31 maj 2010

Guld som glimmar

Den ekonomiska krisen och osäkerheten gör att mängder av människor investerar i guld i hopp om att åtminstone inte förlora köpkraft.
Den första ATM där man kan köpa guld, Gold to Go, öppnade i Abu Dhabi's Emirates Palace Hotel och den tyska tillverkaren skickar ut 50 maskiner i månaden. Man satsar främst på alla stora flygplatser i Tyskland, Italien, Malaysia, Ryssland och Turkiet.
Maskinerna följer det internationella guldpriset och uppdaterar var tionde sekund. Tidigare denna månad var priset på guld högre än någonsin, 1,250 dollar för en ounce och för 50 dollar
kan man köpa ett gram guld.



De stora guldförsäljarna tror att maskinerna kan locka till sig rika resenärer som gör impulsköp, men de som verkligen investerar stora summor fortsätter att handla med "spotmarknaden" som också garanterar att de köper tillbaka guld.


Limbaughs 10 frågor

Obama höll presskonferens i torsdags, den första på 308 dagar. Det är längre uppehåll än någon av de tidigare tre presidenterna haft mellan de tillfällen de tillät pressen att ställa frågor.
För två år sedan, när han kandiderade till posten som president lovade han att hålla konferenser varje månad.
Även när pressen äntligen får tillfälle att ställa frågor återstår ändå många svar.
Rush Limbaugh, den mest populäre och mest hatade av alla politiska radiopratare har sina egna 10 frågor:

Video här.
• 1. Föredrar du golf eller basketball när du undviker det hårda arbetet att vara president?

• 2. Cirka 70% av det amerikanska folket tycker att Arizonas invandrings-lag är bra och vill att gränsen stängs. Vad vet du, Hugo Chávez, Fidel Castro och Felipe Calderon om dessa frågor, som vi andra inte vet?

• 3. Du säger att du inte kommer att vila förrän varje amerikan har ett jobb och oljeutsläppet i Golfen är stoppat och området sanerats. Så, varför semestrar du i Chicago under Memorial Day helgen och sedan återvänder till Washington för en Paul McCartney konsert?

• 4. På tal om Memorial Day, varför firar du inte dagen på Arlington National Cemetery? Undviker du Arlington på grund av det faktum att du gjorde bort dig där för några år sedan när du sa, "På denna minnesdag, då vår nation ärar sin obrutna linje av döda hjältar, och jag ser många av dem i publiken här i dag, är vår känsla av patriotism särskilt stark. "
Minns ni att han sade det? Han såg många av våra fallna hjältar i publiken, vilket betyder att han såg levande döda.

• 5. När du levererar dina Memorial Day kommentarer, om ordet "corpsman" dyker upp på din teleprompter, hur kommer du att uttala ordet?
"corpsman" eller "corpesman"?
(Det syftar på ett tillfälle när Obama som vanligt läste från sin teleprompter och inte kunde skilja på dessa två ord som har fullständigt olika betydelse.
corpsman=fältsjukvårdare, men så som Obamam uttalade det betyder det "döing")

• 6. Har du lärt dig att lösa stora problem genom att hålla "kniven mot strupen på folk" (eng. boot on the neck) från Frank Marshall Davis, Saul Alinsky, Bill Ayers, Jeremiah Wright, eller Rahm Emanuel?

• 7. När du sa till din personal, "Plugga igen det jävla hålet," var det ditt intryck att BP inte hade tänkt på det, och tog det fem veckor att komma fram till den lösningen? Vilka var några av de andra idéer du hade, om detta var din senaste och bästa idé? Plugga igen hålet?

• 8. När det gäller oljeutsläppet, skulle du säga att "bättre sent än aldrig" är ditt motto, eller är det, "varför göra idag vad man kan uppskjuta till morgondagen"?

• 9. Bör det amerikanska folket säga "tack" för ekonomin och för hur du agerat inför oljeutsläppet?

• 10. Har den mexikanska presidenten någonsin invändningar mot det du beordrar honom att säga?

30 maj 2010

Bill Maher vill ha en riktig svart president



Har vi verkligen kommit så långt, eller är det bara Vänstern som får skämta så här utan att bli kallad rasist?


En gammal tant vid en bankomat

Häromdagen stod jag i kö vid en bankomat i Malmö. Bankomaten ligger i ett område där det ofta rapporteras in rån, misshandel och andra "småbrott". En gammal tant med rullator stod i framför mig i kön. Hon hade mycket svårt att klara av uttagsautomaten bla pga dålig syn och pga solen lyste rakt på bildskärmen. Faktum är att hon inte ens klarade av att mata in kortet på rätt sätt, och hon vände sig därför till mig och bad om hjälp. Snabbt instruerade jag henne och klev sedan ett par steg tillbaks igen.

När hon efter stort besvär lyckats genomföra uttaget (under vilket man utan problem skulle kunna ha sett hennes kod), stod hon en stund och fipplade med sedlarna och börsen helt öppet. När jag tagit ut mina pengar stod jag några ögonblick och tittade efter henne. Det låter löjligt så här i efterhand, men jag kollade så att ingen verkade haka på henne när hon gick iväg. En känsla av olust genom for mig och jag tänkte på mina egna föräldrar som inte har så många år kvar till tantens tillstånd.


I dagens Sydsvenskan läser jag om "Ett riktigt avskyvärt brott" i Malmödelen:

"Den gamla kvinnan släppte in den främmande damen i sin lilla lägenhet när hon bad om ett glas vatten. När besökaren försvann en kort stund senare var också den gamlas pengar borta.
– Hon var över åttio år gammal, trött och sjuk. Och ögonen var försvagade av starr, säger Björn Olsson, tillförordnad kommissarie och chef för Malmöpolisens spaningsverksamhet.

Det hörs på den erfarne polismannens röst att han har svårt att hålla sina personliga känslor utanför när han beskriver den åldriga kvinnans öde.
– Trettiotusen kronor, hopsparade krona för krona under ett oändligt långt och mödosamt arbetsliv. Det här är ett riktigt avskyvärt brott. Vår motivation att ta fast de skyldiga kunde inte vara större, säger han.
"

Av artikeln blir jag påmind om tanten i bankomatkön och jag kommer även att tänka på den mördade kvinnan i Landskrona, ihjälslagen av en hitrest libanes vid namn Ahmad Akileh. En man som enligt domen i Lunds tingsrätt kommer att vara en fri man senast efter 22 månader.
Det spelar ingen roll hur arg och nitisk polisman Olsson är, han står inför en omöjlig uppgift. De etablerade politiska partierna jobbar näst intill unisont mot honom (med SD som lysande undantag). Även om han löser fallet som beskrivs i Sds, kommer tusen nya, lika vidriga fall att inträffa under en alltför kort framtid. Men han har ändå mina sympatier och jag önskar honom stor lycka i sitt arbete.
Jag inser att det som gäller nu är att rädda sig (och de sina) den som kan. Kanske kan vi skapa nya mindre gemenskaper som ersätter den sönderfallande stora gemenskapen som vi en gång trodde på. Jag måste fundera över mina föräldrars säkerhet. Jag måste tänka på min egen, men jag får inte bli fixerad och rädd utan måste även i fortsättningen försöka leva det goda livet i min alltmer förstörda hemstad Malmö. Jag kan inte lita på att SD skall fixa saken, men jag måste ge dem det stöd jag kan, det är en positiv kraft.

