10 februari 2011

Lyckliga gatan

Bloggen har tidigare skrivit om att Svenska Akademien – Sveriges översta språkliga myndighet – registrerar hundratals slangord som korrekt svenska, fastän de är fullständigt obegripliga för de flesta. Det handlar alltså om Rinkeby-svenska, Rosengård-svenska osv. Samt Aftonbladet-svenska.

Det är osäkert om orden svennedjävel och svennehora ingår i det aftonbladiska ordförrådet, eller i Akademins ordbok. Men eftersom det bara är svenskar som kan åtalas för hets mot folkgrupp, så är det säkert politisk korrekt och multikulturellt att vräka ur sig sådant.

I verkliga livet utanför redaktionerna stannar det inte vid glåpord; det är inte ovanligt att meningsutbyten övergår i handgemäng och i flickornas fall ännu värre saker. Uriasposten berättar om en promenad då ett vanligt "hej" hade besvarats med danskerhund och danskerluder. Lika illa i Wonderful Copenhagen som på den här sidan Sundet.


   


2 Kommentarer:

Andreas sa...

Anledningen att Invandrare känner sig otrygga beror helt enkelt på att de oftast bor i områden med mycket invandrare.

Läs gärna "hirsi ayaan alis" bok om Islam, "nomad". Där förklaras hur våld är en del av det muslimska samhllet.

Anonym sa...

och när man tittar på filmen 30'e november ser man hur invandrare behandlas av svenskar och förstår då automatiskt varför alla invandrare hatar svenskar .. i alla fall om man inte ser något annat än det som finns i byn man bor och vad som är på tv.. ;)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.