13 februari 2010

Rasistiska talibaner gör Alexander den stores ättlingar till måltavla

I nordvästra Pakistan bor kalash-folket, ett folk som dricker vin och är frigjorda. I motsats till den omgivande pakistanska kulturen separerar de inte män och kvinnor och rynkar inte på pannan inför kontakter mellan könen. Kvinnor har också rätt att skilja sig och byta man utan att riskera hämndaktioner.

De är besläktade med folket på andra sidan gränsen till Afghanistan, vars område tidigare kallades Kafiristan, de otrognas land. År 1896 invaderades dessa av en afghansk jihad-armé och Kafiristan blev Nuristan, de upplystas land, typiskt orwellskt nyspråk.

När Alexander den stores armé passerade år 329 f Kr fastnade förmodligen en hel del greker här i Hindukush-bergen, åtminstone är traditionen sådan. Och de blonda och blåögda kalash-kafirerna har i stort sett fått leva i fred i sina dalar sedan dess, ända tills talibanernas ankomst.

Från Telegraph via Counter Jihad:

Nu har talibanerna kidnappat kalashernas mest hängivne supporter, professor Athanasion Larounis, en grekisk hjälparbetare som har samlat in 2,5 miljoner pund i donationer för att bygga skolor, vårdcentraler, projekt för rent vatten och ett museum.

De kräver nu 1.25 miljoner pund och att tre militanta ledare släpps fria i utbyte mot att han får återvända.

Enligt den lokala polisen var det professor Larounis engagemang för att bevara Kalashas kultur som triggade talibanernas befälhavare i Nuristan, på den afghanska sidan av gränsen, att göra honom till en måltavla.

Idag finns uppskattningsvis 3.000 kalasher kvar i tre avlägsna och branta dalgångar i Chitral i Pakistans North West Frontier Province. Barnen bär sitt hår i ortodox judisk stil med lockar, och topi-hattar i klara färger. Kvinnorna har ibland tatuerade ansikten, och bär långa svarta kappor med färgade broderier.

Kalasherna kallas "Svarta Kafirer" av de lokala muslimerna som betraktar dem, och deras kvinnor i synnerhet, som omoraliska.

- - -
topi-hatt = tropikhjälm


För-islamiska träskulpturer i Kafiristan

11 Kommentarer:

Knute sa...

Kidnappningen av Larounis hände i september förra året. Jag har letat förgäves på nätet efter vad som sedan har hänt med honom.

"Islam is about to wipe out the last traces of the Greek colonists in Asia. The Buddhist statues that the Taliban destroyed date from the Greco-Bactrian empire.

Greece needs to evacuate these people like the Jews did for their Ethiopians brothers."

http://www.freerepublic.com/focus/news/2344909/posts

Knute sa...

"Kalash är en ursprungsbefolkning i Chitral, och deras förfäder emigrerade till Chitral från Afghanistan i 2: a århundradet f.Kr."

http://en.wikipedia.org/wiki/Kalash

Med andra ord härrör deras eventuella grekiska förfäder från det Grekisk-baktriska kungariket i Afghanistan och Centralasien från 250 f.Kr. till 125 f.Kr.

http://no.wikipedia.org/wiki/Gresk-baktriske_konged%C3%B8mme

profanum_vulgus sa...

Är det inte mer troligt att de är persiska arier?
Grekerna (eller Makedonierna kanske?) var ju svarthåriga och arierna ljushåriga.

Knute sa...

Hårfärgen är inte så intressant som det faktum att kalash-kafirerna har lyckats bevara en "europeisk" livsstil och mentalitet.

Knute sa...

Det finns urgamla grekiska öar runtom i den Gamla Världen ända sedan Alexander den stores dagar. I sin bok "På resa med Herodotos" berättar Ryszard Kapuscinski att han träffade en sådan grekisk koloni mitt i Afrika på gränsen mellan Sudan och Uganda, eller om det var mellan Sudan och Kongo.

robban sa...

konstig att "svartskallarna" från iran hela tiden tjatar om sitt ariska ursprung. om nu ljust hår och blåa ögon är idealet för perser varför ser alla ut som araber nuförtiden? om makidonier var svartmuskiga på den tiden bara för att de är det nu kan man tacka turkarna för, tex vissa ursprungsalbanerna betäcknas som att ha germanska drag i äldre böcker men numera är det zigenarättlingar som hävdar albanernas storhet (albanien ligger granne med makedonien för de som inte vet)

Kosovë sa...

Albaner är vita i hyn vita i själ .. har blå ögon föddes helt blond ? .. vet i tusan hur mycket zigenare det blir ?? Ingen alls , finns zigenare i albanien o där bor dom på sina områden. Läs albansk historia innan du ger dig ut på piratresor o propaganda. Judarna vet sanningen om oss , vem som hjälpte dom helhjärtat under andra värdskriget. Har sett mängder med gamla filmer där facistiska italienare jagar judar som har ritat davidsstj på albanska gator. Men vi gömde dom , slog ut italienarna och tyskarna på egen hand.. därav albanien det ända land i europa som tog ut axel makterna på egen hand. Mannen som har gjort mest för judar fast han är icke jude år 2009 är alban .. och posten har många albaner beträtt genom åren.

Knute sa...

När den här tråden ändå har kommit att handla om hår- och hudfärg, det här var kul:

Hvis du er en sort mand, så må du gerne rejse dig, og stille dig op på bordet, og sige ‘I am black, and I am proud’. Det er der ingen der tager anstød af – tværtimod, så sidder alle de hvide og klapper i hænderne: ’sådan skal det lyde – rigtigt flot, ja, op og dans, sådan skal det være, slå på tromme -selvforståelse er rigtigt flot’.

Men hvis jeg nu gik ind og startede mit show med ‘God aften – jeg er stolt af at være hvid’, så har det lidt en anden klang over sig. Men hvorfor? Jeg har ikke sagt, jeg synes jeg var hævet over andre. Jeg er altså nu, bare nu engang tilfældigvis ved fødslen gået hen og blevet hvid. Skal jeg så skamme mig resten af livet, eller må jeg også have lov til at være stolt af hvad fanden jeg er? Jeg har haft akne i krydderen siden jeg var atten år, nu er jeg omsider ved at være hvid – må jeg have lov at fejre det. Må jeg lige være her.

http://www.uriasposten.net/?p=12115

Knute sa...

"Jag har haft akne sedan jag var arton år, nu är jag äntligen på väg att bli vit - får jag lov att fira det. Får jag lov att vara här."

Anonym sa...

Professor Athanasion Larounis, (grekisk hjälparbetare), är Fri enligt ett film som visades på Kunskapskanale för 2v sedan.

Knute sa...

Programmet om Kalash-folkets kvinnor är fortfarande tillgänglig på SVT-play

http://www.svtplay.se/video/968425/kalash-folkets-kvinnor

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.