Det är snart sommar och det är en härlig tid. Vi som försöker uppmärksamma det mångkulturella massinvandringsvansinnet och islamiseringsförstörelsen av Sverige, får inte tappa livslusten och hemfalla åt bitterhet och destruktivt irrationellt hat, för då blir vi svaga. Humor, konst, litteratur, natur, idrott familj och vänner är mina kraftkällor. Vårda era egna källor och låt dem inte fögiftas.


Sds DN Sds gp
Affes Statistik-blogg
PolitiskInkorrekt
Fria Tider
polisen.se

Som bortskämda barnungar

Chris Christie, guvernör i New Jersey, är en politiker vars namn vi bör lägga på minnet.
När han tillträdde tjänsten hade staten ett budgetunderskott på 800 miljoner dollar men han kommer inte att föreslå höjda skatter och inte heller några allvarliga nedskärningar i de social bidragsprogrammen. Det första han gjorde var att "frysa" budgeten. Genom att göra det sparade staten mer pengar och kunde nästan täcka hela underskottet. Guvernören vidtar de åtgärder som krävs för att rätta munnen efter matsäcken.

Man tycker att det borde vara goda nyheter, men vad vill folk i New Jersey ha?

CBS gör en undersökning och man vill ha en skatt på miljonärer!




"Jag ser hellre en skatt på miljonärer. Det är på tiden att vi slutar betala för alla andra", "Beskatta miljonärer låter bra. Den enda som oroar mig är att miljonärer har möjlighet att ta sina pengar och lämna, staten,"
"Jag vill inte se en minskning i social service. Jag vill se att miljonärer beskattas,"

( Som läget är nu betalar 1 procent av inkomsttagarna 40,4% av alla skatter. Det överstiger i redan pengar vad 95% av alla andra skattebetalare bidrar med tillsammans. 1,4 miljoner människor betalar mer än 134 miljoner tillsammans.)

Videon ovan får mig att inse att vi är närmare Grekland än vi vill tro.
Lärarna och deras fack tillhör de som skriker högst och Guvernör Christie höll ett möte för att förklara åtstramningarna, som i själva verket mestadels innebär att man inte automatiskt höjer alla poster i budgeten, (vilket på politikerspråk betyder minskning).



Fackföreningsmedlemmar gillar inte att man sätter ett tak för utgifterna. Under frågestunden i slutet av mötet säger en lärare, Rita Wilson, att om hon betalas 3 dollar per timme för sina 30 elever skulle hon tjäna $ 83.000, men att hon kommer inte ens i närheten av det.
Christie svarar: "Du får mer än så om man räknar in kostnaden för alla förmåner,"
När Wilson, som har en magisterexamen, sade att hon inte kompenserades för sin utbildning och erfarenhet, säger Christie att ingen tvingar henne att göra det arbetet, hon kan göra något annat.
Många i publiken applåderade.

Om lärar-facket hade gått med på hans krav att frysa lönen under ett år och att lärarna själva bidrar med 1,5% av lönen till sina egna sjuk-och-pensionskassor skulle inga åtstramningar inom undervisningen behövas.
"Ditt fack påstår att detta är det historiskt största angreppet på allmän utbildning i staten" säger Christie . "Det är därför facket inte har någon trovärdighet, när man kommer med så dumma uttalanden "

De av oss som arbetar inom den privata sektorn har alltid förstått att om man inte tycker att man får lön för mödan packar man sina väskor och drar till grönare betesmarker .Offentligt anställda fattar inte det eftersom giriga fackföreningar fyller deras huvuden med dumheter.


Lärarlöner är offentliga och det visar sig att Rita Wilson ovan, tjänar 86,389 dollar per år. Dessutom får hon inbetalningar till sin pension och sjukvård med 22,000 varje år så hon kostar skattebetalarna mer än 100,000 tusen.

29 maj 2010

Mamma, säg till de elaka männen att gå sin väg!

Jag har ingen aning om vem den här mannen är men han har en väldigt rolig annons.



Konstnärlig frihet vs kommunistisk ofrihet

Det är en återvändsgränd att förirra sig in i spekulationer om Lars Vilks motiv. Då kan man hamna lika fel som Vänsterpartiets ledare Lars Ohly:

”Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att Vilks syftar till att stärka rasismen och islamofobin genom sin konst".

DET ÄR SÅ DIKTATORER ARGUMENTERAR. Men den konstnärliga friheten har ingenting att göra med vad man gillar eller inte gillar. För övrigt har Ohly fel i sak. Han kanske inbillar sig att han bekämpar rasism medan han i själva verket befrämjar en rasistisk lära. Islam är fientlig mot och ser ner på icke-muslimer.

Men kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund står inte på vingliga ben:

- Jag är beredd att driva frågan vidare ända tills vi får ett entydigt svar från Lars Ohly om att det är oacceptabelt med varje form av hån, trakasserier, våld och förföljelse mot personer som på något sätt har utmärkt sig. Jag ska jaga honom.

Lars Ohly svarar: - Vi får inte i vårt självklara försvar för yttrandefriheten reduceras till nyttiga idioter som gynnar Vilks syften.

Hägglund: - Det spelar ingen roll vilket syfte man har. Det får aldrig någonsin förekomma en reservation när det handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet.

28 maj 2010

The Blame Game


Oljekatastrofen i Mexikanska golfen kallas av många för "Obamas Katrina".
Liksom man försökte göra Bush ansvarig för de aktioner som vidtogs, (eller inte vidtogs i tid) när orkanen orsakade förödelsen i New Orleans försöker politiker vinna sympati genom att anklaga Obama för att han inte "gör något" åt problemet. Hur illa jag än tycker om Obamas politik kan jag inte med bästa vilja i världen lägga allt ansvar på honom.

Charles Krauthammer drar uppmärksamhet till en grupp som vi verkar ha glömt bort, men som har en stor skuld i att oljeläckaget har fått så förödande konsekvenser.
"Varför borrar vi efter olja på 5000 fots djup ute i oceanen?"

Det finns många anledningar, men en är att grupper av miljöaktivister har tvingat fram det. Eftersom produktionen från den grundare delen av Mexikanska golfen minskat, går man djupare (1.000 fot) och djupare (5.000 fot och mer), delvis på grund av att miljöaktivister har lyckats göra Stilla havet och nästan hela Atlantkusten till områden där man inte får borra. (President Obamas trevande, selektiva försök att öppna vissa delar av Atlanten och utanför Alaska är nu dödsdömt.)
Och för den säkraste av alla platser, på land, har vi haft ett 30-årigt förbud mot borrning. (Arctic National Wildlife Refuge) .
Så därför borrar vi djupare än någon har gjort tidigare.

Förödande oljeläckage kommer alltid att ske. Man försöker naturligtvis undvika dem, men de kommer att hända och var vill vi hellre ha ett: i Mexikanska golfen, där tusentals människor är beroende av havet för sin försörjning, eller i norra Alaska där det praktiskt taget inte finns  människor?
Alla utsläpp skadar djurlivet allvarligt. Det är en självklarhet. Men varför har vi flyttat borrningen från karga, obebodda områden till tättbefolkade; från avlägsen vildmark till centrum för fiske, sjöfart, turism och rekreation?
Miljöaktivisterna är naturligtvis inte de enda som ska anklagas men det är underligt att de sluppit undan all kritik.

Obama håller tal och pekar finger åt allt och alla utom sig själv, samtidigt som han säger att "den här sortens problem har vi haft i ett tiotal år." (= "Bush gjorde det också")
I slutändan kommer vackra tal inte att ha någon betydelse. Om BP kan begränsa läckaget i tid för att förhindra en absolut katastrof i Golfen kommer presidenten att undkomma politiskt. Om det inte stoppas innan "tryckavlastningshål" har färdigställts i augusti - kommer det att bli Obamas Katrina.

