10 april 2012

Samtalet

Den STORA kontroversen under helgen har varit "John Derbyshires Samtal" som orsakade att han blev avskedad från National Review.
Det samtal som de allra flesta föräldrar i USA, svarta som vita, har med sina barn i början av tonåren. - och nej, det är inte om blommor och bin. Även om anledningarna kan vara lite olika, går det i stort ut på att en grupp svarta tonårsgrabbar betyder problem.... gå över till andra sidan gatan eller vänd och spring.

Hela Derbyshires tal finns här. Jag väntar medan ni läser.
------
Derbyshire skulle inte våga skriva en artikel som denna utan att stödja sig på mängder av undersökningar och statistik.
Hittar ni några påståenden som ni tror att ni kan utmana på objektiva grunder? Jag hittade inga.

Justitieminister Eric Holder, kallade det amerikanska folket " en nation av fegisar" när det gäller att öppet diskutera frågan om ras (2009)
"Även om denna nation är stolt över att vara en etnisk smältdegel, har vi alltid varit och fortsätter att vara en nation av ynkryggar" sade han.

Under de politiskt korrekta senaste 30 (?) åren har vi fokuserat på att indela samhället i mängder av specialgrupper som alla tycks vara offer för orättvisor. I första hand har man krävt särskild behandling och rättigheter för dessa offer-grupper. Finns det fog för det?

Man kan inte utmana det som hålls heligt i ett samhälle utan att bli utfryst. Det är en absolut sanning som gäller för alla folk och tider (och därav Derbyshires avskedande)
Det viktiga i frågan är inte detaljerna i skillnaderna mellan raser och grupper utan om man tillåts diskutera möjligheten att sådana skillnader kan finnas.

Men det är tabu att diskutera:

Om amerikanska svarta, som en statistisk grupp är mindre intelligenta och / eller mer benägna till laglöshet än icke-svarta;
Om amerikanska Hispanics som en statistisk grupp, är mer benägna att bilda våldsamma gäng än icke-latinamerikaner;
Om amerikanska homosexuella, som ett statistiskt grupp, är mer benägna att sexuellt trakassera minderåriga än heterosexuella;
Om amerikanska muslimer som en statistisk grupp allmänt främjar globalt införandet av sharialagar och att förpassa icke-muslimer att dhimmi status;
Om amerikanska kvinnor, som en statistisk grupp hyser en känsla av missnöje mot "patriarkatet" och tror att amerikanska män arbetar för att "förtrycka" dem;

OBS! att det är ordet "OM" som är det viktiga här.
Om det verkligen är så, är det socialt, ekonomiskt och politiskt skadligt att låtsas annat.
Förespråkare för båda utvärderingarna måsta få lägga fram objektiva fakta för sina påståenden och presentera dem för öppna undersökningar ... men det har aldrig ansetts acceptabelt. (och objektiva fakta krävs av kommentarer till denna artikel också!)

Det viktiga är egentligen attityder, kapacitet, begränsningar.... och framför allt beteenden av dessa statistiska grupper. Om det finns verkliga, betydande skillnader, särskilt när det gäller frågor som intelligens och benägenhet att begå brott, gör man nationen en björntjänst genom att vägra se det.

28 Kommentarer:

Errbe sa...

Du är ju riktigt förståndig, Berit !

Berit sa...

Tack Errbe, det kallar jag objektiva fakta :0)

Anonym sa...

USA och Sverige är ungefär lika korkat
Men det är mindre våld i Sverige och vi har allemansrätten - så faktiskt Sverige är bättre än USA !

Steve sa...

Nja. Hudfärgen avgör inte vem man blir. ”Kulturen” är viktigare. Omgivningen.
Och de första åren är viktigast. När man är fem-sex, har redan många grundvärderingar lagts fast.
- Av svarta barn bodde 2010 39% med båda föräldrarna. 1970 var det 59%.
(För vita var siffrorna 75% och 90%.)
- År 2008 föddes 71,8% av svarta barn av en ogift mor. År 1980 37,5%.
(För vita var siffrorna 35,7% resp 5,5%.)
Källa: World Almanac 2012
- Mitt intryck är att de svartas ’moral’ började falla utför kring 1970. Det kan inte vara genetiskt. Vad hände i deras kultur? Varför övergav de den traditionella moralen?
- I det gamla Afrika avrättades man (ok: kvinnan) för barn utanför äktenskapet.
- Jag har en släkting med Downs. Han är snarast mer moralisk än vi andra.

