05 januari 2012

Drevet mot Orbán är välregisserat

Hur romantiskt... Den vackra gyllene Euron försvinner långsamt vid horisonten, allt medan "The Lovers" intet ont anande är "gränslöst" upptagna med varandra och fartyget M/S Eurotanic driver runt i den grekiska övärlden...Emellanåt måste ju Merkel och Sarkozy göra sig nyttiga, och då tar de på sig att kasta ut demokratiskt valda statsministrar i länder där de själva inte har någon röst. Först i Grekland och Italien och förmodligen skulle de också gärna ge sig på Ungerns premiärminister. Viktor Orbán vill inte rätta in sig i leden. Drevet mot honom verkar välregisserat...

Finanskrisen förvandlar Europeiska unionen till Sovjetunionen, ja inte bara finanskrisen utan i lika hög grad bidrar den av EU påbjudna politiska korrektheten, ett begrepp som faktiskt lanserades av Stalin & Co.

Än så länge råkar man kanske inte värre ut än att bli utfryst om man inte har korrekta åsikter, men det är illa nog eftersom det leder till diktatur. I EU vill säga. Viktor Orbán begränsar däremot statens och politikernas makt över medborgarna. Så får man inte göra i EUSSR.

Platt skatt på inkoms­ter slås fast i ett tillägg till konstitutionen. År 1992 tog staten hand om 70% av ekonomin, nu 14%!

Lite skillnad mot i Sverige (eller för den delen Obamas USA) där mantrat lyder "jag betalar gärna högre skatt om sjukvården blir bättre". Visst, för varje läkare som anställs tillkommer 25 nya tjänstemän och byråkrater!

Platt skatt gör att det lönar sig för alla att jobba mer och längre.

För många socialister är det viktigare att dom rika får det sämre än att dom fattiga får det bättre. Detta sagt av Margaret Thatcher, men kunde likaväl sagts av Viktor Orbán. Han har inte glömt vad kommunistdiktatur innebär.

Att påstå att de individualistiska ungrarna skulle vara centralstyrda bara för att en stor majoritet står bakom regeringen är inget annat än den beprövade strategin anfall är bästa försvar. Ungern är snart civilisationens sista bastion i Europa och en nagel i ögat på eurokraterna.

Var klämmer skon? Vad hindrar EU och IMF att låna pengar till just Ungern? Det är ett svepskäl att den ungerska centralbanken inte skulle vara tillräckligt självständig. På nyspråk betyder "självständig" att befinna sig i EU:s klor. Nej det handlar om bristande politisk korrekthet. Det retar EU något alldeles otroligt att Ungern satt upp en barriär mot islamiseringen genom att i sin grundlag slå fast att det är ett kristet land. Och att regeringen försöker släppa fram andra röster i media än kulturvänsterns.

Efter att ha frigjort sig från kommunismens ok har Ungern blivit ett mycket liberalt land. Social ingenjörskonst är inte populärt. Myndigheterna vill inte gärna lägga sig i medborgarnas göranden och låtanden. Det gäller även den omtvistade medielagen som journalister i väst har missförstått. I själva verket är den mild jämfört med Sveriges och EUSSR:s ramlagar som slår ner på varje avvikelse från den politiskt korrekta normen.

Ungern fortsätter att göra upp med sitt kommunistiska förflutna. Det har länge varit hög tid att pensionera domarna som tillsattes under Kádár-diktaturen. Därför sänks pensionsåldern från 70 till 62 vilket innebär att 274 domare tvingas gå i förtida pension.

Av någon anledning gillas inte detta av eurokraterna i EUSSR... och som sagt gillar de inte heller att nya medialagar avlöser de gamla kommunistiska från 1986. Men nu kan inte regeringen längre tvinga tidningar att lägga ner! Så vad är det för propagandalögner som västmedia egentligen sprider? Det märks att EU-bossen Barroso en gammal maoist! I hans garderob hänger reliker från ungdomstiden som ultraröd politiker.

Nyheterna från Ungern som våra journalister så villigt förmedlar kommer från socialister och kommunister som är förbittrade över att ha förlorat makten. Glöm inte att ungerska är ett ganska svårt språk och att det är ytterst få som verkligen läst in sig på lagtexter och regeringsförslag och dylikt. Eurokraterna hänger glatt upp sig på felöversatta formuleringar som ryckts ur sitt sammanhang.

Ungern har bättre och mer omfattande demokratiska rättigheter än många andra länder i Europaunionen. EU:s kritik saknar proportioner och risken finns att många blir förbittrade och överger Orbáns moderata regeringsparti Fidesz och går över till det EU-fientliga Jobbik. Är det vad eurokraterna vill?

