12 september 2010

Funderingar dagen efter

I nio års tid har vi ständigt fått höra att terrorism inte har något att göra med islam. I dag säger samma 'experter' att om man bränner koranen kommer det att inspirera till mer terrorism. Snälla, förklara för mig hur koranbränning kan inspirera till terrorism, om det inte finns något samband mellan terrorism och islam?

Vi har också blivit itutade att det bara är ett fåtal extremister inom islam som orsakar problem, så hur kommer det sig att tusentals muslimer gapar och skriker på gatorna när de bränner den amerikanska flaggan?

Den nionde årsdagen och minneshögtiden för den dag när muslimer mördade 3000 människor, överskuggades i år av hotet om att bränna en koranbok.
Under veckorna som ledde fram till den 11 september har media varje dag påpekat för oss hur oväsentlig det är att majoriteten av amerikaner tycker att en moské är opassande alldeles intill Ground Zero och hur viktigt och väsentligt det är att muslimer får smälla upp sitt fullständigt makabra segermonument just där. Konstitutionell lagar om frihet övertrumfar all hänsyn!

Men så kommer en 'pastor' från Florida och hotar med att bränna en bok och då gäller inte Konstitutionen och yttrandefrihet längre, då är det bara muslimers känslighet som räknas.
Man drar igång marknadsundersökningar och frågar om det ska betraktas som hatbrott och anser att handlingar som sårar 1,5 miljarder muslimer måste stoppas 'till varje pris'. Vad detta 'varje pris' innebär förklaras inte men Yttrandefriheten kan inte åberopas när det gäller något som kränker muslimer.
Att äta under Ramadan är kränkande liksom att ha med sig systempåse i taxin eller kalla en teddybjörn för Mohammed. Det kränker 1,5 miljarder muslimer och då vet vi vad som händer. Bilbränningar, mord, hot, upplopp och man bränner den amerikanska flaggan.
Att bränna Amerikas flagga är helt OK; då man kan försvara sig med att det är yttrandefrihet.


Det handlar inte om ifall det är rätt eller fel att bränna någon annans heliga skrift.
USAs militär brände en massa biblar förra året bara för att blidka muslimer och det hördes inga protester från media.
Allt det handlar om är ifall det kränker muslimer eller inte. Tumregeln är: Gör inget som upprör muslimer!
De blir upprörda över allting som rubbar deras egna lagar, så vad vi egentligen gör är att vi ersätter vår Konstitution med koranen.


Det var faktiskt en man som brände sidor ur en koran i går vid Ground Zero. Polisen förde bort honom och allt man kan höra honom säga är , "Amerikaner ska aldrig vara rädda för att säga sin mening."

Sidorna han brände var inte de första om gått upp i flammor där. För nio år sedan brann 3000 människor i namn av koranen på denna plats.
Den muslimska världen brydde sig inte om att de sårade 300 miljoner amerikaner när de brände 3000 av dem. En del av dem dansade på gatorna av förtjusning.
Nu krälar även de som kallar sig moderata fram från sina gömställen under stenarna och hotar oss. De sätter ett högre värde på några tryckta sidor än på icke-muslimers liv.3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det är bara att konstatera att hur mycket vi än vrider och vänder oss ut och in så kommer dom ändå aldrig att bli nöjda förrän dom har helt tagit över hela världen (trots att dom "moderata" förnekar detta) Så lösningen på hela problemet är att skicka alla som är så lättkränkta, tillbaks till sina sandlådor i valfritt MENA-land. Sedan kan dom göra vad tusan dom vill där och resten av oss kan få lite lugn och ro. Muslimer som inte är så lättkränkta och accepterar att väst är väst och kommer så att förbli, får gärna stanna.

LP sa...

Bra skrivet Berit!

Det är motbjudande att man lyckas med de islamska maktdemonstrationerna, genom att utnyttja sådana frihetsprinciper som skapats för att motverka just idéer som islam.

Jag skulle själv helst kasta bort och glömma mina koranexemplar (Zetterstéens och den vidriga förrädaren Bernströms lögnaktiga taqiyyaversion) om det inte vore för att jag gång på gång måste återvända till dem för att få bekräftat var islams människofientliga natur har en av sina främsta källor. Det är nämligen så, att jag inte är mycket för bokbränning öht. Låt dokumenten finnas och granska dem kritiskt och förbehållslöst i alla tider. Det som raderas kommer att uppstå igen och då är det kanske bättre att ha ett levande förhållande till idéerna.

Knute sa...

"Ett härligt inlägg – som måste läsas i sin fullständighet -, där en utomordentlig logisk tankekedja sätter sammanhangen i en självklar blixtbelysning. Har man läst det här inlägget, och fortfarande inte förstått orsaken till islammotståndet, så är man antagligen bortom all räddning.

Ljuvligt, Berit!"

http://www.skrivkonst.net/2010/09/12/funderingar-dagen-efter/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.