Anna sa...

Det moraliska förfallet började väl när de ekonomiska incitamenten för kvinnor att ensamma ta hand om sina barn blev allt viktigare.
En man i familjen= inga bidrag. Ensamstående= bidrag.
Ni som vet mer om USA kan kanske säga vad ni tror.

Knute sa...

Från bloggen 476:

I Derbyshires artikel finner man en länk till en artikel om svartas fientlighet mot vita.

Eftersom jag gillar jazz och Miles Davis, så fäster jag mig särskilt vid följande citat:

"If somebody told me I had only one hour to live, I'd spend it choking a white man. I'd do it nice and slow." ["Miles Davis Can't Shake Boyhood Racial Abuse,"Jet, March 25, 1985.]

Kahlid Abdul Muhammed (former assistant to Louis Farrakhan — current leader of the New Black Panther Party):

"Look at the movies they make about us, black people killing black people. Let's make some revolutionary movies where we kill white people in the movie. Kill 'em so hard you have to cover up your popcorn from the blood spraying out of the screen."

Det ironiska med sista uttalandet är att man som vit irriterar sig på hur Hollywood och amerikansk TV undviker att ha svarta skurkar; de flesta är vita och ser ut som arier.

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2012/04/john-derbyshire-i-blasvader.html

Berit sa...

Till Anonym ovan:
Viktigt är att antalet brott i USA stadigt minskat under de senaste 48 åren men att det går åt motsatt håll i Sverige.
Törs man diskutera anledningen?

Hur allemansrätten kommer in i bilden fattar jag inte.

Cello Jr sa...

Senaste om Derbyshire:

I may give up writing and work as a butler

Steve sa...

I vår katolska församling är afrikaner (från Afrika!) rätt många. Och jag kan inte se att det är något problem där. Att de skulle ha sämre moral än andra förefaller mig orimligt. (Där ligger nog många svennar mycket lägre ner.)
- Problemet med USA:s ”svarta” är väl att de alltid -- sedan 1600-talet -- varit en underklass. Slavar, länge. Och de har lärt sig att ”de är mindre värda”.
- Derbyshire talar om deras ”lägre intelligenskvot”. Sorry, men IQ beror (till stor del) på omgivningen. Vissa kunskaper ger poäng, andra inte. Och grunden där läggs tidigt, hos individen.
- I fråga om råden som Derb ger sin dotter, skulle väl en svensk far annars kunna säga i princip detsamma till sin dotter, om muslimerna: ”Var vänlig, förstås, men akta dig för nära relationer. Ge dig inte in i Rosengård. Framför allt, låt bli att gifta dig med en muslim. Riskerna är för stora."
- Men en klok far skulle förstås aldrig ge publicitet åt sådana råd: Muslimer får man inte tala illa om, i Sverige av idag. Men problemen kvarstår! (Läst ’Gömda'?)

Berit sa...

Steve, Derbyshire talar om IQ men han ger sig inte in på någon analys varför. Många har gjort det men det var nog inte hans avsikt. Han bara konstaterat "att" ....visar statistik på det ... och lämnar öppet för var och en att leva med det.
Om det är som du tror att svarta känner sig "mindre värda" måste det ju förvärras av att politiker underblåser det med kvoteringar och extra poäng till intagning till universitet om man har mörk hudfärg och ger subventioner till företag som skriver kontrakt med minoritetsfirmor. Till vissa statliga entreprenörsprojekt har dessutom svarta företag företräde. Det är verkligen att försöka leva kvar i slavmentaliteten att inte tilltro folk att vara bra nog att konkurrera genom sina meriter.

Steve sa...

