27 maj 2012

President-egenskaper?

Juryn i rättegången mot fd. senator John Edwards har fortfarande inte bestämt sig för om han är skyldig till förskingring av kampanjpengar eller inte och det har jag ingen åsikt om heller. Vad som förundrar mig är hur en sådan som Edwards tänker.
Trodde han att det skulle gå att hemlighålla det utomäktenskapliga förhållandet? Flera hundra människor arbetar dag och natt tillsammans med den som försöker bli president och håller reda på var han är och vad han gör. Varje politisk  rådgivare till en blivande presidentkandidat,  varnar sin chef i tydliga ordalag om vikten av att inte trampa i klaveret,  eftersom varje litet andetag avlyssnas av någon.

Självförtroende är en viktig egenskap om man aspirerar på det mest betydelsefulla jobbet på jorden, men Edwards verkar kunna lura även sig själv att han står över alla andra - att han inte kan nås - att han är "odödlig" - oåtkomlig.
Ett super-ego kan nog få  en person att tro det och som ett resultat, finns det inget som den personen inte tror att han kan göra.  Ur detta perspektiv, kan han ha en affär medan frun ligger döende i cancer,  ljuga om det inför hela världen, sedan ljuga om faderskapet av det barn som var resultat av affären,  samtidigt som han låtsades att han berättade sanningen och tror att ingen ska skvallra!  Han måste ha varit  övertygad om sin egen oförstörbarhet.


Bill Clinton med sin Monica  i Oval Office är ett annat perfekt exempel på hur det självförtroende som placerade Clinton i rampljuset,  också orsakade hans fall. Hans ego blev ett Frankensteins monster som vände sig mot sin skapare.
Det har gått 11 år sedan Bill Clinton skämde ut sig som president och han har inte slutat ännu. Bilden ovan är från Monte Carlo där han lever offentligt lyxliv med porno-filmstjärnor medan Hillary reser runt som Obamas statssekreterare.

Och som vanligt - Bill har inte något sexuellt förhållande med dessa kvinnor!

1 Kommentarer:

Knute sa...

Obama var ute och spelade golf medan Osama bin Laden-missionen pågick, och administrationen behövde ett foto:

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/05/billedmanipulation-kel-politik.html

http://www.americanthinker.com/2012/05/the_illusion_of_obamas_bin_laden_raid_situation_room_leadership.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.