28 april 2010

Var klämmer skon egentligen?

Det har blivit ett enormt rabalder om den nya immigrationslagen i Arizona.

Demonstrationer och kravaller i Phoenix, Al Sharpton kallar samman till en protestmarsch mot rasism, folk smetar konserverade bönor (mexikanska) i form av hakkors på fönstren till statshuset.
Ett stort gäng latinos som kallar sig La Raza (Rasen) ligger bakom de värsta våldsamheterna och vad kan vara mer rasistiskt än ett sådant namn? Men det talar man tyst om.

Den nya lagen gör det tuffare att anställa illegala och straffbart att transportera dem om man vet att de är i landet olagligt. Den ger också polisen rätt att kontrollera ID om de har anledning att tro att personen i fråga är här utan tillstånd.

Faktum är att USA redan har federala lagar som gör att det är olagligt att leva och arbeta i landet om man är här illegalt. Ändå fördömer Obama Arizona för att de inför en lag som stöder redan existerande lag.
Varför vill han inte i stället hjälpa till att stoppa illegala från att komma in i landet?
Han spelar högt på raskortet för att försöka uppamma ilska och solidaritet hos de miljoner latinos som redan finns här lagligt och han gör sitt bästa för att få det hela att handla om laglig invandring och inte illegal sådan.

USA:s södra gräns har upplevt en enorm ökning av mord, våldtäkter, väpnade rån, gäng som bryter sig in i hus och drogkarteller som tar över hela samhällen på båda sidor om gränsen. Gränsstaterna har oupphörligen begärt federal hjälp men inte fått någon.

Vita Husets representanter gjorde sitt bästa för att hitta våld och okontrollerad ilska när TeaPartydemonstranterna samlades på olika platser i landet men regeringens talesmän och Obamamedia ( New York Times, CNN) refererade till protesterna i Phoenix som "i stort sett fridsamma". Många människor arresterades, polisen blev attackerad, journalister hotades och knuffades men.... NEJ. allt var fridfullt.Obama kritiserar lagen och kallar den "felaktig" och ett hot mot grundläggande begrepp om "rättvisa" som vi som amerikaner värnar om. Han säger också att den "undergräver förtroendet för polisen i vårt samhälle, vilket är så avgörande för att hålla folk säkra".

Vän av ordningen frågar då: Är det inte "felaktigt" av den Federala regeringen att inte följa de lagar man stiftat?
Är "rättvisa" något som bekymrar illegala? Vilka är det som ska hållas säkra av polisen, de som är i landet lagligt eller de som är här olagligt?

Arizona är en av de stater som stiftar sina egna lagar för att skydda och försvara medborgarna vad gäller olaglig invandring och också vad gäller medborgares rätt att bära vapen. Ingen i Arizona behöver längre specialtillstånd att bära vapen osynligt. Man ger också staten Arizona rätt att anta lagar som hänför sig till frågor som inte speciellt anges som federala i den amerikanska konstitutionen.

Mr Obama och hans skurkar har en helt annan agenda. De tror att de står över lagarna i delstaterna. Amerikanerna däremot frågar med rätta, om Obama ens har laglig rätt till sitt eget höga ämbete och om någonting av det han skriver under egentligen är lagligt.

PS.
Mexikos president Calderon har nu officiellt lagt sig i debatten om immigrationslagen i Arizona genom att gå ut och uppmana mexikaner att inte resa till staten eftersom "det inte är säkert, om man ser ut som en latino.
Man kan anta att alla mexikanska medborgare kan bli förföljda och utfrågade utan anledning".

De illegala som arbetar i USA skickar hem massor med dollar till sina familjer i Mexico. Man beräknar att 20% av landets ekonomi är beroende av denna hjälp.
Man blir av med mängder av dåligt utbildade människor som sedan kraftigt bidrar till hemlandets ekonomiska tillväxt. Kan det bli bättre?

- - -
Bildtext: - Arizonas utlänningslag retar Obama. - Inte undra på att han är upprörd, för om han nu åker till Arizona, måste han äntligen ta fram ett födelsebevis.

5 Kommentarer:

MS sa...

Ja, det är frågan? Att värna sina gränser och sin egen befolkning kan aldrig vara ett brott. Dom illegala invandrarna har ingen rätt att befinna sig i landet till att börja med. USA är inget land som alla väldens medborgare har en automatiks födslorätt till. Att Obama gullar med dom kriminella är väl ingen större sensation. Dom har samma mål. Att förstöra USA och förvandla landet till en socialiststat.

Anonym sa...

Mere om sagen; bl.a. video diskussion mellem Al Sharpton og sheriff Joe Arpaio, og Phoenix borgmester Phil Gordon Comments on Arizona Immigration Bill, her.

Knute sa...

Phil Gordons farfar var jude, so what? Att blanda in judar och Israel i den explosiva situationen i Arizona ger möjligen en bedräglig känsla av av att få en förklaring. Men Obamas gäng gillar inte Israel särskilt mycket.

Arizona: Dinosaur Media Emphasize Race Hysteria While Ignoring Alien Crime against Citizens

http://blog.vdare.com/archives/2010/04/28/arizona-dinosaur-media-emphasize-race-hysteria-while-ignoring-alien-crime-against-citizens/

Obama: Make Illegals Register and Learn English

http://michellemalkin.com/2010/04/28/obama-make-illegals-register-and-learn-english/

How Could They Do That in Arizona!

http://pajamasmedia.com/victordavishanson/how-could-they-do-that-in-arizona/

Anna sa...

"Ingen i Arizona behöver längre specialtillstånd att bära vapen osynligt."

Ur Aizonas vapenlagar står detta:
"The Department of Public Safety shall issue a permit to carry a concealed weapon to a resident of the state at least 21 years old, a U.S. citizen, who satisfactorily completes an approved firearms safety program, submits fingerprints and a fee determined by the Department of Public Safety, and who does not fall into a class of person prohibited to possess a firearm, such as a convicted felon, adjudicated mental incompetent, or illegal alien. "

Jag har under en tid varit bosatt i Arizona, och saken är att många går runt med vapen som inte är synligt, även fast det är lagstiftat om att man MÅSTE ha tillstånd. Jag vill inte, och tänker inte, involvera mig i immigrationsfrågan - men vapenfrågan är en väldigt missuppfattad fråga. Arizona må vara känt som vilda västern, men det finns en lag kring concealed weapons, även om de flesta inte följer den.

Berit sa...

Enligt Konstitutionen har alla rätt att bära vapen i USA, synligt eller icke.
(2nd amendment)
De flesta stater har senare lagt till restriktioner om att man ska ha särskilt tillstånd för att bära vapnet icke-synligt. Alaska och Vermont undantagna och nu också Arizona.
Jag har lite svårt att begripa hur du kan veta att någon bär vapen som inte syns. Du skriver "många" och "de flesta", hur vet du det? Går du fram och frågar folk om de bär vapen och om de har tillstånd?
Jag har tillstånd ( här i Georgia) och jag kan lova att du inte har en aning om vart jag bär vapnet, (eller om), det är ju hela vitsen med att det ska vara osynligt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.