11 april 2012

Santorum har fått nog

Rich Santorum har hoppat av men Newt Gingrich säger att han ska kämpa till slutet.

"Jag tror Mitt Romney är den klart ledande", säger Gingrich. "Jag tror att han antagligen kommer att få 1144 (delegater), men han måste jobba för det."

Media har för länge sedan utsett Romney som sin favorit för GOP, eftersom han han står för "varken det ena eller andra" vilket är detsamma som att vara "liberal" och de konservativa är hemlösa.

Vad hände med den konservativa motreaktionen till den mest radikala vänsterinriktade presidenten någonsin?

Det har undergrävts från flera håll.

De flesta amerikaner är konservativa, det har konstaterats i opinionsundersökningar upprepade gånger . Men det har nästan helt upphävts av det faktum att majoriteten av amerikaner fortfarande får nyheter från TV, den stora utplånaren av alla tankeprocesser.

Det brukade sägas att mediet är budskapet. I vår moderna tid , har media använt sin förmåga att forma budskapet för att skapa en helt ny verklighet. Och det ihållande budskapet från det vänsterorienterade media är att konservatism motsvarar allt ont.

Ni har alla hört det: konservativa blir dagligen kallade nazister, av liberaler. Om du är en konservativ och aldrig har blivit kallad nazist, eller något ännu värre, har du gömt ditt ljus under skäppan.
Mediernas budskap har ett grepp om amerikanerna som är opåverkbart av sanning, historia eller sunt förnuft. Nazister, eller nationalsocialister, var långt ut på vänsterkanten av det politiska spektrumet, med sin förkärlek för regeringskontroll, avskaffande av privat egendom, rasuppdelning, miljölagstiftningen och rashygien. Men eftersom medierna ständigt sänder ett meddelande som är 180 grader från sanningen är Spöket i det amerikanska sinnet, den som är konservativ.
Den bilden används återigen för att driva konservativa ur vägen så att amerikaner kan manipuleras att acceptera samma skrot och korn som den liberala katastrofen som för närvarande ockuperar Oval Office.

GOPs ledarskap är ingen hjälp heller, det upplevde jag personligen här i vårt valdistrikt.
Där hade de gamla uvarna färdigskrivna delegatlistor för Gingrich och Romney och körde över alla andra som anmälde sitt intresse att bli Republican delegat. De har spelat under täcket alltför länge med sina motsvarigheter i det Democratic Party. Det är väldigt liten ideologisk skillnad mellan dem och GOP-ledare, som verkar nöjda med att låta Obama få sin vilja fram.

GOP har lyckats hålla tillbaka den konservativa ilskan i detta land genom att underminera Tea Party-rörelsen inifrån, först genom att stödja Tea Party Express och underminera Florida Tea Party, sedan köpa ut det nationella Tea Party Patriots, vilket ledde till en - kanske iscensatt ? - schism med Kalifornien Tea Party och andra grupper i hela landet.

Vi kan ha alla de alternativa medierna i världen - men om de konservativa inte kan få kontroll över minst en kanal för TV-nyheter, når de inte ut till den genomsnittlige amerikanen, oberoende av den faktiska noggrannheten. De flesta människor kontrollerar inte fakta och källor. De lever på korta snuttar av information och om det inte kommer från ABC, CBS, NBC, etc. kommer de inte att tas på allvar.

8 Kommentarer:

Steve sa...

Nå, kommunister och nazister kom till makten efter stora och svåra krig, och (1933) en djup ekonomisk kris…
- Obama kör just nu USA:s ekonomi ner i diket. Men sedan då? När allt går neråt, vad gör han då? Han själv duger ju inte till att verkligen leda, styra ekonomin konkret, han bara pratar. Vad gör han när löner och alla andra inkomster går ner, reellt sett??
- Clinton lämnade ifrån sig en nationalskuld på 56% av BNP. Bush fick 9/11 etc på sig, men år 2006 var skulden ändå bara 64%. Sedan fick Dems makten. Och Obama. 69% 2008, 84% 2009, 93% 2010. Och i år 2012 103%…
- Vad gör O., den dag Kina säger ”nej tack, vi lånar inte ut till er förrän ni sanerat er ekonomi”?
- Då hjälper det inte att vara Alinsky-commie…

Berit sa...

