15 januari 2011

Mord och politik

Daniel Greenfield säger:
Det har inte förekommit en enda handling av muslimskt våld under de senaste två åren som media varit villig att identifiera som motiverad av Islam. Varje gång måste de släpas sparkande och skrikande, förbi sina alibin om ogrundade påståenden, att angriparna var motiverade av psykiska problem, mobbning, inbillade sjukdomstillstånd eller ekonomiska problem, i stället för sanningen. Och på samma gång, under de senaste två åren, har varje framträdande våldshandling av icke-muslimer följts av ett försök att identifiera angriparen eller angriparna som huvudsakligen Republikaner, i ett cyniskt försök att demonisera och kriminalisera den politiska oppositionen.
--------------

Pima County College har mängder av rapporter om Jared Loughners egendomliga uppförande så långt tillbaka som 2004, men ingen lag kräver att skolor rapporterar till sheriffen och polismyndigheten. Men enligt Arizonas lag kan vem som helst anmäla någon för hotfullt uppträdande och personen i fråga kan förhöras och bedömas av en domare för att fastställa om ytterligare utredning krävs och om personen behöver hjälp. Detta skedde inte i fallet Jared Loughner.
Men det räcker inte med det. Sheriff Dupniks kontor medger att det har ett dussintal rapporter från tillfällen när de varit tvungna att ingripa mot Loughner och blivit kallade till hans hem.

Med vetskap om denna bakgrund skulle man kunna tänka sig att Sheriff Dupnik tittat lite närmare på sig själv i stället för att omedelbart efter dådet offentligt anklaga Palin, Rush Limbaugh och andra politiska radiopratare och utnyttja en enorm tragedi för att främja sin egen politiska agenda. (sheriffer väljs på politisk basis av allmänheten). Chefen för lag och ordning går ut med ett försvarstal för en galen kriminell person och blev personligen gratulerad av Obama!

"Man tittar på obalanserade människor, hur de reagerar på ondska som kommer från vissa munnar om att bryta ner regeringen. Den ilska, hat, och fanatism som pågår i detta land är upprörande, sade sheriffen . "Och tyvärr, tycker jag att Arizona har blivit en sorts huvudstad. Vi har blivit ett mecka för fördomar och trångsynthet."

En titt på FBI;s Crime Report ger en intressant bild av kriminaliteten i Arizona.
Clarence Dupnik, Demokrat, är sheriff för Pima County och i 'grannkommunen' styr sheriff Joe Arpaio, känd för sin strikta konservativa hantering av brottslingar. Arpaio sätter brottslingar i fängelse; till riksåklagare Eric Holders förtret, även illegala invandrare.

Under den politiske Dupnik, som låter politisk korrekthet ersätta kompetens , och trettio år av hyper-Demokratiskt styre inom rättsväsendet , har fått till resultat att Pima är huvudstaden för kriminella i Arizona.

En person i Pima, jämfört med en som bor i Joe Arpaios närliggande Maricopa, har 3 gånger så stor chans att bli mördad, mer än 7 gånger så stor chans att bli våldtagen, 6 gånger så stor möjlighet att bli antastad och löper 7 gånger så stor risk att bli bestulen.
----------
Om ni inte vet så mycket om Joe Arpaio och varför han blir omvald gång på gång, följer här några av anledningarna:

Fängelse-måltider kostar 40 cent per portion och de intagna får betala för dem.

Han förbjöd rökning och porrtidningar i fängelser. Tog bort styrketräning och alla filmer som inte är barntillåtna.

Han kedjar samman intagna så att de kan utföra arbeten inom olika statliga projekt och införde samma regler för kvinnliga fångar för att inte anmälas för diskriminering.

Han tog bort kabel-TV, tills han fick reda på att en federal domstol bestämt att kabel-TV-ska finnas i fängelser. Han lät koppla in det igen men släpper bara igenom The Disney Channel och The Weather Channel.

När han tillfrågades om anledningen till The Weather Channel var svaret: Så att de som arbetar i kedje-gängen ska veta hur varmt det blir när de jobbar.

Han har tagit bort kaffe eftersom det inte har något näringsvärde.

När de intagna klagade, sade han, "Detta är inte Ritz / Carlton ... .. Om du inte gillar det, kom inte tillbaka."

Han köpte Newt Gingrich's föreläsningsserie på videoband som han sänder över högtalarsystemet i fängelser. När han tillfrågades av en reporter om han hade några föreläsningsserier av en Demokrat, svarade han att en demokratisk föreläsningsserie kan vara förklaring till varför så många av de intagna var i fängelset.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

http://michellemalkin.com/2011/01/10/the-progressive-climate-of-hate-an-illustrated-primer-2000-2010/

Det är minst sagt bisarrt att börja skylla på andra som vänstern gjort i det här fallet. Det liknar det svenska samhället där det alltid är någon annans fel. Men det kanske är så med all vänster världen över, att det alltid är andras fel och att staten alltid är lösningen.

Man börjar ju undra om det är en mental defekt dom har dessa vänsterdårar...hyckleri och dubbelmoral i vansinne, dom fungerar ungefär som islam, "Säg inte att vi är våldsamma för då mördar vi dig"..

AL

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Kan vi inte få låna Joe Arpio ett tag? Oj, oj, oj vad dom intagna mussarna skulle göra DO-anmälningar då...

Robert sa...

Skön sheriff (Arpio)

Anonym sa...

Tack för en fin blogg Berit, Knute & LP. Den är i stort sett min enda leverantör av nyheter från USA som inte är obamafjäskande.
MVH Jörgen

Berit sa...

Tack Jörgen, det värmer.

elina sa...

Hm, detta slår även Helsingfors centralfängelse. Något att införa även här? Jag har aldrig begripit varför en fånge inte betalar sin mat eller arbetar ihop sina skulder.

Julia sa...

Tror du menar Joe Arpaio? http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Arpaio

Berit sa...

Tack! Du har så rätt, Julia och jag har ändrat det. Jag borde verkligen veta hur han stavar sitt namn, har ju tom. träffat honom.

Jeff sa...

Några mordförsök på amerikanska politiker kommer i medierna – andra kommer aldrig där

http://hodja.wordpress.com/2011/01/30/nogle-mordfors%C3%B8g-pa-amerikanske-politikere-kommer-i-medierne-andre-kommer-der-aldrig/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.