08 mars 2012

"Ingenting bakom anklagelserna"


Stratfor är ett ledande privat-detektivfirma som beskriver sig själv som en slags "CIA-skugga."
I januari skickade deras chef e-mails till sina kollegor (Icke för publicering) där han skriver att vi (USA) har ett förseglat åtal vad gäller Assange.

Vid den tidpunkten arbetade justitiedepartementet med sin undersökning av Julian Assange för att han under de senaste åren släppt hundratusentals känsliga, statliga dokument. Ett åtal enligt Spionage lagen från 1917 , skulle vara den allvarligaste åtgärd som hittills vidtagits mot Assange och möjligen bana väg för hans utlämning till USA. (Assange är för närvarande i husarrest i Storbritannien och kämpar för att inte utlämnas till Sverige, med anledning av anklagelserna om sexuella övergrepp .)
Man är säker på att Sverige skulle utlämna honom till USA.

USA: s underrättelsetjänst, regeringstjänstemän och Stratfor personalen har fått Assagne på hjärnan. Hans namn förekommer 2102 gånger i deras e-post under de senaste två åren. Hatet mot Assange (och Bradley Manning, också) i den interna e-posttrafiken är intensiv:

En artikel i LRC angående Stratfor-posten är intressant.

Här är ett citat från Chris Farnham (Senior Watch Officer, Stratfor):
"För övrigt berättar en nära vän till familjen i Sverige, som känner flickan som anklagar Assagne, att det finns absolut ingenting bakom det hela, annat än åklagare som vill göra sig ett namn. Min vän talar snarare nedsättande om flickan som hävdar ofredande. Jag tror också att hela saken om våldtäkt är fel, för om jag minns rätt var våldtäkt aldrig beskyllningen.. "

Läsare av LRC har redan ansett anklagelserna som grundlösa. Farnham säger dessutom om Assange:
"Är det möjligt att återkalla någons medborgarskap på grund av att denne är en fullständig tjockskalle (egentligen dickhead) ? ... Om jag trodde att jag skulle kunna "stänga av" den där tjockskallen utan att åka fast (getting done?) tror jag inte att jag skulle ha så stort problem med det."
För mig låter det som han säger (i fantasi eller inbillning) att han skulle döda ("stänga av den där tjockskallen") Assange, om det inte vore för att han själv skulle straffas.

Men (och nu skojar jag inte ) är inte detta e-mail tecken på en terrorist konspiration? Nej, det kan det ju inte vara eftersom Assange är en skurk. Det är ett under att Navy Seals ännu inte ingripit och eliminerat honom.
Jag antar att man hellre väljer att tortera Assagne genom det "lagliga" systemet.

Michael S. Rozeff, LRC

1 Kommentarer:

Knute sa...

George Friedman, grundaren av Stratfor, kan se in i framtiden! Fascinerande läsning:

The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century (2009)

The Next Decade: What the World Will Look Like (2010)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.