Svarta jazzmusiker som på 30-talet kom över till Europa slog ju av atmosfären; de var inte underklass längre. Duke Ellington var i Stockholm kring 40-årsdagen 1939, och fördes runt på fina ställen av sin manager, en adelsman; det tar någon sida i hans memoarer.
- Själv tror jag den svarta kulturen (i USA) kom på fel spår när man kring ”1968” började tycka synd om sig själv. Och ännu mer när man släppte kraven på ”självdisciplin”.
- Men se t.ex. på Condoleezza Rice (f 1954). Hennes far fick inte bli Democrat 1952, i Alabama (Jim Crow-lagarna). Men han -- och hon -- växte med motståndet.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vad jazzen beträffar så gick det en dokumentär-serie om den för ett tiotal år sedan ungefär. Minns inte exakt när men det kom en annan serie om soulen ett par år senare, så det kan nog vara någonting ditåt. En sak som jag burit med mig sedan dess, nu var det kanske inte alltid musikerna själva som berättade, eftersom många av dom redan då var döda, utan familjemedlemmar, vänner, kolleger, skivbolagsfolk och liknande och givetvis nån enstaka då levande artist. Vad som kom fram var att det var annorlunda att turnera i Europa mot hemma i USA. Här kunde dom sitta var dom ville i bussarna, slippa gå in genom köksingången på klubbar och hotell. Dessutom blev dom respekterade som musiker och människor, inte som en hudfärg. Det gällde tydligen även mitt under brinnande kriget! Men sådant får man aldrig läsa och höra om numera. Vilket är fullt förståeligt om man är medveten om kulturmarxismen. Enligt dessa dogmer så är det ju bara vita som är onda och rasister. Vi är ju nazister hela högen, så då går det väl inte ihop med att kända svarta artister lirade i t ex Paris mitt under världskriget. Det har ju visserligen ryktats om att nazisterna inte direkt var överförtjusta i "neger-jazzen" men den var tydligen inte förbjuden heller, utan tolererades om än lite motvilligt.

Cello Jr sa...

En vit trettonårig elev i Kansas vill svara på den svarta lärarinnans fråga under en lektion om afro-amerikansk historia, och får svaret: Hur kan du veta något? Du tillhör inte vår ras!

Lite senare tänder några svarta tonåringar eld på honom och skriker du får vad du förtjänar "white boy".

Om en svart tonåring mördas eller antas ha blivit mördad, så blir det en världsnyhet. (Fallet Tayron Martin)

Varför underlåter massmedier både i USA och i Sverige att rapportera denna händelse?

http://www.americanthinker.com/2012/03/was_boy_in_kc_fire_attack_a_victim_of_his_schools_racist_teaching.html

Eller denna händelse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wichita_Massacre

http://en.wikipedia.org/wiki/Murders_of_Channon_Christian_and_Christopher_Newsom

Jämför detta med uppnärksamheten och indignationen i fallet Rodney King och fallet James Byrd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rodney_King

http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_James_Byrd,_Jr.

Hur ser du ut i Europa?

Är samhället partiskt i fråga om hatbrott även här? Vad hade hänt om den där 61-åringen i Kortedala varit invandrare och tonårsgrabbarna svenskar? Hade man inte automatiskt kallat det ett rasistbrott?

Sedan har vi judarnas situation i Malmö. Angår det även icke-judiska svenskar, detta invandrarvåld mot stadens judar?

Eller tänker vi att antisemitismen aldrig kan övergå i anti-vit rasism? Svar: det har den redan gjort.

