10 april 2010

Blev frestelsen för stor?

Polens president, centralbankschef, överbefälhavare var på väg till Katyn i Ryssland för en minnesstund över de polska officerare som den kommunistiska säkerhetstjänsten slaktade där under andra världskriget.

Presidenten flög dit mot den ryska regeringens vilja. Flygplanet kraschade och alla dog. Må de vila i frid.

I ett slag utplånades 97 av Polens högsta politiker och tjänstemän. Putin fäller krokodiltårar och ska personligen leda undersökningen.

Verkar vara något lurt, föll någon för frestelsen att förödmjuka Polen och visa vem som bestämmer? Nu skyller de på den stackars piloten som dog. Ett kommunistiskt knep att vända bort uppmärksamheten. De piloter som väljs ut att flyga regeringsplan tillhör eliten. wiki

Polens förre president Lech Walesa reagerar med bestörtning på beskedet om flygolyckan.

– Jesus, heliga Maria, det är en obegriplig tragedi, en obegriplig katastrof!

– Sovjet dödade den polska eliten i Katyn för 70 år sedan. I dag dog den polska eliten när de var på väg för att visa sin vördnad för de polacker som dog där, säger fackföreningsledaren och fredspristagaren som ledde upproret mot kommunistregimen i Polen på 1980-talet.

Nu borde Lars Ohly uttala sig, kommunisten som siktar på att bli Sveriges utrikesminister i höst.

Bilden hämtad här

26 Kommentarer:

Anonym sa...

kanske en gammal KGB gubbe som ville jävlas,tror inte att det var Putin

Anonym sa...

Just det, der var vi som ordnat denna flygkrasch.

I.V. Stalin och
hela ryska folket med dess felaktiga mentalitet.

moahahahahahahahaha!

Bevara Sverige svenskt! tro blint på Aftonhoran!
www.patriot.nu

Anonym sa...

Ja, ryssarna fixade dimman och visste att presidenten inte skulle lyssna på trafikledningens rekomendationer att landa i Minsk eller Moskva. Sen väntade de kallt på olyckan, så klart.

Anonym sa...

Kanske syndabocken helt enkelt satt med bland passagerarna, nämligen Lech Kaczynski själv. Han har nämligen tidigare skällt ut en pilot som på kontrolltornet fått veta att en planerad landning inte borde genomföras. Piloten rättade sig enbart efter kontrolltornets rekommedationer. Den piloten handlade professionellt.
Kanske olyckplanets pilot känt sig manad att lyda presidenten i stället för att flyga till Minsk eller Moskva. Hoppas att de svarta lådorna ger besked. För övrigt kan tilläggas att dessa spekulationer cirkulerar flitigt bland dagens inlägg i välrenommerade tidningars hemsidor.

Anonym sa...

din duma åsna. Varför skulle ryssland ligga bakom detta. Mer realistiskt att CIA/USA som ligger bakom detta då dem utfört false flag operationer sen tidigare.

Anonym sa...

Det är svenska RFSU som ligger bakom detta. Tänk själva, följ inte med flocken, var kritiska! De ville förbjuda kondomer, och det är RFSU's största inkomstkälla. Vakna, svenska folket!!

Anonym sa...

den flygplatsen i Smolensk är mycket svår att landa på, kort och smal, skogen runt omkring...
och det viktigaste: ingen modern utrustning...
numera finns det automatisk höjduppgift till piloter, och mycket annat, denna flygplats var som taget från II världskriget

Anonym sa...

Om ni tror att Ryssarna inte skulle vara kapabla till detta bör ni tänka om...

Att skylla allt på USA säger mig bara en sak; du är hjärntvättat utav vår PK-media.


Jag säger inte att ryssarna ligger bakom det.
Jag tänker inte spekulera i det.

Anonym sa...

Jag väntar med spänning på den förste som ska säga: "Det var Bush som gjorde det!"

Lisa/

buhu sa...

FSB måste ha planterat trädet för minst 20 år sedan och idag så krashar det polska flygplanet i just detta träd. Bestialisk plan...

Som alla vet ligger Kreml och Putin bakom allt som händer i Ryssland.

Knute sa...

“The Smolensk-North, a former military air base now in mixed military-civilian use, does not have an instrument landing system"

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_Polish_Air_Force_Tu-154_crash

Är det den ryska flygledningen på marken som har felat?

Knute sa...

"This is quite obviously an outrageous crime. In one stroke, Putin has now beheaded a government that was abandoned by the USA and has territories he would like to reclaim for Russia. How could he resist? No one on the face of the earth would stop him. He could either have taken years to destabilize Poland and reconquer it, or do what he has done. It is the move of a ruthless man – the kind who poisons and murders his opponents. We are in greater danger than we can imagine. It is the first fruits of Obama’s horrible foreign policy. What can be next?

