31 augusti 2011

I ett mångkulturellt samhälle får badhusen nya badtider


En grupp från det tyska Frihedspartiet i Slesvig-Holsten delade ut flygblad häromdagen i Pinneberg för att göra uppmärksam på det apartheidsystem, som muslimerna har infört i simhallen.


Från den tyska bloggen Politically Incorrect 29.8.2011

"Bara för att vi är muslimer"


En nöjespark i New York stängdes i två timmar i tisdags när ett storskaligt bråk utbröt mellan muslimska besökare och parkvakter, eftersom man var oeniga om reglerna för huvudbonader.
Mängder av muslimer befann sig i parken för att fira Eid-ud-Fitr. Bråket involverade 30-40 personer och ca. 15 arresterades för "stökigt uppträdande". Två poliser skadades och fick föras till sjukhus.
Muslimska kvinnor rapporteras ha nekats tillträde till flera karuseller av säkerhetsskäl, eftersom de bär hijab - deras traditionella huvuddukar.
Parkens tjänstemän hävdar att de upprepade gånger informerat muslimerna om förbudet.
Dessutom finns det skyltar vid alla karuseller där den regeln gäller.

Eftersom flera av dem ändå försökte tränga sig in och gå ombord berg-och-dalbanorna kan man inte låta bli att undra huruvida detta var ännu ett försök att tvinga oss att sänka garden mot de muslimer som har för avsikt att skada oss?

Vi har sett på flygplatser och andra platser, hur muslimska aktivister medvetet försöker skapa incidenter för att undvika att bli genomsökta eller svara på frågor om sitt beteende..

Jag påstår inte att detta var en samordnad insats för att uppnå sådana mål, bara att det passar in i ett mönster som vi sett sedan 9 / 11.

Respekt ska gå åt två håll. Muslimer har fler rättigheter i Amerika än i de länder varifrån många av dem kommer. Om amerikaner besöker dessa länder förväntas de följa lagarna. Man kan kräva liknande respekt och efterlevnad av våra lagar och regler.

Kvinnan på bilden sade i en intervju att: "Detta gör de mot oss bara för att vi är muslimer."

Naturligtvis! Ingen annan grupp skulle insistera på att få ha tygtrasor på huvudet om regeln är, "Ingen Huvudbonad"

Små terrorister växer när de känner sig älskade

Mor hjälper pojken i kläderna.

För några dagar sedan intervjuade palestinsk TV i ett program med titeln "De bästa mödrarna" en mamma till en barnterrorist, Yusuf Shaker Al Asr, och frågade varför hennes son hade velat offra sig.

Mamman svarade att sonen i stället för ett normalt äktenskap hade valt att giftas med de 70 jungfrurna med de svarta ögonen, som i Paradiset väntade terroristen.

Hennes ord blev mött med stor välvilja och beundran.

Så växer små terrorister, när de känner sig älskade.


Från den italienska bloggen "Lisistrata"

I Uppsala ska förskolebarnen ha politiskt korrekta åsikter

Det var inte länge sedan som jag på ett möte för Nordiska Kommissionen för Mänskliga Rättigheter hörde, hur svenskarna gång på gång blir bestulna på sin föräldramyndighet. Och nu hörde man det igen i TV-nyheterna tisdag:

Föräldrar i Uppsala hade varit ovetande om att man ställde frågor med sexuell bakgrund till deras förskolebarn och var upprörda.

Denna nosande i folks privatliv är oanständigt och helt speciellt när det angår barn. Det är en andlig våldtäkt. Barn måste ha lov att behålla sin oskuld så länge de kan/vill och själva upptäcka den stora märkvärdiga världen utan att sexgalna människor blandar sig med sina uppvisningar. Man har genom de sista fem-sex decennierna lagt ett så oförskämt press på barn om vad de skall mena och tänka och bete sig, att man borde skämmas. Finns det inte ett dugg respekt längre för andra?

"Diskrimineringsombudsmannen, DO, och Skolverket" arbetar på en Likabehandlingsplan på skolor runt om i landet, och på uppdrag av regeringen har skolverket presenterat en "forsknings"rapport om hur barn och unga ser (skall se) på diskriminering och trakasserier.

Det är därifrån förskolorna i Uppsala har tagit enkätfrågorna.

Lena Sievers, utredare på DO skyndar sig att säga att "Vi (=DO) rekommenderar inte att man ska använda enkäter till barn, det är en felaktig uppgift." Ja, naturligtvis! Det ser ju inte bra ut, att DO struntar i föräldrars myndighet över vårdnaden av sina barn.

Åtminstone fyra förskolor i Uppsala har ställt de känsliga frågorna direkt till barnen, trots att de egentligen inte skulle ha gjort det.

Och självständigt tänkande har de tydligen inte.

30 augusti 2011

Tro på Klimat-religionen annars är du som en rasist


Al Gore jämför sin kamp mot "Klimatförnekarna" med tidigare generationers Civil Rights Movement

"En dag kommer Klimatförändrings-skeptiker att ses i samma negativa ljus som rasister".


Den f.d. vice presidenten kommer ihåg hur samhället lyckades marginalisera rasister och sade att klimatförändrings-skeptiker måste besegras på samma sätt.

"Det kom en tid då folk sa, "Hey man, varför pratar du på det viset? Det är fel, jag håller inte med, så prata inte på det sättet med mig. Jag tror inte på det.
Det hände i miljontals samtal, och långsamt vann man samtalet. Och vi har fortfarande rasism, det ska Gud veta, men det är så annorlunda nu och så mycket bättre. Och vi måste vinna konversationen om klimatet."

Så , Gore säger att ha tvivel om klimatförändringen måste betraktas som oacceptabelt i en civiliserad konversation?

Det är ganska lustigt att han drar upp rasism som jämförelse, när hans egen pappa, Al Gore Sr. var en av de tre senatorer från totalt 11 i Södern, som röstade EMOT integrering och vägrade skriva under Southern Manifesto (1958)

Listan blir allt längre: Den som anses som Konservativ har ju alltid kallats rasist. Sedan kom TeaParty och deras sympatisörer är naturligtvis rasister och nu inkluderar vi också de som inte går på bluffen om att människan orsakar klimatförändringar. (Märk väl: Det heter inte Uppvärmning längre!) Nu kan man tydligen också vara Demokrat och tillhöra denna generations rasister.

Men vänta, det blir mer. Det är så allvarligt att Gore antyder att vi alla bör bli vegetarianer.

"Industriellt jordbruk är en del av problemet," säger han. . "Förskjutningen mot en mer kött-intensiv diet , avverkning av skogsområden i många delar av världen för betesmarker för nötkreatur och beroendet av syntetisk gödsel är också problem,"




Han säger åtminstone inte att vi alla måste göra oss av med våra privata jetplan när vi reser runt och håller tal och ställer upp för intervjuer.
Jag undrar om han själv är vegetarian?
------------
Vet ni förresten att ordet Vegetarian kommer från ett gammalt indianskt ord som betyder "Usel Jägare!"



Nyttiga idioter för "religionsfrihet"

När man läser om hur en afghansk konvertit till kristendomen misshandlades på en flyktingförläggning i Norge, undrar man vad Svenska kyrkan menar med att anordna en demonstration till stöd för ett moskébygge i Norrköping, under parollen "för religionsfrihet och ett öppet samhälle"?

Bedrövligt av kyrkan, eftersom religionsfrihet inte finns i islam. Förbud mot att lämna islam är inte religionsfrihet. En religion som använder våld är raka motsatsen till kristendom.

Eid al-Fitr bör bli en nationell helgdag, tycker ordföranden för Socialdemokratiska Brödraskapet för Tro och Solidaritet. "Det handlar om vikten av att också det omgivande samhället förstår vad Eid al-Fitr är och betyder."

