07 september 2009

Vi står och faller med Israel


säger George Gilder i sin senaste bok, "The Israel Test"

"Om världen, och framför allt USA, inte stöder Israel kommer Israel att på ett eller annat sätt förintas. Det finns inga andra realistiska alternativ. Och om Israel utplånas, kommer det kapitalistiska Europa sannolikt också att dö och Amerika, som symbol för produktiv och kreativ kapitalism sporrad av judar, kommer att vara i fara."


George Gilder är inte jude, så hans ställningstagande vad gäller Israel har inte någon grund i religiös eller etnisk tillhörighet.

Till exempel säger han att människor "som tvångsmässigt fördömer judar har ett namn, de är nazister. Han tvekar inte att tillämpa begreppet på arabiska och iranska ledare som uppvisar ett sådant beteende. Han menar att den farligaste formen av Förintelse-förnekelse är inte avvisandet av de omfattande bevisen för nazisternas brott, utan misstron mot de omfattande bevis som finns för de nya Förintelse-planerna, av Israels nuvarande fiender. Två iranska presidenter har skaffat kärnvapen med det specifika syftet att "utplåna Israel från kartan."

För att förhindra en andra Förintelse och slå tillbaka jihadisterna vid Amerikas gränser måste vi först erkänna att vi förstår allvaret i hotet. För det andra behöver vi fler lösningar och för det tredje behöver vi mer av den sorts teknik som Amerika och Israel har varit så skickliga på att producera.

Det kommer att krävas omfattande missilförsvar och andra högteknologiska medel för att hindra våra svurna fiender från att infiltrera kärnvapen i amerikanska städer, detonera dem nära amerikanska hamnar, eller detonera bomber över USA:s viktiga elektroniska infrastruktur - förstöra den infrastrukturen med en EMP (elektromagnetisk puls) attack, en offensiv kapacitet som Iran bland andra håller på att utveckla.

Ingen nation i historien har lyckats bevara sin integritet och suveränitet utan att hantera den utmaning som ständigt framåtskridande upprustning innebär. Men många amerikanska intellektuella föreställer sig fortfarande att USA är annorlunda, att det är möjligt eller önskvärt för oss att förhandla om ett "slut på kapprustningen". Våra fiender kommer alltid att vilja att vi avslutar kapprustningen eftersom de vet att bara fria nationer kan vinna den. ... Ett slut på kapprustningen skulle beröva de kapitalistiska länderna sin största tillgång i kampen mot barbariet.

Gilder är övertygad om att de krafter som är riktade mot Israel och Amerika också är riktade mot kapitalism och frihet överallt. Kapitalismen kräver frihet för företagare, arbetstagare och konsumenter. Alla drar fördel, eftersom framgångar för en grupp öppnar marknader och möjligheter för en annan.
En demokrati som inte vilar på en solid kapitalistisk grund är dömd. Utan en expanderande kapitalistisk ekonomi kommer demokratin att domineras av ett nollsummespel - styrt av en folkhop och demagoger.

Under århundraden har sådana folkmassor och demagoger många gånger vänt sig mot judar. Idag har de vänt sig mot Israel. Ibland är orsaken helt enkelt girighet och avund. Men ofta är det tron att "social rättvisa" kräver att man tar från de som "har" och omfördelar till de "obemedlade", till förmån för att alla ska vara lika.

Med tiden leder detta endast till växande fattigdom, eftersom det bygger på en missuppfattning om vad rikedom är. I grund och botten består rikedom inte av materiella resurser utan av människans förstånd och skaparförmåga som trivs och frodas i fred och frihet. Mellanösterns självömkan härstammar huvudsakligen från avundsjuka och förlamande idéer bland araberna, att Israels rikedom inte bara är källan till arabernas egen förnedring utan också orsaken till deras fattigdom.
Framtiden, när det gäller frihet, demokrati, kapitalism, USA, väst och den lilla staten Israel är sammanflätad till en enda knut. Israel är inte bara en viktig källa för västerländsk teknisk överlägsenhet och ekonomiskt ledarskap - det är också den mest sårbara källan bland all västerländsk makt och intelligens.

Israel är inte bara kanariefågeln i kolgruvan - det är också en viktig del av gruvan. Om amerikanerna inte försvarar Israel, kommer de att visa att de inte kan försvara något annat heller. Israel-testet är är egentligen vårt eget test för överlevnad som en fri nation.

Dissecting Leftism

15 Kommentarer:

Helen sa...

Israel är en apartheidstat och inget annat. Att försvara en nation som baseras på en ras är befängt redan från början. Nassarna var först, sen kom sydafrika.

Berit sa...

Helen, vilken ras tillhör judarna och vilken tillhör palestinierna?

Hjälp finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Semiter

Ann-Marie sa...

Yessssss..... bra skrivet som vanligt!! Du vet vad du skriver om Berit! Helen vet inte vad hon pratar (skriver) om!!!!

Mårten sa...

Bra inlägg!

Anonym sa...

För något år sedan hörde jag en intervju med en kvinna som varit med i vänstern på 60-70-talet men som till slut kom fram till en sanning: Var någonstans finns det ett land som har varit bra för människorna med kommunismen. Hon kom till klarhet men blev väldigt ensam och förlorade många av de som hon trodde var vänner. Idag finns några av dessa 68-vänster kvar på högt uppsatta poster i Sverige och det skrämmer henne oerhört.

