16 februari 2010

Media uppfostrar muslimer att uppfatta islamkritik som hetsTidningen Dagbladet utlöste stora muslimska demonstrationer i Oslo genom att trycka en Muhammed-karikatyr. Orsaken till att imamer och muslimska ledare piskade upp stämningen berodde inte enbart på publiceringen av bilden, tidningens skuld var större än så. Från Document.no:

Den norsk-irakiska författaren Walid al-Kubaisi säger att det är Dagbladets redaktionella linje som har lett till att muslimer uppfattar kritik av islam som hets.

Han kritiserar särskilt debattredaktören Marte Michelets roll. I en artikel som "Brun feminism" ger Michelet uttryck för att feministisk kritik av islam är en del av den allmänna hetsen mot muslimer.

- När Marte Michelet protesterar och upphäver ett ramaskri mot islamkritik, är det inte förvånande att många muslimer upphäver ett ramaskri när islam kritiseras. De har ju uppfostrats till det av tidningen Dagbladet, säger Walid al-Kubaisi.

- - -
Michelet verkar rent ruskig, syftar "brun feminism" på feminister som kritiserar islams kvinnoförtryck och könsapartheid? Vilken fruktansvärd demagogi! Brun kan hon vara själv.

Hon har en svensk motsvarighet i Helle Klein, politisk kommissarie på socialdemokratiska Aftonbladet, Sveriges största dagstidning: "Om debatten handlar om att det finns problem som orsakas av flyktingar och invandrare, vill vi inte ha den".

Helle Klein förfasar sig över att det i Danmark är tillåtet diskutera invandring och islam. Nej, journalistikens uppgift är att hindra befolkningen att upptäcka problemen.

Hon skriver i Aftonbladet: "Mediernas roll är sorglig läsning. Inför valet 2001 då Socialdemokraterna röstades bort från regeringsmakten och Venstre bildade regering med stöd av Dansk Folkeparti dominerades pressen av artiklar om ”invandringsproblemet”.

Liksom Marte Michelet i Norge är Helle Klein en del av problemet med radikal islam. De som drar fördel av deras locket-på-attityd är imamer, mullor, fundamentalister, jihadkrigare osv.

Så visst spelar de skandinaviska medierna en sorglig roll, för att använda Helle Kleins ord på ett mindre världsfrånvänt sätt. Medierna manar myndigheterna till passivitet. Skulle annars en sådan släppts fram som Mohyeldeen Mohammad, som hotade med terrorattacker mot Norge under den muslimska demonstrationen i Oslo i fredags?

Nu har han gjort sig bemärkt igen genom att säga att homosexuella ska stenas till döds. "Det är den inställning varje muslim är tvungen att ha genom sin religion."

Plötsligt insmyger sig en misstanke, varför demonstrerar muslimer och spelar förorättade just nu? Är det för att deras ledare vill ta uppmärksamheten från all ofördelaktig publicitet som de fått den senaste tiden? Det pakistanska taxibedrägeriet på 625 miljoner, ett antal våldtäkter, en kvinna kidnappas och placeras i bakluckan till en taxi, två barn som hölls fångna av sin pappa i Marocko och smugglades ut och återförenades med sin mamma, irakier som misshandlade och bakband folk från barnavårdsnämnden osv.

"Det går an å se fremover, når muslimene er blitt majoritet i Europa. Jeg ser det for meg når jeg går på Tøyen og ser flere norske jenter som bærer slør enn de muslimske jentene som er integrert. Dere kommer til å bli hvite indianere. Liksom de røde indianerne i USA som lever i reservat. Folk vil snakke om deres respekt for natur, harmoni og mellommenneskelige verdier."

(Forfatteren Walid al-Kubaisi i Aftenposten 1.4.2003)

14 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Det var nok litt for drastisk det du skrev, Anonym.

robban sa...

inte bara media utan även politiker har utmålat muslimer som offer by default. do legitimerar deras kränkta agerande med. jag brukar säga att folk gör saker för att de kan. mao är det inte invandrarna med falska papper och inga papper för den delen som gör fel utan de som låter dem komman undan med det. det är ju inte olagligt att söka asyl utan papper eller falska.

förövrigt så kommer taxibluffen att kosta mångas huvuden i norge, har vait många involverade inte bara pakistanier utan även de som gav dom bidragen sitter lite löst.

