23 februari 2012

Verkligheten hinner i kapp Sverige

Sverige anses vara ett prisvärt resmål: Ett "flyktingbarn" kostar 6 miljoner om året!?

Långt över 100 000 personer beviljas uppehållstillstånd varje år. Hur många av dem lever på Sveriges välfärdssystem? Vad kostar invandringen i mänsklig smärta och lidande och kronor? 40 eller 300 miljarder om året?

Tror du mig inte? Men säg mig då, varför har inte ett rikt land som Sverige råd med fungerande rättsväsende och brottsbekämpning? Varför nekas sjuka människor sjukpenning av försäkringskassan? Det är notan för asylpolitiken som ska betalas. Men större delen av kostnaderna för invandringen dribblas bort i statistiken därför att de inte drabbar staten, men kommunerna.

Verkligheten hinner i kapp Sverige, säger den danske ekonomiprofessorn Torben M. Andersen:

“Tills nyligen gick till den svenska ekonomin under beteckningen tillväxtmiraklet. Årets prognoser tyder dock på att 2012 blir mer en mardröm än en dröm. Krisen har nått Sverige.

Ett tecken är den alltför höga privata skuldsättning som präglar den svenska bostadssektorn. I de flesta europeiska länder nådde bostadspriserna toppen år 2008. I Sverige steg de under hela krisen. De svenska bostäderna har därmed haft den största prishöjningen i Europa under de senaste tre åren.

Ett annat kristecken är nedgången i exporten. Först nu har den globala krisen på allvar satt sina spår. Detta gäller särskilt exporten till landets europeiska grannar. Det är intressant, eftersom det i hög grad var exporten som var den huvudsakliga orsaken till den svenska tillväxtmiraklet.”
Då uppställer sig frågan: är det rimligt att vi i Sverige i kristider använder så mycket pengar på invandrare?

Anhöriginvandringen ökar från 41.000 förra året till 60.000 i år. Häromdagen meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt och Migrationsverket att det nu ska bli lättare för anhöriga att invandra utan identitetshandlingar. Främst gäller det somalier och afghaner.

Arbetsmarknaden är stängd för analfabeter, så några pensionsräddare är det knappast tal om. Men att invandringspolitiken skulle ta hänsyn till arbetslöshet och sociala problem är otänkbart för Reinfeldt & Co. Det vore ju att gå Sverigedemokraterna till mötes.

Ett "flyktingbarn" kostar nära 6 miljoner om året:

Tidningen Riksdag & Departement nr 7/2012 upplyser att Riksrevisionen hittat intressanta fakta. I Sigtuna kommun kostar ensamkommande flyktingbarn 15.816 kronor – per person och dygn. Så räknar vi 15.816 kronor x 365 dagar och får fram siffran 5.772.840.


Varje ensamkommande sk ”barn” kostar Sveriges skattebetalare minst 1 900 kronor per dygn, 693 500 kr per år. Enligt Läkare Utan Gränser hade kostnaden för ett (1) ensamkommande barn tex kunnat rädda 69 350 barn per år från att dö i kolera.

Till Danmark kom under hela 2010 bara 680 “uledsagede børn”, skriver Snaphanen. I år väntas 3100 ensamkommande till Sverige enligt Migrationsverkets prognos.

Om det nu vore lika dyrt i hela Sverige som i Sigtuna skulle skulle det i år kosta skattebetalarna 3100 x 5.772.840 kr = knappt 18 miljarder för de ensamkommande.

Summan är naturligtvis överdriven, men ändå inte om man tänker på att det fortfarande finns ett stort antal från tidigare år som fortfarande är inne i systemet. Kostnaderna ökar sedan mångdubbelt till följd av den anhöriginvandring från olika islamiska länder som kommer i ynglingarnas fotspår. I de ensamkommandes fall är det ju inte frågan om barn, utan nio av tio är fullvuxna män som ljuger om sin ålder. Att inte lyfta fram vad de kostar vårt välfärdssamhälle vore hjärtlöst mot alla som drabbas av besparingar inom skola, vård och omsorg.

Riksrevisionens granskning av Migrationsverket kan man läsa här.
Kamelbilden är hämtad hos Snaphanen.
Migrationsverkets Bamsetidning för asylsökande barn:

21 Kommentarer:

Steve sa...

Jag har varnat folk (i områdesföreningen) för krisen som kan komma här, när både USA och EU hamnat helt under isen, ekonomiskt: Man ska inte ta lån nu, om det inte är nödvändigt.
- Men man har på något sätt inte fattat vad det är jag säger. Media säger ju inget sådant! Tvärtom, Obama är deras gullegris. Och EU -- klart att vi ska med i euron! Vi är ju bäst! Det vet alla politiker från Tokarp.
- Likafullt har vår ekonomiska politik sedan 90-talet varit mycket bra. Och (s) får, verkar det, en bra, realistisk ledning nu. Det kan klara sig!

Knute sa...

