13 december 2009

Åtgärder och konsekvenser

Jag vet inte om ni har möjlighet att se program med John Stossel men om ni kan, se detta, som sändes på Foxbusiness och kallas "Stossel".

Hans gäst var Jerry Taylor, en energiforskare för The Cato Institute. Taylor fick mängder av besvärliga frågor och hanterade dem med lätthet. Framför allt visade han frågeställarna på att man måste se längre än till de omedelbara målen för energipolitik och se till konsekvenserna av åtgärderna.

Låt oss anta att IPCCs siffror är riktiga när det gäller klimatförändringar.
De påstår att 170,000 människor dog förra året därför att människan påverkar vädret. Även om siffrorna är riktiga (vilket de inte är), ska de jämföras med andra uppgifter som är riktiga:

3 miljoner människor dog förra året på grund av dålig inomhusluft, därför att deras enda värmekälla är gödsel.
25,000 personer, mest barn, dör varje dag av undernäring
Ungefär 2 miljarder människor hankar sig fram en dag i taget.

Vad kommer att hända med dem om idioterna i Köpenhamn lyckas ta över energibranschen?
Vi kan inte bara lagstifta om lägre koldioxidutsläpp och förvänta oss att energikostnaderna förblir desamma, och tro att de 2 miljarder som nämns ovan kommer att ta sig ur fattigdomen. Tvärtom, när energin blir dyrare får vi fler fattiga och sjuka.
Det största felet Klimatalarmisterna gör är att anta att de kan ingripa utan att medicinen blir långt värre än sjukdomen.

Stossel förklarade också hur han fått en golfbil alldeles gratis. Regeringen ger 6,000 dollar tillbaka på skatten om man köper en el-bil som uppfyller de gröna kraven och, som av en tillfällighet, är priset på bilen detsamma som den skatteåterbäring man kan få.
Bilförsäljaren påpekade att de flesta av oss gör våra inköp inom en 2-milsradie så vi behöver inte mer. Han nämnde inte värme-och-koldioxidutsläppen från de kraftverken som behövs för att ladda batterier. Golfbilen är "grön", det är allt som räknas.

Den sista gästen i programmet var Stephen Dubner, medförfattare till boken Freakonomics.
Hans förslag var att man sprutar ut svaveldioxid i den övre atmosfären genom en massiv trädgårdsslang. Klimat-ingenjörer kom med det förslaget för några år sedan när man konstaterat att jorden svalnar betydligt efter ett vulkanutbrott.
Det skulle vara enkelt och bara kosta några hundra miljoner varje år.
Dubner fick några frågor om "surt regn" men när hörde ni talas om det senast, trots att det också var en stor skräck en gång i tiden.

1 Kommentarer:

Unknown sa...

Att hoppas det muslimska hotet är en överdrift

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/12/13/att-hoppas-det-muslimska-hotet-ar-en-overdrift/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.