Ändå är det som om det inte angick oss. Som om vi och våra barn och barnbarn aldrig kommer att utsättas för strukturell rasism
i ett framtida Sverige. En strukturell rasism som redan finns i form av instegsjobb och gratis körtkort för invandrare.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom svarta är extrema rasister, mycket mera än vad vi vita är det. Inom den vita gruppen är det mer enstaka och enskilda individer medan man inom den svarta gruppen mer kan dra kammen över dem. Där är det snarare tvärtom enstaka individer som inte är det. Syftet är också klart uttalat. Man kämpar inte efter rättvisa eller jämlikhet som vi gjorde. Att utrota den vita rasen till siste man är deras slutliga mål. Jag är övertygad om att det bara kommer bli värre. Det som idag sker i Zimbabwe och Sydafrika, kommer snart ske även i Nordamerika och Europa. För nu börjar dom bli riktigt starka, organiserade och numerären skjuter i höjden. Det värsta är, som vi har sett från SA och andra ställen, är att dom inte nöjer sig med att sätta en kula i skallen på sina offer. Nej, dödsprocessen skall vara så utdragen och plågsam som möjligt. Man hackar sönder folk med machetes, sätter ett bildäck runt halsen och tuttar fyr. Hudflänger folk och allt möjligt vidrigt och det gäller även barn. Detta är alltså den fiende vi har att göra med. När sådant börjar hända i städerna, får ni helt enkelt bara dra till skogs, för det kommer inte gå att leva i städerna. Varje dag kommer bli en kamp för att behålla livet. Dom kommer att döda er om dom får syn på er bara.

Sabrina sa...

Robin: Det var det mest rasistiska jag någonsin läst. Du anser alltså att det finns en konspiration av alla som inte är vita att ta över världen? Ja eller nej?

Anonym sa...

Sabrina
Tyvärr tror jag att Robin Shadowes har rätt. Om vi gör en återblick på historien så är den fylld av de mest bestialiska dåd från människans sida. Det har alldeles nyligen gått en serie på TV om antikens världar där man blir varse detta, babylonierna, assyrierna, perserna, grekerna, romarna och därefter muslimerna i följd efter varandra. I alla dessa samhällen fanns och finns en otrolig grymhet. Man högg huvudet av fienderna, man flådde dem levande, man korsfäste dem, man stenade dem till döds etc., etc. Till och med i ett land med så gott intellektuellt rykte som Grekland utgjorde slavarna sex sjundedelar av befolkningen. Dessa ägde man och kunde döda när som helst, ungefär som man slaktar en gris idag. Likaså ägde man sina barn och sin hustru, vilken kunde dödas utan bestraffning om hon gjort sig skyldig till "äktenskapsbrott". Och vi vet ju alla idag vad det betyder. Den stora skillnaden inträdde med Jesus Kristus. Detta är naturligtvis svårt att smälta för en del, men icke desto mindre sant. De kristna friköpte slavarna eller släppte sina egna fria (och gör så än idag i t.ex. Sudan), kvinnan och barnen befriades från husbondens övermakt, tyranni och godtycke, man motsatte sig gladiatorspelens grymheter (som varat i 600 år) i vilka människorna miste sina liv om publiken visade "tumme ner", man tog hand om de bortstötta barnen och byggde barnhem, hem för åldringar, sjukhem, sjukhus, med fara för eget liv vårdade man smittkopps- och pestsjuka, man motsatte sig aborter (som var livsfarliga för kvinnan) och spädbarnsdråp (extremt vanligt), man utvecklade musiken (kyrkomusik, Bach, Mozart, etc.) och vetenskapen. Kort sagt den humanism, den kultur och det välstånd västerlandet har idag är till hundra procent en effekt av det judeo- kristna synsättet. Det skall man ha i åtanke när man bedömer andra kulturer. Därför att när man lämnar judeo-kristendomen kommer man att vara tillbaka där man var innan Jesus Kristus. Ja, till och med ännu längre tillbaka eftersom Islam är en tillbakagång i förhållande till rättsförhållandena i det romerska samhället. Sekularisterna å andra sidan hävdar gärna att allt detta är ett resultat av "Upplysningen" på 1600-1700-talet. Kan någon då upplysa mig om vad det var som "Upplysningen" lyste upp förutom det som alla de djupt religiösa vetenskapsmännen åstadkommit i sin iver att "ära Gud" (t.ex. Newton, Galilei, Kopernikus, Kepler etc., etc.).
Vi kan ju titta på de samhällen som tog avstånd från judeo-kristendomen, det nazistiska och de kommunistiska. Resultat: 262 miljoner dödade av sina egna ateistiska regeringar. Det mest fasansfulla är naturligtvis det som hände i Kambodja 1975-78.
Och då är de så här: 1924 (vid Lenins död) utgjorde kommunisterna 0,5 % (≈480.000) av Sovjets befolkning. Ändå kunde denna lilla minoritet inom mycket kort tidsrymd ta ett stryptag på hela befolkningen och mörda var 4:e människa. Pol Pots anhängare var också en minoritet men lyckades ändå inom 3 år mörda var 3:dje-4:e kambodjan. Det vi har framför oss kan vara något liknande. Jag är övertygad om att den absoluta majoriteten av de svarta amerikanerna (och många vita) kommer att konvertera till Islam (Svarta Pantrarna leds idag av en medlem of Nation of Islam). Bibeln talar t.ex. om "Det Stora Avfallet" från kristendomen under denna tid - och det är också det vi ser. Min personliga farhåga är idag att det hela skulle kunna få samma snabba förlopp som i Kambodja fast nu inte i lokal utan i global skala. Så jag tror inte att du skall ägna dig åt att kalla alla som oroar sig för "rasister". Oron är välgrundad, det kommer du säkert snart att få erfara.
/SB