Det är skamligt och okunnigt att anklaga Ungern för romernas problem när den ungerska regeringen ihärdigt arbetar för dessas rättigheter och ingalunda böjer sig för Jobbik, "fienden till höger". Integrationen har förbättrats under senare år vilket visar sig i det ökande politiska stöd regeringspartiet Fidesz får från romer/zigenare. Romernas problem är fattigdom, inte diskriminering.

Ett falskt påstående som utländsk press gärna sprider är att uniformerade garden skulle gå in i zigenarbyar och hota invånarna. Men sådant är strängt förbjudet enligt lag. Liksom i Sverige är det polisen och inte medborgargarden som ska bekämpa kriminalitet.

Anklagelser om xenofobi och rasism haglar i västliga medias rapportering från Centraleuropa. Vad med att se bjälken i sitt eget öga, den importerade antisemitismen och rasismen mot icke-muslimer?

Antisemitism och konspirationsteorier frodas knappast mer i Ungern än i Sverige och Norge där politiker och journalister svalt islamisternas bete och ständigt hetsar mot Israel. Bor det inte judar i Israel? För övrigt vågar väl snart inte en jude i Sverige avslöja sin tillhörighet av rädsla för att få muslimer och vänsteraktivister efter sig. Tänk på demonstrationen mot tennismatchen i Malmö där deltagarnas slagord var "Khaybar, khaybar ya Yahud", gör som Muhammed i Medina och döda och fördriv judar.

Detta till skillnad från Budapest där det finns judiska affärer som heter Haifa och som har världens näst största synagoga (den i New York är störst). Där människor kan gå trygga utan rädsla för att bli rånade eller våldtagna.

Bilden visar en källarmoské i Rosengård i Malmö.

Ett före detta kommunistland som Ungern undviker mygel och korruption i politiken medan vi i Sverige har statligt partistöd och vänsterindoktrinering. Man kan fundera på om det inte varit ett pedagogiskt krokben att utmåla sverigedemokraterna som "främlingsfientliga". Eftersom de inte är det, har man suddat ut gränsen mot de verkligt främlingsfientliga.

Att blanda ihop höger med extremhöger är Sveriges journalistiska statshemlighet, som våra egocentriska godhetsapostlar obemärkt hjärntvättar oss med och som med deras hjälp blivit officiell EU-politik. I deras ögon räknas allt som inte är till vänster om Josef Stalin som högerextremism.

20 Kommentarer:

Knute sa...

Den vackra bilden fick jag som ett e-mail tillsammans med den poetiska inledningstexten om den gyllene euron. Det framgick inte vem som photoshoppat och författat.

Anonym sa...

EU det nya Sovjetunionen - styrd inte från Kreml men från Washington och (Mu)Barack Obom(b)a..

Knute sa...

Den tanken slog mig också. Naturligtvis vill inte kryptokommunisten och kryptomuslimen Obama att någon avvisar kejsarens påbud. Men kejsaren har inga kläder.

Ann-Marie sa...

Ju förr EU läggs ner dessto bättre för alla....
United States of Europe fungerar inte. Dom olika europeiska länderna är helt enkelt för olika och lägg till alla östeuropeiska länder och Turkiet så fattar väl var och en att den gröten är totalt oaptitlig för alla!

gäster sa...

Skandaljournalister på Svenska Dagbladet

"Teresa Küchler kallar sig reporter för Svenska Dagbladet och skriver om den Ungerska 'skandalregeringen'. Vad är det som är skandal med den regeringen och utifrån vilket perspektiv är det en skandal?

Svenska regeringen kunde, utan att fråga folket, ändra grundlagen till att säga att vi är ett multikulturellt samhälle - vad det nu är.

Ungerska regeringen gör säker saker som inte är så populära de heller - men vad är det återigen som gör att det är en skandalregeringen om inte regeringen Reinfeldt är det?

ECB vill inte att ungerska centralbanken skall vara beroende av regeringen... det är ungefär som att ECB vill att grekiska regeringen inte skall vara beroende av det grekiska folket - för de är ju så lata."

http://sannaminaord.posterous.com/skandaljournalister-pa-svenska-dagbladet

Knute sa...

Lige nu er problemet, at Ungarn bliver nødt til at indføre kapitalkontrol - dvs. kontrol af og tilsyn med, hvor mange penge der føres ind og ud af landet - for at overleve stormen, der sikkert vil følge. Det har man naturligvis ikke lov til i EU.

http://kommentar-dk.blogspot.com/2012/01/centralbanker-er-vigtige.html

Knute sa...

