15 april 2012

Obamas egna själviska intressen

Obama är i Colombia för att representera sitt land och han använder tillfället (och skattepengar) att göra valkampanjtal och attackera Romney

Hans tal är i ett nötskal ger förklaringen till varför Obama motsätter sig, att de som röstar i politiska val måste identifiera sig med foto för att bevisa att de är medborgare och har rätt att rösta.

Obama sade att Mitt Romneys stöd för Arizona tuffa invandringslag är "mycket besvärande".

"Vi har nu en republikansk kandidat som tycker att Arizonas lagar ska vara en modell för landet. . . och det är lagar som potentiellt skulle tillåta att någon stoppas och plockas upp och tillfrågas om sitt medborgarskap bara byggt på ett antagande ", sa Obama under en intervju i Cartagena, där presidenten deltar i Summit of the Americas.

Denna tredagars resa ger presidenten möjlighet att visa sitt intresse för regionen och ställa in sig med Latino-väljare här hemma. Deras stöd kommer att bli avgörande i det kommande valet. Obama vann en majoritet av Latinos vid valet 2008 och hans kampanj hoppas på liknande resultat i november.

Och om han blir omvald, lovade Obama att ta itu med invandringsreformen.

"Jag kan lova att jag kommer att försöka göra det under det första året av min andra mandatperiod. Jag kommer att försöka även det här året ", sa Obama.
Under hans kampanj 2008 lovade dåvarande kandidat Obama att producera ett förslag till invandringsreform inom ett år av mandatperioden. "Problemet nu," säger presidenten, "beror på motstånd från Republicans."

"Utmaningen vi har angående invandringens-reformen är mycket enkel. Jag har en majoritet av Dems. som är beredda att rösta för det, men jag har inga Republicans som är beredda att rösta för det
Vad vi behöver är antingen en förändring i Congress eller så måste Republicans ändra sig, och jag tror att det måste vara en viktig debatt i hela landet", sade han.

-------

Påpekas bör att Arizona följer enbart föreskrifter enligt existerande Federal lag 287(g) som står angivna i mina immigrationsdokument och alla andras, som på legal väg kommit in i landet.
"Vi måste bära med oss handlingar som styrker att vi är här på laglig väg om vi blir stoppade i samband med brottslig verksamhet."

Två tredjedelar av USAs befolkning stöder Arizonas lag

Obama är panikslagen eftersom han har förlorat väljarstöd i rasande fart och de "oberoende" som gav honom presidentskapet, har nu knuffat ner honom från piedestalen.
De enda han har kvar är snart bara de som röstade på honom för hans utseendes skull. De som gillar honom för att han ser ut som de.
Han behöver locka och lura alla Latinos att han verkligen bryr sig, så att de röstar på honom till hösten.

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Jag måste medge att jag känner mig mycket ängslig inför nästa val. Den mannen har ju redan ställt till med så enormt mycket elände att jag är livrädd för honom. Det värsta är hans ohederlighet och hans dolda agenda. Och han kommer att locka till sig många fler än de 13% svarta.
/SB

Anonym sa...

Folk borde fatta att om det blir en konservativ mupp från yttersta högerkanten att det kommer gå käpprätt åt helvete för USA.

Berit sa...

Anonym, vilken kanditat är det? och om så vore kan du förklara dig lite närmare om varför det skulle gå käpprätt. Vart går det nu,i Obamas regi, tycker du?

Demokratbloggen sa...

Jag känner mig också ängslig inför valet, för det som händer i Amerika påverkar Europa i mycket hög grad och i kanske ännu högre grad Sverige.

Men vad betyder kongressvalet som hölls 2010? Är det inte så att presidenten måste rätta sig lite efter vad kongressen säger? Jag har för mig att man har fått in många Tea-parties där.

Berit sa...

I viss mån har de haft inflytande, men jag kan nämna Tea-party medlemmar som efter att de valts in har korrumperats och svängt. Republicans har majoritet i The House men inte i Senate men vi ska också komma ihåg att "elefanterna" inte är mycket bättre när det gäller byråkrati, regleringar, subventioner...de har bara andra intressen de favoriserar och andra intressegrupper de håller om ryggen, och de allra flesta är lika angelägna som Dems. att smörja sina väljare med skattefinansierade projekt för att bli omvalda.

Anonym sa...

intressant om den sista sovjetstaten sverige:

http://www.cbn.com/cbnnews/world/2012/April/Swedish-Home-Schoolers-Flee-Parental-Inquisition/

Steve sa...

Romney leder i sista mätningarna (48–44, 46–44) mot Obama. Tidigare har han inte gjort det. Men då fanns ju andra (tänkbara) republikanska kandidater. (RealClearPolitics)

Peter sa...

"Anonym sa...
Folk borde fatta att om det blir en konservativ mupp från yttersta högerkanten att det kommer gå käpprätt åt helvete för USA."

