01 maj 2010

Ulvekrigen

Från Spydpigen:

De svenska politikerna har beslutat att det måste leva vargar i flera glesbefolkade bygder i de västliga skogsområdena upp mot Norge, men det har mött hårt motstånd bland de människor som bor där, och ser sina får och getter eller hundar bli sönderrivna.
Det hjälper inte att ge dem en portion pengar för varje djur som har lidit illa och vars sorgliga rester man lyckas hitta som bevis. De vill inte ha vargar i närheten av sina gårdar och stall.
Så krypskyttet är i full gång.


Teckningen av vargslagsmålet är från Nils Holgersons Resa

"Detta kan vara mediavänsterns nya “all-time-low”. Man målar upp en skräckvision om en stor grupp medelålders vita beväpnade män på landsbygden, som hatar vargar lika mycket som de älskar vapen." Se kommentar nedan!

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Ryktena går redan att den i morgon kommande sensationsfilmen Vargkriget är ett rent hittepå som möjligen finansierat av Svenska Rovdjursföreningen. För att öka trycket har vi under veckan av lögnpropagandamegafonerna Aftonpressen undfägnats med historier från de hjältemodiga länsstyrelseanställda vargprofitörerna som dagligen och stundligen liksom deras skötebarn vargarna hotas till livet av det superhemliga varghatarnätverket. En annan vinkling hävdar att hela grejen är en anka iscensatt av sagda hemliga nätverk (som dock inte är ute efter att dräpa alla vargar utan fast mer göra Publicservice till hela folkets befogade dumbestrutade lögnspridarspektakel). Den som lever får se. Nytt namn på samerna "scooterindianer".

Ulf sa...

Sedan vet ju alla att de "svenska" vargarna har flugits in med helikopter från Ryssland. Rovdjursälskarna skyr verkligen inga medel.

pela68 sa...

Tja, under mer än trettio års vandrande i skog och mark så har jag stött på rovdjur två gånger. Den ena var en järv som jag stötte på när jag gjorde militärtjänsten vid Lapplandsjägarna, den andra var en björn som lämnade ett trettio meter långt brunt streck efter sig när den fick syn på oss.

Mångdubbelt fler renar dör på landsvägarna (där renskötarna dumpat foder) och på malmbanan (märkligt nog efter att viltstängslena blivit uppklippta eller nedrivna) än som rivs av rovdjur.

Fårfarmarna (alla fem?) mister några djur per år. Mistankarna ligger på Norska strövande vargar framför allt. Jag vet inte hur det ligger till med dem, men en sak är säker- lapparna får ersättning för sina förlorade renar (som INGEN vet hur många de är).

Fast vad vet jag?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Anonyms kommentar ströks på grund onödigt hätskt angrepp på samerna.

VK sa...

Det här kan vara mediavänsterns nya “all-time-low”. Misstankarna växer om att SVTs program om vargjägare i Värmland är 100% förfalskning. Upphovsmännen bakom filmen ska ha följt en grupp jägare i Värmlands gränstrakter mot Norge, som har bestämt sig för att göra uppror mot den svenska rovdjurspolitiken och spåra upp och systematiskt döda varenda varg de kan få tag i för att utrota den svenska vargstammen. Resultatet blir att man målar upp en skräckvision om en stor grupp medelålders vita beväpnade män på landsbygden, som hatar vargar lika mycket som de älskar vapen – och, steget är inte långt därifrån till att koppla varghatet till allt övrigt hat som vita medelålders beväpnade landsbygdsbor hänger sig åt – hat mot kvinnor, bögar, intellektuella och invandrare.

Programmet spelar på och syftar uppenbart till att förstärka storstadsbors, och främst vänstersympatisörers och “upplysta” miljövänners fördomar mot landsbygdsbor. De anonyma och maskerade “jägarna” talar med förvrängda röster om en gerillarörelse mot vargen, och tittarna ska naturligtvis associera till “den amerikanska kristna högerns väpnade miliser” och teparty-rörelsen.

Problemet är att ingen människa i hela Värmland har hört talas om, eller sett några tecken på någon brett upplagd organiserad tjuvjakt på varg och andra rovdjur. Det måste ju rimligtvis bero på att hela Värmland är inblandat i komplotten, eller…

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jagare-ifragasatter-vargdokumentar_4 654231.svd

…och vänstern försvarar sig som vanligt med att den inte har några dolda motiv utan i stället “försöker förstå”.

Karpstryparn sa...

Har ikväll recenterat dokumentären, inlägget heter "Jag recenterar SVT:s dokumentär Vargkriget" och det är det första du ser i min blogg på några dagar nu.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

"Detta kan vara mediavänsterns nya “all-time-low”. Man målar upp en skräckvision om en stor grupp medelålders vita beväpnade män på landsbygden, som hatar vargar lika mycket som de älskar vapen." avslutar ditt blogginlägg, där du har valt att ha med en bild från Nils Holgerssons resa, en bok som skrevs för över 100 år sen.

Undrar vem det är som slår all-time low här egentligen?

Knute sa...

Alltid rött, något bättre har du väl att komma med?

Knute sa...

Varg- och hajvänner inte mottagliga för fakta - inte ens när människor attackeras

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.com/2011/04/vargvanner-inte-mottagliga-for-fakta.html

Knute sa...

Vi närmar oss en katastrof på landsbygden

I onsdags morse var var stängslet nerrivet på tio ställen och eltrådarna avslitna. Flera fjädergrindar var sönder och ett 30-tal stolpar låg ned. De elva kalvarna var borta.

Vi kan i dagsläget inte garantera våra fårs säkerhet. Vi kan, av skäl som jag tidigare redogjort för, inte rovdjursäkra våra hagar. Konsekvensen av detta kan bara bli en: Vi kommer att slakta ut våra får.

Man skall inte underskatta betesdjurens betydelse för den biologiska mångfalden, gör man det är man bara korkad.

Tänk på det nästa gång ni "gillar" att SNF eller Rovdjursföreningen satt käppar i hjulen för skyddsjakt på varg i götalandskapen. Eller när ni står framför köttdisken och velar mellan plastförpackad oxfilé från Uruguay eller dubbelt så dyr butiksförpackad dito från Sverige. Eller kanske velar mellan den örtmarinerade lammsteken från New Zeeland för 49 kr/kg eller den färska svenska för 109 kr/kg. Vill ni omges av ett öppet landskap med rik flora eller en tät granodling när ni kör från kust till kust i södra Sverige?

http://lammunge.blogspot.se/2013/06/vi-narmar-oss-en-katastrof-pa.html

Globalt sett är vargen inte utrotningshotad. Den naturliga svenska vargstammen, däremot, utrotades i större delen av landet redan under 1800-talet. Om detta kan man tycka vad man vill, men man bör komma ihåg att det skedde för att dåtidens fattiga småbrukare i praktiken inte hade något annat val. En decimerad tamdjursbesättning kunde innebära att ett drägligt liv förbyttes mot ett liv på fattighuset eller, i värsta fall, att ens barn svalt ihjäl. Landsbygden var en plats där man bodde, inte ett rekreationsutrymme för stadsbor och naturintresserade.

http://fnordspotting.blogspot.se/2015/01/om-vargar-och-miljopartister.html

EU-kommissionen beklagar vargjakten

http://www.vk.se/1368602/eu-kommissionen-beklagar-vargjakten

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.