09 juli 2011

Hur skall västvärlden överleva Hollywoods självhat?

Bloggen 476 berättar om de filmiska konventioner som kallas "trope" på Hollywood-språk, t ex den falskt anklagade svarte mannen och den skyldige vite mannen.

"En regissör som tar denna 'trope' till nya svindlande djup, är Tarantino i sin senaste pro-illegala-invandrings-film med den talande titeln 'Machete'. Gissa vilka som 'rättfärdigt', enligt Tarantino (Hollywood-vänsterns svar på den lika blodtörstiga Mel Gibson), använder en machete och mot vilka?

Men massorna skall förstås må bra och få ett slags upprättelse när de ser film. I dessa sagor är nämligen skurken förvånansvärt ofta överklass, vit och man. Ytterst sällan är han bög (undantag 'Braveheart' med Mel Gibson), kvinna, jude, färgad, etc. Idag är han sällan ens muslim, utan det finns alltid en god muslim med i sammanhanget som hjälper icke-muslimerna att sätta fast de onda islamisterna."

8 Kommentarer:

Knute sa...

Hollywood Newspeak: Islamists Good, Americans Bad

http://www.phyllis-chesler.com/770/hollywood-islamists-good-americans-bad

Anonym sa...

Det var ett tag sedan jag såg filmen, men i Machete var inte skurken latino även han? Spelad av Steven Segal.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Segal var skurk men det var även de Niro, Jeff Fahey och Don Johnson. Vad som är lite kul är att Danny Trejo själv tydligen är gammal kåkfarare, något man lätt kan tänka sig med det härjade och ruffiga utseendet. Alla vita i filmen porträtteras som osympatiska medan alla goda är latinos, som Jessica Alba, Michelle Rodriguez och Cheech Marin. Undrar vad som hände med Tommy Chong egentligen? Fast egentligen så var det kompisen Robert Rodriguez som satt i regissörsstolen den här gången. Men Tarantino är säkert vänster och multiculti också.

Cello Jr sa...

Jag har varit ett ganska stort fan av Tarantino (speciellt Pulp Fiction, Jackie Brown,) och även Rodriquez (har till och med en cd med hans rockband Chingon), både för den smarta dialogen och musiken. Speciellt den senare är alltid förstklassig, men någonstans måste man dra gränsen.

Jag har inte sett Machete, men vad jag läst om den framställs en texassenator som deporterar illegala invandrare som korrupt.

I och för sig inget omöjligt, men så här på avstånd utan att ha sett filmen, så har jag oroat mig för att den skall kunna inspirera till våld mot invandringskritiker i allmänhet.

En inte helt obefogad farhåga verkar det som:
Director admits he went too far

Peter sa...

Och nu kommer man att bli populär - NOT!

Och vem styr då Hollywood ...?

Så fort det handlar om att framställa vita som onda människor, bögar som fräcka, mångkultur som något bra etc så finns ofta samma sorts människor i bakgrunden.

Den värste är Steven Spielberg, som i filmen "Amistad" visar upp vita grymma människor, trots att även judar stod för en del av slavhandeln.

Visst var "Förintelsen" en hemsk händelse, men ändå gör Spielberg politik av den i filmen "Schindler's List". Trots att filmen bygger på en novell så är den filmad i svart/vit, så att vi ska tro att den har en dokumentär bakgrund. Många av dem som gjort filmen är också judar. När jag skriver "politik" så menar jag att det inte blev lättare att kritisera Israels politik efter att filmen haft premiär.

FOTNOT: Jag har inget emot judar, däremot så är jag grundligt trött på sionister, som fortsätter att skuldbelägga vita västerlänningar från en kristen tradition som rasister och onda människor.

När det gäller Mellersta Östern så står jag trots allt på Israels sida eftersom alternativet är värre. Däremot inte sagt att Israel står över all kritik.

Och ännu en gång: vi har sett flera sionister predika mångkulturens lov, men det gäller förstås inte i Israel. "Då hotas den judiska, särarten", typ. Vilket hyckleri! Tänk om någon skrivit "Då hotas den ariska/germanska/gotiska särarten". Då hade rasistkortet dykt upp fortare än kvickt, bland annat från sionister.

Knute sa...

Sionism betyder inget annat än judarnas rätt till en egen stat. Israel är lika angripet av politiskt korrekt multikultur som andra länder i västvärlden.

Förmodligen använder du ordet sionister för att undvika ordet judar. Visst finns det många judar i Hollywood, och visst står de oftast på etniska och religiösa minoriteters sida. Men logiskt sett borde de börja dra åt sig öronen nu när judehatande anti-sionistiska nazi-islamister börjar ta sig ton i filmbranschen.

Hasse sa...

Samma fråga bör ställas angående svensk filmproduktion. Är tredjevärldeninvandrare oftare offer eller gärningsmän i svenska filmer? I de fall de är gärningsmän, fokuserar filmerna på offrens lidande eller lyfter de pedagogiskt fram de socio-ekonomiska faktorerna och framställer gärningsmännen som egentligen hyvens killar som bara hade otur och hamnade snett?

Och i alla dessa "kärlekshistorier" mellan svenskar och invandrare, är regeln att det är kvinnan eller mannen som ska vara invandrare? Varför är det inte precis tvärtom? Vad är syftet med allt detta?

Knute sa...

Malmös rykte skrämmer Hollywood - Är du stolt nu, Reepalu?

Hotbilden mot judar i i Malmö-regionen har nu skrämt bort ett Hollywoodbolag från att spela in en storfilm baserade på en bästsäljare, i Skåne. Bolaget fick kalla fötter då de hört hur illa det faktiskt var i Malmö och att vi hade en ett kommunalråd som är något av en antisemit.

http://imittsverige.blogspot.com/2011/07/malmos-rykte-skrammer-hollywood-ar-du.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.