19 januari 2012

Svårt att göra något åt problem som sopas under mattan

I Sverige förnekas att muslimska kvinnor förtrycks. Orsaken är rädsla för att skapa fördomar. Alla är förstås inte kuvade, slöjor verkar ha blivit ett mode och förmodligen struntar många i att slöjan inte är frivillig för alla. Men det finns värre saker än slöjor.

Integration är sällan ett problem ett problem för invandrare från länder med yttrandefrihet och jämställdhet mellan könen. Förr kanske en skåning hakade upp sig över om någon talade stockholmska och omvänt, sen kom en period då det var märkvärdigt om någon bröt på utrikiska.
Men i och med Europaunionen och samtidigt invandringen från Mellanöstern och Afrika blev skillnader i religion och moraliska värderingar viktigare.

Integration betyder blandning, att smälta samman. Men islam är en "stark" kultur och hos majoriteten av muslimer har vi inte sett någon nämnvärd sammansmältning med det svenska samhället.
Såvida man inte med integration menar att imamer får politisk makt genom sina moskéer och organisationer, men då är det inte muslimer som blir integrerade, utan de vantrogna som får anpassa sig!

Många är nog missnöjda över att behöva avstå från griskött och i stället tvingas äta halal-slaktat oxkött.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.