28 oktober 2010

Expos propagandamöte Hyllie kyrka Malmö 28/10 kl 19

Den vänsterinriktade propagandaorganisationen EXPO är inbjudna att saluföra sin distoriserade världsbild i Hyllie kyrka i Malmö kl 19.00 den 28/10.

Det verkar vara en ganska sorglig tillställning man bjuder in till. En liten tröst för egen del är att jag inte är medlem i Svenska kyrkan. Jag behöver åtminstone inte skämmas över gästerna de bjuder in. Gratistoapapperet City (Malmö Lund) skriver på s 10 idag om tilldragelsen:


"Antisemitism är en rasistisk idé och världsåskådning. Den bygger på ett hat mot judar och judendomen. Den innehåller konspirationer om judars makt i samhället och man tror att judar på olika sätt försöker ta över Europa och världen.

Islamofobi
är en rasistisk hatlära. Tidigare har det mest rört sig om en främlingsfientlighet. Muslimer ansågs vara mindre vetande och primitiva. De senaste tio åren i Sverige har islamofobin blivit mer lik antisemitismen. Den har blivit mer konspiratorisk. De tror att muslimer arbetar gemensamt för att ta kontroll över EU, över världen."


Tja var skall man säga? Det är förmodligen inte de vassaste knivarna i journalistlådan som jobbar på City (blaskan är ju för tusan gratis!), och EXPOs förvrängda verklighetssyn känner ju alla med normal allmänbildning till, men ändå...
Jag är rädd för att detta går hem i stugorna. Många köper nog gärna dessa infantila förklaringsmodeller helt enkelt därför att man inte orkar med verklighetens komplexitet. Godhetsindustrin, där Svenska kyrkan och diverse suicidalliberaler är framträdande aktörer, älskar dessa Disneyförklaringar och jag tror tyvärr att flera faktiskt menar att man genom att hålla sig till och tro på dessa, inte bara säkrar en plats runt köttgrytorna, utan även gör gott. Så ont det kommer att göra för dem när verkligheten gör sig påmind!

Jag tänker inte i detta inlägg gå in i detalj på varför EXPO, begreppet antisemitism och inte minst det falska begreppet islamofobi, är så problematiska. Vill man hitta kritik mot nämnda företeelser kan man söka i denna blogg och på flera andra ställen. Oj så jobbigt det blir för den som vågar utmana den världsbild man genom propagandaorganet EXPO och från flera andra håll matat oss med.
Jag vill dock i förbifarten ställa några enkla(?) frågor. Alexander Bengtsson från EXPO får gärna svara, jag kommer inte att moderera bort honom och jag tror knappast att bloggens andra två författare kommer att göra det:
- Vad kallar man en antisemitisk (eller lämpligare: antijudisk) muslim och hur beskriver man antisemitismen inom islam utan att kallas islamofob?
- Hur kritiserar man en judes påstående om att han tillhör ett utvalt folk utan att kallas antisemit (eller antijudisk)?
- Hur ser EXPO på vänsterns hat mot Israel och det judiska folket? Är det en slags kritik eller bör det kallas för antisemitism?


Tack på förhand!


City Exp TJP Svenska Kyrkan Newsmill

bilden:
Ovadia Yosef - En utvald herre?

4 Kommentarer:

Marcus sa...

Hyllie är ett lustigt område med ghetton som Kroksbäck och Holma. Jämte ligger välskötta villor och radhus men det går också en stenmur igenom området.
Två stenkast därifrån finns sedan välsituerade Bunkeflo och Tygelsjö. Undrar vilka Hyllie-bor som besöker kyrkan till helgen?

Ingenjören sa...

"Vad kallar man en antisemitisk (eller lämpligare: antijudisk) muslim och hur beskriver man antisemitismen inom islam utan att kallas islamofob?"

En antisemistisk muslim kallar man antisemit, precis så som EXPO vid många tillfällen har gjort. T. ex: http://expo.se/2010/48_3009.html Svårare än så är det inte.

"Hur ser EXPO på vänsterns hat mot Israel och det judiska folket? Är det en slags kritik eller bör det kallas för antisemitism?"

Ehm, de kritiserar vänsterns antisemitism precis som de kritiserar all antisemitism, se t ex. http://expo.se/2008/48_2190.html och http://expo.se/2003/48_297.html

Precis så enkelt är det vara konsekvent antirasist. Synd att alla talar om expo, men ingen verkar ha läst den, det blir lätt parodiskt när t ex du skriver sånna här saker och uppenbarligen aldrig har läst ett nummer. I det nya numret har de t ex en artikel om rasismen mot vita i Zimbawe, men alla foliehattar tror att det är en tidsskrift som hatar vita...

