26 april 2012

DNA: svenskarSkandinaverna har levt isolerade under en lång tidsperiod, ända sedan istiden. Haplogrupp I1 är ursprunget till att vuxna av nordeuropeisk härkomst kan smälta mjölksocker, liksom egenskaper som ljust hår och ögonfärg.

"Invandrare förde hit jordbruket" är dagens rubrik överst på alla svenska tidningars förstasidor.

Invandrare? Det hände ju för 5000 år sedan. Men det är klart, då måste vi som deras efterkommare vara positiva till dagens massinvandring, och inse att det inte finns några svenskar.

17 Kommentarer:

Anonym sa...

Om du har en chans att få läsa hela studien, och studien så som den slutligen blev är minst hälften så bra logiskt uppbyggd i sin bevisföring som det underlag som omfattade ytterligare några skelett som jag fick tillgång till härom året, så läs och förundras.

Ett av de mest intressanta forskningsresultaten det senaste seklet. Mycket pga att det bland de forskare som jobbat med detta och andra i deras närhet tagits fram metoder som säkerställer dna resultat på flera tusen år gamla skelett förutsatt att det finns dna att undersöka som inte konteminerats (ursäkta om jag stavar fel) i miljön de legat eller i laboratoriet.

brodeur sa...

Rubriken på artiekln är satt för att få en att tro att det var MENA och Afrikaner.................
Dåtida sydeuropeer tog med sig jordbruk.

Anmälan mot Migileak, jag ser en samordnad atack .....

Anonym sa...

Då är ju frågan: Hur länge måste jag ha bott i Sverige för att jag skall räknas som svensk och inte som invandrare?
5000 år är ju alldeles för lite tydligen, så det utesluter väl alla utom möjligen... Jag vet inte vad. Räknas ättlingarna i rent nedstigande led från de som följde tillbakadragandet av inlandsisen som svenskar?
Avvafaen. Hela världens befolkning är ju svenskar har jag läst.
Men eftersom mina föräldrar inte är födda i Sverige... Då kanske jag är lite svenskare än majoriteten?
Eller tvärtom?
Eller?
Nä, nu fick jag ont i huvudet.
"Förvirrad"

Anonym sa...

Fantastiska slutsatser av dessa forskare.
Människan har alltid vandrat omkring på denna jord.
Har man då funnit ett ställe man gillat så har man väl slagit sig ner.
Så det finns inga Svenskar.afganer,irakier,iranier egyptierchineser eller vad nu alla kallar sig.
Vi är ETT,ska det behövas forskare för att förstå detta.Relegioner och liknande skit är påhitt av såna vi idag kallar stollar.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det är bara en ursäkt för att få anledning att utplåna Sverige och plundra landet på dess naturrikedomar. Om inte vi finns så har vi ju heller ingen besittningsrätt och vem som helst kan kolonisera landet. Vilket är ju precis vad som de facto händer.

http://www.youtube.com/watch?v=EPJoiXRoaX4

Anonym sa...

@Anonym
Jag skulle vilja kalla religion som ett påhitt av lärda, skrivna för stollar..
Många tvistar t.ex. om det där med ätandet av gris.
I varma klimat var det dåligt att äta griskött då det förvarades i flera dagar, medan i kallare länder hade vi inte det problemet (sjukdomar som utrotade hela stammar)..
Att inte mörda är något många anser vara självklart, men förr i tiden var det vanligare med "An eye for an eye", något många lärda såg som fel, och hotade därför gemene man med guds vrede för att skrämma folk från mord och folk såg då att man behövde inte ge igen för gud ser dem, och de kommer få sitt straff efteråt..
Hela religionen bygger alltså på att de dumma folken måste uppfostras av de lärda, och för 2000 år sedan så kan jag inte säga att de hade fel.. Nu för tiden är dock religioner ett ont som inte släppt greppet om folk än, och därför tror många andra att det var skrivet av sk. stollar :)

Anonym sa...

Media begriper inte skillnaden mellan ras och folk.. Vad forskningen snarare säger är att Svenskar är resultatet av två närstående vita folk.

Anledningen att de valde ordet ras är för att de vill implicera att vi verkligen är "blandade" (som i typ "blanda opp") och att det egentligen inte finns något unikt Svenskt.