May these poor people rest in peace. May we wake up from our own ignorant and complacent torpor."

http://pajamasmedia.com/richardfernandez/2010/04/10/the-woods-of-smolensk/#comment-102940

Anonym sa...

Har vi inte glömt? Ja är helt övertygad om att det var Muslimer som ordnade flygkatastrofen.
Man blir häpen över en så korkad människa som kan starta en konspirationsteori mot Ryssarna.
Sinbi

Anonym sa...

kanse lite respekt för omkomna, det här är tragedi och inget att skoja om, de dumma kommentarer låt bli att skriva och publicera,

atawhoalpa sa...

Respekt för familjer i sorg
men respekt även för dem av er som är rationella i sina kommentarer
tyvärr vet jag att en del av mina fellow polacker har redan börjat ägna sig åt vår sämsta nationegenskap: yra om konspirationer, med förkärlek om de kan knytas till ryssar, judar och alla ”andra”
saningen har redan uttryckts av en anonym några rader ovan
Kaczysnski var i övrigt en cynisk politspelare som ville utnyttja det här tillfället för att plocka billiga polit poäng – detta förklarar denna stora delegation på ett o samma plan

Anonym sa...

Om detta Katyn II vat planerat då vet vi vad som väntar oss alla.

Ann-Marie sa...

Väldigt vad många anonyma som i vanlig ordning inte vågar stå för vad dom tycker. Sådana kan man inte ens ta på allvar om man ens ids läsa deras kommentarer. Hitta på ett namn om inte annat....ska det vara så svårt??!!

Anonym sa...

aldrig hört nåt dummare än det. själv klart att ryssar är "skyldiga" i allt skit som händer i världen. Löjligt!.. den 11 september eller bombattacker i Moskvas tunnelbana var också Putin som organiserade? Vet du ens att Stalin inte var ryssen? Lär dig lite historien!

Jakob sa...

Eller så kanske en viss typ av måttligt bildade frustrerade män (alltid män!) skall välja annan kvällslektyr än Tom Clancy?

Och lära sig något om Östeuropa och Ryssland, сынок. Om man skall vara krass har Putin och Medvedev mandat för att ge alla ryssar två bilar och helkaklat badrum, samt att leva fan i Kaukasus. Ryssland är en auktoritär demokrati, eller vad man nu skall kalla det, rätt likt västeuropeiska stater kring förra sekelskiftet (eller för den del tsardömet!). Man kan givetvis manipulera val och media, men landet är inte på långa vägar en riktig diktatur och statsledningen är beroende av att hålla folk nöjda. Det förutsätter en stark ekonomi och det förutsätter i sin tur goda relationer med EU, inklusive Polen som är en av Rysslands största handelspartners. Att ställa till någonting med den détente mellan Ryssland och en mängd central- och östeuropeiska länder som tidigare av historiskt helt förklarliga skäl varit skeptiska mot ryssar som infunnit sig under de senaste åren vore att skita i det blå skåpet, inte minst ekonomiskt. Och att någon skulle få för sig att ta livet av en president på dekis, en massa gamla veteraner, historiker och några generaler för att på så sätt få Polen att bli Kongresspolen... ja tjenare. Det var ju en djup tanke. Det låter som TV5 klockan halv ett en tisdagskväll.

Dexter sa...

Finns ingen anledning att spekulera då radiotrafik och position finns bevarad i "svarta lådan".

Visst är det en tragedi, men att detta skulle vara ett oreparabelt slag mot Polen är nys. De omkomna är en ceremoniell president, ett antal viceministrar samt chefer för försvarsgrenarna. Tar troligen mindre än en månad att ersätta dessa.

Anonym sa...

Fånigt värre!
Trodde det mest var vänster-folk som ägnade sej åt otroliga konspirationsteorier.

Vivian sa...

Knute,

Din länk til Pyamas Media funkar i9nte.

Knute sa...

Försök igen:

Pyjamas Media: The Woods of Smolensk

Mvh Knute

Ingenjören sa...

Skärpning. Christer Petterson sköt Olof Palme, Harvey Lee Oswald sköt Kennedy och en pilot ville inte riskera att hans regering missade minnesceremonin och gjorde en dum chansning. Svårare än så är det inte.

Anonym sa...

Storebror ser er!

mvh från KGB

Anonym sa...

Ryska regeringen byggde en hemlig mackapär som dränkte hela området i dimma, det är en konspiration!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.