Amerika blev den största och mest framgångsrika nationen på jorden, till stor del tack vare respekt för den fria marknaden och begränsad konstitutionell regering. Lösning till vår skuldkris är mindre regeringsinflytande, mindre byråkrati och mer frihet. Vi behöver regellättnader, verkliga nedskärningar av utgifter och inte bara procentuella minskningar av planerade höjningar, och framför allt en balanserad budget. Det krävs en ledare i landet som har skinn på näsan och kan ta i med hårdhandskarna för att göra det och tittar man på vad Romney åstadkommit hittills inom politiken är han inte rätt person, men han duger åt de etablerade politikerna som inte vill mista sitt inflytande och sina specialprojekt att visa för valdistriktet därhemma så att de blir omvalda. Att vara politiker, senator, kongressledamot...är bekvämt och inkomstbringande och "betydelsefullt"

Steve sa...

Ja, men vad gör väljarna den dag folk i allmänhet, medelamerikanen, fått det sämre?
För är är ni nämligen rätt snart.

I Kalifornien (D) var arbetslöshetssiffran(U3) för februari 2012 10,9%.
I North Dakota (R) var den 3,1%.
- ”Unemployment U6” som även har med ”ofrivillig deltid” och ”söker inte jobb, lönar sig inte” var 2010 för CA 22,1% (och för ND 7,4%). Den lär inte vara lägre idag för CA.
- En färsk siffra från Department of Homeland Security (24 mars) säger att det finns ca 11,5 miljoner illegala immigranter i USA…

Berit sa...

"It will get ugly"
Vi kommer att uppleva den fulaste mest hänsynslösa valkampanj i historien. Obama och Dems. lägger grunden nu för en klasskamp, men mest för ett "raskrig". Jag kan inte dra mig till minnes ett mer spänt förhållande mellan svarta och vita (generellt ) sedan Rodney King i början av 90-talet.
När socialbidragen börjar tryta och mat och bensinpriserna går upp ytterligare kommer vi att se gatuvåld liknande Grekland

Steve sa...

Genomsnitts-amerikanen är vänlig och tillmötesgående. Att folk (i NY och CA osv) röstar på Obama beror ju rätt mycket på att de tror att han verkligen gör det bättre för ”de fattiga”.
- Men någon gång måste väl även media inse att USA:s ekonomiska läge är uselt? Eller tror de att man kan låna hur mycket som helst hur länge som helst utan konsekvenser?
- Att då ”folk” skulle börja ge sig på de svarta – äh, det förefaller mig inte rimligt. Barack Hussein själv är ju inte ”svart” i någon rimlig mening; han tillhör den (vita) överklasskulturen. Pratar bra. (Vet inget om ekonomi…)

Berit sa...

"Att då ”folk” skulle börja ge sig på de svarta – äh, det förefaller mig inte rimligt"

Jag tror inte heller att det är rimligt. Kan du tänka dig ett annat scenario?

En verklig ledare skulle uppmana till sammanhållning över rasgränserna, solidaritet och hjälpsamhet men i stället underblåser Obama avund och strävar efter att ställa grupper mot varandra.
Vad media beträffar tror jag de är rädda för att beskyllas för att skapa panik och kanske bli bojkottade från presskonferenser.
Journalister numera verkar tro att deras roll är att uppfostra världen och inte rapportera om vad som verkligen händer.
Titta på aktiebörsen tex. hur många ärliga förklaringar får vi om vad som egentligen pågar?

Steve sa...

Obama tror väl på ”gemenskapen”, typ DDR. Han frotterade sig med ”New Party” (socialister) och blev ”endorsed” (understödd) av dem 1996. Tillhör man den akademiska överklassen i USA vet man inte hur verkligheten var i t.ex. DDR, Polen och Ungern.
- (Sverige var ju en gång nästan ’socialistiskt’. Jag har E22 och E4 rätt nära, och ser den helt förbluffande mängden lastbilar från olika företag där. Skulle verkligen någon kunna centralstyra detta idag? -- Jo, en del akademiker tror nog fortfarande att de skulle kunna klara av det alldeles utmärkt, mycket bättre än ”marknaden"…)

Knute sa...

Obama believes the nation he governs is composed of gun nuts, religious fanatics, racists and xenophobes. Never has a president had more contempt for the majority of those he governs.

http://universalgeni.wordpress.com/2012/04/12/barsk-klumme-af-don-feder/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.