03 januari 2010

Skål

Om du skålade in det nya året med ett glas champagne, har du börjat 2010 på rätt sätt, säger brittiska forskare. De har upptäckt att om man dricker champagne varje dag precis som rött vin, hjälper det till att hålla stroke och hjärtinfarkt borta.

Forskning har visat att två glas rött vin varje dag hjälper cirkulationen och avvärjer hjärtproblem. Det som anses vara hälsosamt kallas polyfenol antioxidanter, som förekommer naturligt i ganska hög grad i rödvin men inte i vitt. Polyfenoler sänker blodtrycket och därmed minskas risken för stroke och hjärtinfarkt.

Rödvinets rika kusin champagne, görs med tre sorters druvor, två svarta och en vit. Frågan var om champagne skulle ha samma effekt som rött vin eller bara en begränsad effekt, som vitt vin?

Älskare av champagne kan dra en suck av lättnad. "Vi har funnit att ett par glas per dag har en gynnsam effekt på blodkärlens väggar, vilket tyder på att champagne också har potential möjlighet att minska risken för kärlsjukdomar, säger Dr. Spencer vid Reading University

Forskargruppen fann även höga halter av polyfenoler i kakaobönor, vilket gör att en mugg varm choklad också kan ge samma hälsosamma resultat ....

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Hurra och skål för den goda nyheten! Kan behövas mitt i all "gloom and doom" ;o)

MS sa...

Fantastika nyheter! Det ska jag fira med lite bubbel och choklad nästa helg :-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.