Det är inte rättvist, eftersom Obama är inte mer ansvariga för skador som orsakats av detta, än Bush var för skador som orsakades av Katrina. Men det är typisk amerikansk politik och ett resultat av personkult: Vi förväntar oss att våra presidenter ska vara som Stålmannen. Hjälplöshet, är därför inget försvar.

Dessutom har Obama aldrig varit alltför blygsam om sin egen betydelse. För två år sedan förklarade han att historien kommer att markera hans uppstigning till presidentposten som den tidpunkt då "vår planet började helas" och " världshaven långsamt slutade att stiga."

Ja, när du utser dig själv till kung Knut den Store får du inte bli förvånad om undersåtarna förväntar sig att du vänder på tidvattnet.

Se så duktiga vi är

Det här är en bild från Carswell Air Force Base som illustrerar hur medveten man är om vikten av att spara energi; att minska på elektricitet, gas, vatten och andra bränslen och i stället använda alternativ energi.
Artikeln beskriver att man inköpt dessa "miljövänliga" elektriska bilar (som subventioneras kraftigt) och att det är vad alla kör omkring med på militäranläggningen nu.

Finns det någon som inte ser det fantastiskt, skrattretande, lustiga i denna bild?

Piloterna vid basen varvar upp planen i bakgrunden och tar dem för en tur minst en gång i veckan. Det bränsle som åtgår enbart för att lyfta..........



Vilken absolut meningslös symbolisk gest!


27 maj 2010

Så kallade antifascister ...

... försökte knivmörda så kallade nazister i Hallstahammar. De två offren var ute och delade ut flygblad som protest mot mordet på 16-åriga Beatrice i Västerås. Hon hade blivit stenad till döds.

Denna gång åkte gärningsmännen fast, men oftast står polisen handfallen inför vänsterns organiserade våld.

Definition: "Styrelseformer som betonar våldets rätt över demokratin och friheten kallas fascistiska."




SDs vägval

Jag har röstat SD en gång tidigare och jag kommer tveklöst att göra det igen. Egentligen kompromissar jag med mina liberala ("liberal" förstått så som politisk inriktning och inte som specifikt parti) ideal när jag gör detta, men även mina liberala ideal kräver ju kompromissande så det är ju ingen större skillnad.

Det är mycket intressant att följa hur SD hanterar problemet med att både vara konservativa och liberala. Det finns andra partier som brottas med liknande problem. Spontant kommer jag att tänka på KD.

Helt klart är att islam, som ju är en av SDs huvudfrågor, är raka motsatsen mot ett fritt samhälle. Man kan man välja att kalla motståndet mot islam för "liberalt", "demokratiskt", "humanistiskt", "svenskt" eller något annat, men motståndet är gemensamt - man är mot påtvingad kollektivism (som även kommunism innebär) och totalitarism (fascism/nazism).

Dock tror jag att det finns de som är mot islam inte främst pga dess totalitära natur, utan grovt uttryckt pga att det inte deras kultur och att det känns främmande. Bortsett från denna estetiska och känslomässiga skillnad, kan man mycket väl hysa samma grundvärderingar som islam står för. Som exempel kan ju nämnas hur en del nazister verkar ha funnit islam pga deras gemensamma värdegrund och hjärtefrågor, men samtidigt hatar man islam och araber på grund av dess främmande natur.

Allt ovan är mycket förenklat uttryckt. I verkligheten är situationen sällan så svart/vitt definierad.

SD står nu inför denna delikata fråga; vilken väg skall man välja? Skall man gå armkrok med "min fiendes fiende" och därmed tvingas att försvara dennes värderingar?

En artikel i Sydsvenskan beskriver något som skulle kunna utvecklas till ett sådant problem. I Södertälje verkar flera medborgare se det främsta problemet och hotet mot Sverige i den homosexuella minoriteten. Jag vill göra klart att jag inte delar den uppfattningen även om jag ibland kan vara kritisk mot avarter då det gäller manifestationer för homosexuella och ickevetenskapliga hbt-lobbyister som försöker saluföra ideologier som om de vore vetenskapligt belagda sanningar.

Hotet mot Sverige, och här tror jag att jag ligger väl i linje med SDs huvudfåra, är missbruket av mångkulturella ideologin i allmänhet och den totalitära ideologin islam i synnerhet samt den massinvandring som möjliggör det förutnämnda. Sen har vi förstås andra hot också, men de behandlas och diskuteras i stort sett av de etablerade partierna så där behövs inte SDs spetskompetens särskilt.

Så frågan är: Skall SD behålla oss "smygliberala" väljare (och kanske sno flera från KD?), eller skall de reduceras till att bli ett litet specialparti någonstans långt ute på högerkanten? Enligt artikeln i Sydsvenskan håller man glädjande nog fast vid det förra.


nazislam 1
nazislam 2
nazislam 3

bilden:
Stormuftin av Jerusalem, Mohammad Amin al-Husayni, i intimt sampråk med sin meningsfrände Adolf Hitler

Don't Ask, Don't Tell


President Barack Obama häcklades av homosexuella demonstranter i tisdags när han ställde upp för ett insamlingsjippo för senator Barbara Boxer (D) i San Francisco, kan man tänka sig.
De protesterande var upprörda över att Obama inte har infriat sitt vallöfte om att ta bort regeln "Don't ask, don't tell", inom det militära och låta öppet homosexuella tjänstgöra.

Det var Clinton som införde regeln 1993 och det verkar ha fungerat bra men nu trycker aktivisterna på ännu mer.
Kongressen kommer att rösta om det nästa vecka trots att Pentagon tycker att man bör utveckla detaljerna först och låta Department of Defense slutföra den undersökning de håller på med.

De flesta som haft lite kontakt med militär verksamhet vet att dess uppgift är att försvara landet mot dess fiender, att döda, lemlästa och förstöra infrastruktur. (Att uppnå landets politiska mål).

Sexualitet hör inte hemma inom det militära.
En öppet homosexuell person kan orsaka problem vad gäller sammanhållning och orsaka konflikter. Det är inte politiskt korrekt, kanske att säga det, men så är det faktiskt.

Flört och romantiska relationer mellan soldater förekommer redan trots ordningsregler och begränsningar. Man ser negativa effekter vad gäller ordning och disciplin och ökade kostnader redan nu genom att man blandar män och kvinnor även om man försöker hålla det hemligt för allmänheten.

Homosexuella tänder på individer av samma kön, det är ju vitsen med det hela.
Att ha homosexuella män som betraktar de andra i duschen eller i barackerna, som klär om tillsammans och ibland sover tätt ihop kan jämföras med att låta alla män och kvinnor leva tillsammans, men det gör man ju inte. Även under verkligt tuffa krigssituationer har kvinnliga soldater egna krypin skilda från de manliga och varje befäl som inte ser till att det sker mister sitt jobb.

Hormonnivån på grupperna det handlar om är också hög och vi vet att sex är en aktivitet som har hög prioritet. Blanda hormonerna med alkohol/droger och intima, trånga, boendearrangemang och det behövs inte så mycket för att bryta mot regler och moral. Som ett brev på posten följer sedan konflikter och svartsjuka. Det distraherar och irriterar och i stressade situationer kan det vara rent livsfarligt att misstänka att en annan soldat kanske är intresserad och ser på sina kompisar som sexobjekt.
För enkelhetens skull skriver jag om homosexuella män men problemet är naturligtvis detsamma även för kvinnliga soldater.