Det händer många bra saker i Ungern. Kritiken från EU-eliten handlar mest om att profilera sig politiskt. Deras demoniska bild av Viktor Orbán stämmer inte alls. Såvida man inte tillhör dem som inte heller gillade Ronald Reagan och Margaret Thatcher.

Informationen från Ungern förmedlas av besvikna socialister. Äntligen två årtionden efter järnridåns fall har de förlorat sin hegemoni.

gäster sa...

Kristendomsfobi är problemet

En kalender EU tryckt upp i 3 miljoner exemplar förutsätter att man i Europa slutat fira jul och påsk och pingst, alltså de stora kristna högtiderna. Däremot markerar kalendern islamiska ramadan och ett antal andra nyhistoriska europeiska religioners högtidsdagar.

http://varstundisverige.blogspot.com/2012/01/kristendomsfobi-ar-problemet.html

Knute sa...

I understand that most people don’t know anything about Hungary’s history, culture or politics – it’s small and doesn’t matter much. But media coverage has confused matters.

Orbán is openly at odds with the EU and the IMF on several, mostly financial, issues which is perhaps imprudent, but there’s nothing undemocratic about this position, nor can the EU seriously claim to have a unique genius in money matters.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/8995365/Viktor-Orban-Hungarys-political-daredevil-will-be-judged-by-results.html

Knute sa...

Det er noe dypt ironisk over at EU-kommisjonens president José Manuel Barroso, som selv ikke er folkevalgt til sitt embede, har besluttet å gå til sak mot Ungarns regjering for brudd på de demokratiske prinsipper etter at den har fått grunnlovsendringer vedtatt i en folkevalgt forsamling.

Ironisk er det også at et av de mulige sanksjonsmidlene er tilbakeholdelse av kreditt, noe som ville skubbe det finansielt hardt prøvede landet et langt skritt i retning konkurs. Samtidig har man ingen skrupler med å dele ut flere hundre millioner euro hvert eneste år til myndighetene i de palestinske områdene, hvor det ikke er blitt arrangert valg siden en terrororganisasjon vant det forrige for seks år siden.

Man er altså hardhendt mot landet som bidro til å gjenforene Europa ved å slå det første hullet i jernteppet sommeren 1989, mens man er ettergivende mot landet som har vært slik en plage for sine omgivelser at naboene har sett seg nødt til å bygge sitt eget jernteppe for ikke å bli sprengt i fillebiter mens de er ute og spiser pizza.

Forstå det den som kan.

http://www.document.no/2012/01/bakvendtland/

Knute sa...

Hvis EU selv blev demokratisk, ville det være lettere for EU at prædike demokratiske principper i Ungarn.

EU har nemlig aldrig selv respekteret princippet om magtens tredeling. Tværtimod er hovedparten af både Ungarns og alle andre EU-landes lovgivende myndighed flyttet til den udøvende myndighed i Bruxelles og den dømmende myndighed i Luxembourg. Der er nu over 103.000 love, regler, standarder og domme som vi ikke mere kan ændre som danske eller ungarske vælgere. Og antallet stiger år efter år efter år.

http://jp.dk/opinion/kronik/article2699167.ece

Knute sa...

Ungerska Riksförbundet i Sverige iakttar med stor oro omvärldens obegripliga kritik och angrepp på Ungern och hur dessa utfall används för att misskreditera Ungern och den ungerska nationen.
Anledningen till de senaste dagarnas reaktioner är den ändrade ungerska grundlagen (trädde i kraft den 1 januari 2012), den nya lagen rörande Ungerska Nationalbanken samt medielagen (godkändes 2011). Mot bakgrund av medieattacker, publicerade artiklar och politikers yttranden anser vi att den kritik som kommit till uttryck i åtskilliga fall är ogrundad och att den kommit till i brist på dels kännedom för och dels betydelsen av nämnda lagars innebörd.

http://www.smosz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=100:ungerska-riksfoerbundets-utlatande&catid=46:beslut-pressuttalanden&Itemid=65

Knute sa...

Gå inte på nidbilden av Ungerns regering

Efter ett långvarigt socialistiskt styre fick Ungern för ett par år sedan en nationellt och kristet orienterad regering. Dess konservativa värderingar är starkt demokratiskt förankrade, liksom dess nyliberala ekonomiska politik.

Den utländska pressen var på förhand negativt inställd och förutspådde det värsta. Detta har sina rötter i propagandan från socialisterna och utländska journalisters godtrogenhet. De senare gillar att lita på vänstern som sina informatörer, snarare än på fakta.

miklos sa...

Tycker det mästa av artikel är struntsnack
tror inte att dug av det.Bästälningsjob.

Knute sa...