Ofta hävdar dom dock att det inte finns Svenskar, och absolut inte raser. Men nu finns båda magiskt igen. Tadaa! Och snart kommer de ännu en gång inte existera.

Kulturmarxisterna skulle kunna lära David Copperfield ett och annat. De kan trolla bort hela folk och all världens raser, för att sen trolla fram dom igen. Det ni!

Steve sa...

Ja, käre gudlöse Anonym 2 (du duger inte ens till att hitta en pseudonym), du kan prata om ”religion” (för stollar) hur mycket du vill; nu dör ni gudlösa ändå ut.
- Vart fjärde litet barn tar ni bort, 25%; i Kramfors 40,1% och i 22 progressiva kommuner 30% eller mer.
- Så nettoreproduktionstalet (som ska vara 1,0 för konstant befolkning) gick under 1 år 1968, och har i princip förblivit under. (1990-1991-1992 en hårsmån över, dock.)
- Och det är inte t.ex. våra somalier som ”tar bort” sina barn… Nej, siffran för riktiga svennar ligger nog en bra bit över 25%.
- Och visst: är man gudlös har ju tillvaron egentligen ingen mening…

Anonym sa...

Till @Anonym
Menar du på fullt allvar att alla Gudstroende människor är stollar som har blivit lurade av s.k. 'lärda människor'. Hur pass intelligent är en sådan ståndpunkt? Det finns ju mängder av människor som säger sig ha träffat Gud och samtalat med honom. Ljuger dessa? Och i så fall, hur vet du det?
/SB

Anonym sa...

Till @Anonym och till alla ateister som tror att all religiös tro är blind:
Sedan mitten på 1970-talet har man uppmärksammat människors upplevelser i samband med döden. Dessa har 9-10 gemensamma drag. Ett av dessa drag är att de döende möter en 'Ljusgestalt' som de kommunicerar med och som tycks veta allting om deras liv. Svårt att föreställa mig någon annan som kan veta allt om ens liv förutom Gud. Det har nu skrivits ett 20-tal böcker om detta av erkända medicinska vetenskapsmän med tusentals patienter inblandade.
1982 gjorde Gallup-institutet en bred undersökning över hela den amerikanska kontinenten (100.000 intervjuade, 2.000 i varje stat) och fann att 5 % (=8 miljoner) av den vuxna amerikanska upplevt något eller flera av dessa drag. En tredjedel av dessa (=2-3 miljoner) uppgav också att de mött denna ljusgestalt (=Gud?), kommunicerat med honom och fått en återblick över sitt liv. Ateisterna pratar ofta om vetenskap som någonting som måste vara 'upprepningsbart', och det ligger förstås mycket i det. Men jag har svårt att tänka mig någon annan vetenskaplig undersökning där lika många människor kunnat upprepa samma observation. Att detta möte med Gud inte ändå erkänns som ett möte (Demokratibloggen?) beror naturligtvis inte på att observationerna inte gjorts och att de är hur upprepningsbara som helst, utan på att denna extremt frekventa upplevelse ligger utanför det nuvarande vetenskapliga paradigmet. Endast därför motsätter man sig detta och finner på den ena krystade bortförklaringen efter den andra.
/SB

Anonym sa...

Är det alltför krystat att tänka sig att det är den döendes egen hjärna som spökar? Där finns ju all information lagrad.

Tilda

Anonym sa...

Tilda
Jag vill inte påstå att din förklaring är särskilt krystad, men inte heller särskilt insiktsfull. Det är ungefär det första man tänker på när man stöter på fenomenet och jag har själv hyst denna åsikt innan jag började undersöka ämnet närmare. Och ingen av de professorer i olika medicinska discipliner t.ex. psykiatri, kardiologi, barnmedicin, anestesi och intensivvård, röntgenologi och även psykologi, kommer till din slutsats, även om de också började i denna ända, att döma av deras förord till sina böcker.
/SB

Anonym sa...