Ökad risk för autism i vissa invandrargrupper

En tidigare förklaring till överrepresentation av autistiska barn hos somaliska kvinnor har varit bristen på D-vitamin i det solfattiga Sverige, (och den heltäckande klädseln) men det nya siffermaterialet motsäger detta.

"Vi kan just nu bara spekulera om orsakerna, men vårt antagande är att omgivningsfaktorer som verkar under fosterlivet, som exempelvis stress, nya matvanor och infektioner, kan leda till utvecklingen av autism med inlärningsstörningar."

Inavel?

Hur som helst skapar det många nya arbetsplatser på vårdboenden med mera.

http://www.cisionwire.se/karolinska-institutet/r/okad-risk-for-autism-i-vissa-invandrargrupper,c9222840

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=4253&artikel=4980075

Anonym sa...

Man skall nog inte glömma rena nutritionsbrister. Alla som varit Afrika någon gång har slagits av att mannen gör väldigt lite medan kvinnan gör nästan allting. Hon bär på huvudet, hon hämtar vatten, tvättar, maler, lagar och kokar maten, gräver i jorden efter rotfrukter och sköter om hela hushållet.
Det är också väl känt att barn i Afrika ofta föds undernärda beroende på att mammorna arbetar väldigt hårt under hela sin graviditet. Och speciellt de sista tre månaderna skall fostren lägga på sig vikt, varför hårt arbete under denna tid kan vara skadligt. Dessutom bär dessa barn ofta på ärftliga sjukdomar (t.ex. sickle cell) beroende på malarians härjningar. Så det finns nog många orsaker.
/SB

Anonym sa...

Ja det är ju inte precis någon som har problem med kineser och andra öst asiater eller indier precis. varken andra typer av europer heller. skulle inte säga att spansktalande heller för mycket ljud omkring sig. Det är ju bara araber och sånt som håller på. Släng ut araberna så garanterar jag att kriminaliteten och våldsbrott + våldtäkter och sånt sänks enormt.

Spjutflickan sa...

Granne till asylcenter hittade 24 kreditkort, 4 plånböcker och 5 mobiltelefoner i sin häck
Det är lätt att förstå varför storfamiljer i underutvecklade länder skickar pojkar till Danmark för att ge dem och familjen ett bekvämare liv, men det är omöjligt att förstå att danska politiker vill göra Danmark till nedersta delen av näringskedjan.

Familj flyttade från Köpenhamn för att ge sina barn en trygg och lugn uppväxt - blev granne till asylcenter.

http://www.uriasposten.net/archives/34636

Knute sa...

Förstörandet av skattepengar har nått gigantiska proportioner. Summan för tio års omvårdnad för åtta årskullar "ensamkommande flyktingbarn" blir 350 miljarder kronor:

"Om man antar att ett 'flyktingbarn' har lite längre startsträcka än en genomsnittlig färdigutbildad, låt oss säga irakisk hjärnkirurg, och att arbetslösheten för unga är rekordhög, så räknar vi här med att det tar i genomsnitt tio år innan 'barnen' kommer i arbete och kan börja bidra till samhället."

http://verklighetenisverige.wordpress.com/2012/02/28/revision-av-den-uppskattade-kostnaden-for-de-ensamkommande/

Knute sa...

Över 400 barn och vuxna från Somalia väntar på att återförenas med anhöriga i Katrineholm, enligt kommunen.

http://svt.se/2.126262/1.2718841/katrineholm_kraver_statlig_hjalp_med_aterforeningar

Knute sa...

Här är bloggen Avpixlats bud på vansinnet i siffror:

Under 2011 kom 2 657 ensamkommande till Sverige. Skulle man använda Sigtuna som mall för hela riket blir det 2 657 x 5 772 840 = 15 338 435 880 kronor.

Den genomsnittliga kostnaden uppges dock variera mellan 3 000 och 6 000 kronor per individ och dygn. Räknat på 6 000 kronor blir slutsumman 5 818 830 000 kronor. Och detta är beräkningar exklusive övriga samhällskostnader, som tolkar, sjukvård, eventuell brottslighet etc.

http://avpixlat.info/2012/02/28/ensamkommande-vansinnet-i-siffror/

gäster sa...

Her har du en oprørende historie fra Kalmar. Et ensomtkommende barn (18 år) dyrker sex med en 12 årig pige på institutionen. Personalet tier.
Da sagen når frem til domstol, får det fremmed "barn" en "straf", der er meget mildere end straffelovens.

Læs på Thoralf blog:

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/january/ensamkommande-barn-domd-for-valdtakt-mot-barn.html

Knute sa...

En jämförelse:

Sveriges kommuner och landsting arbetar med ett projekt om kostnad per brukare. Inom ramen för detta har ett femtiotal kommuner tagit fram kost­nadsuppgifter per dygn inom särskilt boende. Dessa uppgifter visar att kost­nader per dygn i särskilt boende varierar från 1 237 kr till 1 803 kronor. I kostnaderna inkluderas ad­ministration, hälso- och sjukvårdspersonal samt lokaler.