Visst, det betyder avslutningen på ramadan-månaden. Afghanen i Norge fick kokande vatten över sig när han avstod från att fasta på dagtid, som är påbjudet under ramadan.

Något exakt datum för de muslimska högtiderna går inte att fastställa i förväg, då de följer månåret. Det kan av arbetsgivare uppfattas som att man bara hittar på att det är en stor högtid för att få en extra fridag, skriver Wikipedia.

Varför släppa in islamiska helgdagar när muslimer enligt Muhammed inte får tolerera våra seder och bruk? Det gäller inte bara kristna högtider, till och med något så sekulärt som Mors Dag har fått en fatwa på sig. De enda legitima högtiderna är Eid al-Fitr och Eid al-Adha, och varje vecka Eid (fredag). Radikal islam syftar till att befria världen från allt utom islam.

29 augusti 2011

Dagens citat



28 augusti 2011

I går började valkampen i Danmark

... och innan den första natten hade gått hade man inte bara fått upp tusentals plakat i Köpenhamn, men också sett hur tusentals blivit nedrivna och utsatta för vandalisering, till exempel överklistring med stickers och liknande, där man kan läsa att "Lagstiftning tillkommer Allah".

Enligt tidningarna har aktionen särskilt varit riktad mot muslimer eller muslimvänliga politiker, uppställda för socialdemokratin och de röda partierna till vänster om dem. Vandaliseringen, som är polisanmäld anses utförd av en extrem islamorganisation som är förbjuden i flera länder, Hizb-ut-Tahrir.

Aktionen visar tydligen, att islam inte förstår demokratins innebörd, men önskar Allah-diktatur med sharialagar. Det är på högan tid att européerna inser, att deras ständiga naiva prat om "arabisk vår" och kommande demokratier är ren bedrägeri, påfört dem av tidningarna. Förmodligen för att lugna de europeiske befolkningarna och obemärkt styrka den röda flygeln.

Fem steg att förstöra en kultur


B4U-ACT är en Maryland-baserad grupp av personal inom mentalvården, psykiatriker och pedofiler vars mål är att normalisera pedofili.
Istället för nedsättande ord som "pedofiler", "djävlar", "avvikare", "freaks", "perversa", "degenererade", "rovdjur" skulle de föredra att samhället hänvisa till dem i mer känsliga termer, såsom "personer attraherade av minderåriga".
(minor attracted persons.)

Gruppen hade nyligen en stor sammankomst och poängen med detta symposium var att främja "tolerans" och "normalisering". Gruppen hoppas att det kommer att leda till eventuellt accepterande av deras märkliga önskemål och beteenden. De motsätter sig att pedofiler ska behandlas och straffas för sina känslor av att attraheras till barn, med argumentet att, "Ingen väljer att vara känslomässigt och sexuellt attraherad av barn eller ungdomar. Orsaken är okänd, i själva verket är utvecklingen av attraktion till vuxna också okänd."

B4U-ACT ledare skriver: "Vad hjälper det att kalla någon " pervers "eller" monster"? Det uttrycker inget annat än att förakt och hat. ... Hur är det produktivt? Det skyddar verkligen inte barnen. Jag vill uppmana alla "aktivister mot sex-förbrytare" att lyssna till sina egna budskap: Sluta främja falska stereotyper. Sluta demonisera en hel klass av människor, och börja lär er fakta."

Sexualförbrytar-aktivister? Klass av människor?

Målet för B4U-gruppen är att kräva, övertyga, övertala och göra allt som behövs för att få American Psychological Association (APA) att ändra definitionen av pedofili i regelboken för hur man definierar mentalsjukdomar. De är upprörda över att den nuvarande definitionen av pedofiler är "felaktig" och "vilseledande".
Än så länge tas B4U-ACT inte på allvar av APA. Inte ens psykiatriker är så tokiga.
--------------
Detta är första steget:
De gör allt för att få allmänheten att tänka att gärningsmannen inte är kriminell. Att man ska försöka förstå hans känslomässiga tillstånd, och att känna empati och sympati. Man kan inte ändra en nation i ett svep; man måste ändra det stegvis. Syftet är att få pedofiler bort från fängelset.

John Overton har utvecklat en modell för att förklara justeringar i det politiska klimatet.
Men jag tror att den också kan användas för att belysa hur djupa och skadliga förändringar avancerar i vår kultur. Om målet är att underminera kulturinstitutioner, skulle processen för att ta sig från Otänkbart till Policy (riktlinjer) följa dessa fem enkla steg:

Otänkbart, Radikalt, Acceptabelt, Förnuftigt, Populärt, Policy
---------

Cassandra, Oriana och Adriana

Vi kommer säkert alla ihåg den duktiga och oförfärade italienska journalisten Oriana Fallaci, som gjorde en enorm insats för att inviga italienarna i vad islamisk kultur och rättssystem innebar när den började vimla in i Italien. Hon skrev flera böcker, som blev slutsålda nästan innan trycksvärtan var torr. De blev nog inte utgivna i Sverige, där man ju gör allt man kan för att förtiga eller manipulera verkligheten.

Oriana fick leva som en Cassandra, den trojanska prinsessan som hade fått den gudagåvan att kunna se in i framtiden. Men ack, med gåvan var också givet att den trojanska befolkningen inte trodde henne hur mycket hon än försökte att förklara sig.

Oriana Fallaci blev stämd för rätten, men dog 2006 innan saken hann fram inför domstolen.

Hon begravdes i sin födelsesby i Toscana, söder om Firenze, och muslimerna insisterar nu på att bygga en moské på samma ställe. Man är inte finkänslig!

Oriana Fallaci har en god väninna, Adriana Bolchini, som fortsatte hennes kamp emot invasionen av den brutala shariakulturen och bl.a. driver en blog med namnet ”Lisistrata”, där hon helt orädd talar rent ut.

Nu är hon anklagad i staden Ancona för att ha kränkt muselmännen. Pengar till rättssaken har hon inte, men skulle de vinna, så får kronofogden ta min rullstol och min käpp, säger hon, för annat har jag inte.

27 augusti 2011

Han gör det avsiktligt

Taktiken i alla marxistiska / socialistiska revolutioner, för att uppnå ett totalitärt styrelsesätt och diktatur, är att skapa eller dra nytta av ekonomisk misär bland allmänheten och använda det som vapen mot sina politiska motståndare.
När problemen växer och man inpräntat i den stora massan vem "fienden" är, kommer man att inleda våld och kaos genom ombud för att få bort de som är obekväma. Detta är grunden i marxistiskt planerande, men medlen varierar något i ansträngningarna att uppnå en förvriden utopi.

I dag kan man skapa de faktiska förhållandena genom att orsaka en ekonomisk kollaps och sedan dra fördel av det.
Det är exakt vad Obama sysslar med. Barack Obama är ingen dum människa, narcissistisk definitivt - men inte dum.
Han har inte för avsikt att reparera USA's ekonomi. Tvärtom. Hans avsikt är att skapa problem, sprida eländet och skylla det på politiska motståndare, hetsa till kaos och våld, brutalt slå ned på dem man påstår har skulden och kriminalisera dem.
Upprätta absolut makt inifrån.

Professor John C. Drew erinrar sig en kväll som han tillbringade i slutet på 80-talet med collegestudenten Barry. Drew var själv marxist på den tiden och beskrev Obama som "en marxist-leninist driven att störta det kapitalistiska systemet. Amerika var definitivt fienden och den amerikanska eliten var också fiende och vad Amerika gjorde var definitivt fel och dåligt.
Han ansåg att Sovjetunionen var missförstådd och de gjorde ett bättre jobb för sin befolkning än de flesta insett."

