08 februari 2010

Matchresultat dumsvenskan: Islam vs Jämlikhet, 1 - 0 till islam

Idag har det på radionyheterna tjatats hela dagen om det sinnesrubbade beslutet i Stockholms tingsrätt, att Arbetsförmedlingen (dvs du och jag via skatten) skall betala muslimen Alen Malik Crnalic 60.000 kr i skadestånd pga påstådd diskriminering.

Fria Nyheter rapporterar bra och utförligt (som vanligt) om saken, så jag skall inte harva några detaljer här. Däremot vill jag kasta ut följande frågor angående ärendet:


1. Den tilltänkte arbetsgivaren (se Fria Nyheters artikel) valde uppenbarligen att inte ge muslimen praktikplats pga hans ohyfsade sätt, varför är det då inte arbetsgivaren som dragits inför domstol av DO? Arbetsgivaren är ju faktiskt den som primärt "diskriminerat" muslimen även om man påstår att han inte anställdes pga bristande kompetens. Blev det sk "syntax error" i det politiskt korrekta idiotsystemet när en utsatt grupp (VD:n för företaget är kvinna = utsatt grupp) diskrimineras av en annan "utsatt" grupp (muslimen)?

2. Skulle Alen Malik Crnalic kommit undan om han vore en 47 årig, arbetsovillig Norrländsk gammpöjk vid namn Erik Sandström, som hade stoppat näven i snusdosan när den kvinnliga VD:n sträckte fram handen, tagit sig en rejäl pris snus och sagt: "Jag tar int i hann ve na kärringa!"? Hade DO då ställt upp om Arbetsförmedlingen stängt av honom? Vilken rättighet skulle Erik Sandström ha hävdat, rätten att bete sig som en idiot och ett svin?


Denna sak stinker skit på lång väg och jag kastade nästan upp då jag på radion idag hörde DO:s Katri Linna uttala att hon var nöjd med domen. Faktor "R" som i religion sätter alla normala etikregler ur spel och den som kan hänvisa till religion, och gärna då islam, verkar komma undan med vilket idiotbeteende som helst.

Man påstår i SvD-artikeln att muslimen sagt att han visat respekt mot den kvinnliga VD:n genom att hälsa genom att hålla handen på bröstet och förklarat att hans religion förbjuder honom att vidröra en främmande kvinna. Arbetsförmedlingen påstår däremot att mannen inte alls hälsade på VD:n och inte heller förklarade sig. Problemet är att bevisbördan verkar ha lagts på AF, och intervjun spelades inte in.

Det är uppenbart att skall man avhandla vardagssaker som tex en vanlig anställningsintervju med personer som är så övertygelseskadade som den aktuella muslimen, skall man definitivt se till att ha opartiska vittnen närvarande, filma förloppet och helst också anlita jurister som sitter med. Annars riskerar man att hamna i diskrimineringsidustrins kafkaliknande labyrinter. Man kan som arbetsgivare också ta den enkla vägen och välja bort muslimer helt och hållet. Man måste bara se till att sedan hålla käft om saken.

Tack DO, ni gör ett lysande arbete för integrationen och arbetsmarknaden!


Bilden:
Diskriminering mot man i rånarluva i Nederländerna. Läs mera här.


15 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det där med att det inte är tillåtet för en muslim att röra vid en främmande kvinna verkar inte gälla då det handlar om överraskningssex...

Anonym sa...

Förutom irritationsfaktorn hos 90% av svenskarna, gissar jag att den största effekten detta beslut får är att muslimer sållas bort mycket tidigare hos arbetsgivaren än vad som sker idag. Men det är som sagt bara en gissning... Det är också ställt utom allt tvivel att DO:s främsta intresse är att främja islams expansion i Sverige. Islamiseringsombudsmannen är ett lämpligt namnbyte, så blir det tydligare för alla berörda parter.

Ann-Marie sa...

Lite mer pengar att skicka till hemlandet utöver socialbidraget och svartjobbandet...

LP sa...

"Islamiseringsombudsmannen" får det bli för min del.

Tack Anonym.

Knute sa...

Sverige islamiseres med myndighetenes velsignelse.

Retten til religion går foran likestilling. Det er essensen av historien.

Det er en ideologisk "envishet" over ombudet som minner om en sovjetisk kommissær under den mest ideologiske tiden. Ideologien skal knesettes uansett konsekvenser. Konsekvensen i dette tilfelle blir islamisering av Sverige.

Men kommer folk til å finne seg i det?

http://www.document.no/2010/02/sverige_islamiseres_med_myndig.html

Knute sa...

