21 april 2010

Var får barn allt ifrån?

I ett försök att stoppa mobbning gjorde lärarna i en skola i Boston en undersökning där alla elever anonymt fick skriva ner namnet på den som de tyckte var den värste mobbaren.
De som hamnade högst upp på listan avstängdes från att vara ute på rasterna i tre veckor.

Mamman till en av dessa mobbar-grabbar blev så upprörd över att hennes gullegosse, Tom, bestraffades att hon anmälde skolan.
Skolans rektor säger att man vidtog dessa åtgärder sedan en 11-åring i en närliggande skola tog sitt eget liv efter att ha blivit förföljd och mobbad under längre tid.

Lyssna till mamman och hennes attityd!PS. Det vore intressant att få några lärares syn på saken.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Men grabben fattade i alla fall poängen med det hela och kommer förhoppningsvis att aldrig mobba igen. Alltså fungerade det hela.
Men mamman, tja vad kan man säga?! Totalt aningslös....

Gammelsvensk sa...

Licens för att få skaffa barn kunde vara något kanske. Killen verkade i alla fall ha lärt sig något så om han inte lyssnar alltför mycket på sin mor så blir det väl "fôlk" av honom också.

Johan Y sa...

Jag förstod faktiskt inte detta. Varför är ni upprörda på mamman?

Hon har säkert brister och borde ju inte vara stolt över att sonen hamnade högst på listan men vad lärarna och rektorn gjorde borde de faktiskt få en rejäl tillsägelse för.

Lärare och rektorer borde agera som vuxna och sätta stopp för mobbning. Att tillfälligt stänga av en elev från rasterna tycker jag är ok men att fatta beslutet pga en anonym omröstning av 6:e klassare är inte ok. Det är att abdikera från sitt ansvar som vuxen.

Hur kan de exempelvis veta att inte omröstningen om vem som mobbar är ett led i mobbningen. Den som blir utröstad kan mycket väl vara den som var förtryckt av klassen innan. Många mobbare är trots allt populära.

Naivtive sa...

Grabben medgav att han var en mobbare men begrep numera hur det kändes. Det måste ju vara en indikation på att metoden fungerade, sen är kanske problemet mer än en demokratisk fiffighet. Men kompletterad med lite vuxen insats för att bekräfta om det verkligen förekommer aktuell mobbing eller om det är obefogad reaktion. Mamman verkar vara ytterst partisk och typiskt oansvarig som hade sprungit till Do och gnällt om detta hade skett i vårt land. Verkar som om skolan hade en ny och fungerande metod som kan göras lite mer pedagogisk.

Helge sa...

Amrisar är verkligen dumma. Omröstningar om vem som är mobbare... Suck...

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om Google och censuren...

http://www.google.com/governmentrequests/

Ann-Marie sa...

Robin; tyvärr lär det bli mer och mer och mer av den varan....

Ann-Marie sa...

Helge; det var inte “omröstning”; det var en undersökning och uppenbarligen fungerade det. Kanske inte världens bästa sätt men i dagens PK-anda så fungerade det. Grabben medgav att han hade mobbat och nu vet hur det känns. Jag ser inget fel i det. Det kunde ha varit mycket värre. Grabben kunde ha mobbat någon tills denne någon också tog livet av sig. Vilket är bättre??!!

Helge sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Helge, du har allvarliga psykiska problem!
Om du sitter inne med sanningen och lösningen, kläck ur dig det då!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.