05 juli 2011

Fler tyska turister än någonsin till Danmark

... ett land som upplevs som tryggt och säkert nu efter att det infört gränskontroll. Tyska politikers uppmaning till "turistbojkott" får motsatt effekt. Folk kan tänka själva:

"To tredjedele af de udlændinge, der lejer sommerhuse i Danmark er tyskere. Og tallet har ikke været større den seneste snes år."

Åtminstone några kriminella typer stoppas förhoppningsvis från att komma in i landet. Om det hjälper mot "heders"våld och tvångsäktenskap är däremot osäkert.
Den danska regeringens strama linje ger effekt. Till skillnad från landet på andra sidan Öresund har våld, sexualförbrytelser och tjuveri inte ökat.
I ett europeiskt perspektiv är det Sverige som är extremt som tar emot alla med öppna armar, de flesta länder försöker liksom Danmark begränsa invandringen.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack vare våra fåntrattar inom politik och etablissemang, så är vi snart frånåkta liksom oskyldiga konståkningsflickor i en tuff NHL-rink. Har man inte förmågan att inse verkligheten, så har man inte heller förmågan att ta tuffa beslut. Och den förmågan har bevisligen inte våra kärringar av bägge könen inom svensk politik...Blodsven

Jacobssons tankar sa...

Appropå Danmark och strängare gränsbevakning:

Norge skärper gränskontroller
Norge stramar åt vid gränsen till Sverige för att färre asylsökande ska komma in.

http://st.nu/start/utrikes/1.3680187-norge-skarper-granskontroller

Anonym sa...

Nu är det jo inte just "sunt förnuft" där präglar den svenska debatten i denna fråga, men en nästintill religiös/ideologisk Kamikazeliknande debattnivå där har företräde i media.

Ann-Marie sa...

Tyvärr slutar det väl med att ALLT löst folk hamnar i Sverige...

Knute sa...

EU skriker högt om Danmarks tullkontroll, men i själva verket har Sverige 280 tullare vid Öresund och Danmark bara 15!

http://www.helsingordagblad.dk/article/20110708/NETNYT/707089987

http://www.uriasposten.net/archives/26755

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.