09 juni 2012

Gröna jobb

Under Obamas "gröna-jobb-agenda" skryter man oupphörligen med hur många nya arbetstillfällen man skapat och av rent politiska anledningar kallar man dem "gröna". Clinton skulle nog säga, "Det beror på definitionen av grön".

Början av videon är upplysande i sig - man inser ganska snabbt att den kvinnliga "specialisten" inte har torrt på fötterna - men spola fram till 3:10 och lyssna till Rep Darrell Issas utfrågning, om vad administrationen räknar som gröna jobb, enbart för att manipulera arbetslöshetsrapporter och annan information och rättfärdiga subventioner.Bussförare som kör en hybridbuss, anställda i en cykelaffär, cykelreparatörer, anställda i antikaffär , antikvariat och second-hand-butik.
Den som städar och sopar golv i solpanelfabriken....en lärare som pratar om miljö... alla skolbussförare och de som tankar bussarna...hälften av alla de som bygger järnvägsvagnar och rälsbussar...alla arbeten inom sophantering...

Administrationen omklassificerar redan existerande jobb, bara för att att inbilla oss att miljarder skatte-dollar, genom de federala stimulanspaketen, har skapat gröna eller miljömässigt fokuserade jobb...och det är bara lögn.

2 Kommentarer:

Errbe sa...

Nyktra ekonomer (och politiker) inser att en regering aldrig kan "skapa jobb", riktiga, bestående jobb alltså. Hur mycket den än spenderar, försvinner jobben så snart subventionerna upphör.

Många menar att varje offentligt jobb "dödar" två riktiga jobb. Tydligare förklaring här:

http://globaleconomicanalysis.blogspot.se/2010/10/krugman-and-inevitable-i-told-you-so.html

Knute sa...

Skatt på solljus, ja varför inte?

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/06/skat-pa-sollys-hvorfor-dog-ikke.html

http://www.wnd.com/2012/05/taxing-the-sunlight/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.