Tilda
Titta på detta YouTube-clip. Det rör sig om en mycket välkänd amerikansk hjärtkirurg som efter en lyckosam operation inte kan få patientens hjärta att slå igen (patienten kan inte komma "off bypass") och som efter åtskilliga timmars försök med alla tillgängliga medel och droger ger upp och förklarar patienten död. Det bestäms att patienten skall obduceras eftersom han "dött" på operationsbordet varför man inte syr ihop honom utan bara hjälpligt drar ihop bröstkorgen med några ståltrådar då den döda patienten ändå skall obduceras, efter att ha dött"på bordet". Allting stängs av, hjärt-lungmaskin, respirator, droger, vätskor etc. men man bryr sig inte om att stänga av registreringen via EKG, ultraljud av hjärta, blodtryck etc. Efter 20-25 minuter utan hjärtslag och utan andning börjar patientens hjärta plötsligt slå igen och han blir senare helt återställd utan några som helst hjärnskador (???!!!) och vaknar på intensiv-vården efter 1-2 dygn. Och då berättar han att han sett alltihop uppifrån taket under den tid då hjärtat stod helt stilla (=hjärnan utan blodcirkulation). Fascinerande berättelse och helt obegriplig utifrån konventionellt medicinskt perspektiv.
http://www.youtube.com/watch?v=JL1oDuvQR08
/SB

Anonym sa...

Tilda
Även om jag föredrar ateister hundrafaldigt före förespråkare för Islam så anser jag att den nya ateismen spelar en väldigt dålig roll i världen idag. Företrädarna är aggressiva, arroganta och intoleranta och vill ersätta den kristna trosuppfattningen med sin egen ateistiska trosuppfattning. Och deras negativa inflytande förstärks av att de splittrar och försvagar motståndet mot Islam.
Det som människor nära döden berättar slår emellertid undan fötterna för den ateistiska trosuppfattningen. Berättelserna visar att även när hjärnan inte har någon som helst blodförsörjning och hjärnan således inte fungerar (som i fallet ovan med hjärtkirurgen) så kan ändå medvetandet (=sinnet, själen, "the mind") uppleva, tänka och minnas från ett perspektiv utanför kroppen. Kort sagt: medvetandet (=sinnet, själen, "the mind") kan göra allt det som vi tillskriver hjärnan trots att hjärnan bevisligen inte fungerar. Det finns alltså ett själsligt element som inte är materia. Om nu den enskilda människans medvetande kan göra detta utan att människorna i rummet kan se eller uppleva detta medvetande (det som buddhisterna kallar 'det vattenklara genomskinliga medvetandet'), vad är det då som talar emot att ett större medvetande (Gud) kan finnas i rummet?
/SB

Anonym sa...

Fascinerande, visst men bara för att någonting händer som vi inte kan förstå bevisar ju inte att det finns en gud. Allt det bevisat är att vi inte är kapabla att förstå allting.
Nu finns det ju dessutom de som påstår att om man injicerar Ketamine kan man framkalla alla de upplevelser som "nära-döden" patienter berättar om.
http://www.mindspring.com/~scottr/nde/jansen1.html

Tilda

Anonym sa...

Tilda
Du skulle nog ha läst den artikel du refererade till innan du presenterade den för din mot-debattör och övriga läsare. Hade du gjort det hade du märkt att författaren för länge sedan tagit avstånd från de åsikter han där presenterat ("matter over mind") och mera gått över till motståndarsidan ("mind over matter"), dvs. ståndpunkter liknande mina. Hans egen internetsajt, som artikeln presenterades på stängdes ner 1996. Nu skriver författaren att han redan två år innan artikeln lades upp hade bytt åsikt och att artikeln inte alls speglar hans nuvarande åsikter.
Man måste också påpeka att trots att artikeln har karaktären av en "review" (dvs. översiktsartikel) så fick han den aldrig publicerad i en etablerad vetenskaplig tidskrift. Därtill är den alldeles för dålig (dessutom full av stavfel) och har mera karaktären av att 'strö lärd sand i ögonen' på läsarna.Trots detta har sajten sedan 1996 besökts av 681.892 personer, som sökt stöd och tröst i de prematura åsikter som författaren lämnat för 18-20 år sedan. Och du är en av dessa. Detta är verkligen att gripa efter ett halmstrå och blir ganska "krystat". Håller du inte med?
/SB

Anonym sa...

Jag söker ingen tröst. Allt jag ifrågasätter är hur man kan bevisa Guds existens bara för att man inte förstår vad som händer runtomkring en.
Jag ser dig inte heller som en "motdebattör".
Tilda

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.