23 maj 2012

Klasskamp

Förutom att han dödade bin Laden, vilket han har vridit och vänt på till leda, har Obama inte åstadkommit någonting positivt som han kan visa upp från sina 3.5 år som president.


Det som bekymrar amerikanen allra mest är arbetslösheten som legat över 8% under 38 av de 39 månader som Obama stått för agendan. Så vad gör en stackars misslyckad president? Han gör sitt bästa för att försöka få folk att tro att ett val av Mitt Romney skulle åstadkomma ännu större arbetslöshet.
Mitt Romney arbetade för ett företag som kallas Bain Capital. De specialiserade sig på att köpa upp företag som gick dåligt, för att sedan göra dem lönsamma och sälja dem och tjäna pengar. Det är nämligen ett företags främsta uppgift...inte att nödvändigtvis anställa en massa människor utan att se till att de som är anställda verkligen är lönsamma. Genom att skära ner på kostnader och göra företagen vinstgivande friställde de personal, räddade företaget och också jobben för en del av de anställda.

Obamas klamrar sig fast vid att framställa Romney som en jobb-förstörare och den typ av människor som tenderar att rösta på en sån' som Obama förstår inte bättre.

Men till och med en del av Dems. har fått nog.
Cory Booker, (D) borgmästare i Newark och politisk påläggskalv kallade debatten om Mitt Romneys privata affärer för "kväljande för den amerikanska allmänheten".

"När det gäller allt det där, måste jag bara säga från ett mycket personligt plan, att jag inte tänker sitta här och smutskasta privata vinster. Vi har kommit till en idiotisk punkt i Amerika. Speciellt som jag vet att jag bor i en stat där pensionsfonder, fackföreningar och andra människor investerar i företag som Bain Capital. Om man tittar på helheten av Bain Capitals protokoll, har de gjort mycket för att stödja företag [och] för att se till att företag växer. Jag känner mig obehaglig till mods över allt detta. Det måste upphöra för det undergräver vad detta land bör fokusera på."
Ett dygn efteråt försökte Booker skyla över vad han sagt och Obama-kampanjen försäkrar att de inte på något vis försökt påverka honom !!!

Tidningar går också på högvarv för att hitta något som kan underblåsa klasskampen. Att äga en ridhäst är ju höjden av snobberi så Los Angeles Times grävde fram och slog upp med stora rubriker att Ann Romney för en del år sedan blev stämd för att hon sålt en häst där den nye ägaren inte var nöjd med köpet. Fru Romney blev frikänd men vad man egentligen ville ha sagt är ju att Mitt Romney ska man inte rösta på för den familjen har intressen som kostar mer än vad vanligt folk har råd med.

6 Kommentarer:

Steve sa...

I Demokratiska primärvalen har Obama haft problem: Louisiana (76%-24%), North Carolina (79-21), Oklahoma (57-43), West Virginia (59-41), Arkansas (59-41), Kentucky (58-42). Kentucky egentligen värst; där fanns ingen motkandidat, men man kunde välja ”uncommitted”, obestämd. 42% obestämda, 58% Obama.
- I primärvalen får man i regel bara delta om man är ”registrerad” för ett visst parti.
- ”Det verkar klart att många Demokrater försöker få fram ett budskap som liberala media inte vill höra." (Powerline)

Steve sa...

Det här är rätt roligt: Den 5 juni ska man rösta om en ”recall” av Wisconsin’s guvernör Scott Walker. Delstatens anställdas rätt att förhandla om anställningsvillkor krymptes kraftigt förra året. (Wisconsin har som många amerikanska stater haft dålig ekonomi; av någon anledning är den mycket bättre idag.)
Men nu har ”Put Wisconsin first” tittat på namnen i recall-ansökan, och matchat dem mot straffregistret. På 900.000 namn totalt hittar man 400.000 brott (inte nödvändigtvis domar).
Men där finns 20.000 ”felonies”, däribland mord/dråp, mordbrand, och ”stalking”.
Gateway Pundit skriver om detta.
Put Wisconsin First listar brotten.

Steve sa...

Om någon är intresserad av Wisconsin’s budgetreformer (”Act 10” genomförd i början av 2011) finns en översikt hos National Review. Staden Milwaukee förlorade $14 miljoner i delstatsstöd, men vann $30 miljoner i besparingar, och kunde balansera sin budget. Och ett universitet i Boston finner att Act 10 räddade mellan 15.400 och 20.500 arbeten. Etc.
- Reformen genomfördes av republikaner - medan Demokraterna krävde avsättning för den ”fackföreningsfientlige" guvernören.

Berit sa...

Och det är därför Steve, som fackföreningar febrilt driver kampen mot Walker. Man är livrädd för att folk verkligen ska börja tala om hur mycket pengar hans åtgärder sparade.

Stevde sa...

USA går alltmer in för, eh, jämlikhet. Och jämställdhet. Marylou’s Coffe i Massachusetts (och R.I.) har fått EEOC (Equal Employment Opportunity Commission) på sig för att man vill ha unga attraktiva tjejer anställda. ”De ska kunna le och vara kul” sade Marylou själv 2009. ”Vi vill att våra kunder ska känna att det här var trevligt, och vilja komma tillbaka.”
- Men EEOC tycker att det här är alldeles fel. Klart att de ska ha killar också som serverar. Och gubbar. Och tanter… (Bl.a. MetroWest Daily News)

Steve sa...

Al Armendariz i EPA (Environmental Protection Agency) berättade för en tid sedan på Youtube om hur man hanterade oljebolagen: ”Som romarna, i princip: Man korsfäste några i början; sedan brukade det ordna sig."
- Larry Keller i North Carolina gillade inte riktigt det där, utan sökte kontakt med Al. Han skickade ett mail till EPA:s GD: “Hello Mr. Gray - Do you have Mr. Armendariz’s contact information so we can say hello?”
- Och sedan, kl 1345, stod två Special Agents från EPA, och en beväpnad polis, utanför Kellers husdörr. Hade han ett företag? Hade han kontaktat EPA? Hade han blivit arresterad…?
- Och Keller frågade varför de kört över hela N.C. - fyra timmar - för att träffa honom? Inget viktigare att göra? Hade de ”business cards”?
- Nej, de hade de visst glömt. Och så gav de sig iväg. Han såg att agenternas bilar hade blockerat hans infartsväg, och polisen grannens. (The POH Diaries, 24/5; Asheville Tea Party, 10/5)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.