Anonym sa...

Marte Michelet regnes som en latterlig kjei selv langt ut på venstresiden. Hun har i 20 år vært en av Norges mest ekstreme kommunister, leder i Rød Ungdom og medlem i en rekke AFA' liknende voldsorganisasjoner. Hun er utdannet kokke, ikke kan hun skrive, og fikk toppjobb som debattredaktør i Dagbladet kun fordi hun hadde mektige venner i Oslo's rødeste nettverk. Hun er for øvrig datter av den kjente kommunist-forfatter Jon Michelet og samboer med den kjente svenske kommunister Ali Esbati.

Knute sa...

Verkar vara en mycket rättvis fördelning av ansvaret, Robban.

Anonym sa...

Er vel på tide at vi trauste normenn får opp øynene for hva som er i ferd med å skje. Jeg stemmer ikke FRP, men er ikke blind for det.
Jeg mener folk som Mohyeldeen bør sendes ut av Norge eller i det minste bli satt i fengsel for trusler mot rikets sikkerhet. Har vi bruk for dette i Norge, nei vi må passe oss. Jeg kan ikke skjønne at slike ytringer har fått høyreekstreme miljøer eller snart den vanlige mannen i gata til å blomstre og ta til motmæle. Det er på tide at vi reiser oss og sier i fra at vi ikke tolererer dette. Sett Mohyeldeen i gappestokk på Jernbanetorget med ræva mot Grønnland :)

Knute sa...

Jeg kan heller ikke skjønne at slike ytringer har fått høyreekstreme miljøer at blomstre.

Vi i nord er ikke rasister, jeg kan ikke forstå hvorfor vold fra islamister og kommunister skal bli beskyttet med "anti-rasisme" som et påskudd. Det er noe fishy bak.

Anonym sa...

Muslimerna säger att yttrandefrihet är skit och det ska bort. Allt negativt man säger om deras religion, så om det är en direkt uppläsning ur koranen, skall vara förbjudet. Nu ställer sig samma person och hetsar mot personer som inte är som alla andra (muslimer). Nu passar yttrandefrihet!

Hur fan ska de ha det?

Anonym sa...

Jag blir illamående när jag ser muslimen på bilden stå i Norge och propagera mot norska lagar och regler.
Vad fan gör han där?
Varför tillåts han stå i våra länder och hetsa mot oss?

Johan

Knute sa...

Mohyeldeen Mohammad er onsdag eftermiddag blevet anholdt og sigtet for trusler på livet mod to journalister fra avisen Dagbladet.

http://snaphanen.dk/2010/02/17/den-gode-og-den-onde/

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1301226.ece#ixzz0fpxuFqu3

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Pappan sa...

1938: Klass mot klass.
1968: Generation mot generation.
1998: Kön mot kön.
2028: Ras mot ras?

Allt detta är angrepp mot det mänskliga i människan. Det mänskliga i människan är universellt men utvecklas på ett mångfaldigt sätt. Denna mångfald är en förutsättning för andlig, kulturell och rentav fysisk fruktbarhet. Därför är det av största vikt att vi människor hedrar och förädlar våra särarter. Därför finns det här på jorden olika folk men kulturer i olika länder. Blandar man allt uppstår kaos och konflikter. Ett land per folk och ett folk per land är därför en livsbejakande och sund princip - ett ideal att kanske aldrig uppnå men alltid eftersträva.

Pappan

Knute sa...

Redan innan man är färdig med skådeprocessen mot Geert Wilders tar man itu med de något mindre fiskarna. "Processen" mot Elisabeth Sabaditsch-Wolff är nu planerad att inledas i slutet av november...

läs vidare här >>

Anonym sa...

Tja, frågan är bara vad du kan göra åt det. Kom bara ihåg vem som faktiskt bestämmer här i världen, och det är verkligen inte några klena feminister på vänsterkanten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.