26 januari 2010

Tre år till!

I morgon är det dags för "State of the Union address" och nu sägs det att Obama har uppfunnit sig själv på nytt.
Naturligtvis kommer huvudet att som vanligt gå fram och tillbaka, som om han tittar på en ping-pong match, men innehållet gott folk, innehållet kommer att bli helt nytt!
Nu ska Obama bli populist, det som han under kampanjen så nedlåtande anklagade Sarah Palin för.
Nu ska han köpa medelklassen.

Han kommer att föreslå initiativ för att hjälpa medelklassfamiljer (ständigt detta klass-tänkande), inkluderande skatteavdrag för barnpassning, mildare återbetalningsskyldigheter vad gäller studielån och krav till arbetsgivare om obligatoriskt pensionssparande för anställda.
Han ska fokusera på "Kläm-generationen", de som kämpar med att skicka sina barn till universitet och samtidigt hjälpa sina åldrande föräldrar.
Han kommer att visa att han förstår de svårigheter en vanlig amerikan kämpar med.

Hur kommer skatteavdrag för barnpassning att hjälpa den som är utan jobb? Och om de inte har något jobb, behöver de då barnpassning?
Pengar att skära ner på återbetalning av studielånen är enklare, han har ju redan nationaliserat den biten. Det är bara genom staten man kan få studielån numera.
Vilken tur vi har, vi kan alla hjälpa till att betala det!


Varje gång jag hör Obama säga :"Låt mig bara säga, så länge jag har förmånen att tjäna som er president kommer jag aldrig att sluta kämpa för er," då vill jag bara skrika: " Sluta kämpa MOT oss"!

Om Obama tror att han kan vinna folket genom en ny populistisk personlighet och nya tomma löften väntar en överraskning.
Ilskan ute i landet är inte enbart riktad mot "giriga Wall Street" eller "giriga företag". Amerikanen är arg på en administration som kör över honom, som är uppblåst, arrogant och bara tänker på sig själv och en växande byråkrati.

Under detta första år har det helt klart visat sig hur vansinnigt det är med "kvotering". Obama skulle aldrig ha blivit vald till president om han varit en vit ung man med så lite erfarenhet som han har från både politik och affärsvärlden.
Man förde ständigt fram hur oerfaren Palin var trots att hon var guvernör och också varit borgmästare, och hon strävade bara efter att bli Vice.

Kommer detta misstag att slå tillbaka så att det blir svårare för svarta att nå höga politiska positioner i fortsättningen, även om de är kvalificerade?

Bill Clinton hamnade i blåsväder häromsistens eftersom han tydligen under kampanjen yttrat till Ted Kennedy, (om Obama,) "en sån' som han skulle ha hämtat kaffe åt oss för några år sedan"
Naturligtvis blev Clinton anklagad för rasism, men för min del tror jag att det mer handlade om Obamas oerfarenhet. "Praktikanter hämtar kaffe åt de gamla rävarna"

Bilden ovan är mycket talande. Den är från Graham Road Elementary school (jan. 19) dit Obama måste dra med sig sitt podium och två teleprompters bara för att tala till 30 stycken 11-åringar i deras eget klassrum.

------------

Enligt en update på News Busters var telepromptern där för en presskonferens och Obama använde inte den när han talade till eleverna

"The conservative blogosphere is buzzing this morning about news that President Obama relied on a teleprompter for his remarks to students at the Graham Road Elementary School in Falls Church, Virginia. And it would surely be funny if he had. But it doesn't appear that he did.
Obama held two separate sessions at the school -- the first with students and a second for the media. And while he did use two teleprompters for his comments to the media he did not use them for his discussion with the students. [...]
The White House confirmed to TWS that the teleprompters were used for his remarks to the press, not with students."

4 Kommentarer:

Lars sa...

Bilden bara måste vara ett montage. Kan det vara sant?

Berit sa...

Bilden är från en video från tillfället.

http://www.youtube.com/watch?v=ZgYfhvuObUI

Alldeles i början ser man huvudena på åhörarna innan man zoomar in på Obama.
Bilden och videon finns på många bloggar och nyhetssidor, tom. på The White House.gov så det är säkert riktigt.

http://www.whitehouse.gov/blog/2010/01/19/speeding-race-top

MS sa...

Herregud. Kan han inte ens tala inför en skolklass utan sina j-vla teleprompters? Vad ska vakten göra? Ingripa om någon av ungarna skjuter honom med en vattenpistol? Snacka om maktspråk!

Det ska bli väldigt intressant höra hans State of the Union-tal på onsdag. Ska han fortsätta att skylla allt på Bush och spela sårad över väljarnas käftsmäll i Kennedy-land eller ska han lära av historien och göra som Bill Clinton och ta ett ordentligt steg åt mitten? Gör han det så kommer han få det hett om öronen. Hans vänsterextremist polare i Vita Huset lär inte bli glada i så fall.

Anonym sa...

Vi har också en person i SVerige, en minister som vrider huvudet fram och tillbaka och jag undrar om det inte är så att han skruvas upp vid varje tillfälle han skall tala. Gissa vem, Andreas Carlgren.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.