11 mars 2011

Sådana är de

När Demokraterna tryckte ObamaCare i halsen på oss stannade vi inte hemma "sjuka", eller gapade och skrek på gator och stadshus. Vi röstade på Republikaner!
Vi tog inte till våld som vissa flåbusar i Wisconsin gjort och inte heller hotade vi med att döda folk. Det verkar vara stilen som passar den ack så toleranta Vänstern bäst!

Justitiedepartementet bekräftar att de undersöker flera dödshot mot ett antal ledamöter, eftersom de äntligen röstade igenom ett avskaffande av kollektivavtal för statsanställda. Förslaget gick igenom med 18 röster mot 1. Ingen Demokrat var närvarande. Alla 14 ledamöter från det Demokratiska Partiet flydde från staten när bråket började och har varit frånvarande sedan dess.

Statsanställdas fackföreningar kan inte längre förhandla kollektivt om förmåner. Det innebär att dessa fackföreningar inte längre kan ta strypgrepp på skattebetalarna i Wisconsin och Demokraterna inser att det förhållandet kommer att avsevärt minska bidragen till deras valkampanjer.


Republikanerna: "Vi har fått nog. Människorna i Wisconsin utsåg oss att utföra ett jobb. De valde oss för att vi ska sätta stopp för regeringens ständiga tillväxt, balansera budgeten, skapa arbetstillfällen och förbättra ekonomin. Ju längre Demokraterna fortsätter med sina dumheter desto längre tid tar det att utföra vad vi valdes till."


Detta är reaktionen från flera av Demokraternas=Fackets medlemmar som skickat hotbrev ledamöterna:

"Ordna upp din tillvaro eftersom du kommer att avlivas och din familj kommer också att dödas på grund av dina handlingar under de senaste 8 veckorna. Vi tycker att du och de människor som stöder diktatorn måste dö.....
-Jag liksom många andra vet var du och din familj bor, det finns i offentliga register....
-Vi planerar alla attackera dig genom att anlända till ditt hus och sätta en fin liten kula i huvudet på dig....
-Så vi har också byggt flera bomber som vi har placerat på olika platser runt om i områden där vi vet att du ofta vistas.....
-Detta inkluderar, ditt hus, din bil, delstatens stadshus och.... ja jag kommer inte att berätta allt eftersom det förstör det roliga...
-Vi kommer att "göra oss av med" ( vilket jag menar döda) dig......"

Bara för att klargöra min ståndpunkt. Anställda i privatföretag kan sluta sig samman i Fack, hur mycket de vill, var så god. Förhandla och kräv, trissa upp löner och förmåner tills företaget går omkull, om ni vill och ni är utan jobb, det är upp till var och ens bedömning. Det finns en balans där.

Kollektiva förhandlingar med offentligt anställda är däremot inte en "rättighet". Det är ett privilegium, och ett sagolikt dyrt sådant. Folket i stater som Wisconsin och Ohio har röstat för politiker som ser den ekonomiska nödvändigheten av att begränsa detta privilegium. Facket kan bara slå tillbaka genom att skrämma Republikanska lagstiftare, hota väljare och befalla sina "köpta-och-betalade-för Demokrat-representanter" att sabotera demokratin.

Hotelser är fackföreningars primära taktik. De kan bara överleva genom att hindra icke-fackliga arbetare från att konkurrera med dem när de erbjuder lägre kostnader för utfört arbete. Om de inte kan använda den tvångsmässiga regeringsmakten för att lagligt uppnå detta, måste de ta saken i egna händer. Ingenting de gjort under de senaste veckorna är förvånande eller oförutsägbart. Ingen bör bli förvånad när en grupp agerar enligt sin rätta natur, och med de mest effektiva medel de kan komma undan med för att uppnå sina mål.

Fackens råskinn har lärt sig att folk i allmänhet blir illa till mods och rädda när de inser hur det fungerar.

4 Kommentarer:

Vivian sa...

Det här är skrämmande.
Folkvalda politiker stikker i väg från sina uppdrag och försöker tvinga igenom sin vilja genom utpressning.
Det måste vara i strid med lagen, eller har Obama avskaffat lagen också?

Berit sa...

Att han "avskaffat lagen" kan man mycket väl säga. Obama har varit en drivande kraft bakom fackens protester. Han skickade sin grupp Organizing America till Wisconsin för att ta del i och organisera protesten.
Gruppen "Organizing America" ett kommunorganisationsprojekt (det är ju Mr. O hemma på )
bildades av Democratic National Committee för att stödja Obamas agenda.
Fackmedlemsvgifter för vissa av de statligt anställda har automatiskt dragits från lönen och det är ett stort slag för Demokraterna i hela den här soppan nu när det upphävs. Fackliga medlemmar måste själva skicka in sina avgifter och man misstänker att det blir inte så många som gör det.

Jacobssons tankar sa...

Ett avskaffande av kollektivavtal i Sverige är något som inte kommer att ske, då till och med de som ska representera högern i Sverige, säger sig vara för kollektivavtal. Vi har 8 partier i vår riksdag som i större eller mindre grad representerar vänster. Så vi som inte anpassar oss till det, får drömma om att en gång få se ett riktigt högerparti i Sverige.,

Vivian sa...

Laglösheten i Wisconsin stödjs av Vita huset, trots att det inte är ett federalt anliggande.


http://www.youtube.com/watch?v=DN9gMOtj0gE&feature=related

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.