Knute sa...

SB, för att dina kloka ord inte ska försvinna för fort i bloggströmmen publicerar jag dem här:

http://canuteocean.blogspot.se/2012/04/kalla-inte-alla-som-oroar-sig-for.html

Robin Shadowes sa...

@Sabrina. Jag har sett videor och foton av svartas våld mot vita och svartas våld mot andra svarta. Vilket var just sådana vidrigheter jag nämnde i förra inlägget. Så bara det faktum att man exponerar sådant där gör mig till rasist? Tänker inte svara på din fråga, bara avsluta med att säga, fy fan vilken vidrig människa du är, om du ens kan räknas som människa. För sanningen är att DU är mycket väl medveten om svartas våld mot vita men väljer att blunda för det, därav fy fan-kommentaren.

Anonym sa...

Knute
Jätteglad att du tycker så. Känner mig hedrad.
/SB

Steve sa...

Från Nordisk Familjebok ’Ugglan’, ’Frankrike’, sp 1152 f:
Franska revolutionen inleddes 14 juli 1789 med att ’pöbel stormar Bastiljen’.
- Juli 1790: Katolska kyrkan ges ny författning av nationalförsamlingen. Prästerna blir revolutionens fiender. Prästerna förs (1792) till läger i Paris närhet.
- Sep 1792 ’Les massacres de septembre’ (misstänkta kungavänner)
- 21 sep 1792 Republik införs; kungen dödsdöms; avrättas 21 jan
- 1793-1813 krig mot övriga Europa
- 22 sep 1792 Ny tideräkning; kristendomen avskaffas; dyrkan av Förnuftet införs.
- 6 apr 1793 ’Comité de salut public’ tar all makt; Robespierre
- 31 maj 1793–27 juli 1794 ’Le Terreur’, Skräckväldet. Lät avrätta ’en mängd verkliga el. föregifna fiender till republiken’
- 27 juli 1794 Robespierre giljotineras (’Revolutionen af 9 thermidor år II’)
Mindre än fyra år tog det alltså för de aktivt gudlösa att nå fram till ’Le Terreur’.

Anonym sa...