Klasskamp var bland de idéer som leder till en oundviklig revolution och att en elitgrupp av revolutionärer behövdes för att leda arbetet.
Revolution enligt rysk eller kinesisk stil - som leder till kommunismen - var bara möjlig i ett jordbrukssamhälle med en svag eller obefintlig medelklass eller bourgeoisi.

Det är där som Obama stött på problem. USA har en alltför stor och hälsosam medelklass och det är vad som skiljer nationen från tredje-världen-länder, typ de som vi ser protestera just nu.

I ett fattigt land finns det en rik överhöghet, som ytterst styr landet och fattiga arbetare för att försörja den rika regeringen och med möda överleva själva.
USA's medelklass balanserar emellertid detta. Medelklassen är de små och medelstora skattebetalande företagarna som befinner sig mellan den övre och lägre klassen av medborgare och som varje sund ekonomisk nation lever på. En kommunistisk regering syftar till att göra hela nationen till en stor medelklass (på pappret, åtminstone), men vi har sett hur det fungerar i verkliga livet med naturlig, mänsklig korruption och makthungriga diktatorer


En sund medelklass är det element som skiljer den amerikanska ekonomin från ett tredje-världen land och som Obama avsiktligt skadar med sin politik.

26 augusti 2011

Den islamiska blod-skatten "Devshirme"

Publicerad av Paolo Mantellini på den italienska bloggen "Lisistrata".

Illustrationen visar den årliga uppsamlingen av kristna barn, känd under namnet
"blodskatten" eller den ottomanska beteckningen "devshirme".

Bilden av devshirme kommer från Suleymanname - den illustrerade historien om Suleyman den store från det 16. århundredet, bevarad i Topkapi-museet i Istanbul.

I detta skattesystem föredrogs barnen som slavar från det ottomanska dhimmisamhället. De såldes sedan eller konverterade till islam och uppfostrades som janitsharer i sultanens armé. En minoritet blev också uttagna till en administrativ karriär.

Låt oss titta närmare på bilden, som måste vara från Balkanområdet. Barnen har valts ut, och klädda i sina nya uniformer står de och väntar på avfärd (1) under vakande blick från en vakt (2), medan tjänstemännen räknar pengar och sammanställer listor med namn (3).





På ena sidan står en kvinna ledsagad av en präst, och lämnar en officiell protest till en janitschar-officer (4), som en gång själv var ett devshirme-barn, och bakom dem står en desperat mamma med utsträckta armar, medan ett flickebarn klamrar sig fast i hennes klänning (5). Nederst till höger väntar en far på att avlämna sin son, medan en gammal man tittar på med medkänsla (6).




Irans stormoské i Köpenhamn godkänd av kommunstyret

Det är skrämmande, att upplysningen inte har kommit längre i Danmark än att "byrötterna" i Köpenhamn i outsäglig naivitet öppnar för fiender till Väst! Den planerade moskén på Vibevej i Köpenhamns nordvästkvarter är direkt kontrollerad och finansierad av Iran.

För ett par år sedan ville amerikanska åklagare konfiskera fyra moskéer samt en skyskrapa som tillhör Alavi Foundation, en muslimsk grupp som misstänks för terrorfinansiering med band till Irans regering.

Dansk Folkeparti skriver i ett pressmeddelande:

Oavsett hur frisinnad man är, så är islamiska minareter inte en naturlig del av den danska gatubilden. Det är inte heller en del av det danska samhällets grundläggande värderingar att backa upp om förmörkade ideologier med en skev kvinno- och människosyn.

Flera exiliranier har påpekat att den iranska regeringen står bakom stormoskén. En regering som står bakom förtryck och förföljelse av religiösa minoriteter och mer moderata muslimer i Iran, och som har förföljt exiliranier över hela världen.

Säger Köpenhamns kommun ja, så säger man också samtidigt nej till människor med annan bakgrund än dansk, som faktiskt gärna vill till ett Danmark utan extremism.

Oavsett hur Köpenhamns kommun beslutar, kommer Dansk Folkeparti att framsätta förslag i Folketinget för att förhindra byggandet av denna stora moské.

25 augusti 2011

Helt fel ute

Efter sin välförtjänta semester lovar Obama att han ska återkomma, fräsch och utvilad, med en grandios plan, en mycket specifik sådan, "för att stärka ekonomin, skapa jobb och kontrollera underskottet."

I söndags verkade det som Obamas talesman Robert Gibbs ville dämpa förväntningarna något och sade att presidenten kommer att "dra upp riktlinjerna för hur man ska stimulera ekonomin."

Men huka er gubbar, han laddar om. Det senaste nu, enligt hans talesman, är att presidentens tal efter Labor Day kommer att innehålla "rimliga idéer som kan ha en påtaglig effekt"

Vilka sorts "rimliga idéer" ryktas det om att vi kan se fram emot?

# 1: Öka antalet högskoleutexaminerade inom teknik och ge företagen incitament att anställa dem.

Hur många småföretagare just nu sitter och rullar tummarna och väntar på att någon högskoleutbildad tekniker ska dyka upp och erbjuda sina tjänster?

Det troliga är att man hittar på en regel som gör det enklare att komma in på högskola och sedan ger man skattepengar till de företagare som anställer studenterna.

# 2: Anställ byggnadsarbetare att bygga om kommersiella byggnader för att göra dem mer energieffektiva.

The Economic Development Department i Kalifornien rapporterar att $ 59 miljoner i statliga, federala och privata pengar tillägnade "utbildning för gröna jobb" och lärlingsutbildning, har lett till 719 jobb-placeringar - vilket motsvarar $ 82.000 i bidrag för var och en."

Förra året, strax före Earth Day, annonserade Biden att Seattle skulle få 20 miljoner dollar för ett "Väderbeständighetsprogram" (pengar lånade av våra barn och barnbarn).
Man lovade att denna rimliga idé skulle skapa 2000 nya jobb!
Och det blidde inte ens en tumme på vanten! Sammanlagt har tre hem renoverats och 14 arbetstillfällen skapats, de flesta administrativa och tillfälliga.

Obama lovade att skapa fem miljoner gröna jobb under de kommande tio åren. Fem miljoner gröna jobb!! Istället har vi 2,5 miljoner fler arbetslösa i dag än när han tillträdde.

SVT Rapport

Eftersom de svenska TV-Rapport-nyheterna inte varar hur länge som helst, måste man förvänta sig att de utvalda nyheterna är mycket viktiga. I går upplyste man att IKEAs ägare Ingvar Kamprad hade varit medlem av det svenska nazistpartiet i 1941.

Denna pinsamma sak har man känt till i åratal, och Kamprad har ursäktat sig med sitt ungdomliga oförstånd. Sverige var överhuvudtaget mycket infekterat av sympati för Hitlertyskland av olika skäl - inte minst som god handelspartner och som motståndare till Sveriges grannländers kommunistiska diktaturer. Härtill kom naiva europeiska politiker som Chamberlain med hans ”Fred i vår tid”.

Det ”nya” i TV i går var att man hade upptäckt att Kamprad den gången blev övervakad av SÄPO. Inte så konstigt. Det var väl deras uppgift!

TV lät därför chefredaktör Daniel Poohl från det starkt kommunistist-infekterade ”Expo” prata om Kamprad - som om kommunismen var bättre än nazismen. Den har till och med fler dödsoffer och mördade på sitt samvete - om den nu har ett sånt.

När man så ser vidare på nutidens politiker och massmedias enorma kasta-sig-på-magen för den politiska ideologin ”islam”, som inte står nazismen efter, så verkade Rapport rätt så fånigt.

Kamp mot censur

Den engelske bloggaren Lionheart har haft oturen att nämnas i massmördaren/terroristen Breiviks manifest, och i likhet med norrmannen Fjordman blivit förhörd av norsk polis.

