20 februari 2011

Våra ungdomar blir kriminella

WalMart planerar att öppna 4 affärer i Washington, DC och ett av problemen med stora, öppna varuhus är naturligtvis snatteri. En av de planerade affärerna kommer att uppföras i ett ganska nedgånget område i norra delen av staden.
ANC, (Advisory Neighborhood Commission) den rådgivande kommissionen i närområdet, (politiskt valda medlemmar som sitter i två år) försöker sätta käppar i hjulet för projektet.

Vid ett anti-Walmart demonstartion (70 pers.) framkom en del olika ursäkter att stoppa bygget men det mest nedlåtande kom från en av kommissionens ledamöter: "Våra ungdomar kommer att bli brottslingar eftersom de inte kan motstå frestelsen att stjäla i den nya affären". säger kvinnan på bilden ovan.
Det är allt en sorgligt tilltro de har till det uppväxande släktet i grannskapet.

Wal-Mart är en affärskedja som är mycket populär bland vanliga låg-och medelinkomsttagare i USA. De säljer allt från mat till leksaker, till kläder, till medicin, till trädgårdsväxter.
Vänstern här i landet är engagerade i ett krig mot Wal-Mart.
Wal-Marts anställda har hittills motstått påtryckningarna att ansluta sig fackligt, trots att man haft omröstningar och naturligtvis gillar inte fackföreningarna det. De människor som är anställda där är av den uppfattningen att de arbetar för affärskedjan och inte för facket och det är naturligtvis oacceptabelt att ett företag är framgångsrikt under sådana förhållanden.
Wal-Mart är USA: s största arbetsgivare med över 1,1 miljoner anställda.

De säger att det skulle skapa upp till 1200 permanenta arbetstillfällen i stadsdelen och ett
ansenligt antal invånare, som redan handlar regelbundet på Wal-Mart, skulle inte behöva köra till förorterna för att göra det.

Eftersom Wal-Mart är en klar ledare bland lågprisbutiker är de också avskydda av andra företag som tvingas konkurrera, antingen genom bättre service, lägre priser eller bättre varor. Dessa företag gör sitt bästa för att baktala och sabotera Wal-Mart.
-----
Den enda rättsliga skyldigheten som en arbetsgivare bör ha gentemot sina anställda i en fri marknad är att erbjuda en säker arbetsplats och att leva upp till villkoren i det avtal man har med den anställde.

7 Kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Walmart är en utmärkt butikskedja. Stora breda sortiment som i allmänhet börjar med lågt pris och hygglig kvalité till riktigt bra produkter som ändå inte kostar skjortan. Själv har jag köpt bra skor där några ggr. Walmartbutiken i "svåra" områden kan innebära samma utveckling som det som hände med bilproduktionen i södern.
Billig mark såldes nästan gratis men villkorades
genom krav på bilföretagen att anställa och utbilda personal. Södern växte snabbt och blev av med huvuddelen av arbetslöshet.

Anonym sa...

Hoppas Walmart kommer hit till Sweden.
Där går att handla i stort sätt vad som helst till superbra priser specielt för en svensk som ständigt och utan slut dignar under ett jordens tyngsta skattetryck!

Markus sa...

Jag skulle gissa på att bilden med kvinnan(?) utanför Walmart är ganska photoshoppad. Skuggorna faller i olika riktningar. Även taggen "hellohomo.com" är ju lite suspekt...

Berit sa...

Mycket troligt, jag har blivit lurad förut men det är den bild som kommer upp när man googlar hennes namn Teriea Sutton och "They'll need a lot of security"

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

Detta är inte riktat till dig Markus, utan till en skitstövel som jag just censurerade.

Här är vad som visas när man googlar kvinnans namn tillsammans med Walmart:
http://www.google.com/images?hl=en&gbv=2&biw=1265&bih=653&tbs=isch%3A1&sa=1&q=terriea+sutton+wal-mart+protest&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=
och om det inte passar, Anonym som är stor i käften och klagar över "källkritik" kan du ju börja med att stå för vem du är själv

Anonym sa...

Fula köplador och stendöda bostadsområden, det amerikanska (och numera tyvärr svenska) bilsamhället i ett nötskal...

Som tur är börjar även massorna få upp ögonen för att den blandade, levande europeiska staden är bra för själen, och därför måste finnas kvar.

/Henke

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.