Steve
Jag hoppas att du också betraktar muslimerna som gudlösa, ty det är precis vad de är. De har ingen kontakt med Gud, trots att många av dem säkert uppriktigt längtar efter det. De tvättar sig nogrannt före bönen och kastar sig sedan i total underkastelse ner på bönemattan i riktning mot Mecka fem gånger om dagen och upprepar sedan varje gång sina böner mekaniskt 3 gånger (= 15 gånger/dag). Men de hör ingenting och får ingenting tillbaka. Därför att Gud finns inte för dem och hjälper dem inte. Det beror på att deras imamer lurat dem att begå onda handlingar. De tror att de gör Gud en tjänst genom att döda människor (Johannes 16:2) medan Guds inställning istället är: "Vad helst I icke haven gjort mot en av dessa minsta, det haven I ej heller gjort mot mig (Matteus 25:45)" Det är därför som de har halkat så långt efter genom århundradena, medan "de otrogna" har fått det så bra att muslimerna måste flytta hit.
När man genom åren läst veckotidningar och böcker och numera tittar på YouTube så har man hittat mängder av berättelser om kristnas uppenbarelser och möten med Gud. Det finns tiotusentals sådana berättelser. Man kan naturligtvis välja att tro eller inte tro på dem. Men! - och detta är det viktiga: motsvarande berättelser om Allah, som visar sig för muslimerna finns inte. Allah är helt stum och osynlig och muslimerna förväntar sig inte heller att han skall uppenbara sig. Och varför det förhåller sig på detta sätt har Gud förklarat. Gud lyssnar inte på böner som rabblas mekaniskt (kanske t.o.m. på ett utländskt språk) och han lyssnar inte på böner som uttalas av präster i tjänsten för någon människas skull. Och hans boning är inte kyrkor och moskéer utan hans tempel är beläget i människornas hjärtan. Således lyssnar han bara på böner som uttalas i ödmjuk avskildhet som ett förhållande mellan en människa (kanske i nöd) och en mycket nära vän eller kär fader (=Gud). Endast då lyssnar han. Och hjälpen kommer tillbaka som en knappt hörbar mild viskning i örat eller som en valsituation i livets brus där det blir tydligt att det ena valet är det rätta. Titta på hur f.d. muslimen Nadia Khalil Bradley beskriver detta: (den första länken har jag redan visat, så det är möjligt du sett den. Men den behövs för förståelsen. Nästa länk är den första av tre.):
http://www.youtube.com/watch?v=Rrt0cAqJURk
http://www.youtube.com/watch?v=2FgUG_-FWYk
Detta sätt att förhålla sig till Gud (som en mjuk viskning) fanns innan Adam och Eva då man åt av "Livets träd" (=lyssnade på sin intuition och andens röst i hjärtat) istället för att som efter Adam och Eva bara äta av "Kunskapens träd" (= förlita sig enbart på sina sinnen - förnuftet). Och förhållningssättet fanns t.ex. hos de nordamerikanska indianerna, aboriginerna i Australien och de som byggde Abu Simbel, nubierna, i södra Egypten. Människan är nu på väg tillbaka till det ursprungliga sättet att leva i världen (= äta av "Livets träd"), fast på en mycket högre vetenskaplig nivå efter att ha tvingats ta en omväg över sex grymma riken, som avslutas med Islam.
/SB

Steve sa...

Jag vet för lite om islam för att våga ha någon bestämd åsikt. Här i staden var det bosnier som ledde den muslimska föreningen, och ungdomsföreningen. Jag har svårt att tro att de skulle vara så annorlunda.

Anonym sa...

Steve
Jag kan förstå att jag kommer med chockerande påståenden. Men titta på You Tube. Du hittar inte denna typ av direkt upplevelse av Gud för muslimer där (som för kristna). De får inget gensvar. Jag har också läst Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq, Walid Shoebat, Mosab Hassan Yousef, Nonie Darwish, Tass Saada och sett Afshin Testimony 1 & 2 på You Tube, alla f.d. muslimer. Och de hävdar bestämt detta.
/SB

Steve sa...

Tage Lindbom (1909-2001) blev inte bara konservativ, han blev också muslim. Sufi, medlem av Shadhiliyya-orden, grundad på 1200-talet. Mer om honom på Tradition och Fason, samt Wikipedia.

Knute sa...

I Egypten bränns sufiska tempel av hårdföra salafister och wahhabister. I Kashmir och på andra håll förföljs sufier. Den mer vänliga sufiska varianten av islam överensstämmer uppenbart inte med Koranen.

Knute sa...

Gen kan förklara intelligens. Genen som kallas HMGA2 upptäcktes när forskare sökte förklaringar till sjukdomar i hjärnan.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/variant-av-gen-forklarar-intelligens_7056209.svd

Steve sa...

”John Derbyshires Samtal” nämns här överst. Bloggaren Vox Day har ett samtal med honom, som också kom (lite nedkortat) i WND Commentary. Derb är född 1945 och har hustru och barn; han lär väl klara sig skapligt ekonomiskt ändå. Plus att han får skriva i t.ex. Taki's Magazine.

Knute sa...

Debussy is the father of Jazz in fact

http://www.youtube.com/watch?v=WgZk1VIiuXM

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.