"En mening i domen fastnar särskilt i mitt medvetande och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta:

'Eftersom han (mannen som vägrade hälsa. Min anm.) inte hade några förpliktelser i Sverige åkte han under sommaren till Bosnien för att samla energi.'

Hade han inte ”förpliktelsen” att stå till arbetsmarknadens förfogande? Eller räknade han kallt med att han nog skulle få en rejäl slant tack vare DO och struntade därför i också dessa regler i Sverige och åkte och vilade upp sig i hemlandet? Etniska svenskar kan inte resa bort och ”samla energi” när de är arbetslösa. De ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Men om det var tillåtet för denne ”diskriminerade” man att göra det utan sanktioner, då måste det väl vara tillåtet också för alla andra att åka bort ett tag! Eller gäller olika regler för muslimska män, som vägrar hälsa på kvinnor på ett i Sverige vedertaget sätt, än för alla andra? Är inte det diskriminering???

http://meritwager.wordpress.com/2010/02/10/lagg-ner-do/

profanum_vulgus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

profanum vulgus, enligt din blogpresentation har du viss skolutbildning men om du inte kan kommentera utan att använda skällsord bör du ta en kurs i vanligt folkvett.

Knute sa...

En kvinna får idag betala 4000 kr i Hets-Mot-Folkgrupp-böter för att säga till en ung man: ”jävla kurd” , ”tattardjävel”, ”åk hem till ert land” och ”ni kommer till våra skolor och våldtar våra flickor”. Mannen hade kallat henne “svennehora”, det kostade visst inget. Är det nu blandadhet, “mångkulturalism” eller någon värre oreda att tillvandrade inte kan dömas för HMF, även om de begår sin beskärda del av det??

http://snaphanen.dk/2010/02/11/s%C3%B8rgmunter-demonstration/

http://www.vk.se/Article.jsp?article=329941

Berit sa...

profanum, du har åkt i papperskorgen på andra bloggar och den här är inte heller till för att du ska få ge folk tillmälen. håll dig till sak och ge inte folk öknamn.

Berit sa...

profanum v. om du har någonting av vikt att säga angående ämnet, säg det och ge sjutton i epitet och att slänga skit på oss som skriver här. Det kan du göra på din egen blog.

Anonym sa...

Varför gör vi invandrare en björntjänst genom att inte vara tydliga i hur våra mänskliga rättigheter, jämställdhet och demokrati fungerar här i Sverige när man flyttar hit. Det vore ju mycket enklare då att välja om detta är ett land som lockar att bo i eller om detta är ngt som personen absolut inte kan tänka sig att leva efter.
Många av de som kommer till Sverige har kommit för att slippa förtryck och tvång. Varför ställer vi då upp på att detta får fortgå år efter år. Hörde igår ett inslag om kurder som ej ville ha en staty av Fadime på sitt torg. Hon hade ju inte levt efter deras regler. De gjorde jämförelsen med hur de själva såg på saken.De ville hellre ha ngt som var rent och inte smutsigt på sig, dvs självklart ville de hellre ha en ren och fin kvinna som inte varit med andra män.

Anonym sa...

profanum_vulgus sa...
Berit, vilka epitet och förolämpningar är det du talar om?
Jag förklarade vad ni hade missförstått, uppenbarligen var ni inte intresserade av att förstå. Men varför då inte bara skriva det istället för att hitta på andra skäl till att vägra kommentarer som förklarar att ni hittat på situationen?

Berit sa...

Det var då ett evinnerligt tjatande, profanum vulgus

På vår blogg tar jag mig friheten att ta bort kommentarer som i inte håller god ton.
Att kalla oss utvecklingsstörda, fascister och arabhatare i flera separata kommentarer är inte god ton.
Vår blog är inget klotterplank för dig.

När jag googlar din signatur hittar jag andra ställen där dina kommentarer också spolats av samma anledning (Marita Engström tex.)
Du tycks dessutom gilla att kalla de som skriver bloggar för utvecklingsstörda och obildade (intressant signatur du har!) och du är avstängd från att skriva på Wikipedia.
Vissa kallar dig tom. "antisemitiska slöddret"

"Han är redan avstängd från diskussion på en annan blogg. Hans inlägg slussas på en spec. fil (papperskorgen)för att inte störa seriös debatt. Han kommer att hålla på med babbel i all evighet."

Hos Allahu Akbar hamnar du i papperskorgen.
Wikipedia har en begäran om IP-koll

profanum_vulgus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.