12 januari 2010

Blodigt allvar om blodapelsiner

Afrikanska säsongarbetare i Syditalien plockar citrusfrukter medan de unga italienarna går arbetslösa. En explosiv mix som gett upphov till våldsamheter.

Nu är det inte säkert att vi får sådana problem med lönedumpning här i Sverige, eftersom vi inte har arbetskraftsinvandrare, det vill säga man kan vara flykting livet ut utan att jobba. Det sprider sig i världen att man kan komma hit och leva på bidrag. Man vet inte vad Mona Sahlin & Co. lovat vid sina besök i Mellanöstern.

Rosarno Italy Race Riots or Mafia or Fed-up with Foreign Migrants?
Bild: Festa Limone

2 Kommentarer:

LP sa...

När pengarna är slut kommer lönedumpningen att var ett faktum även här. Paradoxalt nog är det vänstern som verkar skrika högst på öppna gränser (fast i sanningens namn har nog mitten och tom högern börja tala samma språk de senaste decennierna), när det i praktiken kommer att innebära att den svenske arbetaren kommer att stå med mössan i hand och konkurrera med folk från mellanöstern och afrika om 30-kronorsjobb när det inte längre går att lyfta A-kassa och soc.
Då har man gjort de extrema neoliberalisterna en tjänst genom att först betala skyhöga skatter för att finansiera invandringen, och sedan när kassakistorna tömts, slåss som djur för minsta lilla krona man kan tjäna ihop.

Fast detta lär väl bli ett stålbad. Aldrig mer kommer man väl sedan att tillåta ett sådant missbruk av medborgarnas solidaritet, arbete och pengar som vi sett de senaste decennierna.

Anonym sa...

Fruktansvärda framtidsutsikter!
Jag förstår och sympetiserar till fullo med italienarnas agerande.
Samma konkurrans om arbetstillfälle känner vi här hemma också. Vi har visserligen inga blodappelsiner och måttligt med säsongsarbetare.
Här gäller det konkurrans om fasta arbeten.
Med dem stora invandring vi har, och har haft under lång tid blir det naturligtvis många fler sökande till varje ledig tjänst. Eftersom de är så få blir allt fler arbetslösa, med följd att kostnader för socialbidrag skjuter i höjden. Och eftersom det finns en fastställd budget för dessa räcker de inte till på långa vägar. Då får
man ta av andra budgetar, eller höja de redan skyhöga skatterna.
Men tala inte om att stoppa invandringen eller minska hjälpen till utlandet för det är heliga kor.Ingen fläck får vidlåta Sveriges anseende som "Världens Samvete".

Ser inte riksdag och regering vart åt det barkar? Vi har ett av världens högsta skattetryck och ändå drar man in allt mer på vår välfärd. Hur många placeringar har vi sjunkit i välfärdslistan internationellt sett? Hur sköter de makthavande landets finanser egentligen? Man drog sig inte ens för att "låna" hundratals miljoner av pensions-fonderna för att få det att gå ihop. Pengar som skulle återbetalas. Men för det finns det ingen täckning. Är inte detta förskingring? Men ändå drar man sig inte för att släppa in fler invandrare i landet. Människor i alla åldrar som förr eller senare ska vara med och dela de pengar som vi svenskar betalt in under vårt yrkesverksamma liv. Här kan man verkligen tala om att komma till "dukat bord"!
En metod från de styrande sida att spara visade årets första pensionsutbetalning. Ett par hundra kronor mindre per månad tack vare skattehöjningen. Fast man ska väl inte klaga vid min ålder. Kanske räcker pensionspotten i min tid. Annars får man väl höja skatten igen:
BR

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.