11 februari 2010

Nobels fredspris

Bild: dödsboom bland amerikanska och internationella soldater i Afghanistan sedan Obama blev president.

Nio år med blodigt krig. Men vad är alternativet? Bäst att väst stannar i Afghanistan. Risken är annars stor att Pakistans kärnvapen faller i talibanernas händer.

Det vore svekfullt att lämna människorna i sticket, inte minst kvinnorna. Även om det blir svårt att skapa ett civiliserat samhälle i detta fundamentalt muhammedanska land.

Den stora orosstiftaren är Iran som exporterar vapen till talibanerna (och till shiiterna i Irak, Hizbollah i Libanon, Hamas i Gaza).

Inte att förglömma problemet med heroin-jihad, tusentals ton med opium och heroin från Afghanistan, som finansierar terrorism och försvagar ungdomen i väst.

Islam är på det hela taget en dyr historia för världen. Vad kostar inte övervakning och säkerhetskontroller. Och krigen i Irak och Afghanistan förstås, som kostat ett antal amerikanska triljoner dollar. Och människoliv.Everything I needed to know about Islam I learned on 9/11


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra inlägg. Vårt krig mot terrorister koster oerhörda pengar för samhället. Tänk så många munnar vi skulle ha mättat istället för att leva i skräck från att bli sprängda. Allt detta p g a att religiösa fatantiker har fått för sig att kriga i nått som de kallar Guds Nanmn. För de tror inte på gud utan endast på sig själva.

Temo sa...

Hej du vilsne,

Du blandar ihop Islam med terror på ett fascinerande sätt.

Jag ger dig en scenarie. Föreställ dig (er) följande:

Låt oss gå tillbaka... Innan 9/11.

Islam och arabländer förknippas med Flygande mattor och Aladin.
Mellanöstern var en stor attraktion för många runt om i världen.
Terrorism har nu inget med islam att göra.

Plötsligt sker det en terrorattack mot USA av någon okänd.
Det visades till slut att dessa var islamister...
Många pekar på att detta var ett insiderbrott men lika många pekar på
att det inte var.

Stora attacker genomförs. USA skickar trupper lite vart som helst.
Och allt det andra ni ser i media. Plötslig blir Aladin en självmordsbombare?... En terrorist...
Nu handlar det om islam. Nu är islamister terrorister..

Varför? .. ...

För att de säger att Allah (läs GUD på arabiska) är störst(allahuakbar).

Har det ens något med att göra med Islam? Står det någonstans att man ska bomba sig själv i den heliga koranen? Nej, det gör det inte!

Det är som att typ säga att alla kristna terrorister... Säger kristna brottslingar "Jesus Kristus", innan dom begår något brott??!!

Såg ett program (30 days) eller något där en kristen man testar hur det är att vara muslim under en månad. Folk ville knappast snacka med honom. Han liknade en vanlig amerikansk person med "islamistiska" kläder.

För er som vill se den är det bara att tanka ner den någon stans, den finns nog att hitta.. har inte sökt.

Frågan är, tror ni inte Amerikansk media har stora överdrifter inom detta ämne? Tror ni inte att världen alltid behöver en FIENDE, som kan slåss ner för att bädda för en stark vapenindustri. 2 världskrig, Kalla Kriget, Korea kriget, Vietnam, Gulf kriget..... och nu kriget mot ISLAM.

VAKNA!

Ann-Marie sa...

Temo, det är du som behöver VAKNA!!! 9/11 var bara droppen som fick bägaren att rinna över. Invasionen av folk från MENA-länderna har pågått sedan 70-talet då den började i mindre skala till att eskalera till den massinvasion den är nu. Och med det kom alla krav, “kränkta” muslimer på alla upptänkliga vis, etc etc ad nauseam. Du behöver ta dig lite tid och läsa inläggen på denna och andra bloggar så kanske du också vaknar och ser ljuset som vi andra har gjort.

Aladin med sina flygande mattor är ett minne blott.

Temo sa...

Kära Ann-Marie...

Jag påstår inte att terrorismen inte existerar. Men att beskylla en hel världsreligion för detta är befängt och trångsynt.

Att USA har bäddat för 9/11 genom att utbilda egna Al-Qaaida medlemmar på 70-80 talet och senare överge dem fick extremister, jag säger det IGEN: EXTREMISTER, att hitta sig en ny syndabock.

Jag har tagit mig tid nog att läsa inläggen på denna blogg och andra religions fientliga bloggar som bara har ett syfte. Det är att svartmåla religionen Islam och sprida felaktiga teorier om vad muslimer är kapabla till.

Jag är själv muslim, men jag är inte så pass omänsklig (och dum för den delen) att jag skulle spränga mig själv i luften och tro att jag hamnade i himmlen med ett dussin jungfruar....

Terrorsimen måste bekämpas tillsammans, muslimer, kristna, judar, ateister m.m måste TILLSAMMANS se till att dessa extrema ideologier inte får fotfäste i vårt samhälle.

Livet är för kort för att man ska hata....

Hoppas att jag som en god svensk muslim lyckats påverka någon idag.

Tack för mig!

Anonym sa...

"..sprida felaktiga teorier om vad muslimer är kapabla till."

Inte felaktigt när det sker. Det är ett ganska befängdt argument du använder dig av.

"Terrorsimen måste bekämpas tillsammans, muslimer, kristna, judar, ateister m.m måste TILLSAMMANS se till att dessa extrema ideologier inte får fotfäste i vårt samhälle."

Den extrema ideologi du pratar om är islam. Så hur har du tänkt att bekämpa din egna ideologi? Lämna islam, så att det inte får fotfäste i samhället?

Du säger att du inte är så dum att du tror på jungfruar, med stora bröst och stora ögon, för de som dödar de otrogna för guden Allahs sak? Det låter ganska underligt att du inte vet vad Muhammad säger.

"You must then follow my Sunnah and that of the rightly-guided caliphs. Hold to it and stick fast to it. Avoid novelties, for every novelty is an innovation, and every innovation is an error."
Sunan Abudawud Book 40, Hadith 4590

Ann-Marie sa...

Temo, det var precis vad jag misstänkte, att du är antingen muslim eller AFA-ist. Nåväl, jag ska göra det här väldigt enkelt för dig: Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer. Tidigt 70 tal och dessförinnan var det ett antal andra som också “höll på”, men nuförtiden är det till 99.99% muslimer som har tagit över den “äran”.

Du har dock helt rätt i en sak; "livet är för kort för att man ska hata”, jag och säkert många med mig skulle mycket hellre ägna oss åt något mycket trevligare än att försöka varna väst för den förbannelse som islam och alla militanta muslimer är.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.