16 september 2010

Kan Islam anpassa sig?

Det finns de som tror och hoppas att islam kommer att reformeras med tiden. Att man kommer att smälta in och ta till sig ett modernt sätt att tänka och acceptera att leva med oss andra utan att sträva efter att med alla medel konvertera oss. Även min son har stor tilltro till, att framför allt de som är tonåringar i dag, kommer att lockas mer av den västerländska kulturen, än det mycket förstockade muslimska sättet att leva.
Jag tror det är önsketänkande!

Man vägrar (vill inte) se den djupt rotade mentaliteten hos islam, som fortfarande befinner sig på 600-talsnivå. Dess viktigaste uppgift är, och har varit, att konvertera eller utplåna de som motsätter sig islam. Den inställningen har inte ändrats på 1400 år.

När man studerar historia och också ser på dagens händelser, tror jag inte att vi realistiskt kan hoppas på en sådan förändring i tid för att avstyra en våldsam, blodig konflikt mellan islam och den moderna världen.
Det har inget att göra med exponering eller utbildning i västvärlden. Självmordsbombare finns bland både getfarmare och välutbildade akademiker.
Muslimer i Väst lever fortfarande enligt sharia-lagar. De ständiga "hedersmorden" som sker i västvärlden är bevis för att de står högt i kurs.

Den styvnackade inställningen till moskébygget vid Ground Zero är ytterligare ett bevis.
Det ses som en symbol för islams seger och muslimer har för vana att förstöra andra kulturer och religioner och ersätta dem med moskéer, så som man gjorde i Cordova, Spanien.

Obama påstår att islam har åstadkommit storslagna framsteg i världen. Det är en fullständig lögn, som han kan kläcka ur sig eftersom det amerikanska skolväsendet är så undermåligt att ingen vet något längre. Eventuella kulturella bidrag och framsteg från arabhåll skedde innan islam kom in i bilden.
Talibanerna mördade alla buddhister i Afghanistan, alla deras tempel och altare förstördes och alla 'nymodigheter' förbjöds.

Islam är en katastrof för Amerika liksom för Europa. Om vi tillåter islam att dominera våra kontinenter kommer vi verkligen att lära oss vad tyranni innebär.


7 Kommentarer:

LP sa...

Nej jag tror inte att islam kan utvecklas på ett lika positivt sätt som kristendom och judendom.

Problemet är att en sådan utveckling måste komma inifrån, aldrig aldrig att man låter sig påverkas av de otrogna hundarna i väst, och de reformvänliga krafterna finns knappast eller så väljer de att strunta i slam och finner sig väl till rätta i väst.

Islams problem är dess relativa tydlighet. Man har sin profet och han är i princip the one and only. Man har sin bok och den är en. Man verkar tillbedja både profet och bok som gudomligheter och detta verkar vara en öm tå för allt sådant förnekar man med frenesi. I själva verket är islam en avgudadyrkan där kultföremålet är koranen och sektledare är Muhammed.

Det bästa vore att ha så lite som möjligt att göra med den muslimska världen så islam får utvecklas på egen hand. Den för muslimer så förhatliga "västliga" demokratin får man finna andra alternativ till och vem vet, kanske når man en dag en sådan mognad att man inser att islam är alltför grovhugget och primitivt för att man skall kunna bygga en progressiv civilisation på det.

Det som händer nu är tyvärr det motsatta - vi bekostar vår egen kolonialisering och islamisering och i bästa fall kommer detta att leda till inbördeskrig. I värsta fall lyckas planen och om hundra år minns ingen de gamla europeiska kulturerna.

Naivtive sa...

Manliga muslimer har liten eller ringa motivation att ändra på sig. Alla dansar efter deras pipa så vad talar för att de har fel? Om några kvinnor inspireras av Lysistrate får de vara beredda att betala det högsta priset som kan tänkas.

I väst kryper makten som hundar för denna stenålderskultur, överlåt dessa hundar till sina herrar och vi skaffar nya företrädare som har vett att inse sitt uppdrag.

De muslimer som har insikt om vad islam innebär och väljer att lämna sin mördarkult må vara undantagna. Men resten får ta hundarna med sig och krypa tillbaka in i grottan.

Arlav sa...

