22 februari 2010

Hannibals krig

Libyens diktator Gaddafi har köpt den stora moskén i Rosengård i Malmö, samt det svenska Rymdbolagets övervakningssystem. Moskéköpet innebär att en främmande makt landstigit på svensk mark.

Däremot är det möjligen inget fel i att Libyen får möjlighet att mer effektivt hitta flyktingbåtar. Italiens Berlusconi blev utpressad på några miljarder för ändamålet, annars skulle Gaddafi ha skickat en halv miljon flyktingar över Medelhavet.

Medan Sverige verkar populärt i Libyen är det värre med Schweiz. Gaddafi har ställt ett ultimatum: "Om inte den schweiziske medborgaren Max Göldi lämnas ut från ambassaden i Tripoli före lunchtid i dag kommer det att bli efterräkningar" ...

Gaddafi är galen. Hans son Hannibal med fru åkte i somras fast för att ha misshandlat sitt tjänstefolk på ett schweiziskt hotell. Efter två dagar i finkan blev de fria efter att ha betalat en okänd summa i borgen. Sen sa pappa Gadaffi att om han hade haft en atombomb skulle han utplånat Schweiz.

Libyen skar sedan ner oljeleveranserna till Schweiz och drog tillbaka 4,3 miljarder pund från schweiziska banker och flera schweiziska företag i Libyen har tvingats stänga. Schweiz hissade vit flagga, men Gaddafis premiärminister vill inte tala med Schweiz. Samtidigt fängslades två schweiziska affärsmän i Libyen som ett slags gisslan. De får inte lämna landet.

Kanske socialist-islamisten Gaddafi inte är så galen ändå? Hade hans beteende något att göra med att schweizarna skulle ha omröstning om minareter?

Den ene schweizaren, Max Göldi, tog sin tillflykt till den schweiziska ambassaden. Han hade dömts till fyra månaders fängelse för brott mot visumregler och till böter för illegal affärsverksamhet.

Sedan ställde Libyen ultimatum om att han måste överlämna sig. Ögonvittnen rapporterade om ovanligt många poliser runt ambassaden.

Spydpigen: "Er der ingen lande, der bakker op om Schweiz? Hvorfor tier pressen?"

Men i sista stund blev stormningen av ambassaden förhindrad genom att ambassadfolk från flera EU-ambassader begav sig dit.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl bättre att ett annat land köper moskén än att sverige ska betala alla kostnaderna för moskén.

Sedan verkar du vara negativ till moské byggandet i huvudtageet.

Det är bättre att folk bygger och besöker mosken än att folk bygger kyrkor och inte besöker dem.

Väldigt många kyrkor i sverige som tyvärr bara står helt tomma!!!

MVH Pelle

Knute sa...

Aha, Pelle, du verkar tro att islam är ungefär som kristendom, och att en moské är som en kyrka, och inte en kommandocentral för heligt krig.

Men i islam allt politik. Något privat finns inte. En imam är inte bara präst, han är också domare. En fruktansvärd makt som innebär att i Allahs namn kunna döma någon till döden. Och faktiskt, en imam är inte bara domare, han kan också vara verkställare av domen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.