27 oktober 2010

Intressant liknelse

Det är ingen tvekan om att Republikanerna kommer att vinna stort nästa tisdag och att de kommer att tillbringa två år under ständig Obama-attack. Han har redan börjat.

Samtidigt som han hävdar att han arbetar för landets bästa, har han tillbringat de två sista veckorna med att trycka ner Republikanerna vid alla tillfällen.
Han nådde botten i måndags när han använde sig av en liknelse som ingen av nationens ledare, varken förr eller senare, skulle kunna använda utan att utbuas.
Det syftar på den tid när svarta bara fick åka längst bak i bussarna och Rosa Parks blev symbol för de som ändrade detta missförhållande.

"Republikaner hade kört ekonomin i diket och sedan stått och kritiserat medan Demokrater drog upp den. Vi har inget emot att Republikanerna förenar sig med oss. De kan åka med, men de måste sitta längst bak. "

Pressekreterare Gibbs försökte bortförklara, med att säga att Obama strävar efter ett samarbete, men det är ingen tvekan om att Obama var helt medveten om vad hans yttrande anspelade på.

Jag tror inte att alla Republikaner är helt klara över att detta val inte handlar om att de blir valda därför att de har så mycket att erbjuda. Valet är inte FÖR dem, utan ett sätta att stoppa Obamas framfart. Detta är majoritetens protest mot det mål som Obama-administrationen har för detta land.

Amerikanska folket vill inte ha något samarbete med Demokraterna!
De vill ha mindre regeringsinflytande och mer individuell frihet och jag hoppas de har tålamod framtill 2012, när det verkligen är möjligt att åstadkomma en riktig förändring.
Under de två närmaste åren kan Republikanerna inte göra mycket mer än visa att de strävar för just det. Obama kommer att lägga veto för alla Republikanernas förslag till förändring och det är tveksamt om de kan få de 60 röster som krävs i Senaten för att upphäva Obamas beslut.

Vissa av Republikanerna verkar fatta att de har ett hårt arbete framför sig.

John Boehner gjorde klart att han inte anser att den 2 november är en tid för fest. Han vill att Amerika ska se att Republikanerna menar allvar med att ta itu med de problem vi står inför.
"... även om Demokrater flyttas bort från makten, behöver vi inte fira, i en tid då 1 utav 10 amerikaner är utan arbete och våra barns framtid hotas av ett berg av skulder."

De har rätt. Låt oss hoppas att de behåller denna inställning under de kommande två åren. Och därefter också. Saker och ting har en otäck, liten tendens att förändras när folk kommer till Washington och väljer draperier, får färska blommor på bordet i sitt kongresskontor och sjunker ner i maktens stol.


1 Kommentarer:

MS sa...

Om de sjunker allt för långt ner i maktens stol så kommer deras plats snart tas av en representant för The Tea Party. De ska inte bli allt för bekväma m a o.

Jag välkomnar ett maktskifte i kongressen. Det kommer Obama dock försöka vända till sin fördel. Han kommer att försöka det framstå som att han vill rädda USA medans de elaka republikanerna gör allt för att stoppa honom. För Hussein Obama personligen så är ett maktskifte nog det bästa som kunde hända.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.