Så, 1 803 kr för en pensionär i ett äldreboende. 16 000 kr för ett ankarbarn.

Det är så denna och tidigare regeringar behandlar svenskar i deras eget land jämfört med ankarbarn.

http://kentekeroth.se/2012/03/01/kostnaden-for-en-s-k-ensamkommande/

gäster sa...

Bidragsberoende Mahmuod vill hämta 9 barn + fru till Gotland

Precis som många andra araber saknar Mahmuod både asylskäl och arbete. Men eftersom han inte är svensk så får han ändå ca 9 000 kronor i månaden i bidrag i form av ”introduktionsersättning” från de svenska skattebetalarna, samtidigt som arbetslösa svenskar oftast får nöja sig med 2920 kronor i socialbidrag.

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7525133

http://www.friatider.se/mahmuod-vill-hamta-9-barn-fru-till-gotland

Knute sa...

En som kallar sig Hugin har skickat en kommentar som tyvärr kunde publicerats på grund av elaka och orättvisa anklagelser mot bloggförfattaren.

Hugin, för det första har du ett väldigt ovårdat språk. För det andra skaffa dig fakta. Du skriver gång på gång att det handlar om BARN!
Det är fel, de flesta är vuxna män som ljuger om sin ålder.

Knute sa...

Det är inte på grund av främlingsfientlighet som SD vill minska på invandringen, det är för att Sverige inte längre har resurser att ge invandrarna samma fullvärdiga liv som svenskar. Vill vi att vårt land ska bli som Rosengård? Ta inte in fler än som kan integreras.

Knute sa...

För att vara lite retsam mot Hugin citerar jag en blogg som skriver:

"Vi har alltså betalat upp till 5 100 kronor per dygn för att låta en somalier våldta en svensk flicka."

Det syftar på att en flicka blev våldtagen av ett ensamkommande flyktingbarn i Uppsala.

http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/03/02/flicka-valdtagen-av-flyktingbarn-media-morkar-rasismen/

Av de tiotusentals ensamkommande i Sverige är det naturligtvis en försvinnande del som våldtar. Men det är tråkigt att media inte rapporterar sådant av rädsla för att folk skulle bli främlingsfientliga. Sanningen är att folk blir mer främlingsfientliga av mediatystnaden eftersom de blir misstänksamma mot att överheten smyger på oss invandring och islam. Fakta kommer ändå fram, åtminstone så länge vi har ett fritt internet.

Knute sa...

Skriften på væggen: SD tredje største parti

Mens alle andre har kunnet se, at SD har potentiale til 15-20 % af vælgerne, har Reinfeldt klynget sig til utopisterne i Miljøpartiet, hvis partiprogram går ind for en feministisk global politik, en verden uden kunstige grænser, et verdensmedborgerskab og fri indvandring, frække Fredriks recept på at tage røven på Svensson og SD.

Den alliance har gjort den politiske tremmekalv, blindgængeren Fredrik Reinfeldt til Sverigedemokraternes bedste valgkort, og han fatter ikke en brik. Også han er en upolitisk politiker, hvis største evner ligger i at tyrannisere sine egne partisoldater. Ude på det fri marked, vil han før eller senere kollidere frontalt med virkeligheden.

http://snaphanen.dk/2012/03/06/skriften-pa-vaeggen-sd-tredje-storste-parti/

Ann-Marie sa...

Den nya adeln ska väl så klart få allt och så drar vi in på dom gamla och sjuka istället....

Knute sa...

Invandrare med förtidspension tiodubblat:

"Indvandrere fra ikke-vestlige lande fylder massivt i statistikkerne for førtidspensionister. 41 procent af de ikke-vestlige indvandrere mellem 55 og 59 år er således på førtidspension, mens samme tal for etniske danskere kun er på 13 procent."

http://www.b.dk/nationalt/indvandrere-paa-foertidspension-er-tidoblet

gäster sa...

Vilka vinner på en fortsatt kravlös invandringspolitik? De kriminella vinner... Mainstream media vinner i ett ökat antal Breaking News...

http://missionxp.webblogg.se/2012/april/nyheter-senaste-dygnet-massinvandringens-br.html

Knute sa...

Tvåtusen somalier i veckan är 104 000 per år...

Äntligen en vettig information om Sveriges sinnessvaga invandringspolitik! En grundlig redogörelse av den kända journalisten Julia Caesar på Snaphanens blogg:

http://snaphanen.dk/2012/05/27/sondagskronika-utanforskapet/

Anonym sa...

Vad kul nu får vi 100 000 nya somalier vad ska dom göra här vem skall betala deras uppehälle?

Knute sa...

Massinvandringen skenar bortom all kontroll, och nya rekord kommer att slås i år. Vi kan vänta oss ett insläpp av 200.000 utlänningar.

http://snaphanen.dk/2013/01/19/sondagskronika-samhallet-har-utvecklats/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.