För tre år sedan blev Lionheart arresterad av brittisk polis för ”hatbrott”. Han hade skrivit att drogtrafiken i Luton (bilden) där han då bodde, sköttes av ”vildar”. Ur ett tidigare inlägg:

”Storbritannien har aldrig anammat en skriven konstitution och därför kan Parlamenten införa i stort sett vilken lag som helst som de anser passande.

Exempel på detta är: Section 18(1) och 27(3) av the Public Order Act från 1986 vilken förbjuder "väckandet av rashat genom att visa skrivet material som kan resultera i attityder av hat mot någon ras-folk-eller-religiös grupp."

Intressant nog har lagen aldrig tillämpats mot muslimska demonstranter som visat skyltar: 'utrota dem som förolämpar Islam', 'må Gud förbanna drottningen', 'slakta dem som förlöjligar Islam' och 'Gud bevare Hitler'.

Lagen har emellertid använts mot en UK. bloggare som visat på farorna från islamister som har åsikter som de ovan nämnda. Han kommer att arresteras för att han påpekat fakta, sanningar och för personliga åsikter som publicerats på hans blog.

Om någon av er som läser Lionhearts blog kan finna någon uppmaning till våldsaktioner mot någon, var snäll och kommentera om det.

Man kan undra om uppståndelsen över Salmond Rushdie's "The Satanic verses" också skulle ha resulterat i arrest om den nuvarande Labour Government varit vid makten då?

Också, om du tror att detta aldrig skulle kunna hända i Sverige eller USA, tänk två gånger.”

Kamp mot censur

Jordbävning skakar Mordor

"Mer än ett dussin federala byggnader är stängda i Washington, inkluderande Interior Departments huvudkontor. "

Kanske Gud gav dem ett tecken?

24 augusti 2011

De rikaste fattiga i världen



och de fattiga blir bara rikare.

Varför dansar vi inte på gatorna?

"Låt mig klargöra...."

.......är ett av Obamas nedlåtande favorituttryck.

Denna gång handlar det om professionella politiker och deras kunskaper om ekonomi:

"Låt mig skilja på professionella politiker och allmänheten i stort. Ni vet, allmänheten är inte så uppmärksam på detaljer i hur finanserna sköts. De bör de inte heller vara. De oroar sig för sin familj, de är oroliga över sina jobb. De är oroande över sitt grannskap. De har en massa på sin lott. Vi har betalt för att oroa oss för det. "


Från POLITICO rapporteras att nästan 80 procent av alla lagstiftare skulle behöva öppna en lärobok i ekonomi innan kongressens semester är slut. .

Den stora majoriteten av ledamöterna saknar akademisk bakgrund i affärer eller ekonomi, enligt en studie från Employment Policies Institute, en ideell grupp som intar en konservativ ställning i finanspolitiska frågor. Bara 13,7 procent hade redovisning som sitt huvudämne och 8,4 procent har en examen i ekonomi .
Raporten avslutas med: "Hur många medlemmar av kongressen har en akademisk bakgrund som ger dem en grundläggande förståelse hur ekonomin fungerar?" Svaret, visar det sig är, "Inte många" .

I Senatens budgetutskott, har fem av 23 medlemmar - cirka 20 procent - en verksamhet / redovisning eller ekonomi-bakgrund.

Vad värre är.
I Obamas kabinett, de rådgivare som står honom närmast, är det nästan ingen som har någon som helst erfarenhet av att administrera ett privatföretag.
Precis som sin boss Obama, har de gjort karriär inom den statliga, politiska byråkratin
Dessa individer har aldrig startat ett företag eller drivit ett, de har ingen förstahands-erfarenhet av att anställa och avskeda, ingen erfarenhet av inhemsk och internationell konkurrens, lågkonjunktur, krig och teknisk förändring.

Listan nedan går tillbaka till Teddy Roosevelt och man kan se att medeltalet ligger på runt 50%. Det betyder att från Roosevelts tid och framåt har hälften av presidentsrådgivare fått sin arbetslivserfarenhet från den privata sektorn...men inte Obamas närmaste. De ligger runt 8%...den lägsta bland alla presidenter.


Här ligger nog en del av förklaringen till att Obama ser Staten som det enda rätta lösningen till alla problem.

Glödlampor och falska profeter

Med vilken iver politikerna har kastat sig över klimatfrågan! De lever i en illusion, det är tydligt. Det är ingen hejd, första september förbjuds den vanligaste lampan som folk har hemma, 60-wattaren.

Lågenergilampor har en komplicerad konstruktion och kräver tio gånger så mycket energi att tillverka som vanliga glödlampor. EU:s klimatmål är missriktade.

Glödlampor och falska profeter

23 augusti 2011

Som man bäddar får man ligga

Mark Steyn:

"När upprorsmakarna började dra in i centrum och bränna närmare de platser där alla dessa vänster-kändisar lever, började stämningen vända. Men faktum är att detta är människor - en femtedel av brittiska barn, som växt upp i hem där ingen arbetar. Med andra ord, de är vana vid att få sitt boende, sin mat, sin dryck, sina läkemedel, sina X-boxes, sina iPods och andra leksaker från staten. "

Steyn säger att kravallerna ska skyllas på "beroende av staten ".

"Tanken att en person- att någon stiger upp på morgonen och klär på sig och går ut genom dörren och inte återvänder förrän sent på eftermiddagen när dagens arbete har avslutats - det är en helt främmande ritual för dessa människor och för alla de känner. De har lärt sig av den stora statliga välfärdsstaten att de är befriade från behovet av att arbeta. De är befriade från behovet av gemenskap. De är befriade från behovet av allt annat än den typ av sinnlig självtillfredsställelse de får genom sina kassa, trista, små elektroniska leksaker."

Familjers rättigheter

I inget annat land i Norden är en organisation för skydd av Familjers Rättigheter så livsnödvändig som i Sverige, där tanken om den "alltid goda staten" slog rötter under det vackra namnet "Folkhemmet".

Förhoppningsvis var det ursprungligen tänkt som ett slags Guds gåva till folket, en hjälp och ett stöd för alla medborgare i landet, men - som som det så ofta går - urartade det, kanske under inflytande från grannstaten Sovjetunionen. Statens socialsektor blev enväldig. Den visste bäst. Stöd och hjälp blev till tvång.

Barnen borde uppfostras av experter - inte av vanliga föräldrar som inte hade den rätta inställningen!
Det är sorgligt att nedanstående organisation för mänskliga rättigheter är en tvingande nödvändighet i dagens Sverige för att ta upp kampen mot orättvisor mot barn och deras familjer.

Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter - NKMR - För skydd av Familjers rättigheter i de nordiska länderna

är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell internationell sammanslutning. Den skall verka för att:

* vidga enskilda människors och deras familjers frihet och rättssäkerhet,

* stärka respekten för de medborgerliga fri- och rättigheterna i de Nordiska länderna, med utgångspunkt i:

1 - Den Universella (FN:s) Deklaration om de mänskliga rättigheterna,
2 - Europakonventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och grundläggande friheterna,
3 - FN:s Barnkonvention

* när styrelsen så finner lämpligt rapportera till FN:s organ för mänskliga rättigheter, Europadomstolen i Strasbourg och FN:s Barnkommitté misstänkta fall av kränkningar av familjers rättigheter

* tillse att felande tjänstemän ställs till svars inför domstol eller disciplinärt organ vid rättsövergrepp eller maktmissbruk mot enskilda samhällsmedborgares privat- och familjeliv

* genom opinionsbildning motverka onödiga tvångsomhändertaganden och fosterhemsplaceringar av barn dvs. onödiga ingripanden i medborgarnas privat- och familjeliv.

