14 juni 2012

Kommer Holder att lämna in sin avskedsansökan?


Minst två gånger tidigare har jag skrivit om skandalerna Fast and Furious och Gunwalker.  Skandalerna som varit under "utredning" i över ett år och som alla,  kapabla av en gnutta logiskt tänkande,  är övertygade om att både Obama och Eric Holder hade full vetskap om,  men ändå lät det fortgå.

Nu säger ryktet att nya  källor inom justitiedepartementets huvudkontor har kontaktat utredningsman Issas kommitté och ansökt om  "whistleblower status" (att få beskydd om de träder fram och avslöjar vad de vet)
Det är minst två av Eric Holders underordnade som säger sig ha kunskap om  Holders  agerande före och efter 4 februari 2011. Holder förnekar i ett brev att justitiedepartementet och dess underordnade organ kände till "gunwalking." Amerikanska justitiedepartementet har senare erkänt att detta var en lögn.
 Om det stämmer, kan en eller båda  av dessa uppgiftslämnare  vara den man kallar "mullvad" (mole) som tidigare  sägs ha läckt dokument, inklusive wiretap-meddelanden, till utredarna.
Vad de sitter inne med kan vara slutet för Holder och inte ens talman Boehner  (R) kommer att kunna stoppa det. Vad vet man - Boehner kanske hoppar högt och agerar som om det var hans idé.

Dessa nya rykten om två uppgiftslämnare, denna gång från Eric Holders inre krets, kan vara en anledning till att kongressledamot Issa skickade ett sista erbjudande till Holder om att det är dags att förhandla på allvar....eller annars....

Till och med NBC som inte alls intresserat sig för skandalen under hela den tid som gått,  tog upp det i sina nyhetssändningar i går.

Här följer en sammanfattning av vad de fem viktigaste anklagelserna mot *ATF och **DOJ handlar om:
  1. Att de instruerade amerikanska vapenåterförsäljare att gå vidare med tvivelaktig och illegal försäljningen av skjutvapen till misstänkta vapensmugglare.
  2. Att de tillät och tom. hjälpte till att frakta dessa vapen över gränsen till Mexiko för att "öka antalet" skjutvapen beslagtagna i Mexico , men från den civila amerikanska marknaden - och därmed motivera fler vapenrestriktioner för amerikanska medborgare och ge mer makt och pengar till ATF.
  3. Att de medvetet undanhöll detta från de mexikanska myndigheterna trots att deras egna agenter hade invändningar.
  4. Att vapen som ATF lät "vandra" till Mexiko var inblandade i morden på gränsvakten Brian Terry och agent Jaime Zapata, samt minst hundra mexikanska medborgare.
  5. Att alltsedan Brian Terrys död, den 14 december, har Obama-administrationen bedrivit en fullständig mörkläggning av fakta bakom vad som kommit att kallas "Gunwalker Skandal".

*Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms
**Department of Justice

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Han kommer att hålla sig kvar allt vad han orkar till det bittra slutet....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.