03 augusti 2012

Röda hund, tillit och välfärdsstat

Välfärdsstaten förutsätter tillit mellan människorna. Det är som röda hund: inte olagligt – men osolidariskt att underlåta att vaccinera sina barn. Välfärdssamhället förutsätter att alla är med på noterna. Så var det tidigare i våra nordiska länder.

Jag hörde på dansk TV om en man som frågade en okänd person på Århus station om denne kunde ta med en dyrbar bärbar dator på tåget till mannens dotter i Köpenhamn, hon stod och väntade på Hovedbanegården. I Grekland hade det inte gått, vilket visas av de katastrofala följderna av att införa ett välfärdssamhälle där. Alla försökte sko sig och det blev dyrt. Samma ser vi här i Sverige med fusk med assistansersättningar till handikappade som kostar tiotals miljarder i onödan.

Marxisterna trodde att välfärden skulle skapa tillit men det är tvärtom, det är tilliten som har skapat trygghetssystemen. Undersökningar visar att ättlingar till människor som utvandrat från Skandinavien för många år sedan, har en högre grad av tillit till andra människor än sina grannar.

De nordiska folken är tillitsfulla. I synnerhet efter andra världskriget, på grund av fred och välstånd, vilket medfört ständigt höjda krav. Politiker som Palme utnyttjade det och bytte ut idén om folkhemmet mot den starka staten. Det började lukta kommunism, i synnerhet efter att den statligt påbjudna massinvandringen började. Så länge folk litade på varandra fungerade det men nu börjar byråkratin, bidragen, fusket och korruptionen svämma över. Allt mindre skola, vård och omsorg kostar allt mer pengar. På sikt kan vi hamna  i Greklands situation, inte nu men kanske om ett tiotal år.

Om 53 procent av nyanlända invandrare är analfabeter och bara en av 500 asylsökare är i stånd att arbeta - hur går det då med sammanhållningen i samhället?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute
Jag tror att det kan komma att gå fortare än så. Euron krisar och ju längre man håller fast vid den, desto sämre kommer det att gå. Sverige har ju en stor del av sin export till Tyskland, men om denna krisar, vilket den verkar börjar göra, då kan Borg och Reinfeldt inte längre vara så optimistiska om Sveriges ekonomi som de varit ("bäst i klassen"). Då krisar det ordentligt med framförallt pensionerna som skall gå till analfabeterna och de arbetsskygga somalierna istället. Jag tror att det finns stor risk för ett sådant scenario inom ganska kort tidrymd. Det behövs bara att vår export går ner drastiskt - och det gör den om EU krisar lite till.
/SB

Knute sa...

Det finns en hel skala av vaccinationer, från monstruösa massvaccinationer mot svininfluensa till det väl beprövade kombinationsvaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund. Röda hund hos en gravid kvinna kan orsaka allvarliga missbildningar i skelett, hjärna, öron och ögon hos fostret.

http://www.dn.se/ledare/signerat/roda-hund-inte-olagligt--men-osolidariskt

Knute sa...

SB, i scenariot ingår också islamiseringen och det Muslimska Brödraskapets "tålmodiga jihad", i kombination med mer otåliga typer som självmordsbombaren på Drottninggatan i Stockholm i december 2010, som hade kunnat döda många oskyldiga. En listig kombination av att framställa islam som fredens religion och samtidigt sätta skräck i folk.

Man ser det i Egypten där president Morsi pratar om hålla fredsavtalet med Israel samtidigt som oljeledningen dit sprängs gång på gång. Morsi gör samma beräkning som Muhammed: när förhållandena är de rätta slår han till. Att tala om fred och samtidigt förbereda sig för jihad, är en integrerad del av jihad.

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=7194

Knute sa...

Russian governor calls on the Cossacks to keep its muslims in check

The governor of Russia’s Krasnodar region, which will host the Winter Olympics in 2014, has enlisted the area’s Cossacks as an auxiliary police force, urging them to prevent darker-skinned Muslims from moving there.

Alexander Tkachev, in a speech to police officers on Thursday, announced that as of next month, 1000 Cossacks would be paid from the budget to maintain public order.

He said the Cossacks – whose paramilitary forces served the tsars – could take measures beyond what the police are allowed.

”We have no other way,” he said. ”We shall stamp it out, instil order; we shall demand paperwork and enforce migration policies.”

http://tundratabloids.com/2012/08/russian-governor-calls-on-the-cossacks-to-keep-its-muslims-in-check.html

Knute sa...

Grekiska polisen avhyser invandrare från Aten:

- Omkring 2.000 personer greps i en operation för att avhysa papperslösa invandrare från centrala Aten. Polisen hävdade att det var nödvändigt eftersom nationens överlevnad står på spel i det skuldkvävda Grekland.
Syftet var "att skicka dem tillbaka till deras ursprungsländer, stänga gränserna och se till att Aten återgår till att vara en laglig stad med livskvalitet", sa polisens talesman.

http://www.france24.com/en/20120804-greek-police-evict-immigrants-athens

Se där vad som vad som förr eller senare kommer att hända i Sverige, ett land där den politiskt korrekta elitens politiker och journalister driver massinvandring som enda tillåtna politik.

Knute sa...

Extremt anhörigklimat

Ännu kommer anhöriga till de irakier som flydde till Södertälje från 2003 och framåt.
Nio år efter ankomst ramlar det alltså fortfarande in "anhöriga", men än värre är att "ankaret" inte behöver ansvara för försörjningen av de "anhöriga" - vilka de nu är?

http://adderat.blogspot.se/2012/07/extremt-anhorigklimat.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.