22 augusti 2011

I en vacker gest av kristen solidaritet

... inbjöd Ungern den koptiske påven Shenouda att komma till Budapest för att fira nationaldagen den 20 augusti. Han träffade vice premiärminister Semjén (bilden) som lovade hjälp till kristna i Egypten.

"Jag skulle våga påstå att den västerländska kristendomen övergav Österns kristna," sade Semjén, och erinrade om att den ungerska EU-ordförandeskapet blev en stor framgång för de koptiska kristna, genom att EU fördömde övergreppen mot dem.

Vid ett besök i Egypten i januari uttryckte premiärminister Orbán Ungerns solidaritet med kopterna som blev attackerade på nyårsafton, då 23 troende miste livet.

För sina insatser för freden i Mellanöstern blev Shenouda promoverad till hedersdoktor av Ungerns president. Samt invigde den första koptiska kyrkan i Ungern.

Det skulle aldrig hända i det islamfjäskande Sverige att kopternas patriark skulle få ett sådant välkomnande. Snarare rullas röda mattan ut för Muslimska brödraskapet.

21 augusti 2011

Och de kallar sig människor....

Wylie, en afghansk hund, räddades i februari av en konvoj brittiska soldater under en patrull i Kandahar, där publiken vid ett hundslagsmål slog den mindre hunden med träklubbor för att tvinga fram den sista kampgnistan.

Veterinär Narelle Jensz från Australiens polis tog hand om hunden när soldaterna återvände till basen.
Jensz uppgift var att utbilda afghanska polisen men det var som inofficiell hund-räddare, veterinär och hund-adoptions-agent i södra Afghanistan, som hon blivit något av en legend.
Wylies skador var så allvarliga att Jensz inte trodde att han skulle överleva, men han klarade sig.

Två veckor senare fraktades hunden tillbaka igen. Lokala "dog-fighters" hade klippt av Wylies öron och skalperat honom i processen, innan du också använde samma hemgjorda kniv att skära upp nosen från näsan till under ögat. Han lappades ihop igen av Jensz och ett team av läkare från Australian Defence Force, bara för att återvända från sitt farliga liv utanför basen med nya skador - ett sticksår i bröstet och ett brutalt kuperad svans.

Sedan en dag, haltade han tillbaka till lägret, efter att Kandahars lokalbefolkning - av vilka många föraktar hundar bara marginellt mindre än de föraktar koalitionssoldater - hade försökt skära av hans penis.

"Det var första gången jag kände mig besegrad eftersom Wylie hade blivit en symbol för Kandahar", sade Jensz . "Så många soldater identifierade sig med honom och jag kunde inte räkna ut hur man kunde hålla denna hund vid liv. Det var den dagen jag bestämde mig för att jag var tvungen att ta honom med mig."

Med hjälp av en brittisk och en amerikansk "djur-räddnings-fond", evakuerades Wylie till London via Kabul för sex veckor sedan, för att börja den långa vägen genom karantänens labyrinter för att, som Jensz hoppas, så småningom komma till Australien och hennes egendom strax utanför Canberra .
-------------------------
"Om du ser män som utesluter någon av Guds skapade varelser från skydd, medkänsla och medlidande, kommer du också att se män som kommer att handla så mot sina medmänniskor." 
 St Franciskus av Assisi

"Jag har inte mycket till övers för en människa vars religion inte uppskattar hundar och katter " Abraham Lincoln

Läs också föregående inlägg, "En våt hundnos"

En våt hundnos

De svenska TV-nyheterna berättade torsdag 18/8, att specialutbildade hundar nu kan vädra om sjuka lider av lungcancer.
Och då är det man frågar sig, vad vill muselmännen, som avskyr hundar, göra? Vill de dö av cancer eller låta en cancerhund snusa sig fram till sjukdomen i tid i hopp om att överleva?

Det är otroligt vad vidskepliga idéer kan åstadkomma: man dör hellre av hungersnöd än att äta fläskstek och hellre av sot i lungorna än att låta en våt hundnos komma sig nära.

Om hundar och statyer i islam

20 augusti 2011

Ger han upp?

Frasen för dagen är "nya bottenrekord." Det slår emot oss från varje skärm.
Antalet amerikaner som är nöjda med utvecklingen når nya bottennoteringar - 11%. President Obamas popularitet: nya bottennoteringar: Dow Jones Industrial Average för året: nya bottenrekord.

Marknaden är modfälld. Jag undrar om presidenten också är det och om det inte kommer att innebära konsekvenser för valkampanjen 2012.
Ni kan föreställa er honom äta lunch med politiska rådgivare och höra vissa oönskade råd-"Res inte till Marthas Vineyard!"- lägga sin servett på tallrik, stiga upp från bordet och säga med en kort, välmodulerad röst: "Jag är trött Jag åker. Om de vill det här jobbet, låt dem få det..."

Hur skulle han inte kunna vara deprimerad? Han har gjort stora misstag ända sedan början av sin presidentperiod och varit utsatt för kraftig kritik hela tiden. Han måste vara fylld av tvivel om vad man ska göra. Hans grundläggande politiska antaganden har visat sig vara felaktiga, hans beräkningar har varit felaktiga, hans stora beslut har vänts till damm.
Han trodde att man skulle älska honom för sjukvårdslagen, att det var en handpenning som bevis för hans storhet. Men Vänstern ser den som ett förräderi, Mitten som en vagt hotfull soppa och Högern som ett stridsrop.
Han trodde att Stimulansen skulle vända ekonomin. Det gjorde det inte. Han trodde det skulle bli en naturlig omsvängning för ett år sedan, med "Recovery Summar." Det blev det inte.
Han trodde att en intensiv kamp om lånetaket skulle stärka hans rykte. Att allmänheten skulle genomskåda Republikanernas mörka hjärtan och ta till sig den högre visdomen i hans inställning. Det skedde inte heller.

Ingenting fungerade! Och ingenting kommer att fungera. Han är den smartaste killen i hela rummet, men han besitter den omvända Midas-förbannelsen. Allt han rör vid blir ....nåja, får otillfredsställande resultat.


mer av Peggy Noonan, The Wall Street Journal

19 augusti 2011

Democratic Party = Modern Plantage

Rep. Allen West säger att han är "vår tids Harriet Tubman" som ska leda svarta väljare bort från det Demokratiska partiets plantage.

(Harriet Tubman var en svart slavkvinna som hjälpte andra slavar att fly under Inbördeskriget)

"Folket på plantagen är upprörda eftersom de har åsidosatts, förolämpats och deras oro har ignorerats.



Allen West är brutalt ärlig och kallar vissa självpåtagna, traditionella svarta ledare, som Jesse Jackson, Al Sharpton, Maxine Waters "förmän på plantagen".

Vita "liberala" ledare har instruerat förmännen att pacificera det
svarta samhället, oberoende av bristerna i vår sociala välfärdspolitik.

West säger också att, "Republikanerna inte varit mycket bättre när det gäller att nå ut
och jag tror det är där vi har en möjlighet att visa att konservativa principer och värderingar också är hörnstenarna och grunden för det svarta samhället - individuellt ansvar, tro och familj, strikt arbetsmoral. Det är den typ av egenskaper vi kan återuppliva i det svarta samhället och återigen få ett blomstrande ekonomiskt samhälle i våra innerstäder."

Arbetslösheten bland svarta är 16%.
-------
En annan Allen hade denna bild på sin blogg i går:




Köpenhamn: vänsterfascister ville bränna ner parlamentet

Vårt grannland Estland utsattes nyligen för en terrorattack av en tungt beväpnad vänsterextremist. Han hade belägrat sig i försvarsministeriet med en stor mängd sprängmedel och sköts till döds.

Terrorister är oftast muslimer eller vänsterorienterade. Förra året rapporterade EU om 179 islamiska terrorgrupper, 34 vänsterradikala, och 1 högerradikal.