Vi kan alla enas om att homosexuella utgör en minoritet av befolkningen (2%?), Och jag tror att det är rimligt att anta att de som vill in i det militära är en minoritet av dessa. Jag tror också att aktivisterna, de som skriker högst och vill ta bort regeln om "Fråga inte, säg inget" inte tillhör de människor som själva tänker ägna sig åt militärtjänstgöring. Vänsteraktivister avskyr militär och försvar och driver detta bara för principens skull.
Jag är övertygad om att om dessa aktivister får sin vilja igenom kommer många heterosexuella, duktiga, lämpliga män och kvinnor att välja en annan karriär än den militära, av just de anledningar som jag nämnt.

Heterosexuella soldater kommer att kräva samma rättigheter som kvinnorna; att de blir segregerade från de homosexuella när det gäller sovutrymme och duschar.

Att ändra allmän ordning för en liten minoritets skull, på bekostnad av alla andra, är en mycket dålig idé, som kommer att undergräva den nationella säkerheten.
Ytterligare ett problem som jag kan se är att homosexuella kommer att väcka åtal i tid och otid därför att de kan påstå att de blir förbigångna pga. sin sexuella läggning, att de tilldelas skitjobb därför att deras befäl "inte gillar bögar".


Om en man kollar in en naken tjej i duschen är han en "stalker som kränker hennes rättigheter" men om en homosexuell kollar in en annan man är det den som blir tittad på som är fördomsfull.

"Danska grupper"

Lilli Severin uppmärksammar en mycket märklig artikel i Sydsvenskan, i vilken Pernilla Ouis, forskare på Malmö högskola, skriver:

"Danskarna har de senaste åren varit den största etniska minoriteten i Malmö – nyligen passerade av irakierna. Men de är en osynlig invandrargrupp... Om vi tycker det är ett problem att det finns arabgårdar i Rosengård så borde det vara ett problem att det finns danskgårdar i Limhamn. Men vi tolererar att danska grupper inte integrerar sig."

Va! Jag saknar ord. Malmö är ju en gammal skånsk-dansk-svensk stad. Vad menar hon egentligen? Att skåningar, danskar och svenskar ska integrera sig med invandrarna från Mellanöstern, och inte omvänt?

Fler oklarheter i svensk press: "Black Cobra var från början ett danskt gäng - som via Malmö nu har spridit sig över stora delar av Sverige." Danskt? Black Cobra är ett invandrargäng som säljer narkotika.

Konstnärlig frihet vs kommunistisk ofrihet

Det är en återvändsgränd att förirra sig in i spekulationer om Lars Vilks motiv. Då kan man hamna lika fel som vänsterpartiets ledare Lars Ohly:

”Å andra sidan är det viktigt att vara medveten om att Vilks syftar till att stärka rasismen och islamofobin genom sin konst".

DET ÄR SÅ DIKTATORER ARGUMENTERAR. Men den konstnärliga friheten har ingenting att göra med vad man gillar eller inte gillar. För övrigt har Ohly fel i sak. Han kanske inbillar sig att han bekämpar rasism medan han i själva verket befrämjar en rasistisk lära. Islam är fientlig mot och ser ner på icke-muslimer.

Men kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund står inte på vingliga ben (även om han gör det i invandringsfrågan):

- Jag är beredd att driva frågan vidare ända tills vi får ett entydigt svar från Lars Ohly om att det är oacceptabelt med varje form av hån, trakasserier, våld och förföljelse mot personer som på något sätt har utmärkt sig. Jag ska jaga honom.

Lars Ohly svarar: - Vi får inte i vårt självklara försvar för yttrandefriheten reduceras till nyttiga idioter som gynnar Vilks syften.

Hägglund: - Det spelar ingen roll vilket syfte man har. Det får aldrig någonsin förekomma en reservation när det handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet.

Skränande pöbel

26 maj 2010

En fråga du inte lär höra om i valrörelsen

"Sverige behöver främst två saker: en regel om att omedelbart avvisa grundlösa asylsökande skulle genast minska de 35.000 som för närvarande är inskrivna i asylsystemet till en bråkdel, eftersom de flesta inte har några skäl för asyl.

Men först och främst behövs begränsning av kedjekoloniseringen, även kallad familjeåterföreningarna från nuvarande 34.082 om året till ett maximum på ett par tusen. På 23 år har antalet nästan fyrdubblats. Innan dess vinner Alliansen inget val på denna fråga. Så det är säkrare att hålla mun som hittills." Snaphanen

Det har satsats miljarder av cool cash i denna integrations-utopi. Men Sverige har för länge sen kommit till point of no return. Våra politiker och deras medlöpare har gett upp. Har urbefolkningen också gett upp?

"Katastrofen är ett etablerat faktum i Sverige, och den försvinner inte, snarare tvärtom. Riksdagsvalet 19 september kommer att handla om en sak: Att inte bringa detta ämne på banan. De kallar det 'demokrati'," skriver Snaphanen.

Konsthantverksgrupp vill byta ut Sveriges flagga


I den massiva propaganda som förs för att öka acceptansen hos svenskarna för ett utbyte av befolkningen mot en mer ”mångkulturellt” präglad sådan sparas inga medel. Nu ger sig den sannolikt svårt politiskt korrekta konsthantverksgruppen S-U-B på tilltaget att föreslå olika alternativ till en ny svensk flagga, en flagga som bättre skall representera ”den nuvarande befolkningen”. Man får väl anta att gruppen avser den icke-svenska delen då…

Läs mera hos Politiskt Inkorrekt och DN På Stan.

För ett par år sedan - då jag började ana vart vi var på väg - så gjorde jag detta "på kul" :


Jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få rätt!

Vi är på väg rätt åt Helvete!

------------------

Kulturchef i Ystad vill ha ny nationalsång – invandrarna kan inte identifiera sig med ”Du gamla, du fria”. Läs mer här

Från LEW

25 maj 2010

"Jag är fortfarande marxist men kapitalismen har hjälpt Kina"

Tibets andlige ledare Dalai Lama säger att han är marxist, men poängterar att kapitalismen har medfört nya friheter för Kina, det kommunistiska landet som landsförvisade honom 1959.

Kapitalismen har hjälpt Kina??? Man behöver inte vara en reinkarnation av den 13: e Dalai Lama, Thubten Gyatso, för att fatta det.
Enligt Kommunismens Svarta Bok, dödade kinesiska marxister 100.000.000 människor i sina försök att se till att broder Karls system fungerade.

Efter att ha sett hur kapitalistiska samhällen som Hong Kong, Singapore, Taiwan och Japan blomstrat, tröttnade folk på att svälta till förmån för den marxistiska ideologin.

Folk har jobbat sig upp ur fattigdom till ett antal av en miljon per månad ända sedan de (långsamt) började göra sig av med det marxistiska vansinnet. Jag undrar om de saknar klasskampen, svälten och dödslägren?
Och så kommer då denne man, klädd i nattlinne och säger att han fortfarande är marxist.

Marxismen bygger på avund. Jag vill ha det som är ditt, det du arbetat för, och det som dina föräldrar gav dig. Jag vill inte jobba för det och inte heller betala dig något för det.
Det enda sättet att åstadkomma detta är genom en totalitär regering.
Den fria marknadskapitalismen handlar om att du producerar något som andra vill ha och du erbjuder det i utbyte mot något som du vill ha. "Den onda, frimarknadskapitalisten" som tillverkar en snöslunga, en traktor eller en tvättmaskin gör mer nytta för mänskligheten än alla marxistiska välståndsutjämnare som någonsin levt.
Han tycker det är bra att Kina anammat en marknadsekonomi som bryter kommunismens grepp över världens folkrikaste land och tvingar det regerande kommunistpartiet att "representera alla möjliga klasser".

Och ändå säger han att han fortfarande är marxist.

