?


Programmet är lätt att anpassa till bostäder, trots allt. Allt som behövs är att erbjuda människor en möjlighet att köpa ett helt nytt hus, som de inte kan säga nej till (eller har råd med), och när de flyttar till sitt nya hem, bränner de ner det gamla huset till marken.


Tänk på den fantastiska stimulans ekonomin skulle få från att tiotusentals - eller till och med hundratusentals - fullt användbara hem bränns ner till grunden. Murare, snickare, takläggare och hela apparaten av beslutsfattare skulle plötsligt sysselsättas upp över öronen igen. Det amerikanska bostadsbeståndet skulle bli mer energieffektivt, estetiskt tilltalande - och mer "miljövänligt" också.

Det finns ingen anledning att bara hjälpa bostadssektorn. Nu när detaljhandeln har det kämpigt skulle Mr Obama kunna instifta en liknande lag för att uppmuntra människor att sätta sig i skuld för att köpa en helt ny garderob på GAP (eller en mer "miljövänlig" återförsäljare, för att rädda jorden på samma gång), och sedan samla ihop den "gamla garderoben" och sänka den till havets botten.

Tänk så mycket bättre vi skulle kunna ha det om Obama lyckades förstöra hälften av de bilar vi har i USA, hälften av alla bostäder och hälften av alla kläder. Det svindlar för ögonen bara att tänka på hur rika vi skulle kunna vara.

För närvarande får vi vara nöjda med att Mr. Obama skrotar hälften av våra bilar.

Mark R. Crovelli

2 Kommentarer:

CandyboX Collector sa...

HAHA ! Jag skulle då gärna bränna ner min förortslya och flytta ngn annanstans - somewhere better ;D !

Anonym sa...

Undrar om Michael Moore kommer ge ut "Stupid Black Man" snart?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.