I år tillkom ännu en som eventuellt kan räknas till den tredje kategorin, den norske terroristen Breivik, som förutom en hemsk massaker på Utöya, sprängde en bomb i en regeringsbyggnad i Oslo. Han följde väl traditionen från van der Lubbe, som satte eld på Berlins riksdagshus år 1933.

Nu avslöjas att fem män i åldern 20-23 år planerat att göra något liknande, nämligen att bränna ner Folketinget i Köpenhamn, Christiansborg. De kallar sig autonoma och är förmodligen inspirerade både av van der Lubbe och av vänsterradikala terrorister som den tyska Baader-Meinhof-ligan.

Enligt anklagelserna hade det unga eldgänget våldsamma planer: att sätta eld på Christiansborg, Integrationsministeriet, Justitieministeriet samt Livgardens kaserne.

18 augusti 2011

Obama inspirerar


Obamas retorik handlar förfärligt ofta om missunnsamhet och att de rika inte betalar sin "rättvisa" andel. Han trumfar ständigt i sina undersåtar att de rika är skyldiga dem alla livsnödvändigheter och därmed frodas avundsjukan. Hans marxistiska mantra, "från var och en efter förmåga, till var och en efter behov " driver speciellt den svarta "flash mob" som vi nu ser attackera befolkningen i många större städer, Chicago, Milwaukee, Peoria, Philadelphia and Kansas City.
Många av dessa raider utförs av unga svarta, som verkar ha roligt men de provocerar och skrämmer också vanliga laglydiga människor, speciellt om de är vita.

Obama fick mycket kritik för de händelser som resulterade i det sk. "beer summit" 2009 och har nu bestämt sig för att ligga lågt när det gäller att kritisera denna generation, som fötts upp med matkuponger, hyresbidrag, skatteåterbäring (fast de inte betalar skatt), två mål mat samt mellanmål i skolan, WIC (matprogram för mammor, spädbarn och småbarn) samt över 25 andra fria matbidrag, Medicaid, fri behandling vid akutmottagningar och oräkneliga arbetsträningsprogram.

Jag är helt övertygad om att alla de ungdomar vi ser, växte upp i hem där ingen biologisk pappa var närvarande, hoppade av skolan i förtid och har aldrig haft ett jobb som inte var ordnat som statliga subventionerade program.

Många i media ignorerar ras-aspekten av dessa kravaller och visar bara bilder av polisen, inte ungdomarna, eller så skyller de på är det är samhällets fel , "man har inte gjort tillräckligt för dem".
Media rapporterar genomgående om ras-sammansättningen vid fredliga Tea Party-sammankomster, men nästan aldrig om när ett kringströvande gäng av unga svarta bryter sig in och plundrar ett varuhus eller stör en marknad.

Obamas eggande av välstånds-avund har bidragit till att legitimera plundringarna och lägga mer bränsle på elden.

Kanadensisk lyxbus

Bussen som Obama-gänget kör omkring i (se posting nedan) är tillverkad i Kanada. Ytterligare ett sätta att räcka lång näsa åt amerikanska arbetare. Om det handlade om någon annan än Obama skulle jag kalla det oförstånd, men när det gäller honom är det avsiktligt.

Svar på tal

Rådet för amerikansk-islamska relationer CAIR, skickade nyligen ett brev till Rep. Allen West, Florida, där de uppmanar honom att fördöma så kallade "anti-muslimska aktivister", inklusive konservativa bloggare som Pamela Geller, Brigitte Gabriel och Robert Spencer.
Ni vet, sådana som tar tydlig ställning mot extrem muslimsk aktivism och som man därför kallar anti-muslim.

West svarade med ett enda ord, NUTS! Vilket så klart väckt bestörtning i vissa kretsar.
I en intervju men CBS4 säger West: "Med tanke på de påståenden de gjorde i brevet till mig, ligger svaret helt i linje med de finaste amerikanska traditioner, som vi inte ger avkall på,"

Han har flera gånger tidigare svarat CAIR att han varken är anti-Islamic eller anti-Muslim.

I fall ni inte är bekant med historien bakom detta inspirerade svar, syftar det på en händelse under WWII.
I december 1944, hade USA:s 101st Airborne Division till uppgift att försvara Bastogne, Belgien, från framryckande tyska styrkor i Ardenneroffensiven. När tyskarna krävde att amerikanerna skulle kapitulera, efter varning att de var omringade, svarade general Anthony McAuliffe med ett enda ord : "Nuts"

Amerikanerna höll linjen till slutet i försvaret av Bastogne. Som det verkar, fortsätter Allen West att försvara Amerika, denna gång från radikala islam.

----------------

Samtidigt som man förfasar sig över Allen Wests ord ser jag att "islamiska militanta" uppmanar sina supporters att skära tungan av David Letterman på grund av ett skämt han levererade på en CBS-show.

Al-Basrawi skriver på en muslimsk websida att Letterman gjort hänvisning till både Usama bin Ladin och Kashmiri och att Letterman "lade handen på sin nacke och demonstrerar hur man skär av den."

"Finns det inte bland er någon Sayyid Nosair al-Mairi ... som kan skära tungan av denna usla jude och tysta den för evigt?" (El Sayyid Nosair, dömdes 1990 för dödandet av Jewish Defense League grundaren Meir Kahane. Letterman är inte jude.)

I fall ni glömt:

Förra året varnade en muslimsk grupp skaparna av "South Park", att de kunde vänta sig våldsamma straff för att de framställde profeten Muhammed klädd i en björnkostym.

Författaren Salman Rushdie gömde sig i åratal, efter att Irans ledare Ayatollah Khomeini uppmanade att han skulle dödas för hädelse, sedan han skrivit boken "Satansverserna".

Filmskaparen Theo van Gogh dödades på en gata i Amsterdam, 2004 av en holländsk muslim som var upprörd över filmen "Submission", en fiktiv studie av misshandlade muslimska kvinnor.

Dansk kommun förstår inte allvaret med islamiska tonårsäktenskap

Fredensborg Kommun i Nordsjälland tar alldeles för lätt på vad som försiggår i samhället, skriver den lokala veckotidningen. Ett islamiskt äktenskap kan vara (läs hellre: är) mycket mer allvarligt än ett traditionellt danskt äktenskap.

"Det är inte riktiga vigslar, utan mer en välsignelse av ungdomarnas kärleksförhållanden," säger en kommunalpolitiker. Och från en kommunjurist låter det:

"Så länge flickorna är över 15 år och det inte är tal om tvång, är det inte tal om en straffbar handling. Detta innebär att de personer som förrättar vigslarna inte kan åtalas. Sådana äktenskap har ingen juridisk giltighet enligt dansk lag."

Onekligen en avslappnad attityd, som dock föranleder protester från en riktig expert, Kristina Aamand:

"Kommunen måste förstå att hos muslimer betyder Allah mer än kommunen och den danska lagstiftningen."

Kristina Aamand har i flera år arbetat med etniska minoriteter på Rigshospitalets Center för våldtäktsoffer. I dag är hon självständig konsulent och förvånad över den likgiltiga tonen som Fredensborg Kommun uppvisar rörande islamiska äktenskap mellan unga danska flickor och muslimska pojkar.

Hon har själv växt upp i en dansk-arabisk muslimsk familj, och är i dag pakistanskt gift.

"En islamisk vigsel är för en ung etniskt dansk flicka en oerhört allvarlig handling. Det är inte bara en vigsel, eftersom den unga flickan samtidigt konverterar till islam. Vid ceremonin undertecknar hon ett dokument, som hon inte kan läsa och därför inte känner innebörden av. Faktiskt är det så, att i några miljöer räknas en islamisk vigsel för mycket mera än en dansk vigsel.