Man kan fråga sig varför Dalai Lama beundrar en filosofi som uppmuntrar människor att inte ifrågasätta sina ledare utan ägnar sina liv åt att förutsättningslöst dyrka och betjäna makthavarna? ( Jag har ju mina idéer)
Marxismen har moral, säger han, medan kapitalismen bara handlar om hur man skapar profit.
By the way... Biljetterna till Hans Helighets föredrag kostar mellan 21.50 till 360 dollar.

En förlorad stad

Bilden från årets förstamajtåg i Borlänge kunde lika gärna vara tagen i Mogadishu.



Migrationsverket räknar med att fler än någonsin kommer att söka asyl i Sverige i år. Det ska bli lättare för anhöriga att få uppehållstillstånd, och samtliga kommuner i Stockholms län utökar antalet platser för flyktingungdomar, "för att inspirera andra kommuner".

"Jag sörjer ett förlorat Borlänge: Svenska folket är på flykt i sitt eget land"

Det muslimska arvet

I sitt tal i Kairo sade Barack Obama , "Jag vet också att Islam alltid har spelat en betydelsefull roll i Amerikas historia."

Här är ett brev från en amerikansk medborgare.

Kära Mr. Obama,

Var det muslimer som levde i Amerika när pilgrimerna först landsteg?
Tänk, jag trodde de var infödda amerikanska indianer. Var det muslimer som firade den första Thanksgiving dagen? Fel igen, det var pilgrimer och infödda amerikanska indianer.

Kan du visa mig en muslimsk namnteckning på USA: s konstitution?

Självständighetsförklaringen? Bill of Rights? Tänkte väl inte det.

Kämpade muslimer för detta lands frihet från engelskt styre? Svar: Nej.

Kämpade muslimer under inbördeskriget för att befria slavarna i Amerika? Återigen: Nej.
Faktum är att muslimer även i dag är de största smugglarna av slavar.
Din egen halvbror, en hängiven muslim, förespråkar fortfarande slaveri, även om muslimer av arabiskt ursprung hänvisar till svarta muslimer som "slavar med mopsnäsa."
Säger en hel del om vad den muslimska världen verkligen tycker om familjens "rika islamiska arv," inte sant, Mr Obama?

Var fanns muslimerna under Civil Rights eran i detta land? Inte närvarande.
Det finns inga bilder eller media rapporter om att muslimer gick sida vid sida med Martin Luther King eller hjälpte till att driva fram medborgerliga rättigheter .

Var var muslimerna i landet under eran för kvinnans rösträtt ? Återigen, inte närvarande. Faktum är att fromma muslimer kräver att kvinnor är underordnade män i den islamiska kulturen. Så till den grad, att de ofta blir slagna för att de inte bär "hajib" eller för att de pratar med en man som inte är en direkt familjemedlem eller make.
Ja, muslimerna är för alla för kvinnors rättigheter, eller hur?

Var var muslimer under andra världskriget?
De stod på Adolf Hitlers sida. Den muslimska stormuftin träffade Adolf Hitler, inspekterade trupperna och accepterade stöd från nazisterna för att döda judar.


Slutligen, Mr Obama, var var muslimerna den 11 september 2001?
Om de inte flög plan in i World Trade Center, Pentagon eller ett fält i Pennsylvania och dödade nästan 3000 personer i vårt land, så jublade de i Mellanöstern.
Ingen kan bestrida bilder som visades på CNN, Fox News, MSNBC och andra kabelnyheter om hur de firade i alla delar av den muslimska världen.
Är det inte konstigt att de mycket "moderata" muslimer som du kysste rumpan på i Kairo var absolut tysta efter 9-11. För många amerikaner har deras tystnad inneburit ett godkännande av handlingarna den dagen.

Och det, Mr Obama, är det "rika kulturarv" som muslimer har lämnat här i Amerika.

Åh, jag är ledsen, jag glömde nämna Barbary Pirates (Barbareskstaterna). De var muslimer.

Vi kan också lägga till November 5, 2009 - slakt av amerikanska soldater i Fort Hood av en muslimsk major som är läkare och psykiater som skulle vara rådgivare till soldater som återvände från striden i Irak och Afghanistan

Det är Mr Obama, det "muslimska arvet" i USA ...

24 maj 2010

Kom till USA

Ray Stevens sång dedikerad till alla hårt arbetande från andra länder, som valt att komma till landet på lagligt sätt.




En diffus figur

Porträtt av Kinas avlidne kommunistledare Mao Zedong och president Obama i Shanghai

Dalai Lama föreläser i New York: "Jag är marxist."

Duane Lester: "Trist verkligen, med tanke på vad kommunismen har gjort med hans land."

Dalai Lama: "Marxismen har moral, medan kapitalismen bara handlar om hur man skapar profit."

Duane Lester: "Stolligt. Marxismens grund är överlämnande eller konfiskering av någons egendom. Hur är det moraliskt? Kapitalismen är den frivilliga överenskommelsen mellan två individer."

Dalai Lama: "När kineserna blir rikare vill de ha mer frihet, ett oberoende rättsväsende, en fri press."

Duane Lester: "Frihet? Rikare? Det finns inget utrymme i kollektivet för individualitet. Det finns inget utrymme för mer välstånd än man behöver. Det är bara kollektivet som gäller. Har du mer än du behöver? Det blir omfördelat.

Jag har förlorat ganska mycket av den respekt jag hade för denna man."

På en ekonomikonferens i Zürich får Dalai Lama frågan: "Vad skulle Hans Helighet göra ur ett buddistiskt perspektiv, ändra människorna eller reglerna?"

"Både och, och lika mycket. Hur vackra lagar vi än har kommer girigheten att finnas där ändå. Det är hur vi förverkligar lagarna som spelar roll, och då behöver vi också ändra människors tänkande. Helst redan i skolsystemet."

Ett sådant luddigt svar passar in likaväl på marxism som buddhism eller vilken annan ism som helst. Laman har gått och blivit politiskt korrekt. Kanske blev han knäckt när Obama skickade ut honom ur Vita huset via soprummet.

Tips: Socialisme og Dhimmikrati

Sverige dömt till sossestyre för evinnerliga tider

Egentligen är det självklart att följa de demokratiska spelreglerna, som Folkpartiets ordförande i Olofström gör, när hon deklarerar att samarbete med Sverigedemokraterna inte är otänkbart. Enda chansen att slippa en rödgrön regering är om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och blir vågmästare mellan blocken, och i likhet med Dansk Folkeparti stöder en borgerlig regering.

Kommer sossarna att vinna valet i höst på grund av kronprinsessans bröllop? Den perfekta måltavlan i vänsterns världsbild som handlar om avundsjuka. Bröllopet ger journalisterna anledning att vända bort uppmärksamheten från massinvandringen.

Det är känt att politiker inte är några större begåvningar nuförtiden, men jämfört med de rödgrönas partiledare har den borgerliga alliansen storartade statsmän. Vilket dock inte hjälper mot sossarnas effektiva demagogi:

Pengastopp hot mot kommunjobben, skriver fackföreningstidningen Kommunalarbetaren. Tidningen tar upp ökande fattigdom och socialbidragsberoende, och menar förstås att det är regeringens fel.

Det finns en blind fläck i resonemanget, varifrån kommer alla dessa nya fattiga? Jämfört med de ökande sociala och ekonomiska kostnaderna för invandringen är tolv miljarder mindre i statsbidrag till kommunerna en droppe i havet...

Två beställda opinionsmätningar samma dag: "Svenskarna blir allt mer positiva till invandring... samtidigt tappar Sverigedemokraterna allt mer i stöd."

