27 februari 2010

Han har ju inte en aning!

Följande video visar hur fullständigt okunnig Obama är och att han verkligen måste vara praktexemplet på vad man får vid desperat kvotering och särbehandling.
Under "Sjukvårdsförsäkringsmötet" drar han sin snyfthistoria ur verkliga livet. (demokrater måste alltid komma upp med sådana)
"När jag var ung och just gått ur college, var jag tvungen att köpa bilförsäkring. Jag hade en gammal halvdan bil. Jag vill inte nämna namnet på försäkringsbolaget, låt oss kalla det Acme Försäkring i Illinois. Jag betalade mina premier varje månad. Efter cirka sex månader blev jag påkörd bakifrån och ringde upp Acme och sa, att jag vill få min bil reparerad. De skrattade åt mig över telefon, eftersom försäkringen inte var gjord för att försäkra mig utan för att uppfylla juridiska krav. Men då var det ju verkligen ingen försäkring.
Nu är det en sak om du har en gammal bil som du inte kan få reparerad. Det är en annan sak om ditt barn är sjukt, eller om du har bröstcancer. "


Presidenten i USA, som har satsat hela sin karriär på denna nationalisering av sjukvården vet inte skillnaden mellan ansvarsförsäkring och helförsäkring?
Han vet inte att ansvarsförsäkring är den enda slags försäkring som krävs enligt lag?
Han vet inte att helförsäkring skulle ha varit mycket dyrare - mer än en gamla skrot-bil är värd? Han vet inte att om han blev påkörd bakifrån är det den andre killens ansvarsförsäkring som täcker kostnaden?
Och fram till denna dag vet han uppenbarligen inte det och ingen av hans rådgivare heller?
Han låter bli att säga namnet på försäkringsbolaget, eftersom han tror att det var fel av dem att de skrattade åt honom. Han är oförmögen att förstå en grundläggande, enkel information, som varje bilburen ungdom jag känner förstår första gången de betalar sin bilförsäkring.

Synnerligen skrämmande!

Neil Boortz har ställt samman det viktigaste från mötet med kongressmedlemmar:

* Barack Obama är president. Fattar ni det?
* John McCain är inte president (och han är kanske mycket bitter över det)
* GOP var orolig att det skulle se ut som Obama "stod där uppe som Gud" över dem.
(Tja killen är "en slags Gud" .. eller hur?)
* Nancy Pelosi säger att reformen kommer att skapa 4 miljoner jobb.
* Nancy Pelosi är orolig för "säkerheten när det gäller hälsa ."
* Republikanerna vill börja om. Demokraterna vill inte det.
* CBO:s (congressional budget office) resultat kan vara missvisande och stödja det du vill att de ska stödja.
* Obama tycker inte om att Republikanerna drar fram Demokraternas vård-program vid ett toppmöte om vårdreformen.
* Vad händer nu?
* Alla idéer som Republikanerna tillför vård-debatten är i huvudsak förkastliga eftersom de inte är en del av demokraternas plan och därför inte hör till dagordningen.
* En två-parti-reform kan endast uppnås när Republikanerna går med på Demokraternas idéer.
* Jag skulle ha älskat att höra Lamar Alexander säga "Ursäkta mig, herr president, men du är den som sammankallat detta toppmöte. Samlade du oss för att lyssna till när du säger samma saker som du har sagt i ett år, eller har du samlat oss här för att lyssna på och fundera över olika idéer?

5 Kommentarer:

LP sa...

Ansvarsförsäkring kallas också Trafikförsäkring. Läs mera här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Trafikf%C3%B6rs%C3%A4kring

Minsta möjliga försäkring. Knappast något man nöjer sig med om man har en ny och fin bil, men jag har faktiskt kört ett par gamla skrothögar med endast trafikförsäkring.

Obama gjorde en mycket dålig liknelse...

Anonym sa...

är ju inte ovanligt att presidenter och övrigt patrask inte har en susning av verkliga livet. det som är utmärkande för just obama är att hans rådgivare är lika blåsta eller också skiter han i att fråga dom, han är ju en narcissist trots allt.

Anonym sa...

Stackars amerikanare. Det måste vara pinsamt att lyssna på denne solbrände demokrat och veta att han är president i deras land. Att inte veta en så enkel sak om trafikförsäkring som är obligatorisk.

Elisabeth

Ann-Marie sa...

Man kan ju inte få hemförsäkring när huset redan brunnit ner, eller bilförsäkring när du redan varit i en olycka osv osv., så hur ska man då kräva att ett försäkringsbolag ska försäkra dig när du redan har fått din hjärtinfarkt? Man måste faktiskt planera saker och ting i förväg.

Anonym sa...

Hmmm...
Det var väl den bilen som körde på "Mr Suntan" som skulle betala?
Nisse Mört

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.