När Fredensborg Kommun skriver så som de gör, är det för att de inte förstår den islamiska religionen och de miljöer, som vigslarna försiggår i. När de pratar om att det inte finns tvång, så måste vi också ha en definition på 'tvång', för när en familj berättar för de unga flickorna att de inte kan vara tillsammans med deras son, om de inte säger ja till ett islamiskt äktenskap, så sätter de ju så stor och våldsam press på flickorna att det liknar tvång."

17 augusti 2011

Vinst är fult


Obama reser runt i landet "för att tala med folk" och ge dem råd om hur de ska sköta sina affärer, bl.a. de som tillverkar bilar i Cannon Falls, Minnesota.

Man kallar det en "officiell tur" för att det ska betalas med skattepengar, men det skriker Valkampanj lång väg

"Ni kan inte bara tjäna pengar på stadsjeepar och lastbilar. Det finns en plats för stadsjeepar och lastbilar också, men eftersom bensinpriserna går upp måste ni förstå marknaden. Folk vill spara pengar"

Detta sagt av den man som med stormsteg driver landet mot ekonomisk kollaps och företag efter företag mot ruin. Den man som reser runt i fordon som ser ut att vara byggda för Darth Vader, som flyger Air Force One varthän han vill; som ger stimulanspengar till solpaneltillverkare (Evergreen Solar) som sedan skickar jobben till Kina och går i konkurs. Den man vars favoritbil, Cheverolet Volt, sålts i 125 exemplar förra månaden.

Förstå marknaden!
Ni ska inte bara tjäna pengar på stadsjeepar och lastbilar!

Det är ju det enda de tjänar pengarna på!
-----------
Vita Huset och de stora biltillverkarna resonerar om en gemensam standard för bränsleförbrukning år 2025. Enligt Washington Post kommer man att enas runt 54.5 miles per gallon ( 23,17 km/liter)

Chrysler säger att "det blir enkelt". Och alla håller med om att man behöver bara utnyttja självklar teknik som redan är klar att använda. Man kallar det "plain vanilla teknology"

Då frågar jag mig: Om en sådan magnifik förbättring är så enkel och kostnadseffektiv,
vad väntar man på?
Varför måste man vänta på att regeringen ska tvinga biltillverkare att erbjuda en sådan fantastisk bränslebesparing? Det borde ju tilltala köparen tom. mer än luftkonditionering, mugghållare och andra bekvämligheter som konsumenter så gärna köper.

Kanske detta "accepterande" helt enkelt bero på att man nu underdånigast måste säga, " Ja och Amen", till Obama?

(GM fick 50 miljarder dollar i "bailout-pengar", 14 miljarder för att modernisera lokalerna, 240 miljoner från Energidepartementet och batteritillverkaren har dessutom fått 2,4 miljarder i understöd.)

Eller att man tror att en del biltillverkare inser att det kommer att bli mer kostsamt för konkurrenterna än för dem själva - och att det därför kommer att öka deras marknadsinflytande och kanske till och ruinera några av rivalerna?

Jag är djupt misstänksam mot Chrysler och Obamas motiv.

Obama säger att han ska presentera nya lösningar på våra ekonomiska problem i september.

Det bästa han kunde göra för landet är att säga att han inte ställer upp till omval!


Norsk inkluderingsminister vill neka alkohol till kö-rasister

Att krogvakter sorterar bort folk i köerna är ett mycket mindre problem än att norska jäntor inte får vara i fred för vissa invandrargrupper på krogar och uteställen. Efter tragedin på Utöya har det blivit tabu för media och myndigheter att ta upp den totala bristen på respekt för kvinnor. I stället försöker de utnyttja tragedin till det yttersta.

Inkluderingsminister Audun Lysbakken (Sosialistisk Venstreparti) säger att restauranger och dansställen som inte släpper in personer med minoritetsbakgrund inte ska få servera alkohol.

Han ber nu kommunerna i hela landet att vidta åtgärder för att gemenskapsandan efter juli-terrorn ska bestå, och låta förslaget bli tema för valkampanjen.

Av allt att döma är Lysbakken av den vanliga politiskt korrekta typen med stor pratförmåga men sämre tankeförmåga. Här i Sverige har vi integrationsminister Ullenhag och miljöpartiets Fridolin, för att bara nämna några.

För övrigt är det socialistisk diktatur att bestämma över privata näringsidkare och tvinga dem att släppa in personer de inte vill ha i sina lokaler. Eller tvinga dem att anställa folk de inte vill ha, med hot om att betala skadestånd för diskriminering.

16 augusti 2011

Gissa var

Gallup har ställt frågan till amerikaner över hela landet: "Tycker du att de ekonomiska förhållandena just nu blir bättre eller sämre?"
Majoriteten av befolkningen över hela landet tycker att det blir sämre....utom i ett område. Gissa vilket!

Washington D.C. så klart!
60% av befolkningen där är optimistisk och nästa område, med 41% positiv inställning är närmaste grannen, Maryland.

Så vilka har rätt? Washington eller resten av Amerika?

---------------------------
Chansen att ekonomin glider in i en annan lågkonjunktur har ökat avsevärt, och prognoser för ekonomisk tillväxt och vinster under det kommande året har minskat betydligt, enligt USA TODAY kvartalsvisa undersökning.

De 39 ekonomer som tillfrågades under perioden 3-11 augusti bedömer att chansen för en ytterligare nedgång är 30% - dubbelt så hög som för tre månader sedan. Det innebär en ny chock för den bräckliga ekonomin - mer nedgång på börsen och en försämring av den europeiska skuldkrisen - vilket skulle kunna driva USA över kanten.

McDonald's räddar ramadan



Tips Vlad Tepes och Snaphanen
Stockholmsförorten Rissne: Google maps

15 augusti 2011

Den osynlige mannen

Hoppfulla republikaner samlades under helgen i Iowa för debatt och för att testa hur deras kampanjer lyckats hittills.

I vad man kallar "straw poll" (prov-val) bland 16,000 åhörare blev, som ni ser av bilden, Michele Bachmann vinnare, tätt följd av Ron Paul som förlorade med 200 röster, mindre än 1%.

Klart och tydligt i dag är att media, etablissemanget och traditionella republikaner är rädda för Ron Pauls möjligheter. Man talar om och intervjuar de andra kandidaterna. Gör stor sak av att Pawlenty hoppar av och att Perry bestämt sig för att vara med. Romney får också mycket uppmärksamhet trots att han bara fick 3% av rösterna. Men varken FOX, CNN eller NBC uppmärksammar Ron Paul.

Kan det bero på att Ron Paul inte fjäskar för någon sida, eller några särskilda intressegrupper ? Han talar om den hårda verkligheten snarare än en massa fluff. Medierna gillar inte detta, och media har en stor hand i vem som blir vald till president. Det är mycket roligare att uppmärksamma en vältalig, svart marxist än en rynkig vit man, som påstår sig vara konservativ, men som inte är det. En gammal man som vet mer än resten av dessa pratmakare tillsammans och som säger som det är .... så Ron Paul blir bara hånad och ignorerad. Han har inte utseendet eller "karisma".

Presidentval har blivit en "skönhetstävling" men det bästa vore om valet av president, eller vilken annan politiker som helst, inte vara viktigare för oss än vem vi betalar för att klippa vår gräsmatta eller vilken kem-tvätt vi lämnar kläderna till.

Flash mob



(Jag vet redan vilket öknamn jag kommer att få nu, bara för att jag lägger ut denna video)

Skamlöst utnyttjande av en tragedi

Efter massmordet på Utøya uttalade sig Norges ambassadör i Israel, och sa att den terror som drabbade Norge inte var framkallad av landets utlänningspolitik, till skillnad från den som drabbar Israel. Det är ett minst sagt ologiskt resonemang.

