10 mars 2011

Libyen

Kongressledamoten Ron Paul intervjuades av Neil Cavuto och förklarar varför han opponerar sig emot senator John McCains krav på en flygförbudszon i Libyen. Ron Paul tycker inte att vi ska spendera mer pengar och lägga oss i Libyens inrikesproblem och att amerikanska insatser kan underminera revolutionen. Om man blandar sig i tar man ställning och väljer sida och inte ens Hillary Clinton vet ju vilka de "good guys are".

Ron Paul uppmanar de förtroendevalda att sluta förespråka en libysk flygförbudszon eftersom en sådan åtgärd är en krigshandling och USA: s engagemang i landet skulle förmodligen bara leda till att vi stöttar en annan diktator.
Cavuto ifrågasatte vad som kan hända med oljeflödet om vi inte engagera oss i regionen och Ron Paul anser att det är dags att legalisera borrning överallt här i landet och bygga kärnkraftverk.
Han undrar också om Cavuto tror att arabländerna inte skulle sälja olja om USA aldrig blandat sig i.

Pauls ofta upprepade budskap är enkelt och tydligt: inte blanda sig i inbördeskrig runt om i världen och det blir mycket bättre för amerikaner i det långa loppet.




--------------------

Om man inför en flygförbudszon och en "incident" uppstår vad händer sedan?

Det är intressant i sammanhanget att titta på det libyska flygvapnet.

Libyen har köpt flygplan
från många länder, mest från Ryssland men även USA (Gulfstream, Hercules, JetRanger, Huey, Chinook) och man kan ju fråga sig om Gadaffi var tvungen att godkännas i samma typ av säkerhetskontroll som privatpersoner här i USA måste genomgå för att köpa en revolver?
Kriminell bakgrundskontroll och domstolsbeslut om psykisk störning?

Säljer USA vapen till tokstollar samtidigt som man är fullt klar över att man senare måste skicka sina egna soldater och vapen för att slåss mot dem?

(Svenska Bofors 40mm guns kan man ju bortse ifrån för Sverige är ju så neutralt)

En del av helikoptrarna hamnade i Libyen via Italien. Ska Italien ta ansvar för det?
Vilken fantastisk modell att stärka vår egen ekonomi genom att sälja vapen som vi sedan måste gå in och förstöra.

Alla är nöjda och glada!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit!
Jag tror att Bofors kanontillverkning är så bra att företaget numera ägs av amerikanska intressen. För övrigt så tycker jag att Västvärlden måste hjälpa upprorsmännen, annars hamnar vi i samma sits som när ryssarna väntade med att stötta polackerna för att ge SS möjligheten att undanröja alla som skulle kunna hävda ett fritt Polen. Att få Kadaffi avlivad med hela hans familj kan bara vara en världsförbättring. Ge bara fan i att lyfta fram en ny folklförtryckare a la Karzai.

Berit sa...

"damned if we do, damned if we don't "

Visst, det vore underbart om vi kunde se in i framtiden och styra och ställa och handplocka "rätt' sorts människor men vad vi än gör finns det ingen garanti för att det blir "bra". Se bara vad som hänt på andra ställen där USA offrat pengar och i värsta fall sina soldater och sedan får nöten för att man stöttat någon som inte fyller förhoppningarna.
Vi kan inte bygga en ny stat i tron att de vill bli som oss; de måste själva växa och mogna. Deras värderingar grundar sig en annan kultur än vår. Om vi lägger oss i har de någon att skylla på och behöver inte ta eget ansvar när växtvärken sätter in.

Anonym sa...

I måndags greps tre journalister från BBC en knapp mil från al-Zawiya, där oppositionella varit indragna i hårda strider med arméstyrkor. De fördes till en militärförläggning i Tripoli där de misshandlades av armén och säkerhetspolisen innan de släpptes efter 21 timmar. Alla tre har nu lämnat landet.

- De slog mig med en påk, de använde sina stövlar mot mig och sina knän. Jag tror att det fanns något personligt mot mig, de kände till mig och vad jag har rapporterat om, sade en av journalisterna, Feras Killani, som arbetar med BBC:s arabiska sändningar.

En annan av de tre, Chris Cobb-Smith, berättade att de ställdes upp med ansiktena mot en vägg.

- Jag tittade och såg en kille i civila kläder med ett halvautomatiskt vapen. Han placerade det i vars och ens nacke. Jag såg honom och han skrek åt mig. Därefter gick han fram till mig och tryckte på avtryckaren, två gånger, kulorna susade förbi mitt öra. Och soldaterna bara skrattade. Brittiska utrikesdepartementet har fördömt händelsen. - Det här är ännu ett exempel på de förfärliga brott som utförs i Libyen. En dag kommer det att utkrävas ansvar för dessa övergrepp, sade en UD-talesman.

Känner igen beteendet. Samma behandlig drabbades Irakiska soldater och befolkning av dom Brittiska soldaterna

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.