Miklos, syftar du på min artikel? eller på Dagens Nyheters strida ström av propaganda mot Ungerns regering, till exempel

http://www.dn.se/ledare/signerat/bryr-sig-moderaterna-om-ungerns-demokrati

Kalle sa...

Jag har inga synpunkter på vare sig Ungerns ekonomiska politik eller deras grundlag men när du försöker få det till att Malmö skulle vara en farligare stad än Budapest då undrar jag var nånstans du har belägg för det. Malmö har problem men att brottsligheten skulle vara värre där än i en centraleuropeisk miljonstad skulle vara häpnadsväckande. Brottsligheten i Malmö är ändå, trots alla rubriker, inte värre än brottsligheten i Stockholm.

Och antisemitismen, ja, var ska man börja? Ungerska högerpolitiker och nationalister brukar rent allmänt jämställa judar med liberaler eller kommunister och kalla dom statsfiender, utrotningsskämt är heller inte ovanliga. Retorik som känns igen från 1930-talet, med andra ord. Ungerns judar har anledning att vara oroliga. När du kritiserar antisemitism hos muslimer utan att vilja se den hos nationalistiska högerpolitiker så undrar jag ifall du överhuvudtaget bryr dig om judar eller om du bara vill använda dem som ett redskap att slå muslimer över huvudet med.

Knute sa...

Om man jämför brottslighet per capita ligger Sverige till och med högre än USA.

Sverige har flest våldtäkter i Europa per capita.

Polisen är tuffare i Ungern, där finns inga dialogpoliser som åker runt och bjuder bovarna på varmkorv som i Malmö.

Nog finns det antisemitisk retorik i vissa kretsar i Ungern men det gör det även här och i praktiken lever judarna betydligt säkrare där än här.

Anonym sa...

jag härstammar från Ungern och följer det som sker i Ungern med stort intresse, jag har läst olika artiklar om Ungern men ännu har jag inte sett en nyanserad bild av ungern. det verkar vara som om man antingen äär för eller helt emot det som sker i Ungern. Ungern är en ny demokrati med många brister. den platta skatten som beskrivs i inlägget har inneburit att att mycket av som vi tar för självsklart i sverige inte finns i Ungern. att Orbans Fidesz gör upp med det kommunistiska arvet stämmer delvis men inte helt, Fidesz röstade igenom en att listor på samarbetspersoner i det gamla systemet för 1989 hemligstämplas vilket de andra partierna var emot. skälet är att flera personer inom Fidesz har ett förflutet inom det gamla kommunistsystemet. Om Fidesz på allvar vill göra upp med det förflutna då borde de offentliggöra listorna. Korruptionen i Ungern är utbredd och tyvärr är alla partier mer eller mindre inbalnadade, nu pågår det korruptionsutredningar men då främst mot politiska motståndare vilker ger en falsk bild av som sker i Ungern.
Lennart rendik

Knute sa...

En artikel om Jobbik i Gates of Vienna skrämmer mig. Det är väl på grund av kvardröjande antisemitism som de har kontakter med Hizbollah, Hamas och Iran. Har de glömt 150 års turkisk ockupation? Hoppas verkligen de åker ut ur parlamentet!

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/04/vona-gabor-if-islam-fails-light-will.html

von Swartz skriver:

Alltså islamkritik är en ickefråga i Ungern. De muslimer som finns i Ungern tillhör mestadels ambassadpersonal. Man kommer inte ens i kontakt med muslimer. Så i brist på beröringspunkter blir det ingen issue.

Jobbik söker identitet, eftersom de andra partierna plockar dem rena på politiska program. Snart har de bara romfrågor kvar och bland dem inte ens konstruktiva.

Jobbik krymper sakta men säkert, i senaste Ipsos var de nere på 7% efter 3 månaders stadiga kräftgång. De är i kris och riskerar att åka ut nästa val.

Detta hindrar inte en Cecilia Malmström att måla fan på väggen och tala om 20%

http://metrobloggen.se/vonswartz/

Knute sa...

”Kort uttryckt kan man säga att frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern och den svenska fåran av genus och mångkulturalism får man leta efter sympati för.”

Före detta SD-toppen Erik Almqvist har emigrerat till Ungern.

I ett par års tid har Ungern varit lite Erik Almqvists ”andra land” och han berättar att han har lägenhet, vänner och bekanta i Budapest.

”När jag i samband med riksdagsutträdet blev av med SÄPO:s personskydd och insåg att jag idag har en markant hotbild från subkulturella grupper, bestämde jag mig för att lämna Lund för Budapest.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16692145.ab

Undrar om han inte blev lite inspirerad av den här bloggen? Som jag skrev för några år sedan: "Nu när vår kontinent förvandlas till Eurabia återstår snart bara Ungern som en normal europeisk demokrati."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.