Men undersökningen visar inte någon förändring av attityden till invandring, inte under senare år. Tidningarnas rubriker är rent ut sagt lögnaktiga. Syftet med att koppla ihop de två undersökningarna är naturligtvis att hålla SD utanför makten. Sverige är verkligen ett totalitärt samhälle.

Det är en trist trend att SD backar i opinionsmätningarna. Förklaringen är att de utmålas som främlingsfientliga. Ändå röstar många invandrare på dem. Varför? Därför att även invandrare kan vara stolta över Sverige och de grundvärderingar som råder här. Och att de begriper att Sverigedemokraterna till skillnad från de 349 i riksdagen inte skäms för sitt land.

23 maj 2010

Arizona på tapeten igen


Arizona är fortfarande det stora samtalsämnet efter beslutet om att man där verkligen kommer att följa upp de lagar som redan finns om illegal invandring.

Nu är man återigen på löpsedlarna, denna gång handlar det om lärare.
Statens skolstyrelse skickar ut inspektorer (*) som ska testa lärare för att se om deras kunskaper i engelska är tillfredsställande.
"Lärare som inte behärskar språket till fullo, som talar med tydlig accent och som inte använder riktig grammatik kommer att bli tillfälligt omplacerade."

Vi förutsätter att lärare i matte, fysik eller kemi ska veta vad de undervisar om och av samma anledning kräver vi att lärare i engelska verkligen ska kunna språket.

År 2000 röstade man fram ett beslut om att all undervisning i vetenskapsämnen ska ske på engelska och enligt President Bushs initiativ om "No child left behind" kan man inte få statsbidrag till skolan om inte engelsklärarna talar språket flytande.
Bland 236 skolor hittade man 9 som inte lever upp till standarden och i dessa skolor handlar det om flera lärare.
Det finns 1.2 miljoner skolbarn i Arizona och av dessa är det ungefär 150,000 som har engelska som sitt andraspråk. I vissa skolor innebär det att 35% av barnen talar spanska. De undervisas i engelska 4 till 5 timmar om dagen för att så snabbt som möjligt lära sig landets språk, flyta in i samhället och få en fullgod utbildning.

De lärare som inte lever upp till kraven erbjuds kurser och träning men naturligtvis kallar lärarfacket det för diskriminering!

22 maj 2010

Konfrontationer är viktiga


Igår var det "Draw Mohammed Day," en dag avsedd att visa den gamla halshuggarchefen i sin fulla glans, en idé som startades av en tecknare i kölvattnet av att Comedy Central censurerade South Park.
Tecknaren Molly Norris, blev rädd och försökte förgäves avblåsa det hela.. Hon har desperat bett om ursäkt, lagt ut CAIR-pressmeddelanden och även gått med i en Facebook-grupp, som motsätter sig den handling som hon själv hittade på. Hela denna patetiska röra har gett ännu mer uppmärksamhet till exakt det som Comedy Centrals censur visade oss - nämligen att kritisera islam leder till censur och självcensur.

Det förstärktes ännu mer i och med att Facebook tog bort originalet till "Draw Mohammed", medan gruppen som agerade emot dem fick stå kvar. Och allt som behövdes för det var en "fredlig protest" som hotade Facebook med döden i Pakistan ... det berömda hemmet för fredliga dödshots-protester.
Naturligtvis är detta en del av det vanliga problemet när det gäller terminologin mellan den muslimska världen och den civiliserade världen. När muslimer säger "fredlig" betyder det inte icke-våld, utan " islamisk". Det är inte exakt samma sak, vilket historien och den senaste tidens händelser vittnar om.

Massor av personer deltog i evenemanget. En "Draw Mohammed Facebook grupp" är fortfarande uppe. Sultan Knish bidrag kan ses här. Baron Bodissey har fört en diskussion om ämnet. Klaus Norby har sitt eget bidrag. Det finns många fler på JihadWatch. Och även "Over the Hedge" gjorde sin försiktiga version.


Olika förståsigpåare och bloggare har också lagt sig i. CAIR levererar sin vanliga självgoda taqyia av tolerans, medan de ignorerar vad deras kompisar i Hamas TV rutinmässigt ägnar sig åt.

Det finns en viss skillnad mellan att vara kränkt och att vilja mörda, vilket är hela poängen med det som pågår. Man behöver inte försvara yttrandefriheten mot människor som är kränkta, men man behöver försvara den mot människor som vill döda dig för den.
"Draw Mohammed Day" är konfrontation och kanske inte av så hög klass, men det är motsatsen till att backa undan och ge upp.

En generation tillbaka hade en karikatyr av Muhammed i USA inte haft någon avgörande betydelse. Idag innebär den ett försvar för våra grundläggande friheter. Många av oss är själva religiösa människor. Det handlar inte om att håna en religion, utan att om en religion inte kan hånas, då har religionen blivit en form av tyranni. Tyranni.

Att klä sig som indian och dumpa te i hamnen, eller rita Mohammed med ett gristryne har betydelse eftersom de är direkta konfrontationer. Och det är direkta konfrontationer som engagerar människor att kämpa. Inte särskilt många människor skulle slåss för en Yale-professors rättighet att utföra komplexa undersökningar rörande islam, men de skulle kämpa för rätten att avbilda Muhammed med ett gristryne. På samma sätt som de kommer att kämpa för rätten att ta med spritpåsen hem från flygplatsen i en muslimsk taxi, men inte kämpa för somaliska flickors rätt att slippa könsstympning.

Muslimer förstår verkligen det. Det är därför man inte ser att de håller mordhotande protester när Läkare Utan Gränser rapporten om folkmord i Sudan, men hotar en svenskt serietecknare till livet om han, enligt deras mening, hånar islam. Vi kan analysera verkligheten till döds, men om vi inte konfronterar den, kommer vi att besegras.

Från Sultan Knish blog

Södertälje: ett samhälle i samhället



85 453 personer bor i Södertälje, varav 42,7 % med utländsk bakgrund. Även om integrationen för närvarande är minimal, kan man dock konstatera att de allra flesta invandrarna är kristna och inte muslimer, och därför borde kunna lägga hederskultur och unken kvinnosyn bakom sig efter ett par, tre generationer.

Kongressen borde skämmas

Mexikos president Felipe Calderón höll ett tal till US. Kongress där han kritiserade den nya lagen i Arizona angående illegala invandrare, samma lag som redan finns federalt, men som man avsiktligt undvikit att upprätthålla. "Jag motsätter mig kraftfullt...." sade Calderon och samtliga Demokrater och även en del Republikaner stod upp och applåderade.




Att Calderon arbetar för sitt lands egna intressen är förståeligt, mexikanska utvandrare, legala och illegala skickar hem 21 biljoner till Mexiko varje år. Det överskuggas bara av inkomsterna från olje-exporten. Det är ändå inte hans uppgift att kritisera lagarna i USA samtidigt som hans eget land har mycket strängare restriktioner.
Calderon ställde upp på en intervju med Wolf Blitzer där han svänger sig angående Mexikos lagar men biter sig själv i svansen.
Intervjun finns här.
Till Blitzers heder måste sägas att han inte stryker medhårs, som man kan vänta sig.

Ingen utländsk ledare inbjuds att tala till Kongressen utan att först ha fått godkänt vad han planerar att säga, så det var ingen överraskning att han skulle kritisera Arizona. Han var säkert inbjuden just för att göra det.
Vad som är alldeles oerhört skamligt är att ledamöterna stod upp och applåderade kritik mot en av nationens stater. Det är Obamas uppgift att försvara alla 50 staterna, inte bara 49. Det är ofattbart hur denna ledning har ett desperat behov av att be om ursäkt inför hela världen.


