20 maj 2010

Skånepartiets skylt i Rosengård ...

... är uppe igen, partiets ordförande Carl P Herslow åtalas för hets mot folkgrupp. - Det är helt otroligt. Det ska bli intressant att inför rätta kunna diskutera vidskepelsen islam, kommenterade han åtalet.

     

Skylten syftar på Muhammeds äktenskap med minderåriga Aisha. Hets mot folkgrupp eller satir över heliga sharialagar? En protest mot tvångs- och barnäktenskap?

Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson tänker sätta upp den mest kända av tavlorna i Ecce homo-utställningen på sitt tjänsterum i Rosenbad. - Yttrandefriheten är kompromisslös, säger hon. I så fall borde hon också sätta upp Ecce Mohammed! Samt ha synpunkter på åtalet mot Skånepartiets Carl P Herslow.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fördömer beslutet om att väcka åtal: - Ur demokratisynpunkt är justitiekanslerns åtal mot Carl P Herslow mycket oroväckande. Skulle Herslow fällas innebär det i praktiken en kriminalisering av islamkritik.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att politiker och journalister har en rädsla för Islam/muslimer. Det är därför dom är sä toleranta mot intoleransen. Fråga en imam vad han tycker om homosexualitet, samkönade äktenskap.
Finns det någon politiker eller journalist som vågar??
Klaatu

Biskop Kyrillos sa...

Det är för mig helt obegripligt att man kan rubricera den aktuella affischen som hets mot folkgrupp. Det har ”gått troll” i begreppet ”hets mot folkgrupp” när man ämnar lagföra personen ifråga som visat och ställt ut affischen. Man måste fråga sig om det svenska rättsväsendet inte har viktigare saker att övervaka och beivra. Det är enligt min mening inga proportioner i det aktuella rättsförfarandet.

Tony sa...

Som vanligt skriver du klokt, Knute.

Det finns ett till problem om han fälls. Det måste betyda att Hadith inte kommer att få läsas upp för allmänheten.

Men det mest intressanta, tycker jag, är vad muslimerna blir kränkta över? Eftersom de tycker att Muhammad är den perfekta människan att efterfölja så måste ju problemet ligga i att de blir kränkta över att andra tycker att det är fel med barnäktenskap och utnyttjande av barn. Eller så blir de kränkta över att människor i allmänhet får kännedom av att Muhammad utnyttjade Aisha sedan hon var 6-år gammal.

Det är mycket märkligt i alla fall att det blir åtal över något som inte är falskt.

Knute sa...

Tack för kloka kommentarer, biskop Kyrillos och Tony!

A. Einstein sa...

JK:s beslut att åtala det förvånar för ingenting i regelboken gör att muslimer kan betraktas som en folkgrupp och det bästa beviset om att den med naturligtvis avsikt provocerande politiska satiren finns ju i själva Koranen. Men som jag sagt tidigare, tror jag inte heller JK:s syfte är att få en fällande dom, utan en friande med bedömning som utvecklar detta med demokrati och grundlagsfästa friheter som kan visas upp i den muslimska världen.

Naturligtvis en helt tokig tanke eftersom så många muslimer är analfabeter och outbildade för att härskarklasserna i mellanöstern lättare ska kunna styra dem, men först och främst illa att Sveriges högsta juridiska kontrollorgan oavsett målsättning ändå frångår reglerna om när åtal skall väckas. Det betyder ju att man redan börjat krypa för islam! Detta är ju livsfarligt - på sikt, för våra barn och barnbarn!

Idag ser vi glada rubriker i tidningarna om att "svenskarna ser positivt på invandringen"... Vad är det för lögnaktiga halvsanningar? Skilj för tusan mellan "invandrare"! Det är en himmelsvid avgrund mellan invandrare förr och invandrare nu! De förr vet jag ingen svensk som haft något emot som kollektiv, men nu får vi bland massorna av muslimer från mellanöstern och afrika in en hel del shariaälskande islamister som tacksamt döljer sig under svenska politikers benämning av att vara anpassade, "integrerade"... Är svenska politiker i allmänhet så förbannat korkade att de inte ser sanningen att islam främst handlar om en diktatoriskt imamstyrd samhällsmodell anpassad till de medeltida förhållandena i hemländerna och att ockupation av väst utan vapen pågår?

Nej Reinfeldt, regering och riksdag, se till att visa ansvar för att försvara demokratin här hemma där det fortfande finns en chans! Vi har ingenting att göra i Afghanistan! Inget annat västligt land heller. Ska det byggas murar är det för att inhägna mellanöstern och avbryta alla förbindelser med dem. Spionsatteliter och obemannade plan kan bevaka att de inte utvecklar kärnvapen eller andra massförstörelsevapen och förstöra anläggningar om de gör det. Efter några sekel har de som överlevt stamkrigen insett vad som gäller och kan komma ut genom muren som 2000-talsmänniskor villiga att samverka med mina och era barnbarn på väg mot framtiden och nya världar med religionen förpassad till historien eller åtminstone garderoben som för oss andra!

Det försiktiga tassandet från västs sida måste snarast upphöra! Allt annat för oss närmare demokratins och framtidsforskningens undergång.

Klartexten sa...

Jävla idiot till EU-minister!
Hänga upp Ecco Homo, som ingen jävel bryr sig i vågar hon.

Men att ställa ut något som retar muslimerna vågar subban inte!

Klartexten sa...

Jag skall käka upp mina skor ifall Herslow fälls!

Enligt lagen så är muslimer en folkgrupp.

Klartexten sa...

Han kan omöjligt fällas för påståendet att ha varit gift med 6-åriga Aisha och knullat henne när hon var 9 år! Det är ju allmänt känt även hos mulimerna! Ett historiskt faktum!

Skulle vara att profeten avbildas naken, men då är det väl värre att han avbildats som hund av Vilks!

Så jag fattar inte vad han kan fällas för!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.