29 januari 2010

Två som tvår sina händer

Afghanska kvinnogrupper varnar för att försöka sluta fred med talibanerna. Det där är ju långt bort i Asien, kan det angå svensk partipolitik? Ja, om man fattar att "den ideologi som dyrkas av våldsamma muslimer i Irak och Afghanistan i dag har kommit hit," som Nicolai Sennels skriver.

I våra nordiska länder är inte imamerna lika maktfulla och fanatiska som i Afghanistan, men i grund och botten är det samma ideologi de följer och samma "heliga" bok de läser.

Den svenske imamen Abd al Haqq Kielan, född Leif Ingvar Karlsson, imam vid moskén i Eskilstuna, skulle kunna ha en framtid i partiet, säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.

Verkligen svagt av Hägglund att sälja partiet för att vinna röster. "Alla personer som delar de värderingar som är grunden för vår politik är välkomna till Kristdemokraterna."

Vilka värderingar? Imamerna måste motarbetas. De har mossiga åsikter, en del förkunnar till och med att västerländska flickor förtjänar att våldtas.

"En jämställdhetspolitik som utmanar radikalfeminismen", föreslår kristdemokraten Charlie Weimers. "Acceptera att det inte är patriarkatet som bestämt att tjejer i regel leker med dockor medan killarna oftast föredrar bilar."

Ja, det låter ju som en gyllene medelväg. Men med islam i klubben blir det svårt.

Kielan representerar för övrigt inte många procent av muslimerna, så Hägglund missräknar sig. Bortåt 90 procent kommer ändå att rösta på vänsterpartierna. Kristdemokraternas vårdnadsbidrag förslår inte mot sossarnas lockbeten.

Mer om Kielan:
Imam - ett yrke som är oförenligt med svensk grundlag

4 Kommentarer:

Knute sa...

En kommentar om detta som jag lånar från ett tidigare inlägg:

Robin Shadowes sa...

Varför inte nyttja klonings-teknologin och ta lite från Göran och lite från Leffe och mixa ihop det till en enda person den kristenmuslime Göran al Haqqlund klädd i kostym och slips på överkroppen och klänning där under och pryds med en liten rolig hatt på huvudet.

Anonym sa...

Det är exakt sådana uttalanden som Hägglunds som diskvalificerar riksdagspartierna i kommande val. Hur i h-e tänker du Hägglund ? Hur kan du tala om borgerlighet ?

Biskop Kyrillos sa...

"Där rök min röst" på Kristdemokraterna inför årets val.

Knute sa...

Instämmer med Ers Eminens biskop Kyrillos. Inte för att skulle röstat på dem, men tidigare har jag inte haft något emot dem.

"Skickligt av Imam Kielan att gillra denna fälla för Kristdemokraterna och Göran Hägglund", skriver Thoralf Alfsson.

"Så har då Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund öppnat för imamen Abd Al Haqq Kielan till partiets riksdagsvalsedel, precis som jag var rädd för. Detta sker i en sann anda av politisk korrekthet. Efter Imamen Kielans utspel hade Göran Hägglund inget annat val än att acceptera den utsträckta handen utan att få en främlingsfientlig stämpel och kallas islamofob."

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/january/goran-hagglund-vill-locka-muslimska-valjare.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.