18 maj 2012

53 procent av nyanlända invandrare är analfabeter?

Sedan århundraden har människor i Sverige varit folkbokförda i den socken/församling de bor i. Nu vill den svenska staten i stalinistisk anda avskaffa denna indelning, det räcker att veta i vilken kommun folk bor i, tycker Skatteverket. Glöm det där med släktforskning. 22 professorer, akademiledamöter med flera protesterar:

"Forskare som Robert Putnam och Francis Fukuyama har visat betydelsen av hävdvunna sociala gemenskaper som förenar och skapar förtroende. Den svenska sockenidentiteten kan ses som urtypen för en sådan social tillgång. Till allt detta är det en av de viktigaste kulturarvsfrågor vi någonsin stått inför. Församlingsindelningen är, liksom socknarnas namn, levande historia med stark livskraft under nära tusen år och en integrerad del av landskapsmiljön."
Professorna nämner Putnam. Denne har kommit fram till att immigration och etnisk mångfald har en förödande inverkan på det sociala livet, dess nätverk av föreningar, tillit och grannsämja. Ett av Statens syften med att ta bort socknar och församlingar kan således ha det dolda syftet att göra oss till anonyma nummer som viljelöst accepterar massinvandring och islam.

Den medmänsklighet och empati som finns i ett samhälle kan beskrivas som dess sammanhangskraft. Termen är politiskt användbar när samhällets sammanhållning är hotad på grund av dålig integration, till exempel när sjukhus och skolor måste lära sig defensiv krigföring.

I muslimska länder finns nästan inga minnesmärken som påminner om tiden före islam, och de som finns kvar förstörs fortlöpande, t ex i Iran, Pakistan och Egypten. På den vägen är det i Sverige också. Mångkulturen kostar. Flera gånger i månaden brinner det i en kyrka någonstans i Sverige. Minst en skola i Sverige brinner varje dag året om.

Folkets park i Malmö hör också till kulturarvet. För några år sedan tog sig en demonstration mot kriget i Gaza dit, och ställde till med storbrand. Det fanns djur i parken, men de klarade sig.

År 2009 avslöjades i en artikel i Dalademokraten att 53 procent av nyanlända invandrare till Borlänge var analfabeter. Förmodligen har det inte ändrat sig nämnvärt sedan dess, varken i Borlänge eller på andra orter. Om detta hade svenska staten mage att påstå:
"Det är allmänt känt att Sverige behöver invandring för att långsiktigt klara välfärden. Därför är det viktigt att alla kommuner får en chans att ta del av den kompetens nyanlända besitter... fler kommuner att få ta del av det resurstillskott de nyanlända utgör."
Rena lögner alltså. Skottlossning mellan gäng i Borlänge, som tidningarna skriver om, skulle det vara någon form av kulturberikning? Men Sveriges alla politiker och tjänstemän törs inte annat än instämma i den statliga trosbekännelsen, annars blir de utfrusna och av med jobbet.
1 maj 2011 i Borlänge:

Sedan 2004 har Sveriges befolkning ökat med en halv miljon, främst på grund av anhöriginvandring från länder som Afghanistan, Irak och Somalia. Sysselsättningsgraden bland invandrare är 54 procent.10 Kommentarer:

Knute sa...

Vår stund i Sverige skriver om Västvärldens identitetskris:

"Det har blivit en egendomlig diskussion i media angående Fredrik Reinfeldts uttalande om etniska svenskar. Maria Wetterstrand uttrycker det så att det är knäppt att överhuvudtaget tala om etniska svenskar och Svenska Dagbladets ledarsida uttrycker samma uppfattning. Varför är det så att etniska svenskar finns inte och inte svensk kultur?"

http://varstundisverige.blogspot.se/2012/05/vastvarldens-identitetskris.html

gäster sa...

Efter Uppdrag gransknings avslöjande om imamerna har SVT begärt polisskydd mot Fredens Religion™

Knute sa...

Sweden's population is "skyrocketing" because of Muslim immigration. Shocking 5.6 percent population increase in only 8 years.

Sverige är "Europas sjuke man": Säkerhetsrisk för resten av EU.

http://missionxp.webblogg.se/2012/may/sverige-ar-europas-sjuke-man-sakerhetsrisk.html

Knute sa...

Video: förhållandet mellan välfärdsstaten och medborgarnas tillit

http://www.tredjested.org/videos/124/nobel-3-christian-bj%C3%B8rnskov

Knute sa...

Black Cobra, den trevliga ungdomsklubben för aktions-orienterade invandrare, lägger ner sin verksamhet i Sverige. Men i den danska undre världen har de bitit sig fast; där håller invandrarligorna som bäst på att krossa de danska rockere (mc-gängen).