Själv tror jag att kommunister är lata. De vill ha det bra på andras bekostnad. Titta på nomenklaturan i kommunistländerna. De verkar inte ha det så dåligt eller...!

Johan sa...

Men Berit, varför anser du, att "om Israel utplånas, kommer det kapitalistiska Europa sannolikt också att dö och Amerika, som symbol för produktiv och kreativ kapitalism sporrad av judar, kommer att vara i fara"??

I Mellanöstern träter två aggressiva ökenfolk om vem som skall vara herre på klippan. Även om det är lättare att sympatisera med Israel (än med araber, andra aggressiva stammar, Ahmadinejad osv etc) så förstår jag inte, varför Israels placering i Mellanöstern skulle vara så central?

Jag kan inse, att ortodoxa judar anser sig uppfylla Guds uppdrag - med det är ju inte ett argument som övertygar den som ej är ortodox jude.

Blir man inte lite kluven inför detta:

"The substantial role of religious officers and soldiers in the front-line units of the IDF was, for the first time, supported also by the significant presence of rabbis there."

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1058758.html

En det positivt med en religiös armé?

Berit sa...

Den europeiska kontinenten har återvänt till 1930-talets fega undfallenhet.
Israel är barrikaden och de enda som visar mod nog att kämpa mot de krafter som attackerar demokrati, frihet och västerländska värderingar.
Det handlar om mycket mer än ökenfolk som bekämpar varandra.
"Västvärlden" visar tydligt att man inte kan skilja mellan en demokrati som försvarar sig mot terrorist-soldater, och barbarer som är ute efter att döda civila.

Vi låter Israel bära bördan av att skydda oss alla från terrorister som lever i en 600-tals värld och vi blundar därför att vi behöver olja. Många människor uppträder antisemitiskt därför att de är dödligt rädda för islamistiska terrorister och av någon underlig anledning också verkar njuta av att se framgångsrika västerländska samhällen få problem.

Helen sa...

Vad bra att du gjorde det klart Berit! Nu kan man lugnt kritisera Israel utan att vara antisemit! Det är bara om man ger sig på alla semitiska folk som man kan vara det. Tack, nu har jag fått vatten på min kvarn.

LP sa...

Helen, det vore bra om du förklarar vad du menar med med begreppet apartheid.

Knute sa...

THE MEANING OF WILDERS'S LITMUS TEST ON ISRAEL


Islam's continuous jihad against Israel, and our support for Western Civilization (in its roots based on Judaism's idea of equality under God, and therefore equality under the law, and therefore freedom and civilization), must lead to our unconditional support of Israel in its fight to survive against Islam. This is what Wilders means when he says, "We are Israel." Where Israel goes, so do we.

Support for Israel has nothing to do with being a conservative, neo, paleo or any other version, or a liberal. One's political leanings on this existential question are as irrelevant as saying that freedom of speech is only a conservative issue, or, even more absurd, saying that we can only agree on the life-or-death issue of Islam if we also agree on social policy, taxation, and health care.

Support for Israel will be automatic for rational freedom-loving people--Israel's survival is a universal and existential issue, as basic as freedom versus slavery. So let's agree on the basic threat of Islamization and deal with specific policies when that problem has been solved.

http://www.amnation.com/vfr/archives/015945.html

Knute sa...

Diana Nudjedat is young, Arab and Muslim – and a loyal Israeli

"I have come to realize that Israel, though not perfect, is the best place for me when it comes to pursuing my dreams. It awards me greater opportunities than any of Israel's surrounding neighbors. I know that, as a woman, I can enjoy the freedom to pursue my goals and my chosen career path without any fear of being restricted, criticized or rejected."

http://dispatch-international.com/content/israel-%E2%80%93-place-pursue-my-dreams

Anonym sa...

Den extrema islamismen är ett verk av Israel och USA:

Berit sa...

Det vore intressant att se hur du förklarar det

Anonym sa...

Det är lätt att säga så och bara peka på oljan som orsak , varför är inte Norge under förtryck av bl a USA ? ? ?
Det är religion och okunskap samt vidskepelse som håller "menaiter" nere
medan väst utnyttjar situationen !
Om de var bildade o kreativa som väst
så skulle vi få problem ! ! !

Berit sa...

Det är bekvämt att göra USA och Israel till syndabockar, men titta lite djupare så ser ni att det inte håller.
Islamister vill döda och terrorisera alla icke-muslimer. Om en israelvänlig utrikespolitik var skiljelinjen mellan dem som de radikala jihadister vill döda och de som de lämnar i fred, hur kan man då förklara attackerna i Thailand, Malaysia, Indien, Ryssland, Spanien, Bulgarien och Storbritannien?
Varför attackera andra muslimer i Afghanistan, Irak, Syrien, Egypten och norra Afrika? De är inte pro-Israel.

Att skylla på USA: s politik vis-à-vis Israel är ett knep av terrorister och de som alltid urskuldar dem, för att man vill stoppa USA:s diplomatiska och militära stöd och därmed göra det lättare att utplåna Israel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.