LP sa...

Tack för svaret Ingenjören.

"Alla talar om EXPO" betyder nog inte att alla talar om en tidskift som kallas EXPO, utan att "alla" talar om en politisk lobbyorganisation som delvis finansieras med skattepengar (mina och dina pengar) för att bedriva politisk verksamhet. De ger visst ut en tidning också...

En antisemitisk (antijudisk) muslim kallas sällan antisemit om den antisemitism man fokuserar på och kritiserar härleds till muslimens lära, dvs islam. Religioner i allmänhet och islam i synnerhet, kommer undan med slika dumheter alltför lättvindigt just för att de kallas religioner. Då det gäller islam finns det en än så länge ganska liten klick som högljutt påtalar problemen med islam (bla dess inbyggda antisemitism, misogyni, kafirhat, intolerans etc) medan den officiella linjen förespråkar "tolerans" (till döds?). Att EXPO öht diskuterar islam på det sätt man gör indikerar tydligt att man sluter sig till den sistnämnda fårskocken på dess väg mot sin egen halalslakt.

Att EXPO har svårt för att kritisera vänstern är tyvärr ett faktum. Man är tydligt vinklad åt höger då det gäller kritik av fascism. Islamofascismen och vänsterfascismen får inte den kritik de förtjänar av den (förment?) antifascistiska organisationen EXPO. Detta är självklart svårt att bevisa, man kan bara hänvisa till alla de situationer där EXPO har och inte har uttalat sig och hur de formulerat sig. Kanske skulle man kunna göra en statistisk sammanställning. Det kan bero på EXPOs förflutna. Man har en gammal fiende i den högerinriktade "tyska" nazismen, och verkar ha lite svårt att tänka sig att den stackars muslimen kan vara lika ond som den öldrickande och brölande skinnskallen. Detta trots att likheterna mellan islam och nazism är flera.
Din länk till EXPOs kritik av vänsterns antisemitism (detta komplexa begrepp!) fungerar inte, men jag vet att man gjort förhållandevis försiktigt kritiska utspel då det slödder man sammanfattande kan kalla våldsvänstern, gått över både en, två, tre och fyra gränser i sin "Israelkritik". Undrar om det inte var självaste Pohl som gjorde ett sådant uttalande vid något tillfälle?

Detta resonemang kanske blir för komplicerat för dig, du verkar ju gilla de enkla och klatschiga formuleringarna

Det är kul att även en blind höna kan hitta ett korn ibland och att detta leder till att EXPO uppmärksammar rasismen i Zimbabwe. Jag skall läsa artikeln så fort jag får tillfälle. Hoppas bara att de inte använder begreppet "omvänd rasism", då får de minuspoäng. Nästa nummer kanske de ger sig ut i den svenska verkligheten och undersöker det rasistiska våldet mot svenskar i Sverige!? Då kanske det är dags att börja prenumerera.

Är själv medlem i en annan organisation som kritiserar totalitära ideologier, nämligen Humanisterna. De är såklart ofta politiskt korrekta så det står härliga till, men de har till skillnad från svenska politiker, ofta en förståelse för att islam också är en politisk ideologi av ett slag som EXPO skulle kalla rasistisk och totalitär om de inte vore så hämmade. Självklart använder man sällan eller aldrig den terminologin i artiklarna i Humanisternas medlemstidning, men kritiken finns där. Man kritiserar självklart även andra religioners politiska anspråk och övertramp. Jag skulle nog säga att Humanisterna är ganska, om än inte helt, konsekventa i sin kritik av totalitära religioner. Jag upplever åtminstone att de har kommit längre än EXPO då det gäller konsekvens och intellektuell hederlighet.

LP sa...

En sak jag glömde. Detta citat är nästan sönderanvänt och jag vet ärligt talat inte om det verkligen var Churchill som uttalade orden, men ändå:

"Framtidens fascister kommer att kalla sig antifascister."

Det går kalla kårar längs min ryggrad varje gång jag läser de orden. Det politiska våldet i Sverige idag liknar inget vi sätt på bra länge. Kriminella grupper som hotar etablerade politiker med syfte att få dem att dra sig tillbaka. Vänsterfascisterna delar de ekonomiskt kriminellas intresse och de hittar varandra i sitt hat mot dem som kan vill kväsa deras kriminella verksamheter. Själva demokratin hotas av det politiska våldet och av hoten mot personer inom rättssystemet.

Vad gör EXPO åt detta? Är det "fel" förövare och "fel" offer?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.