I Sverige finns ingen anledning att andas ut. Här har myndigheterna sedan länge förlorat kampen mot tillvandrade maffioser. Insatsen för att hålla gängväsendet stången är paramilitär.

Kanske Black Cobra valde fel folk att samarbeta med i Malmö, nämligen vänstergänget Reclaim Rosengård. Och blev ivägkörda från Rosengård av en rivaliserande firma. Så det blev tvärstopp för det demoniska samförståndet mellan tokvänster och militanta muslimer.

http://everykindapeople.blogspot.se/2009/08/tvarstopp-for-det-demoniska.html

Knute sa...

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard skriver i sitt veckobrev att lögn har blivit svensk mentalitet. Det kan man verkligen hålla med om. Till exempel är det tabu att nämna att stora budgetunderskott i socialdemokratiska kommuner beror på att de har tagit emot allt för många ungdomar utan skolutbildning. I stället kan de oemotsagda skylla på utbildningsminister Björklund.

Løgn er blevet svensk mentalitet:

Sverige indledte det multikulturelle eksperiment for at vise hele verden, at et lille skandinavisk land kunne være tilflugtssted for alle forfulgte. Sverige ville være et forbillede. I dag er dele af landet forandret til ukendelighed. Den højeste pris har været, at løgn og forstillelse er blevet en integreret del af den svenske mentalitet.

http://danskfolkeparti.dk/Pias_ugebrev141.asp

Knute sa...

Tillit skapar välfärdsstaten - inte omvänt

http://videnskab.dk/kultur-samfund/tillid-skaber-velfaerdsstaten-ikke-omvendt

Tillid -– ikke et velfærdsstatfænomen!

Verdens mest tillidsfulde folk bor i Danmark, Norge og Sverige (66 % af befolknings mener man generelt kan stole på andre mennesker), New Hampshire (63 %) og Finland (58 %). Det gælder også for Canada, hvor tillidsniveauet er over 60 % alle andre steder end Quebec, den fransktalende og kulturelt franske provins hvor niveauet kun er 35 %.

En hovedkonklusion fra den nyeste forskning peger faktisk på, at staten slet ikke har nogen rolle i forbindelse med tillid, medmindre den er rendyrket kommunistisk – så ødelægges folks tillid af kommunistisk politistatsadfærd.

http://punditokraterne.dk/2007/09/24/tillid-%C2%96-ikke-et-velf%C3%A6rdsstatf%C3%A6nomen/

En interview om forholdet mellem velfærdsstaten og tillid:

http://punditokraterne.dk/2012/05/19/tillid-og-velfaerdsstat/

Hvor dybe er tillidens historiske rødder?

http://punditokraterne.dk/2011/05/13/hvor-dybe-er-tillidens-historiske-r%C3%B8dder/

Knute sa...

Skatteverket raserar tusenåriga traditioner

"Nu är det alltså dags för nästa steg i siffermänniskornas kamp mot århundradena; nedmonteringen av den traditionella indelningen av vårt land. I och med att församlingen/socknen tas bort, försvinner också de gamla namnen, ofta medeltida, ur vår begreppsvärld. Det kommer i fortsättningen inte att gå att avgöra exakt var vi svenskar är födda och var vi avlider.

Den 9/12 2010 beslutade regeringen att ratificera Unescos konvention om skydd av Det immateriella kulturarvet. Tanken bakom konventionen är att bevara icke-materiella kulturella komponenter så som muntlig tradition (även språk och uttryck) och sociala seder (även ritualer och festseder).

Om riksdagen i höst tar beslut om att försämra folkbokföringen enligt Skatteverkets förslag, gör man det således i strid mot en världsomfattande konvention som man själv förbundit sig för att efterleva."

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1058746-skatteverket-raserar-tusenariga-traditioner

Anonym sa...

Det finns inga etniska svenskar, har aldrig gjort.
Det är en union bestående av olika folkland.

"Minst en skola i Sverige brinner varje dag året om."
Skadegörelsen på skolorna var betydligt mer omfattande t ex i Norrland kring 1978-79, och då fanns i princip inga invandrare alls där.

Tramset om socknar är okommenterbart; de har ju avskaffats i offentliga sammanhang sedan länge - djupt tragiskt. Men nte har det något med integration att göra.

Sign. Härjulf

Knute sa...

Ordet socken är den gamla beteckningen för en församling i Svenska kyrkan, och vad jag vet är inte församlingarna avskaffade. Däremot händer det att de slås ihop till större enheter.

"Sockenindelningen har än idag många tillämpningar, bland annat som registreringsenhet i historiska arkiv."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Socken

Hjärulf, har du någon idé om vad skadegörelsen på skolorna i Norrland 1978-79 berodde på? Marxistiska barnprogram på TV? Knark?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.