"Det finns de som tror och hoppas att islam kommer att reformeras med tiden"
En dubbeldumhet utan like som möjligen går hem bland islamkramarna på vänsterkanten, de är ju vana att hantera lögner som sanning...
Finns det överhuvudtaget någon som helst anledning för en muslim att"anpassa" sig till västliga tänkesätt? Vi ser ju redan hur det är VI som anpassar oss efter dem! Inom vissa kretsar anses att de är "finare och bättre" än oss, helt efter deras muslimernas egna tänkesätt.

MS sa...

Glöm inte Sudden Jihad Syndrome. Jag tror att den största andelen manliga muslimer inte kan anpassa sig till ett liv i väst. När det gäller kvinnorna så beror det lite på hur självständiga och ambitiösa dom är. Om dom tycker att det är höjden av lycka att föda en massa barn och fika hela dagarna så lär vi inte se någon större grad av anpassning. Ska väst överleva så måste vi förbjuda Islam och dom muslimer som inte accepterar detta måste deporteras/utvisas.

Statsvetaren Samuel P. Huntington skrev i sin bok " The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order" att i o m Sovjetunionens fall så kommer morgondagens konflikter gå tillbaka till att handla om krig mellan civilisationer istället för mellan ideologier. Han nämnde främst konflikten mellan islam och den kristna världen. Han menar att det är ett misstag att se hela världen som en enda modern civilisation. Den åskådning som vi ser som universell av många runt i världen istället ses som en form av kolonialism. Företrädare för islam hävdar ständigt och jämt att dom ser sig förtycka av oss i väst. Många menar att 9/11 ger honom rätt. Tony Blair tog upp det hos Hannity där han fick frågan varför så många moderata muslimer håller tyst när det begås illdåd i islams namn? Blair sa först att för att dessa mer moderna muslimer ska våga stå upp mot islamisterna så måste dom känna att vi i väst står starka och enade bakom dom. Det gör vi som bekant inte idag. Han sade vidare att gruppen av dom mest hårdföra muslimerna är förvisso alltför stor men även relativt liten. Dock så finns det en känsla hos många muslimer att det islamisterna håller på med har ett viss mått av en befrielsekamp i sig. Det tycker självklart inte vi men om man tror Huntington så kan det förklara varför många muslimer har så svårt för att anpassa sig. Inget försvar men kanske en förklaring.

Ann-Marie sa...

MS då kan man ju tycka att om man inte vill anpassa sig och tycker att väst är sk-t, vad har man då i väst att göra?! Det är ju så enkelt, trivs man inte, då flyttar man någon annanstans eller tillbaks dit man kom från. Så istället för att åka på semester dit man flydde ifrån, så löser man en enkel biljett. Eller gör jag det hela för enkelt?!

MS sa...

@Ann-Marie.

Det kan man fråga sig. För många handlar självklart om pengar och kanske att eftersom dom tycker att vi förtycker muslimer så har dom rätt att leva på vår bekostnad. Ett slags skadestånd. Om man kan leva ett obekymmersamt liv här och sedan åka hem på semester titt som tätt och vi betalar notan så har dom fått det bästa av världar. Varför skulle dom då vilja flytta hem? Dom beter sig så här eftersom vi tillåter dom att göra det. Så fort vi sätter ner foten så kommer vi se strömmar av människor som åker tillbaka. Jihadtanken kanske finns hos vissa.

Att jag tog upp Huntingtons bok är p g a att jag tror att det avgörande, tills väst går samman, är hur de "moderata" muslimerna kommer hantera detta i framtiden då islamisterna har sin grogrund hos dessa. Då inget uppstår i ett vakuum så kan det vara intressant att veta hur dom resonerar om väst och hela problematiken. Know your enemy.

LP sa...

@Ann-Marie och MS

Jag tror det handlar om lebensraum också. Varför skulle man inte vilja utvidga den islamska kulturens dominans när man kan få det i stort sett gratis? Herregud, vi finansierar ju själva kolonialiseringen av vårt land!

Detta är ju helt mänskligt!
Själv skulle jag vara mycket tacksam om misshagliga kulturer gick under, även om de inte finns i mitt land och i min närhet. Jag skulle tex inte gråta en tår om islam och de kulturmönster som hör till sekten, försvann över en natt.

Andra främmande kulturmönster som inte är skadliga, ser jag dock gärna finns kvar, så länge de inte tränger undan min egen och de kulturer som ligger närmast min intressesfär.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.