Breiviks attentat bör lämpligen betraktas som ett verk av en galen man. Hans politiska åsikter kanske inte var galna, men handlingen var oprovocerad.

Terrorn och raketbeskjutningen mot Israel är lika oprovocerad som det som hände på Utöya i Norge. Palestiniernas krav rör sig om att staten Israel ska sluta existera. En kollektiv galenskap med stöd i Koranens judehat.

Hela jämförelsen är smaklös och ett sätt av ambassadören att skamlöst utnyttja en tragedi. Hätskheten mot Israel i Norge är utan proportioner. Från Hodja:

Nytt bottenrekord i norsk antisemitism med HamaSS-reklam

"Vibeke Løkkebergs 'Gazas tårar' är klar för finalen i Folkets Amanda, efter att ha slagit ut publikframgångar som 'Nokas' och 'Knerten gifter sig'.

Vibeke Løkkeberg drar paralleller mellan filmen och de ohyggliga morden på Utøya."
Gazas barns tårar under Israels anfall vid nyåret 2009... Men i stället för att visa en trailer för den "norska" filmen, kommer här ett klipp ur ett palestinskt barnprogram. En flicka sjunger om sin döda syster som hade smyckat sig med ett bombbälte runt midjan.



"Jag är en röst för Intifadan, och ingen röst är starkare än min;
Jag är den sista viljan hos Martyren
som älskade döden på marken i hemlandet.
Min röst vägrar att vara tyst.
Jag är syster till en
som smyckat sig själv och omgjordat sig med döden.
Jag är rösten av sten och träd, de blödande sårade."

14 augusti 2011

Krona eller klave

Medan vi bevittna den pågående ekonomiska och finansiella kollapsen av vår tidigare så bekväma och trygga tillvaro finns det här och där exempel på ironiskt lättsinne, vanligtvis skapat av vår styrande elit.
Som ett exempel kan vi läsa att under de senaste "upploppet " i London, där brittiska undersåtar effektivt har avväpnats av Hennes Majestäts Polisstyrka, har affärsinnehavare och invånare köpt sportutrustning i ett försök att försvara liv och egendom. Som ett resultat har försäljningen av slagträn, designade för baseboll ökat med 6000% (Amazon UK)

De turkiska affärsinnehavare som svingar dessa redskap har fått råd av polisen att det bara är tillåtet att använda dem inne i butikerna som försvar, men definitivt leder till arrestering om de hotar en "ungdom" utanför, som förbereder sig att kasta en tegelsten eller Molotovcocktail.


På den här sidan av Atlanten har vår egen Federal Emergency Management Administration (FEMA), (som sorterar under Department of Homeland Security,) på sin webbplats och i olika broschyrer gett ut råd om hur vi ska förbereda oss inför alla olika farofyllda situationer som kan uppstå. Vi bör se till att vi alltid har ett förråd för minst 72 timmar, av användbara saker som: mat som kan tillagas utan el, vatten, ficklampor med reservbatterier, tändstickor som klarar fukt osv. Eftersom bankomater och kassaapparater sannolikt kommer att vara ur funktion på grund av ett kraschat elnätet, bör kontanter och mynt finnas tillgängliga för akuta inköp.

Å andra sidan, har FBI nyligen skickat ut information till innehavare av militära överskottslager och vapenbutiker, att de ska vara på jakt efter personer som gör inköp av bl a: vattentäta ammunitionslådor och burkar för tändstickor, måltider färdiga att äta, utrustning för mörkerseende, natt-ficklampor etc. Överskottsbutikens ägare uppmanas att "kräva legitimation av alla nya kunder, föra register över inköp och anteckna misstänkta uttalanden, människor och fordon." Särskilt misstänkta är kunder som insisterar på att använda kontanter för sina inköp.


Ms Napolitanos Departement hävdar att "... ensamvargar och små terroristceller som omfamnar en våldsam höger-extremistisk grupp-ideologi är det farligaste inhemska terroristhotet i USA."
Ignorera jihadister som skriver in sig i klasser för flygutbildning, utan att vara intresserade av instruktioner för start och landning.

Det verkar som om man följer råden från ett härskardepartement riskerar man att bli misstänkt för att vara terrorist av ett annat.

Medan hissen sakteliga går mot avgrunden är det klokt att försöka behålla sinnet för humor.

13 augusti 2011

Upprorsmakarna är en produkt av den styrande eliten

Bloggen Vår stund i Sverige skriver:

Kravallerna i London och på andra håll i Storbritannien är en ironisk hyllning till den långsiktiga intellektuella dvala, [LETARGI], moralisk feghet, inkompetens och karriärist- opportunism hos den brittiska politiska och intellektuella klassen......

och länkar också till det jag skrev för ett år sedan, men som tål att läsas igen:

Invandring och välfärd

Det finns närmare 7 miljarder människor på jorden. Har alla dessa rätt att leva i USA eller i Sverige om de vill? Ja eller Nej?

Vem har rätt att bestämma om det?



Milton Friedman är den som myntat uttalandet: "Man kan inte ha fri invandring i en välfärdsstat".

Det syftar inte bara på sociala program, som bidrag till mat, husrum och sjukvård.
Man måste se på hela fördelningspolitiken.
I "överförings-staten" beskattar man de förmögna och medelklassen och omfördelar resurserna till låginkomsttagare genom olika former av understöd, förmåner och subventioner.
Över hela världen verkar det vara det huvudsakliga ändamålet för en regering.
Man överför medel från människor med höga förutsättningar och hög inkomst till de personer som har en lägre förutsättningsnivå.

I USA räknar man med att all skatt som betalas in av en familj med collage-utbildning går åt till understöd för en immigrantfamilj med "små förutsättningar".
En immigrant som blir en så stor börda har landet inte råd med.

Politiska val i ett land handlar egentligen till största den om hur medel ska fördelas i framtiden. En policy som garanterar medborgarskap till ett stort antal låg-producerande låginkomsttagare skapar inte bara nya mottagare för statliga program, men också nya väljare som stöder dessa program.
Om man har rösträtt har man också koden till 'bankfacket", vilket öppnar för ännu mer omfattande beskattning av de som producerar och man får mer inflytande över andra människors liv och resurser, som man annars inte skulle ha någon rätt till.

Cato-institutet, som förordar fri invandring, har sitt förslag till lösning: "Skrota välfärdssystemet! Bygg en mur runt välfärdsstaten, inte runt nationen."
Det är lätt att säga tulipanaros, men man har svårt att presentera förslag på hur man praktiskt ska gå tillväga.
Institutet stöder också förslag om att ge amnesti till de 10-20 miljoner illegala som redan finns i landet. Runt 60% av dessa har lämnat skolan i förtid, är så gott som analfabeter på två språk och självskrivna för socialbidrag i alla former.

De som förordar "öppna-gränser-politiken" och som säger sig vilja skrota välfärdssystemet öppnar i praktiken stora famnen för Social Security, Medicare och ett 60-tal behovsprövade bidragsprogram. Det är totalt orealistiskt att tro annat.

Andra säger att det är orealistiskt att deportera alla dessa 10 till 20 miljoner illegala, men det är som att säga att polisen inte kan fånga alla inbrottstjuvar, därför bör vi ge alla bovar amnesti.

Obama slängde ut idén om total amnesti för alla illegala i ett desperat försök att försäkra sig om röster från Latinos, men mötte så mycket motstånd från allmänheten, som generellt inte favoriserar amnesti för lagbrytare, att det hela tystades ner till efter valet.

Många politiker vet att en ständig ström av lågutbildade, okunniga immigranter hjälper dem att öka regeringens makt och inflytande.
Det är verkligen synd att inte alla landets invånare inser faran med det.