Jag kan inte dra mig till minnes någon administration som så hänsynslöst kör över viljan hos majoriteten av USAs befolkning. Det gäller både ObamaCare och nu olaglig invandring. De allra flesta amerikaner, 73%, tycker att det är riktigt att folk ska kunna verifiera sin status och 66% anser att de ska anhållas om de inte har godkända handlingar. Fördelningen mellan partier är 82% för Republikaner, 45% för Demokrater.

Medan Arizona får ta den värsta smällen från Vita Huset förbereder jurister i andra stater liknande lagar, i första hand Texas, Rhode Island, Utah and Georgia.

21 maj 2010

Vakna!

Såg ett program i går kväll med John Stossel där man jämförde yttrandefrihet i USA med lagar i andra länder. Se programmet om ni har möjlighet!
En av programpunkterna är överfallet på Vilks och den begränsade yttrandefriheten i Sverige.
En av Stossels gäster var Hirsi Ali, som nyss gett ut sin andra bok, Nomad.

Efter den tragiska händelsen när Theo van Gogh mördades av en muslim från Marocco flyttade Ali till USA och har ständigt bodyguards som skyddar henne.
Ali menar att den makthungriga, politiska sidan av islam har övertaget över de mer fredliga Sufis och Ismailis och att Islam måste besegras, punkt slut.
Det räcker inte med att skylla på de "radikala muslimerna" . Om inte Islam besegras kommer det att utvecklas och växa till någonting verkligt fult.

Islam kan bekämpas på många sätt;
Stoppa spridningen! De västerlänningar som konverterar är oftast de mest fanatiska. Vi måste stoppa infiltrationen i skolor och universitet. Islam måste också besegras militärt på alla nivåer. Om vi inte gör det blir vi krossade.

Väst har under lång tid förnekat vad som händer. Man har inte svarat på de små signaler som sänts och som skulle ha varit enkla att hantera. Dilemmat är att den västerländska civilisationen hyllar allas liv, även fienders. Så hur kan man hålla fast vid denna moral och samtidigt försvara sig mot en mycket stark fiende som avser att förgöra oss?
Presidenten säger att vi inte är krig mot islam och genom att vid flera tillfällen framhålla detta, får han radikala muslimer att tro att de redan vunnit.

Det finns ingen "moderat islam". Det finns passiva muslimer som inte alltid följer islams regler men det finns bara ett islam, definierat som undergivenhet till Gud och det är inget moderat i det.
Det talas så mycket om tolerans och respekt men vad det bottnar i är MAKT. Islam är en politisk rörelse som inte har tämjts som kristendomen. Kristna respekterar separationen mellan det världsliga och religiösa. Det har inte hänt inom islam.

Problemet är västvärlden, eftersom man där har den föreställningen att man är oövervinnerlig och att alla kommer att moderniseras och att det vi nu ser i muslimska länder är ett krav på respekt. Eller att det beror på fattigdom, eller är det är på grund av kolonisering.

Västvärldens tankegång är att om vi respekterar dem, kommer de att respektera oss. Om vi tillmötesgår och lugnar och överser och så vidare, kommer problemet att försvinna.
Det är vanföreställningar. Problemet kommer inte att försvinna. Konfrontera det annars blir det bara större!
---------
Inse vilken sorts människor det handlar om!
Här är en kommentar som nyss kom till en tidigare posting:

"Våldtäktsmannen" har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Mannen som står inför rätta ...":

ÅR 2025 TAR VI ÖVER ERA SVINÄTANDE SVENNAR!!! HAHAHA. HAN KOMMER BLI FRIKÄND ANNARS ÄR DOMMAREN RASIST OCH ALLA KOMMER VETA DETTA SÅ HAN BLIR FRIKÄND!!!!!!!

Välregisserad Obama-show

Stadsfullmäktige i flera städer i USA, bland annat Los Angeles, har beslutat att bojkotta Arizona därför att de ska skicka hem alla som olagligt befinner sig i landet.

”Min mamma har inga papper och säger att Barack Obama tänker ta bort alla som inte har papper”, sade en orolig andraklassare när hon mötte presidenthustrun Michelle Obama och den mexikanska presidenthustrun Margarita Zavela. En välregisserad snyfthistoria, sådan vi så väl känner igen från svenska tidningar och TV.

Men vad säger invandrare som kommit till landet på helt legalt vis? Från Hodja:




Om de rödgröna vinner valet i höst kommer Sverige att få Obama-politik i kubik. På Miljöpartiets kongress i helgen beslutades att partiet ska gå till val på frågan om amnesti för papperslösa flyktingar. En fråga som också Vänsterpartiet sett som viktig. Men regeringen sågar de rödgrönas migrationspolitik.

Propagandacentralen Sveriges television ...

... läs mer >>

Den iranska regimens propagandaprojekt i Köpenhamn



Fritt Iran

20 maj 2010

Vilkskritiker - Fall inte i etnicitetsfällan!

Yttrandefriheten villkorad och kanske måste den vara det. Det som egentligen är intressant i fallet Vilks, är var gränserna går och hur de legitimt kan definieras. Jag tror att Vilks försöker undersöka just detta.

Man kan tex dömas för hets mot folkgrupp idag. En egentligen ganska problematisk särlagstiftning som jag tror att de flesta etablerade politikerna är ganska nöjda med. Då det gäller Vilks används det problematiska "hets mot folkgrupps-tänkandet" genom att man "etnifierar" begreppet islam och dess symboler (tex deras sedan 1400 år döda profet). Man har alltså lyckats med kuppen, och denna har genomförts helt medvetet, att sätta likhetstecken mellan islam som idé och en individ som råkar vara född av muslimska föräldrar eller i en muslimskt dominerad kultur eller som har valt att börja dyrka den islamska kulten av egen maskin.

Varje kritik av islam (islam är till stor del är designad för att fungera som politisk ideologi och konformerande massrörelse, en slags chauvinistisk ideologi, och skall därför naturligtvis kritiseras), kan då falskeligen sägas vara en kritik mot människors "medfödda" och "oundvikliga" egenskaper.

I själva verket handlar islamkritik/satir om idékritik. Kritik av idéer och ideologier är något av demokratins och de västliga kristna/sekulära kulturernas högsta ideal (tacka upplysningen för det), därför kan man svårligen tysta idékritik utan att beskyllas för fascism och antidemokrat.

Men samtidigt som vi i väst ser idékritik som en dygd, föraktar vi kritik av människors medfödda egenskaper mer än allt annat. Hitler föregick med dåligt exempel där, och angrepp på individer eller gruppers oundvikliga egenskaper (tex hudfärg, sexuell läggning, kön, rastillhörighet [jo det är fortfarande relevant att tala om biologiska människoraser/stammar och biologisk rasism är fortfarande vidrigt] etc) är tabu! Detta försöker man utnyttja fullt ut i tex Vilksfallet, men även då det gäller andra mindre spektakulära islamkritiker som tex Ayaan Hirshi Ali och Rushdie.

Konstigt nog får jag som nonteist aldrig höra att jag är rasist då jag kritiserar mina bekantas kristna religion, vad tror ni det beror på?


Tänk på detta alla ni som jämt och ständigt flikar in förbehåll om rasism och intolerans då ni påstår er försvara yttrandefriheten i relation till personer som tex Lars Vilks, Salman Rushdie, Ayaan Hirshi Ali mfl.


Den viktigaste ledaren i Sydsvenskan sen jag började läsa tidningen
bilden:
en pennteckning av konceptkonstnären Lars Vilks

Skånepartiets skylt i Rosengård ...