Typisk kommentar från en vänstermänniska eller utraliberal. Det räcker att man står till höger om, säg Kristdemokraterna, för att bli stämplad som högerextremist.

Om nu "anonym" råkar vara vit så kanske anonym ska fundera på att antalet vita människor både i USA och i Europa kommer att minska radikalt i förhållande till andra grupper om inget görs. Redan nu utsetts vita människor både för diskriminering (via kvotering) och mer våld. Så ställ dig frågan hur världen kommer att se ut om 50 - 100 år, om denna trend fortsätter. Är det en sådan värld du vill lämna över till dina efterkommande?

Utfallet av valet kommer att bero på hur många hispanics och blacks som lockas till valurnorna. Själv ser jag mörkt på framtiden.

Steve sa...

Lord Nazi…r, livstids-peer (från Kashmir) i överhuset, satsar nu tio miljoner pund (100 miljoner kr) som belöning för den som tar Obama tillfånga.
- Detta sedan USA lovar ge tio miljoner dollar åt den som hjälper till att fånga paki-jihadisten Hafiz Muhammad Saeed.
- Löftet gavs vid en konferens i den pakistanska staden Haripur. Han lovade att uppfylla det, även om det innebar att han måste sälja sitt hus.
- Detta rapporterades i paki-dagstidningen The Express Tribune. (MEMRI via NRO Corner)

Steve sa...

Nästan hälften (48%) av britterna ”funderar allvarligt” på att flytta från UK, visar en survey för The Sun
Levnadskostnaderna, vädret, arbetslösheten och kriminaliteten är de vanligaste skälen.
På frågan när folk skulle få flytta till UK svarade 50% att utlänningar ibland skulle få komma för att få arbete.
Men 38% sade att det aldrig borde tillåtas.

Anonym sa...

Om Obama får styra fyra år till så kommer USA att lägga sig ned och självdö i lugn och ro. Med en galen mupp som verkligen tror att han är utsänd av gud så kommer det ske med en jävla smäll. Smällen kommer påverka oss långt mycket mer...

Peter: Du är ju rasist. Det är inte jag. Jag bryr mig inte ett skit vilken färg människorna har om 100 år eller 1000 år eller whatever...

Peter sa...

Där kom rasistkortet, Anonym - det optimala beviset på att man inte har något att komma med ...

Men vad händer om tillräckligt många människor med annan färg verkligen är rasister? Och det blir ju inte bättre av att media och politiker hetsar mot vita; nu senaste beträffande Zimmerman (som inte ens var "helvit").

Vad jag ville säga är att om det verkligen blir på det sättet, så hjälper det inte om ditt barnbarn om 70 år säger "Men sluta slå mig, jag gillar ju olika!". Svaret kan bli: "Men det gör inte vi!"

Är det något som jag tycker är patetiskt så är det vita människor som har "white guilt". Tester har faktiskt visat att västerlänningar är MINST främlingsfientliga. Det beror på att vi byggt upp en demokrati med stor social tillförlitlighet.

Ställ dig då frågan, ännu en gång, Anonym: Vad händer om 50 - 100 år när antalet vita har reducerats kraftigt och andra grupper ökat markant och media fortsätter att hetsa mot vita?

Anonym sa...

Ja Peter. Om man sätter mer värde i en hudfärg så är man rasist. Det är inte ett kort, det är ett konstaterande.

Media hetsar inte mot vita, de vill inte hetsa mot färgade och muslimer. Det är en jävla skillnad. Vad händer om 50 -100 år? Inte ett skit förmodligen. Det där ni på extrema högerkanten mumlar om är inte på något sätt faktabaserat eller forskningsbaserat utan bara en känsla.

Berit sa...

Anonym och Peter, hittills har ni med tvekan klarat balansgången; var försiktig så fortsätter jag att lägga ut era kommentarer . Inga personliga påhopp när argumenten tryter!
Anonym, ser du problemet med att inte hitta en signatur för dig själv? Jag vet således inte om det är en och samme "anonym" som skrivit hittills och som inte i så fall svarat mig på de allra första frågorna jag ställde.

Peter sa...

Snälla Berit - jag bara uttrycker min oro inför framtiden och det blir ju inte bättre av att media hetsar på västerlänningar.

OK, anonym - då är svensk media och politiker rasister eftersom de uppenbarligen sätter mer värde på en invandrare än en svensk. Bra att vi fick det klart för oss!

Anonym sa...

SVD anser det "hårt", att vilja ha gränser och vilja stoppa illegal invandring. I Sverige saknar media verkilghetsförankring kanske eftersom vi vant oss vid att ha vidöppna gränser och vi släpper in alla som söker asyl och de som inte söker asyl. Alla får komma in i gränslösa Sverige även livsfarliga galningar, ingen får sin bakgrund undersökt i dårarnas paradis som SVD vill ha även i andra länder.

/peter a

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.