07 april 2012

Trayvon dödades INTE av en rasist

Misshandeln av en svensk man på Kortedala Torg vill svensk media inte gärna prata om, medan man däremot gång på gång återkommer till fallet med Trayvon Martin, 17–åringen i USA som sköts till döds av George Zimmerman.
Därför att man tror sig kunna slå två flugor i en smäll: ras och vapen.

Här en annan bild av Zimmerman:

"Misshandeln av den svarte hemlöse mannen Sherman Ware den 4 december 2010 av sonen till en polis utlöste en skandal, men det var mycket få som försökte göra något åt det. Jag antar att passiviteten berodde på att han var hemlös, inte för att han var svart.

Vet du vem som ställde upp när ingen annan i den svarta samhället ville? Vem som tillbringade outtröttliga timmar att sätta flygblad på bilar parkerade utanför kyrkorna i det svarta samhället? Vem väntade på kyrkbesökarna så att han kunde ge dem flygblad i ett försök att organisera det svarta samhället mot detta fruktansvärda justitiemord? Vem som hjälpte till att organisera mötet i den 8 januari 2011 i Sanford City Hall? Denna person var George Zimmerman."

5 Kommentarer:

Knute sa...

Tack för tipset:

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/04/obama-uppmuntrar-lagloshet.html?showComment=1333425953517#c3807803200131722069

Anton sa...

Det är väl helt irrelevant vad Zimmerman gjort tidigare. I en rättsstat straffas man för sina handlingar inte vem man är. Att han var en messias som hjälpte hemlösa påverkar inget. Eller säger du om man gjort nåt bra någon gång har man rätt och bryta mot lagen ett par gånger för att väga upp det. Det spelar ingen roll om Moder Theresa själv skulle gå ut på gatan och skjuta ihjäl en kriminell som för tillfället ej utgör ett hot. Det är fortfarande ett lagbrott.

Knute sa...

Absolut, likhet för lagen ska gälla. Och i detta fall blev han aldrig arresterad eftersom han handlade i självförsvar, vilket är enligt lagen. Att han nu ställs inför domstol beror på obefogade anklagelser för rasism.

Knute sa...

Obama: “Om jag hade haft en son skulle han ha sett ut som Trayvon.”

Önskar Amerika en mand i Det Vita Huset som bara uttrycker bekymmer över förbrytelser med bakgrund i hudfärgen?

http://everykindapeople.blogspot.se/2012/03/tragedi.html

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/04/hvide-krnkes-af-sorte-medierne-tavse.html

Steve sa...

Reuters har undersökt Zimmermans bakgrund. Artikeln är lång. Ni kan börja med en sammanfattning hos News.Yahoo.com. Grannskapet plågades av brott, väsentligen av svarta. Sådant måste ha sin betydelse; världen ser annorlunda ut i (låt säga) Rinkeby än i Djursholm. Förväntningarna är annorlunda.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.