... är uppe igen, partiets ordförande Carl P Herslow åtalas för hets mot folkgrupp. - Det är helt otroligt. Det ska bli intressant att inför rätta kunna diskutera vidskepelsen islam, kommenterade han åtalet.

     

Skylten syftar på Muhammeds äktenskap med minderåriga Aisha. Hets mot folkgrupp eller satir över heliga sharialagar? En protest mot tvångs- och barnäktenskap?

Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson tänker sätta upp den mest kända av tavlorna i Ecce homo-utställningen på sitt tjänsterum i Rosenbad. - Yttrandefriheten är kompromisslös, säger hon. I så fall borde hon också sätta upp Ecce Mohammed! Samt ha synpunkter på åtalet mot Skånepartiets Carl P Herslow.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fördömer beslutet om att väcka åtal: - Ur demokratisynpunkt är justitiekanslerns åtal mot Carl P Herslow mycket oroväckande. Skulle Herslow fällas innebär det i praktiken en kriminalisering av islamkritik.

On-line Fatwas + Google translate = Kul

Kulturkrockar kan vara kul ibland. Vår egen Herman Lindqvist tex gjort sig en karriär på den svensk/franska krocken och även om han är lite väl struttig i min smak, kan jag ibland flina lite åt hans berättelser.

En slags kulturkrock (i ordets utvidgade betydelse) kanske man kan säga att Google translate (SAW) är. Om man parar detta verktyg med religiösa auktoriteter, som i tid och otid tror att de har något vettigt att säga om hur andra människor skall inrätta sina liv, då kan det bli riktigt dråpligt!

Av en slump hittade jag sidan "Nätverk legitima åsikter" (titeln står i webbläsarens övre list). Bakom sidan verkar en herre i Kuwait, vid namn A. D. Hadji Ahmed Kurd finnas. Ahmed Kurd tillhandahåller en slags online-rådgiving baserad på den oändliga islamska visdomen om allt.

Eftersom jag inte behärskar sidan originalspråk, använder jag Googles (SAW) oändliga visdom och låter Google translate (SAW) översätta Ahmeds viktiga råd till oss.


Under rubriken "Helgd analt samlag" undrar någon tex om analt samlag, är det OK? Ahmed Kurd delger visdom och Google translate (SAW) översätter till hundarnas språk svenska:

"Fråga: Vad är dom om man vill behandla sin fru från hennes rektum?
Yttrande: I Guds namn, den barmhärtige Prisad vare Allah, och frid och välsignelser vara över vår herre Mohammed, Profeternas sigill och budbärare, och hans familj och hans följeslagare, och anhängare, följt av guidade dem i sanning tills Domedagen, och sedan: Vitian fru i stjärten - trumpetare med eller utan - är förbjudet och skadligt, och måste på gärningsmannen att sluta göra det omedelbart och söka förlåtelse och omvändelse och en hel del goda gärningar, såsom bön, fasta, välgörenhet och ... Bland de bevis för att förebyggande samtal många välsignelser av Allah vara över honom, inklusive (Damned kom från en kvinna i hennes ändtarm) Berättad av Imam Ahmad. Och Allah vet bäst"

källa

När vi ändå är inne på kategorin kroppsöppningar, vill jag tipsa om ytterligare en viktig fråga man kan få råd i. Rubriken är "Användning av finger i sambor" och även här gör Google translate (SAW) att vi som ännu inte lyfts upp i ljuset och talar barbarspråket svenska, kan ta del av sanningen:

"Fråga: Våra Sheikh Jalil Är det tillåtet att ange finger paret i baksidan av fru och flytta den till slutet av sin lust, liksom den motsatta känslan av införandet av hustruns finger i baksidan av mannen och flytta till kasta ut sperma? Yttrande: I Guds namn, den barmhärtige Prisad vare Allah, och frid och välsignelser vara över vår herre Mohammed, Profeternas sigill och budbärare, och hans familj och hans följeslagare, och anhängare, följt av guidade dem i sanning tills Domedagen, och sedan: Jag har inget emot vad jag sa utan överdrift, om inte skadligt, och att inte i första, och får inte utan medgivande av parterna. Och Allah vet bäst"

källa

Eftersom många frågor handlar om analt samlag, väljer jag att avsluta med ännu ett klokt råd i denna centrala fråga. Rubriken är "Helgd samlag i stjärten" och även här har Google translate (SAW) tolkat till de otrogna ickemänniskornas läte svenskan:

"Fråga: Min man har en manlig medlem av ett mycket stort, och han gillar att Bielagh i Mukti notera att detta gör så ont och för stora Voqom försvårande av det för att undvika smärta och över tiden jag brukade resa När min man att jag blir trängt något som min mans penis i min röv. Hör av dig snabbt och Prisad vare Allah Yttrande: I Guds namn, den barmhärtige Prisad vare Allah, och frid och välsignelser vara över vår herre Mohammed, Profeternas sigill och budbärare, och hans familj och hans följeslagare, och anhängare, följt av guidade dem i sanning tills Domedagen, och sedan: Fjma man sin fru i stjärten är förbjudet i Islam och skadligt, och måste på gärningsmannen att sluta göra det omedelbart och söka förlåtelse och omvändelse och en hel del goda gärningar, såsom bön, fasta, välgörenhet och ... Och förnekar du vad du gör med dig själv för detta om onani, och onani är förbjudet för män och kvinnor, gift och andra att skada den fysiska och psykiska, men de rör mest skada, och om det avslöjades sperma ska tvätta, annars inte. Och Allah vet bäst"

källa

Mera visdom finns här.

bilden:
A. D. Hadji Ahmed Kurd

Bara i Amerika

Till alla blog-vänner i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Tyskland, och icke att förglömma Ryssland , Elfenbenskusten och Malaysia.
Jag slår vad om att ni inte har politiska kampanjannonser som den här.



Om jag fått skriva manus skulle videon sluta med att han rider iväg i solnedgången och skjuter skallerorm.

19 maj 2010

Sex education in the quran school

Återuppvaknandet

Från bloggen Allahu Akbar: Idag kommer du på många bloggar att mötas av samma budskap. Vi vill hänvisa dig vidare till ett dokument. Ett dokument vi gärna hjälper att sprida, för budskapet i det är viktigt:

"Uppskattningsvis finns det mellan 180 och 320 miljoner radikaliserade muslimer i vår värld idag. De är välorganiserade och väl förberedda på den konflikt som inletts med västvärlden. Dessutom har de tillgång till finansiering för stora kostsamma projekt! Det är nu dags att informera Sverige om vilka dessa människor är och vad de sysslar med. Bara när man vet vem man har att göra med så kan man förstå vad som händer och varför! Ta ett djupt andetag…

Kort historik.

1683 lyckades den polske kungen Johan Sobieski bryta belägringen av Wien och få den Ottomanska armén att retirera. Europa var räddat från Islams utbredning ännu en gång, men för hur länge? När det Ottomanska riket föll samman på 1920-talet och Kamal Atatürk genomförde sin sekulariserings-revolution i Turkiet, verkade epoken av plågsamma invasionsförsök av det stora islamiska kalifatet att äntligen vara över. Sultanatet hade i århundraden flyttat fram islams gränser, allt i enlighet med ideologin som Koranen förespråkade genom dess profets texter och påbud. Men nu var det västvärlden som ledde utvecklingen och hade övertaget över den islamiska världen. All expansion västerut blev omöjlig och den annars så fruktade islamiska expansionen glömdes bort under de två världskrigen och egentligen ända fram till 1990-talet."
Du kan ladda ner och läsa vidare här